Kanovaren in Tsjechië

Kanoën op de rivier de OhreAls je op vakantie gaat wil je veel van het land zien, maar ook spannende activiteiten meemaken. Kanoën is een ideale combinatie van actief ontspannen en ontdekken van vele mooie plaatsen in Tsjechië. Tijdens een kanotocht over een van de Tsjechische rivieren vaar je niet alleen door wonderschone natuur, maar ook langs culturele en historische monumenten. Na een dagje peddelen kun je aanleggen op verschillende campings of pensions/hotels aan de rivier.

Op het water begroet je elkaar met een hartelijk Ahoj!

Lees meer ...

Kanoën op de Ohre rivier in TsjechiëKanoën in Tsjechië is erg populair. Zowel onder de lokale bevolking als ook onder de Nederlanders, Duitsers, Denen en met name de Slowaken.

Wij bieden u de mogelijkheid om een dagje, een weekend of zelfs een hele week te kanoën, individueel of in groepsverband. Voor elk wat wils. Onderweg is er niet alleen water en natuur maar ook zie je kastelen, dorpjes, steden, kloosters en natuurlijk vele andere watersporters.

Kanoën is in Tsjechië zeer geliefd, in de zomerperiode begeven zich werkelijk hele families op het water. De meest bevaren rivier is Vltava (of Moldau) – de rivier ontspringt in het zuiden van Tsjechië, stroomt door nationaal Park Boheemse woud en door vele pittoreske plaatsen en in later verloop door Praag.

Ook andere Tsjechische rivieren hebben veel te bieden; de romantische Berounka en Sázava (Centraal Tsjechië), uitdagende Ohre (West Tsjechië) en Otava en ten slotte de pure natuur van de Lužnice (Zuid Tsjechië).

Video

Voorbeeldarrangement

Self guided kanotocht op de Ohre

Kanotour op de rivier de OhreDe Ohre (of in Duits: de Eger) wordt vooral geliefd omdat hij vergelijkbaar is met de Vltava (Moldau). Echter biedt de Ohre meer rust op het water en de omgeving is stiller. Bovendien biedt de rivier veel kleine stroomversnellingen. De rivier kronkelt afwisselend door open landschap en dicht beboste natuurgebieden. Regelmatig zijn langs de route culturele historische bezienswaardigheden (steden, burchten, kastelen) te bewonderen. Een van de hoogtepunten is het beroemde kuuroord Karlovy Vary.

Dagelijks vertrek mogelijk! Met name in de weekenden is het extra druk. Als je de drukte wilt omzeilen kies dan voor een doordeweekse periode.

De Ohre rivier (Duits: Eger)

De regio Karlovy Vary is erg populair voor waterrecreatie. Hoewel er maar een rivier is die bevaren kan worden – de Ohre – biedt hij kanoliefhebbers onvergetelijke belevenissen. De Ohre heeft de een na beste stroming in Bohemen en is maar liefst 242 km bevaarbaar. De rivier ontspringt aan de Duitse kant in het Fichtelgebergte. De bovenstroom is relatief rustig. De eerste versnellingen kom je tegen bij Loket, die tot Karlovy Vary toenemen en door gaan tot Kadan in de regio Ustí nad Labem. Hier wordt de rivier weer rustiger.

Meerdaagse self guided tochten

Kanoën op de rivier de OhreDe meerdaagse tochten starten in Tršnice, Loket nad Ohrí of Karlovy Vary en gaan naar Radošov, Perštejn of Klášterec nad Ohrí. Hieronder staan de meest populaire keuzes kort omschreven. Wilt u liever een korte kanotocht maken, kijk dan hier voor de dagtrips.

 • Tršnice – Karlovy Vary (58.5 km – 3 dagen)
 • Tršnice – Radošov (75 km – 4 dagen)
 • Tršnice – Perštejn (95.3 km – 5 dagen)
 • Tršnice – Klášterec nad Ohrí (102.2 km – 5 dagen)
 • Karlovy Vary – Perštejn (37 km – 2 dagen)
 • Karlovy Vary – Klášterec nad Ohrí (43.9 km – 2 dagen)
 • Loket nad Ohrí – Radošov (31.3 km – 2 dagen)
 • Loket nad Ohrí – Perštejn (51 km – 3 dagen)
 • Loket nad Ohrí – Klášterec nad Ohrí (57.9 km – 3 dagen)
 • Loket nad Ohrí – Klášterec nad Ohrí (57.9 km – 4 dagen)

Een uitgewerkt programma

Hieronder staat een uitgewerkt programma van de driedaagse self guided tour startend in Loket nad Ohrí en eindigend in Perštejn: 3 dagen / 2 nachten / 51,6 km kanoën. Verlengen of verkorten kan, je kunt kiezen uit lange variant vanaf Tršnice (1.6. – 31.8.) de of korte variant vanaf Loket (4.5. – 23.9.).

 • Alles openen
 • Alles sluiten
 

Kanoën op de rivier de OhreDe eerste etappe begint in de plaats Loket, een pittoresk stadje met middeleeuwse structuur. Hoog boven de rivier staat een statige burcht. Nadat je de kano’s hebt opgehaald bij de verhuurder start je op Vodácké táborište Loket (190,60 r.km)*. In de ochtend vaar je eerst door een schitterend rotsgebied Svatošské skály, dan peddel je naar Karlovy Vary, het kuuroord van eeuwige roem en mooie architectuur – zeker een wandeling waard.

Aanleggen op de camping Pod Mostem, Karlovy Vary (r. km 175,80).

 • Overnachting: Camping Pod Mostem, Karlovy Vary
 • Dagtotaal: 14,8 km

* De rivieren in Tsjechië worden in kaart gebracht m.b.v. zogeheten “kilometrages”. De rivier eindigt bij kilometerstand 0 en zo tel je stroomopwaarts richting de bron van de rivier. Op de kaart worden de kilometers aangegeven als r.km. Zeg voor het gemak: rivierkilometers.

Kanoën op de rivier de OhreJe maakt vandaag een kortere kano-etappe met een extra uitdaging – je vaart door de stroomversnelling Hubertus (deze is kunstmatig aangelegd en wordt voor trainingen gebruikt). Daarna vaar je door beboste dalen, op de oevers zie je opvallende rotsformaties. Een leuke onderbreking kan een wandeling zijn naar de “Rotsen van elfjes” (Skály skrítku).

 • Overnachting: een van de campings in Radosov bij r.km 158 (o.a. camping Na Špici), maar er zijn meerdere vodácké tábory in de directe omgeving.
 • Dagtotaal: 17,8 km

U kunt nu de tour beëindigen of doorgaan met dag 3.

Kanoën op de rivier de OhreOp de laatste dag kom je veel leuke stroomversnellingen tegen en het peddelen gaat vanzelf. De spannende stroomversnellingen dagen je uit. Je legt aan in het plaatsje Perštejn, kano’s afgeven bij pension Betty (r.km 139) en eventueel daar nog kamperen.

 • Overnachting: geen
 • Dagtotaal: 19 km

Je kunt nu de tour beëindigen of verlengen (zie hieronder).

Korter: twee dagen / 1 nacht / 32,6 km. De tour stopt dan aan het einde van dag 2.

Langer: De start kan ook in Tršnice (234,30 r.km) of op táborište
Cerný Mlýn (r.km 208,8). De tour wordt dan 43,7 of 18,2 km langer. Er kan eenvoudig een dag bij de self guided tour worden aangeplakt. Het beste is dan om te overnachten op táborište Cerný Mlýn (r.km 208,8). 

Het maximale traject dat wij adviseren is van Tršnice tot Perštejn (totaal 95,3 km). We maken graag een voorstel op maat voor u. Ook kunnen we zorgen voor overnachtingen in goede hotels en pensions langs de route.

Hieronder een gedetailleerde kanogids, alleen in Tsjechisch beschikbaar.

Referenties

we hebben erg genoten

★★★★★
5 5 1
Hallo Luit, ik wil je even laten weten dat wij een leuke kano tocht hebben gehad in Tsjechië. Op een paar sluizen na geen grote sportieve uitdaging. Wel een prachtige natuur dus we hebben erg genoten. De organisatie is perfect verlopen, waarvoor dank! Groeten wouter.

Geslaagde tocht

★★★☆☆
3 5 1
Orlice was zoals verwacht minder actief kanoën dan de Ohre. Wel prachtige rivier en erg rustig in vergelijking met de Ohre. Waterstand was regelmatig aan de lage kant, waardoor we telkens vanuit 1 punt zijn vertrokken, in goed overleg, dit creëert meer rust omdat de tent niet s ochtends hoeft te worden opgepakt, kinderen misten wel een beetje het avontuur van de Ohre ook omdat er veel minder glijgoten bij stuwen en stroomversnellingen waren. Al met al een geslaagde tocht, vooral ook omdat het goed klikte met de andere gezinnen

leuke kanotocht

★★★☆☆
3 5 1
We hebben een leuke reis gehad. Op maandag kwamen we aan bij een pension in Cheb. De kwaliteit van het pension was prima, we merkten wel (zoals ons al was meegedeeld) dat de Tsjechische bevolking alleen Tsjechisch of Russisch spreekt (ze spreken geen woord Engels of Duits), maar uiteindelijk begrepen we elkaar. Op dinsdag zijn we naar Loket nad Ohri gereisd, vanaf daar begon onze kanoreis naar Perstjen (ongeveer 50-55km). We hadden een reis in gedachte van vier dagen, waardoor we dus op vrijdag op de plek van bestemming zouden aankomen. De rivier was afwisselend rustig stromend of snel stromend. Ook de hoeveelheid rotsen varieerde van veel tot weinig. Een afwisselend parkour dus. Op de eerste dag hebben we zo'n 12km afgelegd en hebben we overnacht op een camping in Karlovy Vary die we ter plekke geboekt hebben (400 kroon voor 5 pers. en 3 tenten). Dit was blijkbaar een andere camping dan aangegeven in het boekje, die lag namelijk 400 meter verderop. Op woensdag hebben we zo'n 25km afgelegd. Een stuk langer dan gepland, maar blijkbaar hebben we een camping gemist die op ongeveer 15km afstand zou moeten zitten. Ook hier konden we eenvoudig een plekje huren (300 kroon voor 5 pers. 3 tenten). Op donderdag hebben we het laatste stuk afgelegd van zo'n 14km, waarbij we op het eindpunt arriveerden. We hebben daar onze kano's ingeleverd bij een man die daar een pension heeft. We hebben de tenten meegenomen naar een nabij gelegen camping, daar hebben we de nacht doorgebracht voor 335 kroon. Op vrijdag hebben we de tenten vervolgens teruggebracht naar het eindpunt. Niemand wist hoe je terug zou kunnen komen bij het beginpunt, dus hebben we maar een taxi gepakt naar Loket nad Ohri. Al met al hebben we een erg leuke reis gehad, er waren nog een aantal Tsjechen die hetzelfde parkour aflegden en met wie we dan ook gezellig op de camping pivo hebben gedronken. Later op de avond kwam uiteraard de slivovice op tafel dus dat is allemaal erg gezellig geworden.

Soms wat chaotisch

★★★☆☆
3 5 1
Wij zijn tevreden over de kanoreis. De campings waren echter erg basic (toilet) en locaties soms slecht ( industrieterrein, sportveld). De verwachtingen hierover hadden beter gemanaged worden.

Fantastische kanotocht!

★★★★★
5 5 1
Zeer goede hotels (vooral Atmosfera in Loket!). Zeer mooie natuur en mooie steden. Ideale vakantie voor gezin met opgroeiende kinderen. iets meer informatie over transportmogelijkheden zou handig geweest zijn: transport van eindbestemming naar start zoals jullie zeiden was meestal niet mogelijk met openbaar vervoer omdat treinen niet in de voormiddag rijden. in sommige gevallen was andersom wel een optie. een precies adres of een GPS locatie van de eind- en startpunten was wel handig om het met de auto te vinden. Best aanvullen op overzichtsblad. voor traject Trnice - Sabina zou ik aanraden om niet met de auto naar de camping te rijden (smal paadje met heel diepe putten en plassen) , maar de auto aan de start te laten staan en met de trein terug te komen.

Mooie reis

★★★★☆
4 5 1
Over het algemeen was het een heel mooie reis, vooral prachtige natuur, maar er was wel nogal wat verwarring bij het vinden van het startadres met de Kajak.. Het eindpunt was duidelijk vermeld, maar het startpunt helemaal niet. We hebben redelijk wat tijd verloren om dit te vinden.. Hotel zelf was heel goed. Ene camping al wat beter dan de andere.. maar deze waren wel goed terug te vinden. Veel uitleg hebben we ter plekke niet echt gekregen.. maar al bij al was het zeker de moeite en zou ik het iedereen aanraden, maar dan wel goed op voorhand bekijken waar ze zullen starten.. ;)

Vltava niet geschikt voor families

★★☆☆☆
2 5 1
Vltava kanoreis is niet echt geschikt voor families. De campings zijn druk en overvol en er wordt veel gedronken.

Gezellig

★★★★☆
4 5 1
De kano tocht is goed bevallen. We hadden de rivier iets spannender verwacht, maar het weer was erg mooi en het reisgezelschap en leiding erg aardig. De campings waren echt Tjechisch, weinig regeltjes en erg gezellig.

Leuke kanotocht

★★★★☆
4 5 1
We hadden prachtig weer, en het was een erg mooie lokatie. De Transfer was snel en het personeel zeer vriendelijk. De volgende keer zou ik nog wat meer door de (rustige) natuur willen kanoen ipv het laatste stuk langs het verkeer.

Goed georganiseerd

★★★★☆
4 5 1
We hebben op twee camping overnacht. De eerste was Na Piskarne. Het sanitair was daar smerig, dit gold voor zowel de wc's als de douches. De tweede kamping was goed, dit was de camping bij Zlata Koruna. Verder stond in de informatie die we kregen dat het slechts een kwartier lopen was van Na Piskarne naar Cesky Krumlov. Deze informatie klopt niet, het is een kwartiertje rijden lopend is het eigenlijk niet te doen. Verzoek om die informatie aan te passen. Verder was het goed georganiseerd.

Waanzinnig leuk!

★★★★★
5 5 1
We vonden het waanzinnig leuk, het was precies zoals we het hadden gehoopt. Lekker zelfstandig alles bepalen, lekker avontuurlijk. Wij vonden het erg leuk dat de campings niets meer hadden dan het nodige en de natuur was prachtig. Het contact over de boeking ging erg vloeiend goed en de informatie was uitgebreid en duidelijk. Het was jammer dat de kanogids in het Tsjechisch was (lezen over de campings kon niet) maar hij was nog steeds erg behulpzaam.

Waanzinnig leuk!

★★★★★
5 5 1
We vonden het waanzinnig leuk, het was precies zoals we het hadden gehoopt. Lekker zelfstandig alles bepalen, lekker avontuurlijk. Wij vonden het erg leuk dat de campings niets meer hadden dan het nodige en de natuur was prachtig. Het contact over de boeking ging erg vloeiend goed en de informatie was uitgebreid en duidelijk. Het was jammer dat de kanogids in het Tsjechisch was (lezen over de campings kon niet) maar hij was nog steeds erg behulpzaam.

Leuke tocht

★★★★★
5 5 1
Deze 2-daagse was een zeer leuke tocht, perfect te doen met kinderen. Heel relaxt en niet moeilijk.

Leuke tocht

★★★★★
5 5 1
Deze 2-daagse was een zeer leuke tocht, perfect te doen met kinderen. Heel relaxt en niet moeilijk. Aanrader: De natuurcamping Hubertus, ong 5km voorbij Karlovy Vary.

Leuke tocht

★★★★★
5 5 1
Deze 2-daagse was een zeer leuke tocht, perfect te doen met kinderen. Heel relaxt en niet moeilijk.

Matig

★★★☆☆
3 5 1
Matig, er schortte nog al wat aan het contact tussen uw team en de mensen ter plekke. Ik kan daar telefonisch meer informatie overgeven. Het belangrijkste was dat de 2 daagse kanotocht aan ons aangeboden in feite een 1 daagse kanotocht was, voor wat de te varen afstand betreft. Gelukkig kon ik zelf ter plekke in overleg het schema wijzigen. Maar ook waren er op verschillende locaties de reserveringen niet of onjuist doorgekomen.

Leuk avontuur!

★★★★☆
4 5 1
Het was een leuk avontuur, gelukkig dat er nog een gezin met kinderen mee was anders was het toch een teleurstelling geworden. Het was allemaal heel ontspannen zo dobberen door het Tsjechische landschap. Reisleiding was prima wachtte netjes bij gevaarlijke stukken. De campings basic maar wel gezellig en schoon. Alleen bij de laatste camping was geen schaduw en da's best warm met 37 graden.

Leuk avontuur!

★★★★☆
4 5 1
Het was een leuk avontuur. Het was allemaal heel ontspannen zo dobberen door het Tsjechische landschap. De campings basic maar wel gezellig en schoon. Alleen bij de laatste camping was geen schaduw en da's best warm met 37 graden.

Bijzondere kanoweek

★★★☆☆
3 5 1
We hebben een bijzondere kanoweek achter de rug. Heerlijk chaotische kano-campings met echt alleen basisvoorzieningen (

Leuke vakantie

★★★★☆
4 5 1
Leuke vakantie, typisch tsjechisch, voor herhaling vatbaar.

Great trip!

★★★★☆
4 5 1
Booking our canoe trip on the website was easy and clear. Holiday vouchers were send to my home address, only disappointment was to find that the free river information folder was in Czech and therefore not usable. Getting to the camping in Trsnice was easy by taxi from Cheb. The person in charge only speaks Czech and average German, but no English, this was luckily not a problem because I happen to speak German. The canoe was great and so were the other materials we rented (barrel, tent) Mattresses were crap, but what else do you expect really ;) It was easy to find campings via the map they gave us at the start and same counts for the place in Karlovy Vary were we had to hand in all the stuff. It was a great trip, thank you.

Het was een geweldige reis!

★★★★☆
4 5 1
Het was een geweldige reis. Er waren een paar minpuntjes, De eerste camping was erg slecht. Geen water en stroom en toiletten. Er was alleen een ouderwetse "poepdoos" Verder waren de campings uiterst rumoerig tot na middernacht. Het kano

Prachtige kanotocht!

★★★★☆
4 5 1
Wij boekten de driedaagse kanotocht op de Ohre. Vooraf gelogeerd in Cheb, waar niet betaald bleek voor het ontbijt, maar dat werd in de loop van de nacht nog rechtgezet. De kano's zijn basic, de briefing ook. Gelukkig ontvingen we op voorhand van Actief in Tsjechi

Prachtige kanotocht!

★★★★☆
4 5 1
Wij boekten de driedaagse kanotocht op de Ohre. Vooraf gelogeerd in Cheb, waar niet betaald bleek voor het ontbijt, maar dat werd in de loop van de nacht nog rechtgezet. De kano's zijn basic, de briefing ook. Gelukkig ontvingen we op voorhand van Actief in Tsjechi

Prachtige kanotocht!

★★★★☆
4 5 1
Wij boekten de driedaagse kanotocht op de Ohre. Vooraf gelogeerd in Cheb, waar niet betaald bleek voor het ontbijt, maar dat werd in de loop van de nacht nog rechtgezet. De kano's zijn basic, de briefing ook. Gelukkig ontvingen we op voorhand van Actief in Tsjechi

Kanotour Ohre

★★★★☆
4 5 1
We hebben enkel de kano's op de valreep geregeld. Dat ging prima. De reis was goed. De informatie die je vtv had gegeven was prima. (De campings langs de Ohre waren in het weekend overigens overvol en luidruchtig.)

Kanotour Ohre

★★★★☆
4 5 1
De reis was goed. De informatie die je vtv had gegeven was prima. (De campings langs de Ohre waren in het weekend overigens overvol en luidruchtig.)

Kanotour Ohre

★★★★★
5 5 1
We hebben enkel de kano's op de valreep geregeld. Dat ging prima. De reis was goed. De informatie die je vtv had gegeven was prima. (De campings langs de Ohre waren in het weekend overigens overvol en luidruchtig.)

Geweldig leuk!

★★★★★
5 5 1
De kanovakantie op de Ohre was geweldig leuk. Een kano-vakantie in Tsjechie is voor ons wel voor herhaling vatbaar. Gelukkig was het weer goed; met slecht weer lijkt het me vreselijk. Jullie hebben ons steeds vriendelijk te woord gestaan / gemaild; dat was prettig. De info vooraf met informatie over de routes, de gevaren, de campings langs de route, was erg nuttig. De camping bij Loket was erg vol en de man wilde ons weg sturen omdat we niet hadden gereserveerd. Gelukkig was er een vriendelijke tsjech die het voor ons op nam en toen mochten we toch nog blijven. We hebben de Tsjechen ervaren als een vriendelijk volk. We zijn tijdens het kano

Goede organisatie

★★★★★
5 5 1
Goede organisatie's, die veel weten van wat ze doen en van de omgeving. Wel zou ik graag willen opmerken dat het moeielijk was om met u contact te krijgen. We hadden wel met richting oostwaarts contact gelegd maar het duurde nog +/- een uur voor dat we met u contact hadden.

Heel aangename ervaring.

★★★★☆
4 5 1
De kanovakantie op de Ohre met mijn twee dochters was een heel aangename ervaring, we hebben er alledrie erg van genoten. Enige minpuntje vond ik de campings. Ik hoef niet veel luxe te hebben, ik ben best tevreden met een wei in een bos als die mooi gelegen is. En daar wringt het schoentje: we kwamen terecht op lawaaierige en overvolle campings in de buurt van een fabriek of op het tuintje van de lokale voetbalclub. Als je de natuur in wil, zijn dat niet bepaald fijne overnachtingen. Het gaat niet om de luxe, maar om de rust. Laat die puntjes van kritiek geen afbreuk doen aan mijn eerste opmerking: de tocht is heel fijn!

Heel aangename ervaring.

★★★★☆
4 5 1
De kanovakantie op de Ohre met mijn twee dochters was een heel aangename ervaring, we hebben er alledrie erg van genoten. Enige minpuntje vond ik de campings en het ontbijt. Ik hoef niet veel luxe te hebben, ik ben best tevreden met een wei in een bos als die mooi gelegen is. En daar wringt het schoentje: we kwamen terecht op lawaaierige en overvolle campings in de buurt van een fabriek of op het tuintje van de lokale voetbalclub. Als je de natuur in wil, zijn dat niet bepaald fijne overnachtingen. Het gaat niet om de luxe, maar om de rust. Het ontbijt was ook niet veel soeps, iets gezonder (bio? iemand?) en met minder afval had best gemogen. Het heeft weinig zin van de natuur te willen genieten om die dan vuil achter te laten. Laat die puntjes van kritiek geen afbreuk doen aan mijn eerste opmerking: de tocht is heel fijn, en ook de begeleiding is heel vriendelijk en behulpzaam (mijn tent bleek kapot te zijn en ze leenden mij onmiddellijk hun eigen persoonlijke tent.)

Heel aangename ervaring.

★★★★☆
4 5 1
De kanovakantie op de Ohre met mijn twee dochters was een heel aangename ervaring, we hebben er alledrie erg van genoten. Enige minpuntje vond ik de campings. Ik hoef niet veel luxe te hebben, ik ben best tevreden met een wei in een bos als die mooi gelegen is. En daar wringt het schoentje: we kwamen terecht op lawaaierige en overvolle campings in de buurt van een fabriek of op het tuintje van de lokale voetbalclub. Als je de natuur in wil, zijn dat niet bepaald fijne overnachtingen. Het gaat niet om de luxe, maar om de rust. Laat die puntjes van kritiek geen afbreuk doen aan mijn eerste opmerking: de tocht is heel fijn!

We hebben genoten!

★★★★★
5 5 1
Het was een fijne reis, we hebben er van genoten! Heel fijn dat jullie de kano en al het andere benodigde materiaal hebben geregeld. Dat was allemaal goed in orde. En wat een ideaal start -en eindpunt, zo dichtbij treinstations. Prettig dat we dit allemaal niet zelf uit hoefden te zoeken. Hoewel we voor de reis begon niet wisten of we bij het eindpunt opgehaald zouden worden of met het openbaar vervoer terug zouden gaan, maar dat werd allemaal duidelijk tijdens de reis zelf. Ook de Kanogids was zeer handig! Er stonden wel een aantal campings in die niet (meer?) bestaan, maar gelukkig waren er ruimschoots voldoende campings langs de route. Verbeterpunten: - Toen we de avond voor de boeking op het startpunt aankwamen was er niks en niemand. Gezien het campingsymbooltje in de kanogids dachten we daar te kunnen kamperen, maar er was alleen een grasveld met een niet te duiden houten hokje, waar verder ook geen informatie op stond. We hadden even het gevoel dat we misschien belazerd zouden zijn, maar omdat mensen uit de buurt kanoverhuurder wel kenden, en na een telefoontje de volgende ochtend, bleek toch alles goed geregeld te zijn. Toen we 5 dagen later overigens weer terug kwamen op het beginpunt, was er een heuse camping uit de grond 'gestampt' met WC-hokjes en eettentje. Misschien waren we net een beetje vroeg in het seizoen. - Heel handig dat kanoverhuurder Duits

We hebben genoten!

★★★★★
5 5 1
Het was een fijne reis, we hebben er van genoten! Hartelijk dank voor het organiseren van onze reis! Het was de moeite waard.

We hebben genoten!

★★★★★
5 5 1
Het was een fijne reis, we hebben er van genoten! Heel fijn dat jullie de kano en al het andere benodigde materiaal hebben geregeld. Dat was allemaal goed in orde. En wat een ideaal start -en eindpunt, zo dichtbij treinstations. Prettig dat we dit allemaal niet zelf uit hoefden te zoeken. Hoewel we voor de reis begon niet wisten of we bij het eindpunt opgehaald zouden worden of met het openbaar vervoer terug zouden gaan, maar dat werd allemaal duidelijk tijdens de reis zelf. Ook de Kanogids was zeer handig! Er stonden wel een aantal campings in die niet (meer?) bestaan, maar gelukkig waren er ruimschoots voldoende campings langs de route. Verbeterpunten: - Toen we de avond voor de boeking op het startpunt aankwamen was er niks en niemand. Gezien het campingsymbooltje in de kanogids dachten we daar te kunnen kamperen, maar er was alleen een grasveld met een niet te duiden houten hokje, waar verder ook geen informatie op stond. We hadden even het gevoel dat we misschien belazerd zouden zijn, maar omdat mensen uit de buurt kanoverhuurder wel kenden, en na een telefoontje de volgende ochtend, bleek toch alles goed geregeld te zijn. Toen we 5 dagen later overigens weer terug kwamen op het beginpunt, was er een heuse camping uit de grond 'gestampt' met WC-hokjes en eettentje. Misschien waren we net een beetje vroeg in het seizoen. - Heel handig dat kanoverhuurder Duits

kano

★★★☆☆
3 5 1
Goed. alleen kajakken. Er werd niet aangeboden spullen in de grote ton op de boot van de leidinggevende te doen. We hebben in kleine ton gedaan op onze kajak maar die was lek. gevolg twee camera's en een iphne kapot.

Niet aan te bevelen

★☆☆☆☆
1 5 1
De camping die werd aanbevolen was ronduit smerig. De communicatie met team actief verschrikkelijk zowel thuis als zeker op plek van bestemming. En dat vervoer minder is als hier moge duidelijk zijn maar toch wel heel erg anders als verwacht. En zoals vermeld rafting het leek er niet op. Het was rustig kabbelend water. Zodat we de kano veel eerder hebben terug gebracht omdat het totaal niet leek op wat we hadden verwacht. Het spijt me erg maar team actief vakantie zou ik niet weer boeken.

Waanzinnig leuk!

★★★★★
5 5 1
We vonden het waanzinnig leuk, het was precies zoals we het hadden gehoopt. Lekker zelfstandig alles bepalen, lekker avontuurlijk. Wij vonden het erg leuk dat de campings niets meer hadden dan het nodige en de natuur was prachtig. Het contact over de boeking ging erg vloeiend goed en de informatie was uitgebreid en duidelijk. Het was jammer dat de kanogids in het Tsjechisch was (lezen over de campings kon niet) maar hij was nog steeds erg behulpzaam.

Geslaagd

★★★★☆
4 5 1
De kanovakantie was erg geslaagd! We hebben vier dagen gekanood, we vonden de natuur heel mooi. Na het weekend was het heerlijk rustig op de rivier. Elke avond hebben we een kampvuurtje gemaakt; super dat zomaar mag daar :-)

Verbeterd

★★★★☆
4 5 1
De kanotocht was VEEL BETER georganiseerd dan vorig jaar. De kanoleiders waren vrolijk, namen duidelijk op een prettige manier leiding en zochten veel meer contact met de hollanders. Het leuke daarvan was dat wij hollanders daardoor echt meer bij de gehele kanogroep hoorden en duidelijk meer contact met de Tsjechen in de groep kregen. Vorig jaar waren echt de hollanders op elkaar aangewezen, dus dat was dit jaar echt leuker en beter.

Alle prima

★★★★☆
4 5 1
Alles is goed gegaan. We zijn inmiddels weer droog terug gekeerd op ons vakantieadres in Oostenrijk. Fantastisch weer en het stuk van Koruna naar Bortov was een goede keuze ! Dank voor de organisatie en tot een volgende keer .

Bedankt

★★★★☆
4 5 1
Heel erg bedankt voor de goede service, wij zijn blij dat dit in orde is!

Waanzinnig leuk!

★★★★★
5 5 1
We vonden het waanzinnig leuk, het was precies zoals we het hadden gehoopt. Lekker zelfstandig alles bepalen, lekker avontuurlijk. Wij vonden het erg leuk dat de campings niets meer hadden dan het nodige en de natuur was prachtig. Het contact over de boeking ging erg vloeiend goed en de informatie was uitgebreid en duidelijk. Het was jammer dat de kanogids in het Tsjechisch was (lezen over de campings kon niet) maar hij was nog steeds erg behulpzaam.

Geslaagd

★★★★☆
4 5 1
De kanovakantie was erg geslaagd! We hebben vier dagen gekanood, we vonden de natuur heel mooi. Na het weekend was het heerlijk rustig op de rivier. Elke avond hebben we een kampvuurtje gemaakt; super dat zomaar mag daar :-)

Verbeterd

★★★★☆
4 5 1
De kanotocht was VEEL BETER georganiseerd dan vorig jaar. De kanoleiders waren vrolijk, namen duidelijk op een prettige manier leiding en zochten veel meer contact met de hollanders. Het leuke daarvan was dat wij hollanders daardoor echt meer bij de gehele kanogroep hoorden en duidelijk meer contact met de Tsjechen in de groep kregen. Vorig jaar waren echt de hollanders op elkaar aangewezen, dus dat was dit jaar echt leuker en beter.

Alle prima

★★★★☆
4 5 1
Alles is goed gegaan. We zijn inmiddels weer droog terug gekeerd op ons vakantieadres in Oostenrijk. Fantastisch weer en het stuk van Koruna naar Bortov was een goede keuze ! Dank voor de organisatie en tot een volgende keer .

Bedankt

★★★★☆
4 5 1
Heel erg bedankt voor de goede service, wij zijn blij dat dit in orde is!

Deel uw eigen kano evaring met ons!

Waardering

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Wilt u een antwoord op deze specifieke vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.