Voorbeeldarrangement

Excursie Boheemse Paradijs en Praag

Dit programma biedt het beste van de Tsjechische natuur in combinatie met het beste van een van Europa’s mooiste steden: Praag.

  • Doelgroep: middelbare scholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten. Het Boheems Paradijs leent zich wat betreft outdoor uitermate goed voor zowel getrainde als ook ongetrainde groepen.
  • Beste tijd: voorjaar, najaar. In zomerseizoen zijn accommodaties snel volgeboekt. In de winter zijn enkele outdoor activiteiten niet mogelijk.
  • Transfers: touringcar of vliegen in combinatie met lokale transfer. Hieronder wordt een reis per touringcar verder uitgewerkt.
  • Het programma is aan uw wensen aan te passen. Een veel gebruikte variant is vijfdaags programma met drie overnachtingen.
  • Standplaats kan zijn Jinolice, Malá Skála of Hruba Skála.
  • Accommodaties: zowel low budget accommodatie midden in de bossen als ook in hotels in Malá Skála waar je op loopafstand van de meeste activiteiten zit zijn mogelijk. Je kunt als groep dus kiezen voor midden in de bewoonde wereld of juist in de natuur verstoken van alle aardse verlokkingen.
  • De invulling is sportief met een cultureel-educatief accent. groepen studenten tot doelgroepen die hoge eisen stellen aan comfort.

Hieronder staat het programma op basis van 6 dagen / 4 nachten van dag tot dag beschreven.

 

  • Alles openen
  • Alles sluiten
 

reis per touringcar van Nederland naar Reuzengebergte in Tsjechië

Vertrek per touringcar uit Nederland.
Warme maaltijd net over de grens Dld-Cz.
Aankomst. Inchecken bij het ho(s)tel.
‘s Avonds vrij programma.

Kanoen op de Jizera in het Boheems Paradijs

’s Ochtends: wisselen van geld en kleine inkopen doen in het stadje Jicin.
’s Middags: gebiedsverkenning o.a. uitzichttoren, middeleeuwse kasteelruïne Trosky en ‘de stenen stad van Prachov’, een indrukwekkende geologische rariteit die beelden oproept van de Grand Canyon.

Beschermd landschapspark Boheems Paradijs

In Noord-Bohemen bevelen wij twee aan elkaar grenzende gebieden aan: het Reuzengebergte (Krkonoše) en het Boheemse Paradijs (Český ráj). Beide gebieden zijn met name interessant vanwege de grote culturele en geofysische verschillen die zich op relatief korte afstand van elkaar bevinden. Er ligt een goede toeristische infrastructuur, het gebied is bereisbaar binnen een dag, nog steeds erg betaalbaar, maar vooral erg mooi. Combineer Noord-Bohemen met een bezoek aan Praag of Berlijn en succes verzekerd!

Zo’n 80 km ten noorden van Praag ligt een sprookjesachtig landschap met bizarre rotsformaties. Het ontstaan hiervan moet in het mesozoïcum (137 miljoen jaar geleden) worden gezocht toen hier een zogeheten krijtzee was. De toen in deze zee levende schelpdiertjes vermengden zich na afsterven met zand van de zeebodem en vormden daar een dikke laag sediment. Het Europese continent werd vervolgens door tektonische krachten weer opgeheven, de zee verdween en er volgde een periode van grote vulkanische activiteit, het Tertiair.

Tot op de dag van vandaag krijgt het landschap van het Boheemse Paradijs -net als ieder ander landschap ter wereld- zijn vorm door erosie. In dit geval spelen met name vorst en -de van nature al zure- regen de grootste rol. De zachte kalkzandsteen is bijzonder gevoelig voor de invloed van regen, het kalk lost erin op en het zand spoelt weg.

Het gebied kreeg uiteindelijk eind vorige eeuw zijn veelzeggende naam ‘Boheemse Paradijs’ van de toenmalige (rijke) kuurgasten. De ‘mondaine chique’ liet zich er graag zien. Tegenwoordig heeft het gebied de status van beschermd landschapspark en geopark Unesco.

Warm eten bij restaurant of ‘Boheemse barbecue’ met kampvuur in de open lucht.
’s Avonds vrij programma.

excursie naar voormalige Nazi gevangenis Theresienstadt

’s Ochtends: bezoek aan Theresienstadt (o.a. crematorium, museum, video en rondleiding).
’s Middags: keuze uit
rodelen (onze tip), bezoek aan Praag of stadje Litoměřice, een glasfabriek of Skodamuseum.
Warme maaltijd.
’s Avonds laat terug bij ho(s)tel.

Klimmen en abseilen in Malá Skála

Sportief dagvullend programma: o.a. klimmen, abseilen, tokkelen, mountainbiken, kanoën, raften, boogschieten en rodelen.
Warme maaltijd.
’s Avonds vrij programma.

prachtig panorama over Praag

’s Ochtends: uitchecken.
Vertrek met bus richting Praag.
’s Middags:Stadsverkenning: de Gouden Mijl wandeling, aan de hand van door Oostwaarts verstrekt kaart- en informatiemateriaal. De wandeling gaat o.a. langs klooster Strahov, Praagse burcht, gouden straatje, Kafkahuis, Karelsbrug, oude stadsplein, Kruittoren en Wenceslas plein. Rest van de middag vrij de stad verkennen. Aanraders zijn Mucha museum en Obecní Dům of bezoek aan Joodse Wijk Josefov.
’s Avonds: gezamenlijk diner, bijvoorbeeld warm en koud buffet tijdens boottocht over de Moldau. Aansluitend nachtreis terug naar huis.

Eventueel nog ontbijt onderweg.
Aankomst in Nederland. Aankomst afhankelijk van avondprogramma.

Aanvullende informatie en prijsindicatie

Prijsindicatie

Prijsindicatie bij meer dan 45 deelnemers.

budget -> 235 EUR per deelnemer
standaard -> 295 EUR per deelnemer
comfortabel -> 375 EUR per deelnemer

Inclusief:
– alle kosten transfer per touringcar gedurende 6 dagen
– 4 x vol pension
– genoemde excursies & activiteiten
– gids tijdens het programma daar waar noodzakelijk

Avondprogramma’s: nachtelijke spooktocht, schatzoeken/geocaching met GPS, disco, kampvuur, dropping, compastocht/night orienteering met diverse opdrachten of zwemmen (openlucht of overdekt)

Verzorging bij de accommodatie

Dag 1: warme maaltijd
Dag 2: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 3: ontbijt, lunchpakket
Dag 4: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 5: ontbijt, lunchpakket
Dag 6: geen

Aanvullende informatie

Avondprogramma’s afhankelijk van de locatie: bijvoorbeeld zwemmen (o.a. Liberec) of nachtwandeling/nachtelijke spooktocht, schatzoeken/geocaching met GPS, (o.a. Malá Skála), dropping, compastocht of zwemmen (openlucht of overdekt). Verder natuurlijk disco en kampvuur.
Alternatieven: combinatie met bergtrektocht in het Reuzengebergte (Polen & Tsjechië). Dit kan zowel met overnachting in een berghut als dagtrip.

Toeslagen & aanvullingen:
– boottocht Praag

Kortingen:
– reisdata buiten het seizoen, o.a. november, december, januari, februari, maart

Vraag?

Maatwerk voor groepen

Met behulp van onderstaand formulier kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Alleen de met een * gemarkeerde velden in onderstaand formulier zijn verplicht om in te vullen. Echter hoe vollediger u ons duidelijk maakt wat u wilt, hoe beter wij een passende offerte kunnen maken.

U kunt natuurlijk ook bellen (+31 26 737 0271), mailen op info@actief-in-tsjechie.nl of gewoon langskomen bij ons op kantoor om uw plannen met ons te bespreken. We maken graag een afspraak met u.

Wij organiseren uw groepsreis tegen de laagst mogelijk tarieven. Heeft u een vergelijkbare offerte tegen een lager tarief? Dan geven wij u bovenop dit lagere tarief een extra korting van 5%!

[vfb id=1]