Is het mogelijk om tijdens een kano-tocht op de Ohře-rivier, op campings, in dorpen of steden boodschappen te doen?

Het is mogelijk om onderweg boodschappen te doen tijdens een kanotocht op de Ohře-rivier in Tsjechië, maar de beschikbaarheid van winkels en supermarkten kan variëren afhankelijk van het specifieke deel van de rivier waar je je bevindt en het seizoen. Hier zijn enkele algemene tips:

  • 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je je tocht goed plant en voorraad inslaat voordat je vertrekt. Neem basisvoorzieningen zoals drinkwater, snacks en lang houdbaar voedsel mee, zodat je altijd iets te eten hebt, zelfs als er geen winkels in de buurt zijn.
  • 2. Campings: Veel campings langs de rivier bieden vaak basisvoorzieningen en hebben soms een winkeltje waar je essentiële boodschappen kunt doen, zoals brood, melk, eieren en conserven. De beschikbaarheid kan echter afhankelijk zijn van het seizoen en de populariteit van de camping, dus het is verstandig om van tevoren te informeren.

  • 3. Steden en dorpen: Tijdens je kanotocht kom je waarschijnlijk door enkele steden en dorpen langs de Ohře-rivier. Hier vind je doorgaans supermarkten en lokale winkels waar je een bredere selectie aan boodschappen kunt kopen. Houd er rekening mee dat je mogelijk van de hoofdroute moet afwijken om een stad of dorp te bereiken.

  • 4. Openingstijden: Houd rekening met de openingstijden van winkels in Tsjechië. Over het algemeen zijn de meeste supermarkten geopend van maandag tot en met zaterdag en hebben ze beperkte openingstijden op zondag.

  • 5. Contant geld: Zorg ervoor dat je voldoende Tsjechische kronen (CZK) bij je hebt, want sommige kleinere winkels en lokale voorzieningen accepteren mogelijk geen creditcards of maestro.

Gedetailleerde informatie over restaurants en winkels lands de Ohře rivier kun je vinden op de onderstaande kaart: