Fietsen in Tsjechië

Fietsen en mountainbiken in Tsjechië

fietsers welkom Cyklisté vítáni – welkom fietsers! Tsjechië is een prachtig fietsland met een gevarieerd landschap: je vindt er rivierdalen, heuvelachtige landschappen en hoge bergtoppen. Mountainbikers kunnen hun hart ophalen op de uitgezette routes, bijvoorbeeld in het Ertsgebergte. Toertochten kunnen door het hele land worden gefietst: bijvoorbeeld door het prachtige rivierdal van de Elbe, door het heuvelachtige Boheems Paradijs of de wijnstreken van Moravië. Ook het klimaat en de infrastructuur zijn ideaal voor een actieve fietsvakantie!

Lees meer ...

Fietsvakanties in Tsjechië

Mountainbiken in het Reuzengebergte
Mountainbiken in het Reuzengebergte

Onze fietstochten zijn zo gevarieerd mogelijk opgezet: je ziet gemengde bossen, open landschappen, rotscomplexen en schitterende vergezichten. Onderweg kom je langs diverse plekken waar je uitstekend kunt eten of een drankje kunt nuttigen. De meeste routes gaan over verharde wegen. Voor de mountainbikers hebben we speciale programma’s met echte off road omstandigheden. Het fietsen kan zowel in groepsverband als individueel. De individuele arrangementen hebben de mogelijkheid van dagelijkse vertrek in de periode april tot oktober.

De groepsreizen met gids en bagagevervoer zijn met name in de lente en het najaar maar er zijn ook enkele data in de zomer. Neem je eigen fiets mee of huur een kwaliteitsfiets van ons.

Enkele tips

Fietsen door Tsjechische bossen
Fietsen door Tsjechische bossen
 • Omdat veel Tsjechen zelf ook graag op de fiets zitten, zijn automobilisten gewend aan fietsers op de weg. Houd op autowegen wel goed rechts en fiets achter elkaar, niet naast elkaar. In de grote steden is het belangrijk dat je goed oplet, daar kan het verkeer wat chaotischer zijn.
 • De meeste fietsroutes in Tsjechië volgen rustige, secundaire asfaltwegen. Sommige trajecten gaan over gravel, maar bij regen zijn er meestal verharde alternatieven.

 • Een helm dragen is verplicht voor fietsers jonger dan 18 jaar, maar ook volwassen fietsers dragen vaak een helm.

 • Fietsen onder de invloed van alcohol is verboden en kan tot hoge boetes leiden.

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van onze fiets- en mountainbiketochten. Onder de volgende tab vind je een uitgewerkt voorbeeld van een fietsarrangement.

Voorbeeldarrangement

Fietsen door het Boheems Paradijs: de historische “Gouden route” en de Jizera Greenway

Jizera GreenwayDe Tsjechische benaming van Gouden route is Zlatá stezka. Deze route voert langs alle highlights van het beschermde landschapspark Český ráj. Het Boheems Paradijs is sinds 1995 een Beschermd Landschap, CHKO in het Tsjechisch. De term Boheems Paradijs wordt ook wel gebruikt voor de hele regio die ligt tussen de plaatsen Jičín, Sobotka Mnichovo Hradiště, Kopanina, Železný Brod en Lomnice nad Popelkou. Het Boheems Paradijs kreeg zijn naam omstreeks 1870 van de vaak welgestelde gasten van de toen wereldberoemde ‘Spa Sedmihorky’. Langzamerhand werd de naam opgepikt door de lokale bevolking.

De “Gouden route” door het Boheems Paradijs is in het veld heel “toepasselijk” gemarkeerd met de kleur rood.

Programma van dag tot dag

De tour duurt 7 dagen, 6 nachten en bedraagt in totaal zo’n 158 km. De overnachtingen zijn in comfortabele **/*** hotels. Upgrade naar ***/**** hotels is mogelijk. Bagagetransfers zijn mogelijk maar niet strikt noodzakelijk.

Hieronder staat het programma van dag tot dag beschreven.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Greenway Jizera fietsrouteAankomst en inchecken in een hotel in het centrum van het stadje Jičín. Het is de moeite waard om het centrum te bekijken en wellicht de toren te beklimmen als die open is. Je moet wel wat contant geld bij je hebben voor het toegangskaart.

De stad Jičín is de toegangspoort tot het natuurgebied Boheems Paradijs. De stad had zijn “gouden tijd” in de eerste helft van de 17de eeuw tijdens de regeerperiode van Albrecht z Valdštejna (Albrecht von Wallenstein, Tsjechische graaf en veldheer). Hij had grote voornemens met het ontwikkelen van dit gebied en deze stad. Hij bouwde hier op het plein zijn residentie. Zijn dood bracht een einde aan zijn grootse plannen.

 • Overnachting: Jičín
 • Dagtotaal: 0 km

Prachtig uitzicht onderwegDe eerste fietstocht verbindt gelijk een aantal toeristische toppers van het Boheems Paradijs. Vanuit Jičín fiets je naar de “stenen stad” Prachov met zandsteenrotsen op de oppervlakte van 190 hectaren. Aan de route liggen ook een aantal meren die omringd zijn door bossen en rotsen, het is een favoriet gebied voor kampeerders. Via de basalten berg Vysker (464 m) bereik je de stad Turnov, het hart van het Boheems Paradijs. Deze stad werd gesticht in het jaar 1250 aan de rivier Jizera. In de omgeving van Turnov zijn talrijke vindplaatsen van edelstenen waardoor zich traditionele handwerken (stenen slijpen, juwelen maken) ontwikkelden.

Onderweg zijn voldoende restaurantjes Een pittige toch schitterende fietstocht leidt langs de tot openluchtmuseum omgebouwde boerderij Dlaskův statek met expositie van vroegere plattelandsleven. Vanaf hier moet je flink omhoog tot de burchtruïne Frýdštejn maar dat is logisch: de burcht stond natuurlijk op een moeilijk bereikbare plek. Een paar kilometer verder op kun je de uitkijktoren Kopanina beklimmen en je kunt het diepe dal zien waar je net nog langs de boerderij fietste. Daarna kun je afdalen naar het dal van de rivier Jizera naar Malá Skála. Een pittoresk dorpje omgeven door rotsen, bossen en velden. Vanuit je accommodatie heb je een prachtig uitzicht naar het kerkje Pantheon op de prominent aanwezige rotsklif.

De alternatieve route volgt de Jizera Greenway: een lichte aangename route langs de rivier de Jizera over nieuw aangelegde fietsroutes.

 • Dagtotaal: 11 km
 • Klimmen: 21 m
 • Dalen: 20 m

Greenway Jizera fietsroute loopt dwars door het leuke stadje Malá SkálaVandaag kun je een rustdag nemen of er staat je de langste etappe van deze week te wachten. Je fietst eerst door het rivierdal van de Jizera (Jizera Greenway nr. 17) door allerlei dorpjes en stadjes. Een bekende stad aan de route is Železný Brod, bekend als centrum van de glasindustrie. Pas op het punt waar de rivieren Jizera en Kamenice samenstromen verlaat je het dal en fiets je de heuvels in. Je gaat wisselend op en neer. Als je de hoogste berg van het Boheems Paradijs Kozákov (744 m) wil bereiken, moet je stevig gaan trappen. Let op: dit deel van de route is echt stijl, hou hier rekening mee. Maar het prachtige uitzicht tientallen kilometers ver is zeker de moeite waard! Kozákov is ook een vindplaats van edelstenen. Je gaat weer afdalen naar Malá Skála, onderweg kom je nog langs het rotsencomplex Chlévištì, ook rotsendoolhof of rotsenlabyrint genoemd.

 • Overnachting: Malá Skála
 • Dagtotaal: 46 km of rustdag
 • Klimmen: 1040 m
 • Dalen: 1040 m
 • interactieve kaart

Er wordt ook veel gestept op de Jizera Greenway routeEerst fiets je in de richting van de stad Turnov en een paar kilometer verder op breng je bezoek aan de burchtruïne Valdštejn die op een rotsklif staat. Van de burcht kun je slechts resten zien, maar mooi bewaard gebleven is de kerk en brug van zandsteen. De volgende bezienswaardigheid op de route is kasteel Hrubá Skála, tegenwoordig een hotel en restaurant. Van de toren van het kasteel kun je de volgende burchtruïne al zien: Trosky. Vanuit de burcht met één dikke (de Oude Heks) en één dunne toren (de Schone Maagd) hadden de heersers in het verleden de controle over het hele gebied. Tegenwoordig zijn ze het symbool van het gebied.

 • Overnachting: Prachov
 • Dagtotaal: 36 km of rustdag
 • Klimmen: 630 m
 • Dalen: 510 m
 • interactieve kaart

Gouden fietsroute door het Boheems Paradijs Je verlaat vandaag de bossen en rotsencomplexen en fietst grotendeels door open landschap. In het dorpje Rovensko pod Troskami kun de zogenaamde rebelklokken bekijken, de klokken hangen onderste boven. De topper van vandaag is de heuvel Tábor met daarboven een kapel. Vanuit dit punt kun je de weidse omgeving overzien. Vlak voor de stad Jicín kom je nog langs een groot kloostercomplex, gebouwd door graaf Albrecht z Valdštejna (Albrecht von Wallenstein). Vanaf hier loop je door een dubbele lindelaan die je tot het centrum van de stad zal leiden. De laan is ook door graaf Wallenstein aangeplant, de weg naar zijn zetel moest tenslotte statig zijn.

 • Overnachting: Jičín
 • Dagtotaal 38 km, verkorten mogelijk
 • Klimmen: 540 m
 • Dalen: 670 m
 • interactieve kaart

Na het ontbijt vertrek naar huis of verlengen met … verblijf in Praag?

Tip: de route kan wat lichter of zwaarder gemaakt worden, een rustdag of een deel met de fiets in de trein. Het aantal te fietsen kilometers is door aanpassingen in de route eenvoudig te vergroten of verkleinen.

 • Overnachting: geen
 • Dagtotaal: geen

Met dank aan prachtige fotoreportage gemaakt door Marco Jorissen

Hieronder staan de door ons gebruikte hotels bij deze meerdaagse tour. De hotels zijn geselecteerd op zowel locatie (aan de route) als op luxe. Doordat we geen concessies wilden doen aan de locatie bestaat er enig verschil in kwaliteit van de hotels. Alle hotels voldoen ruimschoots aan de minimale **/*** kwaliteit vereisten. Er zijn mogelijkheden voor een **** upgrade.

Hrubá 

Skála - Boheems Paradijs

Hotel
Hrubá Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie
en
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit unieke hotel is, zoals de naam al verklapt, gevestigd in een kasteel.
Het heeft een hostelgedeelte en een luxe hotelgedeelte. Voor het hoteldeel
betaal je een toeslag. Het kasteel ligt vlak buiten het plaatsje Hrubá
Skála.
Capaciteit: 88 bedden in 41 kamers

Hoogte: 313 m


Hrubá Skála – Boheems Paradijs

Hotel Štekl in Hrubá Skála

Hotel Štekl
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Gelegen op een prachtige locatie. Hotel Štekl heeft een eigen restaurant en
de kamers hebben een prachtig uitzicht op de omgeving.
Capaciteit: 56 bedden

Hoogte: 313 m


Hrubá Skála – Boheems Paradijs

Hotel 

Pošta Sobotka

Hotel Pošta Sobotka
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Pošta Sobotka ligt in het centrum van het plaatsje Sobotka, de
geboorteplaats van de beroemde dichter Fráňa Šrámek. Sobotka ligt zo’n 70 km
ten noordoosten van Praag in het Boheems Paradijs. In de directe omgeving
van het hotel zijn veel culturele bezienswaardigheden te vinden zoals
kasteel Kost en de ruïne Trosky.
Capaciteit: 50 bedden.

Hoogte: 291 m


Sobotka – Boheems Paradijs

Hotel Korunní Princ 

Turnov

Hotel Korunní Princ
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel bevindt zich in het centrum van de eeuwenoude stad Turnov. Het is
recentelijk gerenoveerd, maar heeft nog altijd een karakteristieke
uitstraling.
Capaciteit: 62 bedden.

Hoogte: 265 m

Turnov – Boheems
Paradijs

Pension Doni Libošovice - Boheems Paradijs

Pension Doni
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Gelegen op een steenworp afstand van kasteel Kost. Het pension biedt zowel
kamers als volledig uitgeruste appartementen aan.
Capaciteit: 45 bedden in kamers en appartementen.

Hoogte: 301 m

Libošovice – Boheems
Paradijs

Parkhotel 

Skalní Město - Boheems Paradijs

Parkhotel Skalní Město
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit familiehotel ligt een paar kilometer buiten Jičín aan de rand van het
bijzondere natuurpark Prachovské Skály (de Stenen Stad).
Capaciteit: 28 tweepersoons bedden.

Hoogte: 410 m

Jičín – Boheems Paradijs

Hotel Jičín - Boheems Paradijs

Hotel Jičín
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel ligt in het centrum van Jičín en biedt uitzicht op de Valdice Gate,
die in de zestiende eeuw is gebouwd. Ook het restaurant dat onderdeel is van
hotel Jičín is een historisch gebouw, maar is in vergelijking met de Valdice
Gate piepjong, het gebouw stamt uit 1866.
Capaciteit: 24 bedden in tweepersoons kamers, 4 suites.

Hoogte: 285 m

Jičín – Boheems Paradijs

Hotel Skála

Hotel Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel ligt in de romantische vallei van de rivier Jizera. Rond het hotel
is van alles te beleven en ook het hotel heeft in- en ontspannende
activiteiten.
Capaciteit: 90 bedden.

Hoogte: 263 m

Malá Skála – Boheems
Paradijs

Hotel Ort in Nepřívěc

Hotel Ort
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Ort ligt aan de rand van het pittoreske Nepřívěc in het hart van
het Boheems Paradijs. Het hotel biedt een schitterend uitzicht op kasteel
Humprecht en ligt vlakbij de burcht Kost. Hotel Ort bevindt zich midden in
de natuur, maar biedt alle comfort die u gewend bent.
Capaciteit: 100 bedden..

Hoogte: 235 m

Nepřívěc – Boheems
Paradijs

Hotel Rieger in Jičín

Hotel Rieger
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Rieger ligt in het centrum van Jičín, op een steenworp afstand van het
Valdštein-plein. Jičín heeft een rijke geschiedenis die terug te zien is in
de historische gebouwen met prachtige gevels.
Capaciteit: verschillende types tweepersoonskamers; familiekamers.

Hoogte: 276 m

Jičín – Boheems Paradijs

Camping 

Ostrov - Malá Skála - Boheems Paradijs

Camping Ostrov
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Camping Ostrov in Malá Skála heeft een centrale ligging in het beschermde
landschapsgebied Boheems Paradijs. De camping ligt op een eiland (Ostrov) in
de rivier de Jizera. Direct op loopafstand kun je klimmen, kanoën, wandelen,
mountainbiken en nog veel meer! De camping is zowel met auto als met
openbaar vervoer goed bereikbaar. Grotere gezinnen of groepen kunnen
meerdere tenten huren of slaapplekken in bijzettentjes bijboeken. Ook is het
mogelijk om zelf bijzettentjes mee te nemen!
Capaciteit: verschillende vier- tot zespersoons tenten

Hoogte: 265 m


Malá Skála – Boheems Paradijs

Vakantiehuis Malá Skála - Malá Skála - Boheems 

Paradijs

Vakantiehuis Malá Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Een authentieke dorpsboerderij uit 1850, gelegen in het favoriete
vakantieoord Malá Skála. Het huis ligt prachtig aan een woonerf op het
knooppunt van 4 gemarkeerde fiets- en wandelroutes. Er zijn 6 restaurants en
4 hotels in het stadje. De locatie is goed bereikbaar zowel per openbaar
vervoer als met uw eigen auto. Het huis is vrijstaand en bestaat uit twee
goed van elkaar gescheiden ruime appartementen. Per appartement zijn alle
faciliteiten voorhanden. Groot pluspunt van de locatie: er is heel veel te
doen direct op loopafstand.
Capaciteit: zes- en tienpersoons appartement.

Hoogte: 270 m


Malá Skála – Boheems Paradijs

Pension Neco - Appartementencomplex Malá Skála

Pension Neco
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Het appartementen complex Malá Skála is gelegen in het centrum van het
Boheems Paradijs (Cesky Raj), Malá Skála, in de schilderachtige vallei
Jizera. De directe omgeving van het dorp biedt een goede setting voor
outdoor georiënteerde activiteiten, maar beschikt ook over een aangename
verzameling van lokale restaurants en pubs. Het complex biedt twee types
accommodaties.
Capaciteit: 33 bedden in 6 appartementen; 45 bedden in hostelgedeelte.

Hoogte: 270 m


Malá Skála – Boheems Paradijs

penzion Svaty Jan - Turnov

penzion Svaty Jan
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Centraal gelegen pension met restaurant en zonnig terras.
Aantal bedden: 26

Hoogte: 262 m


Turnov – Boheems Paradijs

Medieval hotel Stredoveky - Dětenice

Středověký hotel Dětenice
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Een authentiek middeleeuws hotel.
Capaciteit: 41 kamers
Aantal bedden: 80

Hoogte: ..  m


Dětenice – Boheems Paradijs

Penzion Jičín - Penzion 

Ruská ***

Penzion Penzion Ruská ***
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Onderdeel van hotel Jičín waar je een stuk goedkoper kunt overnachten, maar
wel gebruik kunt maken van de faciliteiten in het hotel. Met de centrale
ligging ben je zo in het centrum en zo in het nationaal park Boheems
Paradijs.
Capaciteit: vijf 2-persoonskamers, drie 3-persoonskamers.

Hoogte: … m


Jičín – Boheems Paradijs

Hotel & 

Zámek Svijany

Hotel & Zámek Svijany
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

It is possible to relax in the chateau garden, which is a retreat from
reality for all. The chateau has a permanent exhibition of the archaeology
and history of the chateau and its surroundings, the history of beer brewing
and the spa industry, the underground and much more.
Capaciteit: 41 bedden in 17 kamers.

Hoogte: 387 m


Svijany – Boheems Paradijs

penzion Podháj

penzion Podháj
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Accommodation in double, triple and quadruple rooms is suitable for tourists,
school trips, families with children and various groups. In each room hot
and cold water is available, and on each floor there are ladies and gents
facilities.
Aantal bedden: 59.

Hoogte: 296 m


Turnov Podháj – Boheems Paradijs

Pension Harmonie - Hrubá Skála - Boheems 

Paradijs

Pension Harmonie
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie 

accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Pension Harmonie biedt accommodatie in smaakvol ingerichte kamers met
badkamer en toilet. Het gebouw is in 1924 in Art Nouveau-stijl gebouwd en in
1994 – 2000 volledig gerenoveerd.
Pension heeft 8 tweepersoonskamers en een appartement voor vier personen.

Hoogte: 296 m


Hrubá Skála – Boheems Paradijs

Kaart

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Openbaar vervoer in Tsjechië heeft een goede reputatie en nog steeds een laag prijsniveau. Er is een uitgebreid netwerk van bus- en treinverbindingen. 

In onderstaande link kunt u actuele vertrek- en aankomsttijden en prijzen vinden van de meeste openbaar vervoersmaatschappijen. De site is meertalig.

https://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/spojeni/

Kom je er niet (helemaal) uit met behulp deze site dan helpen we je graag een handje.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

Bij de tours die begeleid worden door een gids, zorgt de gids dat er voldoende reparatie materiaal aanwezig is om de problemen aan de fiets te doen verhelpen. Bij een Self Guided route krijgt u een reparatieset mee om kleine problemen aan de fiets te doen verhelpen. Mocht het zo zijn dat de fiets zodanig kapot is dat dit niet zelfstandig verholpen kan worden, moet er contact opgenomen worden met het noodnummer (Te vinden in de brochure).

De routes zijn makkelijk te vinden. De route staat duidelijk aangegeven onderweg en in de bijgeleverde brochure, hierin is ook een Google maps link toegevoegd, waardoor u middels uw smartphone de route kunt volgen.

De gehuurde fietsen kunt u inleveren bij het hotel waar u op dat moment verblijft. Verblijft u niet in een hotel of appartement, staat in de reis brochure aangegeven waar u uw fiets kunt inleveren. Deze reis brochure ontvangt u voor uw trip per post en email.

De beste weersomstandigheden zijn in de maanden juli tot september. Maar door het rustige klimaat van Tsjechië zijn de maanden mei tot oktober geschikt voor de fietstochten.

Het grootste gedeelte van de route zal over rustige verharde wegen gaan, die af en toe worden afgewisseld door bos of veld paden. De drukke wegen met veel verkeer worden alleen gebruikt in onvermijdelijke gevallen.

De fietsen zijn voorzien van: voorwielvering, spatborden, fietsbel, voor- en achterlicht en een bidon houder.

Ja, deze zijn beschikbaar voor de meeste wandelroutes. In de reisdocumenten die voor vertrek verstrekt worden staan de routes in gpx-formaat. De gpx bestanden kunnen geïmporteerd worden in een aantal standaard gps ontvangers en applicaties.

In het hoogseizoen prefereren wij dat tochten met overnachtingen vroegtijdig vastgelegd worden. Last minute boekingen zijn mogelijk, houdt hierbij rekening dat er om enige flexibiliteit gevraagd kan worden.

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Wilt u een antwoord op deze specifieke vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.