fbpx

Menu

Beschrijving

Fietsen langs hoogtepunten van Noord-Bohemen

Bohemian Saxon Ridgetrail of Jizerská magistrála Fietsen door Noord-Bohemen: ten dele letterlijk maar zeker figuurlijk gaat de route langs de hoogtepunten van de regio. Deze unieke meerdaagse fietsroute strekt zich uit over o.a. de Oder-Neiße route, de Jizera Greenway, de historische "Gouden route" van het Boheems Paradijs en de historische Blauwe Kamweg E3 (Bohemian Saxon Ridgetrail). Een toproute met vele culturele, gastronomische en landschappelijke hoogtepunten en zelfs een beetje avontuur. Een of meerdere overnachtingen zijn in unieke kasteelhotels! De route is een rondreis, de eerste en de laatste nacht in slaap je in hetzelfde hotel. Je kunt arriveren met eigen vervoer, onze taxitransfer of via openbaar vervoer. De auto en/of eventuele zware bagage kan veilig op het startpunt blijven staan. U kunt uw eigen fiets meenemen of er van ons een huren. Desgewenst zorgen wij ook voor transfer van materiaal en bagage.

Hoe zwaar is de route?

De route is uitermate schaalbaar wat betreft zwaarte en luxe niveau. We hebben een aantal standaard reisschema's ontwikkeld maar op basis van specifieke wensen van de klant maken we graag maatwerk. Toch nog twijfels? Huur dan een ebike en geniet met minimale inspanning.

Mocht je om wat voor reden dan ook onderweg een dagetappe willen overslaan of zelfs helemaal willen stoppen met de tour dan kan dat: we halen je desgewenst op met onze transferservice. Enkele trajecten kunnen zeer goed per trein afgelegd worden waarbij je je fiets mee neemt in de trein.

 Route informatie

Hieronder staat de kaart met lusroute met start- en eindpunt in Liberec, Mnichovo Hradiště, Turnov of Zittau (D). Vanuit Praag gaat er ieder uur een luxe bus van RegioJet naar Liberec. In de bus kun je desgewenst je fiets meenemen. Als je de voorkeur geeft aan reizen per trein kun je vanuit Praag bijvoorbeeld de trein nemen naar Turnov en dan daar starten en eindigen bij deze rondreis. Kom je per auto naar Liberec of Turnov dan zorgen wij voor een veilige parkeerplaats.

Powered by Wikiloc

De hoge piek is de Ještěd (hoogte: 1012 m, prominentie: 517 m). Een hele mooie klim maar als je wil kun je deze eenvoudig omzeilen middels een alternatieve route.

Programma van dag tot dag

Hieronder staat het programma van dag tot dag beschreven met als start en eindpunt Jičín. De tour duurt 7 dagen, 6 nachten. Er zijn 5 volle fietsdagen. In totaal leg je zo'n 280 km af, gemiddeld dus zo'n 56 km per dag. De overnachtingen zijn in comfortabele **/*** hotels aan de route gelegen.

Het aantal te fietsen kilometers is middels aanpassingen aan de route relatief eenvoudig te vergroten of te verkleinen in overleg met de klant. Puur maatwerk dus.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Fietsen van Praag naar DresdenDeze reis is ontworpen als privé arrangement voor alleen je eigen gezelschap. De fietstocht door Noord-Bohemen is eigenlijk altijd (voor een deel) maatwerk. Een aantal keuzes ten aanzien van reisperiode, bagagevervoer en comfort moeten dus gemaakt worden.

Reisdata

Je kunt geheel je eigen reisdata kiezen. De beste reisdata zijn tussen april en oktober maar in principe kan de tour jaarrond (met enige beperkingen in de winter). De weekenden zijn op sommige trajecten best druk maar voor problemen zorgt dit niet.

Transport van de fietsen: niet noodzakelijk

Omdat de route altijd een lusroute is voorkomen we de kosten voor het transport van de fietsen. Kom je per openbaar vervoer naar Praag en wil je graag dat wij de fiets(en) naar het startpunt transporteren dan zorgen we daar natuurlijk voor.

Verlengen en/of upgrade?

Je kunt de tocht verlengen met bijvoorbeeld een extra overnachting na afloop van de tocht in Jičín of in Praag. Maar u kunt ook kiezen om uw verblijf in kasteelhotel Hrubá Skála te verlengen. Verlengen van de tour met een rustdag of juist een extra lusroute. De ultieme route gaat via 3 landen: Duitsland, Tsjechië en Polen! Laat ons uw speciale wensen weten en we maken een voorstel voor u op maat.

Upgrade naar ***/**** hotels is mogelijk.

Er is ook een luxe variant met overnachtingen in ***/**** accommodaties waarvan een in **** kasteelhotels Hrubá Skála, Dětenice, Sychrov, Chateau Mcely !

Bij o.a. kasteelhotel Hrubá Skála, kasteelhotel Sychrov, hotel Štekl, hotel Jičín en Parkhotel Skalní Město zijn enkele **** luxere kamers beschikbaar. Deze worden geboekt indien wordt gekozen voor de upgrade "luxe variant". Neem even contact met ons op voor hoeveel personen u een prijsvoorstel wilt ontvangen voor de upgrade naar **** accommodaties. We maken graag een voorstel op maat.

North Bohemia, Severní Čechy ofwel Nood-Bohemen bestaat uit de regio's Ústí nad Labem en Liberec.Noord-Bohemen, grofweg het stroomgebied van de rivieren de Jizera en de Nisa (Duits: Neiße), kent enkele historische routes die wat betreft ontstaansgeschiedenis soms teruggaan tot ver voor de Middeleeuwen. Pas de laatste honderd jaar wordt het Nisa gebied ook gezien als echt wandel- en fietsparadijs voor recreanten. Tezamen met de aangrenzende regio's Oberlausitz (D) en Silezië (PL) heeft het gebied grote aantrekkingskracht op de bewoners van de steden Praag, Dresden en Berlijn. Juist hier ontstond begin 20e eeuw de beroemdste en langste "kamroute", de zogeheten Blauwe Kamweg (ook wel langeafstandsroute E3, Modrá hřebenovka E3 of Blauer Kammweg E3 genoemd) die de verschillende bergkammen van het Ertsgebergte en het IJzergebergte met elkaar verbindt. In haar bloeiperiode verbond de Blauwe kamweg de oostelijke bergkammen van het Ertsgebergte met de toppen van het Altvaters gebergte (Esdoorngebergte of Hrubý Jeseník met de hoogste top Praděd, met een hoogte van 1.492 meter) waarbij het IJzergebergte (Isergebirge) het wezenlijke hart van de kamroute was.

Tegenwoordig zijn er prachtige goed gemarkeerde wandel- en fietsroutes uitgezet op de historische trajecten, lokaal bekend als de "Jizerská magistrála" routes. In de winter zijn er vele geprepareerde langlauf loipes  te vinden op de kamweg.

De Gouden route ofwel Zlatá stezka.

Gouden Route van het Boheems Paradijs De Tsjechische benaming van Gouden route is Zlatá stezka. De route wordt zowel door wandelaars als door fietsers gebruikt. Sommoge trajecten zijn wellicht wat beter geschikt voor fietsen met dikke banden. Deze historische route voert langs alle high lights van het beschermde landschapspark Český ráj. Het Boheems Paradijs is sinds 1995 een Beschermd Landschap, CHKO in het Tsjechisch. De term Boheems Paradijs wordt ook wel gebruikt voor de hele regio die ligt tussen de plaatsen Jičín, Sobotka Mnichovo Hradiště, Kopanina, Železný Brod en Lomnice nad Popelkou. Het Boheems Paradijs kreeg zijn naam omstreeks 1870 van de vaak welgestelde gasten van de toen wereldberoemde 'Spa Sedmihorky'. Langzamerhand werd de naam opgepikt door de lokale bevolking. Meer informatie

De Jizera Greenway route

Jizera GreenwayDe Jizera is met haar 165 km lengte de grootste rivier die uitmondt in de Elbe (Labe). De bron van de Jizera bevindt zicht in Noord-Bohemen in het IJzergebergte, vlak bij de grens tussen Tsjechische Republiek en Polen. De rivier verbindt het gebied van Krkonoše (Reuzengebergte), het IJzergebergte en Český ráj (Boheems Paradijs). Het gehele stroomgebied beslaat 2200 km2 en vormt de belangrijkste drinkwaterbron voor Centraal-Bohemen en Praag. Meer informatie

Nova hřebenovka, Boheems - Saksische kamweg (Bohemian Saxon Ridgetrail)

Bohemian Saxon RidgetrailDe fietsroutes van de Boheems - Saksische kamweg door het IJzergebergte lopen veelal via goed onderhouden verharde wegen. De route splitst zich bij de Jizerka-nederzetting. De noordelijke route is door zijn karakter geschikt voor de iets minder uitdaging zoekende fietsers (mountainbikers) en wandelaars. Het zuidelijke deel van de route is wat meer uitdagend en kent zo nu en dan relatief moeilijk terrein met o.a. de uitdagende Ještěd-kam (1012m). De noordelijke en de zuidelijke route kruisen elkaar zo nu en dan. Een deel van de route loopt langs de internationale Odra-Nisa lange-afstandsfietsroute, een van de belangrijkste fietsroutes van de Euregio Neisse. De lokale bevolking kent de kamwegroute als Nova hřebenovka of ook wel Jizerská magistrála. Meer info .

Oder-Neiße route

Oder-Neisse RadwegDe Neiße ontspringt in het Tsjechische Nová Ves. Het eerste deel van de route volgt de Neiße in Tsjechië. Bij Zittau gaat de rivier de grens over. De fietsroute loopt dan verder noordwaarts parallel aan de rivieren Oder en Neisse, langs de grens tussen Duitsland en Polen. Meer informatie .

Greenway Jizera fietsrouteAankomst en inchecken in een hotel in het centrum van de stad Jičín. Het is de moeite waard om het centrum te bekijken en wellicht de toren te beklimmen als die open is. Je moet wel wat contant geld bij je hebben voor het toegangskaart.

De stad Jičín is de toegangspoort tot het natuurgebied Boheems Paradijs. De stad had zijn “gouden tijd” in de eerste helft van de 17de eeuw tijdens de regeerperiode van Albrecht z Valdštejna (Albrecht von Wallenstein, Tsjechische graaf en veldheer). Hij had grote voornemens met het ontwikkelen van dit gebied en deze stad. Hij bouwde hier op het plein zijn residentie. Zijn dood bracht een einde aan zijn grootse plannen.

 • Overnachting: Jičín
 • Dagtotaal: 0 km

Greenway Jizera fietsrouteWe fietsen van Jičín naar het stadje Turnov OF naar het gehuchtje Hrubá Skála waar het prachtige kasteel Hrubá Skála ligt. De te kiezen route hangt een beetje af van uw wensen en een beetje van de actuele beschikbaarheid van kasteelhotel Hrubá Skála.

We verlaten Jičín en fietsen naar de heuvel Tábor met daarbovenop een kapel. Vanuit dit punt kun je de weidse omgeving overzien. Vlak voor de stad Jičín kom je nog langs een groot kloostercomplex, gebouwd door graaf Albrecht z Valdštejna (Albrecht von Wallenstein). Vanaf hier loopt een dubbele lindelaan die tot het centrum van de stad leidt. De laan is ook door graaf Wallenstein aangeplant, de weg naar zijn zetel moest tenslotte statig zijn.

Eigenlijk moet je nu kiezen: of je blijft grotendeels aan de aan de oostelijke kan van de doorgaande weg 35 of je gaat voor de meer westelijke route langs o.a. Prachovské skály en burchtruïne Trosky.

Route naar Hrubá Skála (westelijke route):

Fiets langs kasteelruïne Trosky en breng een kort bezoekje aan deze prachtige imposante - niet te missen - landmark en daal dan langzaam af naar Hrubá Skála voor de overnachting in een echt kasteel.

Eerst fiets je in de richting van de stad Turnov en een paar kilometer verder op breng je bezoek aan de burchtruïne Valdštejn die op een rotsklif staat. Van de burcht kun je slechts resten zien, maar mooi bewaard gebleven is de kerk en brug van zandsteen. De volgende bezienswaardigheid op de route is kasteel Hrubá Skála, tegenwoordig een hotel en restaurant. Van de toren van het kasteel kun je de volgende burchtruïne al zien: Trosky. Vanuit de burcht met één dikke (de Oude Heks) en één dunne toren (de Schone Maagd) hadden de heersers in het verleden de controle over het hele gebied. Tegenwoordig zijn ze het symbool van het gebied.

Route naar Turnov (oostelijke route):

De oostelijke route kent duidelijk meer hoogteverschillen, met de berg Kozakov als letterlijk hoogste punt in de wijde omgeving. Onderweg naar Kozakov kom je o.a. door het dorpje Rovensko pod Troskami waar je de zogenaamde rebelklokken kunt bekijken, de klokken hangen onderste boven.

Als je - naast van fietsen - ook van wandelen houdt dan is een tip om met een kleine omweg zo direct mogelijk naar de "stenen" stad Prachov te fietsen en daar een uur of 2 a 3 in te lassen voor een prachtige wandeling.

Prachovské skály ofwel de Rotsen van Prachov is een beschermd natuurgebied met zandsteenrotsen op de oppervlakte van 190 hectaren. Het is meer dan de moeite waard om je fiets even voor een paar uurtjes te parkeren en om een rondwandeling te maken door de Prachov rotsen. De entree bedraagt zo'n drie Euro, de wandelroutes variëren van zo'n 2 km tot 5 km, voor de korte route moet je zeker zo'n 1,5 uur voor uittrekken. Bij de entree is een restaurantje met uitstekend buffet.

Vlak aan de route liggen ook een aantal meertjes (Oborský rybniky) die omringd zijn door bossen en rotsen, het is een favoriet gebied voor kampeerders. Je kunt een zwempauze inlassen als het mooi weer is. Er zijn volop drankjes en fast food verkrijgbaar tegen hele vriendelijke prijzen.

Na de wandeling door Prachov fiets je langs Trosky en kun je de hoogste verg van het gebied beklimmen. Als je de hoogste berg van het Boheems Paradijs Kozákov (744 m) wil bereiken, moet je stevig gaan trappen. Let op: dit deel van de route is echt stijl, hou hier rekening mee. Maar het prachtige uitzicht tientallen kilometers ver is zeker de moeite waard! Kozákov is ook een vindplaats van edelstenen. Je gaat weer afdalen richting Turnov, onderweg kom je nog langs het rotsencomplex Chlévištì, ook rotsendoolhof of rotsenlabyrint genoemd. .

Vanaf de route zie je de de basalten heuvel Vysker (464 m) en uiteindelijk bereik je het vriendelijke stadje Turnov, het hart van het Boheems Paradijs. Deze stad werd gesticht in het jaar 1250 en ligt prachtig aan de rivier Jizera. In de omgeving van Turnov zijn talrijke vindplaatsen van halfedelstenen waardoor zich traditionele handwerken (stenen slijpen, juwelen maken) ontwikkelden. Op het centrale plein in Turnov is een juwelier waar je allerlei mooie juwelen met halfedelstenen kunt bekijken en kopen. Ook is er een museum gewijd aan de halfedelstenen. Toch zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

 • Overnachting: Turnov of Hrubá Skála
 • Afstand: 33,86 km
 • Klimmen: 420 m
 • Dalen: 430 m
 • interactieve kaart

Onderweg zijn voldoende restaurantjes Een pittige toch schitterende fietstocht leidt langs het museum boerderij Dlaskův statek met expositie van plattelandsleven. Vanaf hier moet je flink omhoog tot de burchtruïne Frýdštejn maar dat is logisch: de burcht stond natuurlijk op een moeilijk bereikbare plek.Een paar kilometer verder op kun je de uitkijktoren Kopanina beklimmen en je kunt het diepe dal zien waar je net nog langs de boerderij fietste. Daarna kun je afdalen naar het dal van de rivier Jizera naar Malá Skála. Een pittoresk dorpje omgeven door rotsen. Vanuit je accommodatie heb je een prachtig uitzicht naar het kerkje Pantheon op de rotsklif.

De alternatieve route volgt de Jizera Greenway: een lichte aangename route langs de rivier de Jizera over nieuw aangelegde fietsroutes.

Greenway Jizera fietsroute loopt dwars door het leuke stadje Malá Skála Van de Malá Skála naar Liberec. We volgen een deel van de Oder-Neiße route. Je fietst eerst door het rivierdal van de Jizera (Jizera Greenway nr. 17) door allerlei dorpjes en stadjes. Een lokaal bekend stadje aan de route is Železný Brod, bekend als centrum van de glasindustrie. Pas op het punt waar de rivieren Jizera en Kamenice samenstromen verlaat je het dal en fiets je de heuvels in richting Liberec. Je gaat wisselend op en neer op de kammen van het IJzergebergte en volgt grotendeels de Kamroute.

 • Overnachting: Liberec
 • Afstand: 45,74 km of rustdag
 • Klimmen: 1002 m
 • Dalen: 1002 m
 • interactieve kaart

Landschap onderwegWe fietsen vandaag vanuit Liberec naar Zittau (D) of naar Mnichovo Hradište. Zittau is een aardige grote afstand en wellicht een brug te ver voor sommigen. Hier komt de schaalbaarheid van deze tour goed van pas, we zijn goed voorbereid op meerdere scenario's.

Voor degenen die gaan voor de verkorte versie is uiteindelijk Mnichovo Hradište het doel van vandaag. Daar gaan we overnachten. Op het centrale plein zijn goede restaurants te vinden.

Gouden fietsroute door het Boheems Paradijs Van Mnichovo Hradište naar Jicín. We fietsen een klein stukje Jizera Greenway. Je verlaat vandaag de bossen en rotsencomplexen en fietst grotendeels door open landschap. Onderweg kun je twee kastelen bezoeken waarbij je eventueel een middeleeuws feest kunt bijwonen. Het feest met diner start om 19:00 en duurt tot 20:00 dus als je dit wilt passen we de route aan zodat je ter plekke een overnachting hebt.

 • Overnachting: Jičín
 • Afstand: 38 km, verkorten is mogelijk
 • Klimmen: 660 m
 • Dalen: 789 m
 • interactieve kaart

Gouden fietsroute door het Boheems Paradijs Na het ontbijt vertrek naar huis of verlengen met … verblijf in Praag?

 • Overnachting: geen
 • Dagtotaal: geen

Uitzicht op kasteelruïne TroskyVoor de meer specifieke wensen zoals kortere route, langere route, rustdagen, privé reisbegeleiding, een volgauto/bezemwagen, combinatiereis met andere activiteiten, delen van de route per trein, excursies onderweg etc. maken wij graag een maatwerk voorstel.

We kunnen bij deze tour uitstekend inspelen op specifieke wensen van de (bourgondische) fietsliefhebbers. Wil je de route langer (km of duur), korter, wil je een bierproeverij bij bierbrouwer Svijani , wil je een deel van de route per taxi, wil je een speciale rondleiding in een van de prachtige steden? Wil je onderweg een middeleeuws feest met show en diner bijwonen bij kasteel Dětenice ? Wil je een aantal leuke activiteiten zoals rodelen of bezoek dierentuin voor kinderen onderweg inplannen? Wij kunnen het allemaal regelen.

Voor de specifieke wensen zoals rondleidingen, activiteiten en excursies (o.a. bierbrouwerij, spa en wellness, rodelbaan, middeleeuws feest). maken wij graag een maatwerk voorstel.

Wij maken gebruik van de hieronder genoemde accommodaties. De kamertypen kun je in het boekingsformulier kiezen. Neem contact met ons op voor een maatwerk voorstel als je speciale wensen hebt ten aanzien van de accommodatie(s).

Hotel Karel IV

Hotel Karel IV

Alle kamers zijn rookvrij en sommige hebben een balkon of terras. Hotelgasten hebben de beschikking over een buitenzwembad 10x5m, kinderbad, fietsenstalling en parkeerplaats .

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Turnov – Boheems Paradijs
 • Adres:
 • Faciliteiten: Parking; WIFI; restaurant
 • Hoogte : 262 m

Apartmány Stará Škola

Apartmány Stará Škola

Gelegen op een prachtige locatie nabij Hrubá Skála. Het gebouw is ooit een school geweest.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Krčkovice – Boheems Paradijs
 • Adres: 51101 Krčkovice 56, Czechia
 • Faciliteiten: WIFI; Parking
 • Hoogte : 359 m

Hotel reStart

Hotel reStart

Dit hotel ligt net buiten het centrum van Jičín en biedt uitzicht op de wijde omgeving. Er is een groot zwembad, conferentieruimtes, fitness en vele andere faciliteiten.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Jičín – Boheems Paradijs
 • Adres: Valdické Předměstí, 506 01 Jičín, Czechia
 • Faciliteiten: WIFI; Parking; Honden
 • Hoogte : 289 m

Hotel & Zámek Svijany

Hotel & Zámek Svijany

It is possible to relax in the chateau garden, which is a retreat from reality for all. The chateau has a permanent exhibition of the archaeology and history of the chateau and its surroundings, the history of beer brewing and the spa industry, the underground and much more.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Svijany – Boheems Paradijs
 • Adres: Svijany č.p. 30
  Svijany
  463 46, Czechia
 • Faciliteiten: WIFI; Parking; Honden; Wellness; Golf
 • Hoogte : 387 m

Pension Harmonie

Pension Harmonie

Pension Harmonie biedt accommodatie in smaakvol ingerichte kamers met badkamer en toilet. Het gebouw is in 1924 in Art Nouveau-stijl gebouwd en in 1994 – 2000 volledig gerenoveerd.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Hrubá Skála – Boheems Paradijs
 • Adres: Hrubá Skála – Doubravice 511 01 Turnov, Czechia
 • Faciliteiten: accommodatie; Parking; WIFI
 • Hoogte : 296 m

Opties

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers, prijs vanaf €0

De basisprijs van dit arrangement is gebaseerd op overnachten in privé meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten op de kamer. Kies het gewenste aantal personen in privé meerpersoonskamers (familiekamers).  Wilt u een upgrade naar ***** dan kunt u dat hieronder in het boekingsformulier aangeven. 

overnachten in 1-persoonskamer

overnachten in 1-persoonskamer, prijs vanaf €24

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers. Bij soloreizigers is dit een verplichte optie. Wilt u een upgrade naar ***** dan kunt u dat hieronder in het boekingsformulier aangeven. 

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour, prijs vanaf €25

Je kunt kiezen voor overnachting in 2-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers. Wilt u een upgrade naar ***** dan kunt u dat hieronder in het boekingsformulier aangeven. 

Huur materiaal

huur MTB bikes

huur MTB bikes, prijs vanaf €22

Huur trekkingbike of mountainbike met toebehoren. Fietsen dienen te worden afgehaald en na afloop weer ingeleverd te worden op dezelfde plek tenzij anders overeengekomen. Kies het gewenste aantal trekkingbikes dat je wil huren.

huur e-bike(s)

huur e-bike(s), prijs vanaf €45

U krijgt een afgestelde elektrische fiets met een volledig opgeladen batterij, oplader en gedrukte instructies. Wij nemen contact met u op over de maat en type dames of herenbike. Kies het gewenste aantal E-Bikes dat je wil huren.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief:

 • 6 overnachtingen in familiekamers/meerpersoons kamers met privé faciliteiten in **/*** hotels en pensions.
 • 6 x ontbijt.
 • Fietskaart (topografische kaart 1:50.000)
 • Gedetailleerde routebeschrijving en diverse suggesties voor aanvullende fietstochten (gpx formaat beschikbaar)
 • Telefonische ondersteuning en zo nodig persoonlijke hulp
 • SGR garantie

Exclusief:

 • Toeslag eenpersoonskamer en tweepersoonskamer
 • Upgrade naar ***/**** accommodaties (mogelijk op verzoek)
 • Huur fiets(en), helm, fietstassen
 • Bagagetransport. Tijdens de tocht slaap je in verschillende hotels/pensions aan de route. De eerste en de laatste nacht is gepland in hetzelfde hotel, daar kan je auto en zware bagage ook blijven staan. Bagagetransfers zijn dus niet noodzakelijk maar kunnen desgewenst zeker wel geboekt worden. Wij bieden budget bagagetransfers aan waarbij je eenmalig halverwege de tour een bagagewissel krijgt of de standaard dagelijkse bagagetransfers van hotel naar hotel.

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Ja dit arrangement valt onder de SGR garantie.

Per 1 februari 2021 wordt er door SGR-deelnemers een bijdrage van €5,- per persoon per boeking in rekening gebracht. Omdat jij als reiziger hier ongetwijfeld meer informatie over wil, hebben wij een aantal veelgestelde vragen opgesteld. Op de website van SGR worden alle vragen beantwoord.

Meer informatie over de SGR covid bijdrage: zie de website van SGR.

Greenway Jizera fietsrouteDeze variant van onze standaard fietstour Boheems Paradijs is speciaal voor de bezitters van ebikes ontworpen. Je fietst minimaal 50km per dag met mogelijke verlenging tot wel 100km per dag. De tour is uitzonderlijk schaalbaar zowel qua lengte als ook qua hoogtemeters en accommodatie niveau. We passen de route per boeking aan op basis van de specifieke wensen van de klant.

Wil je op een trekking fiets in plaats van op een ebike het gebied verkennen dan kan dat met een paar kleine route aanpassingen. We slaan dan de lus naar Zittau (D) over of we voegen een of meerdere overnachtingen toe aan het schema.

Combinaties met de trein of de Cyklobus

Het aantal te fietsen kilometers is door aanpassingen in de route eenvoudig te vergroten of verkleinen. De route kan wat lichter of juist zwaarder gemaakt worden door een deel met de fiets in de trein of met de speciale fietsbus. De speciale fietsbus ofwel (Cyklobusy Český ráj) rijdt gedurende de hele zomer. Wij helpen graag bij het inplannen van deze superhandige cyklobus of trein in uw routeplanning.

Bagagetransfers zijn mogelijk maar zeker niet noodzakelijk, het kan ook prima zonder. Je laat dan je bagage veilig achter op het startpunt. Ook hebben we een zeer budgetvriendelijke versie met eenmalige bagagetransfer halverwege de tour. Wel of geen bagagevervoer is een zeer persoonlijke keuze.

Je kunt kiezen tussen 3 varianten:

 • zonder bagagevervoer
 • eenmalige bagagewissel halverwege de tour
 • iedere dag bagagevervoer

Een volgauto is mogelijk maar zeker niet
noodzakelijk, het kan ook prima zonder. Er zijn diverse reparatiepunten
onderweg. Een volgauto (bezemwagen) combineren wij bij voorkeur
met het bagagevervoer. Invulling in overleg.

Start van de tour kan in Jičín, Liberec, Mnichovo Hradiště,
Turnov of Zittau (D). Het startpunt is goed te bereiken per auto of per bus. Er
is een directe verbinding met trein of bus vanuit Praag naar Liberec, Mnichovo Hradiště
en Turnov. Als je met eigen auto komt zorgen wij voor veilige parkeergelegenheid.

Speciaal voor e-bikes

Deze tour kan zowel met trekking bike als ook met e-bike of mountainbike. Je kunt je eigen materiaal meenemen of er kan een e-bike, trekking bike of mountainbike van ons gehuurd worden. Wil je meer kilometers maken? Dat kan! Voor de bezitters van ebikes of voor fietsliefhebbers die gewoon meer kilometers willen maken hebben we een variant van deze tour ontwikkeld waarbij je minimaal 50km per dag aflegt. Zie ebike tour door het Boheems Paradijs.

  Heb je een vraag die niet in onze FAQ database staat? Met behulp van dit formulier kun je de vraag stellen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Actief in Tsjechië.
  Wij danken u voor uw tijd en wensen u een prettige dag verder!

  Een kopij van uw email wordt nu DIRECT naar het door u aangegeven e-mail adres verzonden. Indien u van ons GEEN e-mail ontvangt, check dan of u uw e-mail adres correct heeft ingegeven of kijk in uw spam folder (met name bij hotmail adressen) en neem a.u.b. contact op met ons. Zorg dat u ons e-mailadres info@actief-in-tsjechie.nl als veilige afzender markeert. Dit laatste geldt met name voor hotmail adressen.

  Hotel Karel IV

  Hotel Karel IV

  Alle kamers zijn rookvrij en sommige hebben een balkon of terras. Hotelgasten hebben de beschikking over een buitenzwembad 10x5m, kinderbad, fietsenstalling en parkeerplaats .

  • Aantal sterren:
  • Website: website
  • Locatie: Turnov – Boheems Paradijs
  • Adres:
  • Faciliteiten: Parking; WIFI; restaurant
  • Hoogte : 262 m

  Apartmány Stará Škola

  Apartmány Stará Škola

  Gelegen op een prachtige locatie nabij Hrubá Skála. Het gebouw is ooit een school geweest.

  • Aantal sterren:
  • Website: website
  • Locatie: Krčkovice – Boheems Paradijs
  • Adres: 51101 Krčkovice 56, Czechia
  • Faciliteiten: WIFI; Parking
  • Hoogte : 359 m

  Hotel reStart

  Hotel reStart

  Dit hotel ligt net buiten het centrum van Jičín en biedt uitzicht op de wijde omgeving. Er is een groot zwembad, conferentieruimtes, fitness en vele andere faciliteiten.

  • Aantal sterren:
  • Website: website
  • Locatie: Jičín – Boheems Paradijs
  • Adres: Valdické Předměstí, 506 01 Jičín, Czechia
  • Faciliteiten: WIFI; Parking; Honden
  • Hoogte : 289 m

  Hotel & Zámek Svijany

  Hotel & Zámek Svijany

  It is possible to relax in the chateau garden, which is a retreat from reality for all. The chateau has a permanent exhibition of the archaeology and history of the chateau and its surroundings, the history of beer brewing and the spa industry, the underground and much more.

  • Aantal sterren:
  • Website: website
  • Locatie: Svijany – Boheems Paradijs
  • Adres: Svijany č.p. 30
   Svijany
   463 46, Czechia
  • Faciliteiten: WIFI; Parking; Honden; Wellness; Golf
  • Hoogte : 387 m

  Pension Harmonie

  Pension Harmonie

  Pension Harmonie biedt accommodatie in smaakvol ingerichte kamers met badkamer en toilet. Het gebouw is in 1924 in Art Nouveau-stijl gebouwd en in 1994 – 2000 volledig gerenoveerd.

  • Aantal sterren:
  • Website: website
  • Locatie: Hrubá Skála – Boheems Paradijs
  • Adres: Hrubá Skála – Doubravice 511 01 Turnov, Czechia
  • Faciliteiten: accommodatie; Parking; WIFI
  • Hoogte : 296 m

  Je kunt een maatwerk programma door ons laten opstellen van een bestaande tour of activiteit. We passen de tour/activiteit dan aan op basis van jouw specifieke wensen. Je kunt je specifieke wensen in een email zetten en/of even telefonisch met ons bespreken. Ook kun je het online boekingsformulier van de betreffende tour/activiteit invullen en dan in stap 3 je specifieke wensen vermelden bij het veld “NOTITIES EN SPECIALE VERZOEKEN”.

  Voor maatwerk hebben we antwoord nodig op de volgende vragen, alle antwoorden mogen in eerste instantie “bij benadering”:

  • de reisdata / de datum van de activiteit
  • aantal personen totaal(volwassenen, kinderen, studenten, scholieren)
  • aantal personen gespecificeerd naar volwassenen, kinderen, studenten, scholieren etc.
  • (indien van toepassing) gewenste kamertypen: privé meerpersoonskamer/familiekamer(s), tweepersoonskamers(s), dormitories/slaapzalen
  • gewenste activiteit(en): bijvoorbeeld wandelen, fietsen, kanoën, klimmen, boogschieten etc.
  • gewenst gebied: bijvoorbeeld Reuzengebergte, Boheems Paradijs, Ohře vallei, Sázava vallei
  • korte schets van de deelnemers/groep: bijvoorbeeld wat is conditieniveau?
  • zijn er bijzondere wensen (vegetarisch, allergieën etc.)
  • eventueel: beschikbare budget.
  • hoe komen jullie ter plekke (eigen vervoer, bus, trein). Is er een aanvullende transfer gewenst?

  Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

  U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

  Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

  https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

  Bij de tours die begeleid worden door een gids, zorgt de gids/reisleiding dat er voldoende reparatie materiaal aanwezig is om de problemen aan de fiets te verhelpen.

  Bij een self guided tours krijgt u een reparatieset mee om kleine problemen aan de fiets te verhelpen. Mocht het zo zijn dat de fiets zodanig kapot is dat dit niet zelfstandig verholpen kan worden, moet er contact opgenomen worden met het noodnummer dat verstrekt is bij de reisdocumenten.

  Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

  Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

  Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

  Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

  We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

  Snelle feiten & cijfers

  • prijs : vanaf €230 per persoon
  • Reistype :
   Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
  • Comfort :
   comfort comfort comfort comfort comfort
  • Nivo :
   grade grade grade grade grade
  • Reisbegeleiding :
   reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
  • Duur : 7 dagen / 6 nachten
  • Categorieen :
   • fietsen fietsen
   • fietsen ebike fietsen ebike
   • natuurpark natuurpark