Het Boheems Paradijs

Boheems Paradijs, sprookjesachtig landschapspark

Rotsenlabyrint kenmerkend voor het Boheems Paradijs
Rotsenlabyrint kenmerkend voor het Boheems Paradijs (Český ráj)

Zo’n 80 km ten noorden van Praag ligt een sprookjesachtig landschap met bizarre rotsformaties: Český ráj, het Boheems Paradijs. Deze unieke zandstenen rotsen zijn miljoenen jaren geleden ontstaan uit de bodem van een inmiddels verdwenen krijtzee. Verschillende rotsformaties zijn te bezoeken – wie tussen de hoge rotsen doorwandelt, heeft al snel het idee door een ‘stenen stad’ te lopen. Vaak hebben de rotsen unieke namen, afgeleid uit hun grillige vormen.

Het Boheems Paradijs biedt veel mogelijkheden voor actieve (gezins)vakanties. Op deze pagina vind je een selectie van door ons georganiseerde tours en activiteiten. Daarnaast hebben we een voorbeeldarrangement ontwikkeld voor een actieve vakantie in dit schitterende natuurgebied.

Lees meer ...

Ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie

Valdštejn, een burcht in het Boheems Paradijs
Zicht op Valdštejn, een van de vele burchten en kastelen in het Boheems Paradijs (Český ráj)

De naam ‘Boheems Paradijs’ werd aan het einde van de negentiende eeuw bedacht door rijke kuurgasten van de regio, die zich hier graag lieten zien. De regio is het oudste beschermde landschapspark van Tsjechië en is door UNESCO erkend als wereldnatuurerfgoed. Het gebied biedt veel mogelijkheden voor actieve (gezins)vakanties. Ons vakantiehuis in Malá Skála is bijvoorbeeld de perfecte uitvalsbasis voor dagjes weg in dit natuurgebied. De Gouden Route is zowel te voet als per fiets af te leggen. De Burchtentocht brengt je langs de indrukwekkendste burchten en kastelen die het gebied telt. En dan zijn er nog talloze mogelijkheden om te kanoën, paragliden, zwemmen in een stuwmeer of cultuur te snuiven in een van de plaatselijke musea. Dit alles op nog geen 100 km van Praag! Onderaan deze pagina vind je een overzicht van ons aanbod in het Boheems Paradijs.

Video

Voorbeeldarrangement

Dag 1: Aankomst in Turnov

Turnov is al sinds de dertiende eeuw wereldberoemd dankzij de productie van juwelen en sieraden. In het Museum van het Boheems Paradijs vind je een expositie van verschillende edelstenen die in en rond Turnov zijn gevonden. Ook de synagoge en de joodse begraafplaats zijn een bezoekje waard.

Dag 2-4: Burchtentocht Boheems Paradijs

Je verlaat Turnov om drie dagen lang het Boheems Paradijs te verkennen. Je wandelt door schitterende natuur en langs bijzondere rotsformaties. Ook passeer je verschillende burchten en kastelen. Van sommige van deze eeuwenoude bouwwerken is niet meer dan een ruïne over, maar andere zijn goed onderhouden en je hebt zelfs de mogelijkheid in een kasteel te overnachten!

Kost, een van de vele burchten in het Boheems Paradijs
Kost, een van de vele burchten in het Boheems Paradijs

Dag 5-8: Vakantiehuis Malá Skála & Multi actief pakket Boheems Paradijs

Na afloop van de wandeltocht vertrek je op dag 4 naar Malá Skála, waar je zult verblijven in ons vakantiehuis. Dit is je uitvalsbasis voor de komende dagen. Er staan verschillende activiteiten op het programma: klimmen en abseilen; een mountainbiketocht; bezoek aan de burchtruïne Vranov; boogschieten en een kanotocht. De volgorde van de activiteiten wordt ter plekke in overleg met de instructeurs vastgesteld. Klik hier voor meer informatie over het Multi actief pakket.

Dag 9: Einde arrangement

Na het uitchecken is het arrangement ten einde. Heb je nog niet genoeg van Tsjechië? Dan kun je altijd doorreizen naar je volgende bestemming (wat te denken van een stedentrip naar het gouden Praag?). Zo niet, dan wensen we je een goede reis naar huis!

Kaart

 

Contact

Heb je vragen over het Boheems Paradijs? Laat je vraag achter op onderstaand formulier en we komen zo snel mogelijk bij je terug. Je kunt ons ook per e-mail of telefonisch bereiken: info@actief-in-tsjechie.nl of +31 26 737 0271 . We helpen je graag verder! [vfb id=1]