Knowledge Base

Wij hebben een auto en aanhanger. Is dat een probleem bij het parkeren bij het eerste hotel in Špindlerův Mlýn ?

Parkeren van een auto met aanhanger in Špindlerův Mlýn is geen probleem. Er is doorgaans voldoende plek in de zomerperiode. De parkeerplaatsen zijn semi bewaakt met kamera’s en overdag is er live bewaking. In voorkomende gevallen zal de aanhanger los moeten van de auto. Dus een disselslot meenemen voor de aanhanger is wel verstandig.

Als een overnachting voorafgaand aan de trektocht is bijgeboekt dan kun je eventuele waardevolle spullen zoals bijvoorbeeld een laptop veilig achtergelaten bij het hotel en dan na afloop van de trektocht weer afhalen. Een tip is om een afsluitbare koffer mee te nemen waar de waardevolle spullen ingedaan worden. Voorzie de koffer vervolgens met een label en maak er een foto van.

Als je helemaal voor safe gaat dan kun je overwegen om in Špindlerův Mlýn een garagebox te huren. Vooraf boeken is zeer aan te bevelen. Er zijn maximaal 10 garageboxen beschikbaar. De garageboxen zijn geschikt voor kleine auto’s, een motor of voor bijvoorbeeld een vouwwagen of kleine aanhangwagen.

De parkeerplaatsen staan aangegeven op deze kaart. interactieve kaart

Knowledge Base

Waarom bij een kleinschalige reisorganisatie boeken?

Reizen met zorg en aandacht samengesteld

Een reis boeken bij een kleinschalig reisorganisatie kun je vergelijken met een broodje kopen bij een ambachtelijke bakker. Je kunt namelijk zelf een lekker broodje bakken, maar dat kost je veel werk en ook veel tijd. En daar hebben we niet altijd de tijd of zin voor. Je kunt ook naar de supermarkt gaan en een lekker broodje kopen. Die is wel lekker, maar niet heel bijzonder aangezien het massaproductie is. Tevens koopt de supermarkt de ingrediënten groot in en let daarbij vooral op prijs en minder op duurzaamheid en arbeidsomstandigheden bij de boeren die de ingrediënten maken. Om de tijd te besparen en een echt bijzonder lekker broodje te halen kun je ook naar een ambachtelijke bakker gaan. Deze is gespecialiseerd in broodjes en zal je verzekeren van een bijzonder broodje zonder dat het jou veel werk of tijd kost. De bakker koopt zijn ingrediënten lokaal en duurzaam in. Zo is het precies bij één van de reisspecialisten van VvKR!

Unieke reizen
Een reisorganisatie dat lid is van VvKR staat garant voor een persoonlijke benadering en is gericht op kleinschalig toerisme. Hierdoor zijn alle reizen uniek. Daarbij hebben de reisorganisaties direct contact met de aanbieders op de bestemming; hardwerkende accommodatie eigenaren, chauffeurs, koks en andere locals die zorgen voor een fantastische reis. Bij VvKR aangesloten reisspecialisten hebben als doel reizen duurzamer te maken. Indien ze pakketreizen verkopen zijn ze deelnemers aan een garantieregeling waardoor je als consumenten verzekerd bent dat je de vooruitbetaalde reisgelden volledig terugkrijgt als de touroperator onverhoopt failliet gaat. Daarnaast hebben alle reisorganisaties ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit betekent dat als er iets gedurende de reis gebeurd, jij geen risico loopt. Hierdoor kun je geheel onbezorgd genieten van je vakantie!

Reizen op maat samengesteld
Kleinschalige reisorganisaties onderscheiden zich door hun betrokkenheid en expertise en staan voor een persoonlijke benadering. Elke reis kan geheel op maat samengesteld worden. Een groot voordeel van een leuk en goed contact met jouw reisspecialist is dat ze direct weten wie je bent en je geen nummer bent tussen vele andere klanten, dat maakt je reis nog nét even specialer!

Aangezien een kleinschalig reisorganisatie staat voor één op één contact met zowel de klant als de leveranciers ter plaatse, is de service ook van hoge kwaliteit. Is er namelijk iets aan de hand tijdens je reis, dan zijn de lijntjes kort en zal jouw reisspecialist je direct helpen.

Een droomreis naar bijzondere plekken
Het grootste voordeel bij een kleinschalige reisorganisatie is dat ze juist die bijzondere plekken kunnen aanbieden waarbij je bij grotere reisorganisaties niet komt. Daarbij ontstaan kleinschalige reis reisorganisaties uit een grote passie voor dat type vakantie of land. Dit zorgt er natuurlijk voor dat ze met heel veel plezier, passie en specialisatie jouw droomreis organiseren.

https://www.vvkr.nl/nieuws/2944/waarom-bij-een-kleinschalige-reisorganisatie-boeken?

Knowledge Base

Welke kanotochten zijn er allemaal mogelijk op de Sázava

Overzicht van onze kanotochten op de Sázava

Kanoën op de SázavaOnze overige kanotochten op de Sázava staan hieronder opgesomd.

Dagtrips – self guided –

Hieronder staan de door ons aanbevolen start- en eindpunten.

  • Zlenice / Čerčany – Týnec nad Sázavou (18 km, klasse ZW, geschikt voor families met kinderen en beginnende kanoërs)
  • Čerčany – Týnec nad Sázavou (14 km, klasse ZW, geschikt voor families met kinderen en beginnende kanoërs)
  • Týnec nad Sázavou – Pikovice (16,5 km, klasse ZW – WWII, geschikt voor de meer ervaren peddelaars)

Meer informatie hier: deze pagina.

Meerdaagse tours kort – self guided –

Deze tocht is goed te combineren met comfortabele overnachtingen.

  • Zlenice / Čerčany – > Týnec nad Sázavou -> Pikovice (34 km, klasse ZW, geschikt voor families met kinderen en beginnende kanoërs)

Meer informatie hier: deze pagina.

Meerdaagse tours lang – self guided –

De lange tochten zijn doorgaans wat lastiger te organiseren dan de korte. We zijn erg afhankelijk van de waterstanden en die zijn stroomopwaarts in de zomer wel eens te laag. De langere tochten zijn altijd maatwerk en kunnen geboekt/aangevraagd worden door ons een email te sturen of te bellen. Hieronder staan de door ons aanbevolen start- en eindpunten.

  • Sázava – Pikovice (51 km, 3 dagen)
  • Rataje nad Sázavou – Pikovice (56,5 km, 4 dagen)
  • Kacov – Pikovice (85,5 km, 5 dagen)
  • Horka-Buda (Zruč nad Sázavou‎) – Pikovice (105,5 km, 6 dagen)
  • Ledeč nad Sázavou – Pikovice 125,5 km, 7 dagen)

Meer informatie op deze pagina.

Knowledge Base

Mogen scholen met groepen leerlingen een buitenlandse reis maken?

Scholen mogen met hun leerlingen op schoolreis, schoolkamp of excursie.

Volg voor het vervoer de regels en adviezen die daarvoor gelden, bijvoorbeeld het advies om buiten de spits te reizen. Volg de regels op die op die bestemming gehanteerd worden. Voor buitenlandse reizen en reisadviezen kan meer informatie worden gevonden op www.nederlandwereldwijd.nl.

Verder moet rekening gehouden met de maatregelen in het servicedocument voortgezet onderwijs, zoals de afstandsmaatregel tussen leraren en leerlingen. Dit geldt ook voor ouders die meegaan op een buitenlands reis of schoolreis/excursie. Ouders die kinderen vervoeren in een personenauto zijn niet verplicht om een mondkapje op te zetten.

Over de buitenlandse schoolreizen en excursies waren de afgelopen periode nogal wat vragen op scholen, bij ouders en leerlingen hierover ontstaan. Het ministerie van OCW heeft recentelijk speciaal een document (Q&A’s buitenlandse reizen en excursies) opgesteld met antwoorden op vragen rondom buitenlandse schoolreizen en excursies vanwege de geldende coronaregels zoals het tonen van een negatief testresultaat of bewijs van volledige vaccinatie.

Algemene informatie over COVID-19 vind je op de websites van het RIVM, Buitenlandse Zaken, de Belgische overheid, de Nationale Veiligheidsraad van België en de Duitse overheid.

Knowledge Base

Is de rivier Sázava altijd en overal bevaarbaar?

De Sázava is in de basis een uitstekende rivier om te kanoën. Echter in de zomerperiode is er op bepaalde trajecten (te) weinig water in de Sázava. De kanotochten kunnen (en mogen) dan op die delen niet doorgaan. Er is een goed monitoringsysteem dat de waterstanden bijhoudt en daardoor kunnen we goed voorspellen of een tocht door kan gaan of dat de tocht moet worden aangepast of helemaal geannuleerd.

Op deze site kun je aan de hand van een verkeerslicht systeem (rood / oranje / groen) zien welk segment van de rivier bevaarbaar is.

Knowledge Base

Knowledge Base

Is bagagevervoer tijdens de tour “Wandelen door Boheems Zwitserland” mogelijk?

Bagagevervoer is tijdens de tour “Wandelen door Boheems Zwitserland” zeker mogelijk maar niet echt noodzakelijk o.a. vanwege de relatief korte afstanden en de relatief korte duur van het arrangement. In de praktijk wordt het bagagevervoer nagenoeg nooit bijgeboekt.

In uitzonderlijke gevallen, grotere groepen bijvoorbeeld, kunnen we het bagagevervoer regelen voor 40 EUR per dag, dus totaal 120 EUR. Voor kleine gezelschappen wegen de kosten eigenlijk te zwaar ten opzichte van de totale prijs.

Knowledge Base

Ik lees op de website van wandelkrant.be dat het officiële vertrekpunt van de Gouden Route eigenlijk in Mladá Bolesvlav is.

Vraag:

Wij willen graag een wandelreis maken langs het gouden pad in Tsjechië.  Ik zie op jullie site een voorstel vertrekkende vanuit Jičín. Ik lees op de website van wandelkrant.be dat het officiële vertrekpunt eigenlijk in Mladá Bolesvlav is. Zij beschrijven een route met als start vanuit Mladá Boleslav naar Mnichovo Hradíště (25 km). Graag meer info hierover en waarom jullie starten vanuit Jičín?

Antwoord:

Wij hebben de route inderdaad iets afwijken van Mladá Boleslav omdat die stad en haar omgeving nogal gedomineerd wordt door de fabrieken van Škoda Auto a.s. Grote delen zijn in onze visie daarom wat minder geschikt als wandelroute. Het stadje Jičín daarentegen is echt een pareltje met een mooi plein en volop gastronomie. We volgen een groot deel de originele gouden route (in het veld rood gemarkeerd) en maken een grote lus langs de high lights van Boheems Paradijs met als leidraad de eeuwenoude gouden route (Zlatá stezka Českého ráje), de officiële site is ) www.zlatastezkaceskehoraje.cz.

Een Tsjechisch talige site met de originele route en veel informatie is http://www.marekp.cz/zlata-stezka-ceskeho-raje).

Knowledge Base

Knowledge Base

Actuele informatie over de covid-19 voorwaarden die gelden bij inreizen van Tsjechië

Wij baseren ons op diverse bronnen wat betreft de meest actuele informatie over voorwaarden die gelden bij inreizen van Tsjechië i.v.m. covid-19. Let op: soms kan het zijn dat de pagina’s nog niet adequaat zijn geüpdatet. Vraag bij twijfel na en we zoeken e.e.a. graag uit voor je.

Details en meest actuele stand van zaken op https://www.visitczechrepublic.com/nl-NL/Covid-19

Actual information about conditions of entering the Czech Republic you can find on:

Informatie van de Belgische overheid:

Informatie van de Nederlandse overheid: