Menu

Beschrijving

Fietsen langs hoogtepunten van Noord-Bohemen

Bohemian Saxon Ridgetrail of Jizerská magistrála Fietsen door Noord-Bohemen: ten dele letterlijk maar zeker figuurlijk gaat de route langs de hoogtepunten van de regio. Deze unieke meerdaagse fietsroute strekt zich uit over o.a. de Oder-Neiße route, de Jizera Greenway, de historische "Gouden route" van het Boheems Paradijs en de historische Blauwe Kamweg E3 (Bohemian Saxon Ridgetrail). Een toproute met vele culturele, gastronomische en landschappelijke hoogtepunten en zelfs een beetje avontuur. Een of meerdere overnachtingen zijn in unieke kasteelhotels! De route is een rondreis, de eerste en de laatste nacht in slaap je in hetzelfde hotel. Je kunt arriveren met eigen vervoer, onze taxitransfer of via openbaar vervoer. De auto en/of eventuele zware bagage kan veilig op het startpunt blijven staan. U kunt uw eigen fiets meenemen of er van ons een huren. Desgewenst zorgen wij ook voor transfer van materiaal en bagage.

Hoe zwaar is de route?

De route is uitermate schaalbaar wat betreft zwaarte en luxe niveau. We hebben een aantal standaard reisschema's ontwikkeld maar op basis van specifieke wensen van de klant maken we graag maatwerk. Toch nog twijfels? Huur dan een ebike en geniet met minimale inspanning.

Mocht je om wat voor reden dan ook onderweg een dagetappe willen overslaan of zelfs helemaal willen stoppen met de tour dan kan dat: we halen je desgewenst op met onze transferservice. Enkele trajecten kunnen zeer goed per trein afgelegd worden waarbij je je fiets mee neemt in de trein.

 Route informatie

Hieronder staat de kaart met lusroute met start- en eindpunt in Liberec, Mnichovo Hradiště, Turnov of Zittau (D). Vanuit Praag gaat er ieder uur een luxe bus van RegioJet naar Liberec. In de bus kun je desgewenst je fiets meenemen. Als je de voorkeur geeft aan reizen per trein kun je vanuit Praag bijvoorbeeld de trein nemen naar Turnov en dan daar starten en eindigen bij deze rondreis. Kom je per auto naar Liberec of Turnov dan zorgen wij voor een veilige parkeerplaats.

Powered by Wikiloc

De hoge piek is de Ještěd (Hoogte: 1.012 m, Prominentie: 517 m). Een hele mooie klim maar als je wil kun je deze eenvoudig omzeilen middels een alternatieve route.

Programma van dag tot dag

Hieronder staat het programma van dag tot dag beschreven met als start en eindpunt Jičín. De tour duurt 7 dagen, 6 nachten. Er zijn 5 volle fietsdagen. In totaal leg je zo'n 280 km af, gemiddeld dus zo'n 56 km per dag. De overnachtingen zijn in comfortabele **/*** hotels aan de route gelegen.

Het aantal te fietsen kilometers is middels aanpassingen aan de route relatief eenvoudig te vergroten of te verkleinen in overleg met de klant. Puur maatwerk dus.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Fietsen van Praag naar DresdenDeze reis is ontworpen als privé arrangement voor alleen je eigen gezelschap. De fietstocht door Noord-Bohemen is eigenlijk altijd (voor een deel) maatwerk. Een aantal keuzes ten aanzien van reisperiode, bagagevervoer en comfort moeten dus gemaakt worden.

Reisdata

Je kunt geheel je eigen reisdata kiezen. De beste reisdata zijn tussen april en oktober maar in principe kan de tour jaarrond (met enige beperkingen in de winter). De weekenden zijn op sommige trajecten best druk maar voor problemen zorgt dit niet.

Transport van de fietsen: niet noodzakelijk

Omdat de route altijd een lusroute is voorkomen we de kosten voor het transport van de fietsen. Kom je per openbaar vervoer naar Praag en wil je graag dat wij de fiets(en) naar het startpunt transporteren dan zorgen we daar natuurlijk voor.

Starten in Jičín, Liberec, Mnichovo Hradiště, Turnov of Zittau (D)?

Start van de tour kan in Jičín, Liberec, Mnichovo Hradiště, Turnov of Zittau (D). Het startpunt is goed te bereiken per auto of per bus. Er is een directe verbinding met trein of bus vanuit Praag naar Liberec, Mnichovo Hradiště en Turnov. Als je met eigen auto komt zorgen wij voor veilige parkeergelegenheid.

 Wel of geen bagagevervoer?

Bagagetransfers zijn mogelijk maar zeker niet noodzakelijk, het kan ook prima zonder. Je laat dan je bagage veilig achter op het startpunt. Ook hebben we een zeer budgetvriendelijke versie met eenmalige bagagetransfer halverwege de tour. Wel of geen bagagevervoer is een zeer persoonlijke keuze. Bij de standaard tour kun je kiezen om een deel van je bagage achter te laten in Praag en dan met lichte bagage te gaan fietsen. Deze service is gratis. Wil je bagagetransfers inclusief dan betaal je een toeslag. Je kunt kiezen tussen 3 varianten:

 • zonder bagagevervoer
 • eenmalige bagagewissel halverwege de tour
 • iedere dag bagagevervoer

Kies je voor de comfort versie dan is het bagagevervoer altijd inclusief.

Een volgauto is mogelijk maar zeker niet noodzakelijk, het kan ook prima zonder. Er zijn diverse reparatiepunten onderweg. Een volgauto (bezemwagen) combineren wij bij voorkeur met het bagagevervoer. Invulling in overleg.

Standaard of comfort tour

Wil je echt vakantie met flink wat luxe en wil je je niet druk maken over bagage dan kun je kiezen voor de comfort versie van de tour.

De comfort variant heeft volgende onderdelen inclusief:

 • alle onderdelen van de standaard tour
 • Upgrade naar **** accommodaties
 • pre trip meeting en bezorgen van fietsen bij een hotel op dag 1
 • bagagetransfers gedurende de tour
 • ophalen van de fietsen op laatste dag (indien fietsen gehuurd zijn)

Speciale verzoeken?

Voor de meer specifieke wensen zoals kortere route, langere route, rustdagen, privé reisbegeleiding, een volgauto/bezemwagen, combinatiereis met andere activiteiten, delen van de route per trein, excursies onderweg etc. maken wij graag een maatwerk voorstel.

We kunnen bij deze tour uitstekend inspelen op specifieke wensen van de (bourgondische) fietsliefhebbers. Wil je de route langer (km of duur), korter, wil je een bierproeverij bij bierbrouwer Svijani , wil je een deel van de route per taxi, wil je een speciale rondleiding in een van de prachtige steden? Wil je onderweg een middeleeuws feest met show en diner bijwonen bij kasteel Dětenice ? Wil je een aantal leuke activiteiten zoals rodelen of bezoek dierentuin voor kinderen onderweg inplannen? Wij kunnen het allemaal regelen. Voor de specifieke wensen maken wij graag een maatwerk voorstel.

Greenway Jizera fietsrouteDeze variant van onze standaard fietstour Boheems Paradijs is speciaal voor de bezitters van ebikes ontworpen. Je fietst minimaal 50km per dag met mogelijke verlenging tot wel 100km per dag. De tour is uitzonderlijk schaalbaar zowel qua lengte als ook qua hoogtemeters en accommodatie niveau. We passen de route per boeking aan op basis van de specifieke wensen van de klant.

Wil je op een trekking fiets in plaats van op een ebike het gebied verkennen dan kan dat met een paar kleine route aanpassingen. We slaan dan de lus naar Zittau (D) over of we voegen een of meerdere overnachtingen toe aan het schema.

Combinaties met de trein of de Cyklobus

Het aantal te fietsen kilometers is door aanpassingen in de route eenvoudig te vergroten of verkleinen. De route kan wat lichter of juist zwaarder gemaakt worden door een deel met de fiets in de trein of met de speciale fietsbus. De speciale fietsbus ofwel (Cyklobusy Český ráj) rijdt gedurende de hele zomer. Wij helpen graag bij het inplannen van deze superhandige cyklobus of trein in uw routeplanning.

North Bohemia, Severní Čechy ofwel Nood-Bohemen bestaat uit de regio's Ústí nad Labem en Liberec.Noord-Bohemen, grofweg het stroomgebied van de rivieren de Jizera en de Nisa (Duits: Neiße), kent enkele historische routes die wat betreft ontstaansgeschiedenis soms teruggaan tot ver voor de Middeleeuwen. Pas de laatste honderd jaar wordt het Nisa gebied ook gezien als echt wandel- en fietsparadijs voor recreanten. Tezamen met de aangrenzende regio's Oberlausitz (D) en Silezië (PL) heeft het gebied grote aantrekkingskracht op de bewoners van de steden Praag, Dresden en Berlijn. Juist hier ontstond begin 20e eeuw de beroemdste en langste "kamroute", de zogeheten Blauwe Kamweg (ook wel langeafstandsroute E3, Modrá hřebenovka E3 of Blauer Kammweg E3 genoemd) die de verschillende bergkammen van het Ertsgebergte en het IJzergebergte met elkaar verbindt. In haar bloeiperiode verbond de Blauwe kamweg de oostelijke bergkammen van het Ertsgebergte met de toppen van het Altvaters gebergte (Esdoorngebergte of Hrubý Jeseník met de hoogste top Praděd, met een hoogte van 1.492 meter) waarbij het IJzergebergte (Isergebirge) het wezenlijke hart van de kamroute was.

Tegenwoordig zijn er prachtige goed gemarkeerde wandel- en fietsroutes uitgezet op de historische trajecten, lokaal bekend als de "Jizerská magistrála" routes. In de winter zijn er vele geprepareerde langlauf loipes  te vinden op de kamweg.

De Gouden route ofwel Zlatá stezka.

Gouden Route van het Boheems Paradijs De Tsjechische benaming van Gouden route is Zlatá stezka. De route wordt zowel door wandelaars als door fietsers gebruikt. Sommoge trajecten zijn wellicht wat beter geschikt voor fietsen met dikke banden. Deze historische route voert langs alle high lights van het beschermde landschapspark Český ráj. Het Boheems Paradijs is sinds 1995 een Beschermd Landschap, CHKO in het Tsjechisch. De term Boheems Paradijs wordt ook wel gebruikt voor de hele regio die ligt tussen de plaatsen Jičín, Sobotka Mnichovo Hradiště, Kopanina, Železný Brod en Lomnice nad Popelkou. Het Boheems Paradijs kreeg zijn naam omstreeks 1870 van de vaak welgestelde gasten van de toen wereldberoemde 'Spa Sedmihorky'. Langzamerhand werd de naam opgepikt door de lokale bevolking. Meer informatie

De Jizera Greenway route

Jizera GreenwayDe Jizera is met haar 165km lengte de grootste rivier die uitmondt in de Elbe (Labe). De bron van de Jizera bevindt zicht in Noord-Bohemen in het IJzergebergte, vlak bij de grens tussen Tsjechische Republiek en Polen. De rivier verbindt het gebied van Krkonoše (Reuzengebergte), het IJzergebergte en Český ráj (Boheems Paradijs). Het gehele stroomgebied beslaat 2200 km2 en vormst de belangrijkste drinkwaterbron voor Centraal-Bohemen en Praag. Meer informatie

Nova hřebenovka, Boheems - Saksische kamweg (Bohemian Saxon Ridgetrail)

Bohemian Saxon RidgetrailDe fietsroutes van de Boheems - Saksische kamweg door het IJzergebergte lopen veelal via goed onderhouden verharde wegen. De route splitst zich bij de Jizerka-nederzetting. De noordelijke route is door zijn karakter geschikt voor de iets minder uitdaging zoekende fietsers (mountainbikers) en wandelaars. Het zuidelijke deel van de route is wat meer uitdagend en kent zo nu en dan relatief moeilijk terrein met o.a. de uitdagende Ještěd-kam (1012m). De noordelijke en de zuidelijke route kruisen elkaar zo nu en dan. Een deel van de route loopt langs de internationale Odra-Nisa lange-afstandsfietsroute, een van de belangrijkste fietsroutes van de Euregio Neisse. De lokale bevolking kent de kamwegroute als Nova hřebenovka of ook wel Jizerská magistrála. Meer info .

Oder-Neiße route

Oder-Neisse RadwegDe Neiße ontspringt in het Tsjechische Nová Ves. Het eerste deel van de route volgt de Neiße in Tsjechië. Bij Zittau gaat de rivier de grens over. De fietsroute loopt dan verder noordwaarts parallel aan de rivieren Oder en Neisse, langs de grens tussen Duitsland en Polen. Meer informatie .

Greenway Jizera fietsrouteAankomst en inchecken in een hotel in het centrum van de stad Jičín. Het is de moeite waard om het centrum te bekijken en wellicht de toren te beklimmen als die open is. Je moet wel wat contant geld bij je hebben voor het toegangskaart.

De stad Jičín is de toegangspoort tot het natuurgebied Boheems Paradijs. De stad had zijn “gouden tijd” in de eerste helft van de 17de eeuw tijdens de regeerperiode van Albrecht z Valdštejna (Albrecht von Wallenstein, Tsjechische graaf en veldheer). Hij had grote voornemens met het ontwikkelen van dit gebied en deze stad. Hij bouwde hier op het plein zijn residentie. Zijn dood bracht een einde aan zijn grootse plannen.

 • Overnachting: Jičín
 • Dagtotaal: 0 km

Greenway Jizera fietsrouteWe fietsen van Jičín naar het stadje Turnov OF naar het gehuchtje Hrubá Skála waar het prachtige kasteel Hrubá Skála ligt. De te kiezen route hangt een beetje af van uw wensen en een beetje van de actuele beschikbaarheid van kasteelhotel Hrubá Skála.

We verlaten Jičín en fietsen naar de heuvel Tábor met daarbovenop een kapel. Vanuit dit punt kun je de weidse omgeving overzien. Vlak voor de stad Jičín kom je nog langs een groot kloostercomplex, gebouwd door graaf Albrecht z Valdštejna (Albrecht von Wallenstein). Vanaf hier loopt een dubbele lindelaan die tot het centrum van de stad leidt. De laan is ook door graaf Wallenstein aangeplant, de weg naar zijn zetel moest tenslotte statig zijn.

Eigenlijk moet je nu kiezen: of je blijft grotendeels aan de aan de oostelijke kan van de doorgaande weg 35 of je gaat voor de meer westelijke route langs o.a. Prachovské skály en burchtruïne Trosky.

Route naar Hrubá Skála (westelijke route):

Fiets langs kasteelruïne Trosky en breng een kort bezoekje aan deze prachtige imposante - niet te missen - landmark en daal dan langzaam af naar Hrubá Skála voor de overnachting in een echt kasteel.

Eerst fiets je in de richting van de stad Turnov en een paar kilometer verder op breng je bezoek aan de burchtruïne Valdštejn die op een rotsklif staat. Van de burcht kun je slechts resten zien, maar mooi bewaard gebleven is de kerk en brug van zandsteen. De volgende bezienswaardigheid op de route is kasteel Hrubá Skála, tegenwoordig een hotel en restaurant. Van de toren van het kasteel kun je de volgende burchtruïne al zien: Trosky. Vanuit de burcht met één dikke (de Oude Heks) en één dunne toren (de Schone Maagd) hadden de heersers in het verleden de controle over het hele gebied. Tegenwoordig zijn ze het symbool van het gebied.

Route naar Turnov (oostelijke route):

De oostelijke route kent duidelijk meer hoogteverschillen, met de berg Kozakov als letterlijk hoogste punt in de wijde omgeving. Onderweg naar Kozakov kom je o.a. door het dorpje Rovensko pod Troskami waar je de zogenaamde rebelklokken kunt bekijken, de klokken hangen onderste boven.

Als je - naast van fietsen - ook van wandelen houdt dan is een tip om met een kleine omweg zo direct mogelijk naar de "stenen" stad Prachov te fietsen en daar een uur of 2 a 3 in te lassen voor een prachtige wandeling.

Prachovské skály ofwel de Rotsen van Prachov is een beschermd natuurgebied met zandsteenrotsen op de oppervlakte van 190 hectaren. Het is meer dan de moeite waard om je fiets even voor een paar uurtjes te parkeren en om een rondwandeling te maken door de Prachov rotsen. De entree bedraagt zo'n drie Euro, de wandelroutes variëren van zo'n 2 km tot 5 km, voor de korte route moet je zeker zo'n 1,5 uur voor uittrekken. Bij de entree is een restaurantje met uitstekend buffet.

Vlak aan de route liggen ook een aantal meertjes (Oborský rybniky) die omringd zijn door bossen en rotsen, het is een favoriet gebied voor kampeerders. Je kunt een zwempauze inlassen als het mooi weer is. Er zijn volop drankjes en fast food verkrijgbaar tegen hele vriendelijke prijzen.

Na de wandeling door Prachov fiets je langs Trosky en kun je de hoogste verg van het gebied beklimmen. Als je de hoogste berg van het Boheems Paradijs Kozákov (744 m) wil bereiken, moet je stevig gaan trappen. Let op: dit deel van de route is echt stijl, hou hier rekening mee. Maar het prachtige uitzicht tientallen kilometers ver is zeker de moeite waard! Kozákov is ook een vindplaats van edelstenen. Je gaat weer afdalen richting Turnov, onderweg kom je nog langs het rotsencomplex Chlévištì, ook rotsendoolhof of rotsenlabyrint genoemd. .

Vanaf de route zie je de de basalten heuvel Vysker (464 m) en uiteindelijk bereik je het vriendelijke stadje Turnov, het hart van het Boheems Paradijs. Deze stad werd gesticht in het jaar 1250 en ligt prachtig aan de rivier Jizera. In de omgeving van Turnov zijn talrijke vindplaatsen van halfedelstenen waardoor zich traditionele handwerken (stenen slijpen, juwelen maken) ontwikkelden. Op het centrale plein in Turnov is een juwelier waar je allerlei mooie juwelen met halfedelstenen kunt bekijken en kopen. Ook is er een museum gewijd aan de halfedelstenen. Toch zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

 • Overnachting: Turnov of Hrubá Skála
 • Afstand: 33,86 km
 • Klimmen: 420 m
 • Dalen: 430 m
 • interactieve kaart

Onderweg zijn voldoende restaurantjes Een pittige toch schitterende fietstocht leidt langs het museum boerderij Dlaskův statek met expositie van plattelandsleven. Vanaf hier moet je flink omhoog tot de burchtruïne Frýdštejn maar dat is logisch: de burcht stond natuurlijk op een moeilijk bereikbare plek.Een paar kilometer verder op kun je de uitkijktoren Kopanina beklimmen en je kunt het diepe dal zien waar je net nog langs de boerderij fietste. Daarna kun je afdalen naar het dal van de rivier Jizera naar Malá Skála. Een pittoresk dorpje omgeven door rotsen. Vanuit je accommodatie heb je een prachtig uitzicht naar het kerkje Pantheon op de rotsklif.

De alternatieve route volgt de Jizera Greenway: een lichte aangename route langs de rivier de Jizera over nieuw aangelegde fietsroutes.

Greenway Jizera fietsroute loopt dwars door het leuke stadje Malá Skála Van de Malá Skála naar Liberec. We volgen een deel van de Oder-Neiße route. Je fietst eerst door het rivierdal van de Jizera (Jizera Greenway nr. 17) door allerlei dorpjes en stadjes. Een lokaal bekend stadje aan de route is Železný Brod, bekend als centrum van de glasindustrie. Pas op het punt waar de rivieren Jizera en Kamenice samenstromen verlaat je het dal en fiets je de heuvels in richting Liberec. Je gaat wisselend op en neer op de kammen van het IJzergebergte en volgt grotendeels de Kamroute.

 • Overnachting: Liberec
 • Afstand: 45,74 km of rustdag
 • Klimmen: 1002 m
 • Dalen: 1002 m
 • interactieve kaart

Landschap onderwegWe fietsen vandaag vanuit Liberec naar Zittau (D) of naar Mnichovo Hradište. Zittau is een aardige grote afstand en wellicht een brug te ver voor sommigen. Hier komt de schaalbaarheid van deze tour goed van pas, we zijn goed voorbereid op meerdere scenario's.

Voor degenen die gaan voor de verkorte versie is uiteindelijk Mnichovo Hradište het doel van vandaag. Daar gaan we overnachten. Op het centrale plein zijn goede restaurants te vinden.

Gouden fietsroute door het Boheems Paradijs Van Mnichovo Hradište naar Jicín. We fietsen een klein stukje Jizera Greenway. Je verlaat vandaag de bossen en rotsencomplexen en fietst grotendeels door open landschap. Onderweg kun je twee kastelen bezoeken waarbij je eventueel een middeleeuws feest kunt bijwonen. Het feest met diner start om 19:00 en duurt tot 20:00 dus als je dit wilt passen we de route aan zodat je ter plekke een overnachting hebt.

 • Overnachting: Jičín
 • Afstand: 38 km, verkorten is mogelijk
 • Klimmen: 660 m
 • Dalen: 789 m
 • interactieve kaart

Gouden fietsroute door het Boheems Paradijs Na het ontbijt vertrek naar huis of verlengen met … verblijf in Praag?

 • Overnachting: geen
 • Dagtotaal: geen

Met dank aan prachtige fotoreportage gemaakt door Marco Jorissen (zie http://www.marcojorissen.nl/images/albums%2011/Tsjechie/bohemen/index.html)

Uitzicht op kasteelruïne Trosky Je kunt de tocht verlengen met bijvoorbeeld een extra overnachting na afloop van de tocht in Jičín of in Praag. Maar u kunt ook kiezen om uw verblijf in kasteelhotel Hrubá Skála te verlengen. Laat ons uw speciale wensen weten en we maken een voorstel voor u op maat.

Upgrade naar ***/**** hotels is mogelijk.

Er is ook een luxe variant met overnachtingen in ***/**** accommodaties waarvan een in **** kasteelhotels Hrubá Skála, Dětenice, Sychrov, Chateau Mcely !

Bij o.a. kasteelhotel Hrubá Skála, kasteelhotel Sychrov, hotel Štekl, hotel Jičín en Parkhotel Skalní Město zijn enkele **** luxere kamers beschikbaar. Deze worden geboekt indien wordt gekozen voor de upgrade "luxe variant". Neem even contact met ons op voor hoeveel personen u een prijsvoorstel wilt ontvangen voor de upgrade naar **** accommodaties. We maken graag een voorstel op maat.

Verlengen en vele opties zijn mogelijk.

 • Verlengen van de tour met een rustdag of juist een extra lusroute. De ultieme route gaat via 3 landen: Duitsland, Tsjechië en Polen!
 • Speciale rondleidingen, activiteiten en excursies (o.a. bierbrouwerij, spa en wellness, rodelbaan, middeleeuws feest).

Uitzicht op kasteelhotel Hrubá SkálaEr zijn diverse mogelijkheden wat betreft comfort tijdens het wandelen en fietsen in het Boheems Paradijs.

 • categorie budget: privé meerpersoonskamers met privé faciliteiten en soms gedeelde faciliteiten op de gang (*/** accommodaties)
 • categorie standaard: eenpersoons of twee persoonskamers met privé faciliteiten (**/*** accommodaties)
 • categorie upgrade: eenpersoons of twee persoonskamers met privé faciliteiten upgrade naar luxe **** kamers

In het boekingsformulier kunt u uw keuze aangeven. Op basis van uw keuze wordt de totale reissom berekend. Let op dat niet alle typen kamers bij alle accommodaties op de route beschikbaar zijn. Eenpersoonskamers zijn soms beperkt beschikbaar. In enkele gevallen is er een route aanpassing noodzakelijk. Wij informeren u vooraf over de beschikbaarheid van het door u gewenste kamertype en de daarmee samenhangende route-aanpassingen.

Na controle en eventuele correctie van de gekozen kamertypen ontvangt u van ons een definitieve bevestiging.

Hieronder staan de door ons gebruikte hotels bij deze meerdaagse tour. De hotels zijn geselecteerd op basis van zowel locatie (aan de route) als op luxe niveau. Doordat we geen concessies wilden doen aan de locatie bestaat er enig verschil in kwaliteit van de hotels. Alle hotels voldoen ruimschoots aan de minimale **/*** kwaliteit vereisten.

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Hrubá Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie en comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit unieke hotel is, zoals de naam al verklapt, gevestigd in een kasteel. Het heeft een hostelgedeelte en een luxe hotelgedeelte. Voor het hoteldeel betaal je een toeslag. Het kasteel ligt vlak buiten het plaatsje Hrubá Skála.
Capaciteit: 88 bedden in 41 kamers

Hoogte: 313 m

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Štekl in Hrubá Skála

Hotel Štekl
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Gelegen op een prachtige locatie. Hotel Štekl heeft een eigen restaurant en de kamers hebben een prachtig uitzicht op de omgeving.
Capaciteit: 56 bedden

Hoogte: 313 m

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Pošta Sobotka

Hotel Pošta Sobotka
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Pošta Sobotka ligt in het centrum van het plaatsje Sobotka, de geboorteplaats van de beroemde dichter Fráňa Šrámek. Sobotka ligt zo'n 70 km ten noordoosten van Praag in het Boheems Paradijs. In de directe omgeving van het hotel zijn veel culturele bezienswaardigheden te vinden zoals kasteel Kost en de ruïne Trosky.
Capaciteit: 50 bedden.

Hoogte: 291 m

Sobotka - Boheems Paradijs

Hotel Korunní Princ Turnov

Hotel Korunní Princ
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel bevindt zich in het centrum van de eeuwenoude stad Turnov. Het is recentelijk gerenoveerd, maar heeft nog altijd een karakteristieke uitstraling.
Capaciteit: 62 bedden.

Hoogte: 265 m

Turnov - Boheems Paradijs

Pension Doni Libošovice - Boheems Paradijs

Pension Doni 
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Gelegen op een steenworp afstand van kasteel Kost. Het pension biedt zowel kamers als volledig uitgeruste appartementen aan.
Capaciteit: 45 bedden in kamers en appartementen.

Hoogte: 301 m

Libošovice - Boheems Paradijs

Parkhotel Skalní Město - Boheems Paradijs

Parkhotel Skalní Město
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit familiehotel ligt een paar kilometer buiten Jičín aan de rand van het bijzondere natuurpark Prachovské Skály (de Stenen Stad).
Capaciteit: 28 tweepersoons bedden.

Hoogte: 410 m

Jičín - Boheems Paradijs

Hotel Jičín - Boheems Paradijs

Hotel Jičín
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel ligt in het centrum van Jičín en biedt uitzicht op de Valdice Gate, die in de zestiende eeuw is gebouwd. Ook het restaurant dat onderdeel is van hotel Jičín is een historisch gebouw, maar is in vergelijking met de Valdice Gate piepjong, het gebouw stamt uit 1866.
Capaciteit: 24 bedden in tweepersoons kamers, 4 suites.

Hoogte: 285 m

Jičín - Boheems Paradijs

Hotel Kavka in Malá Skála

Hotel Kavka
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel bevindt zich in het hart van het Boheems Paradijs. Je kunt kiezen tussen hotel- en hostelkamers.
Capaciteit: twee- tot zespersoons kamers.

Hoogte: 279 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Skála

Hotel Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel ligt in de romantische vallei van de rivier Jizera. Rond het hotel is van alles te beleven en ook het hotel heeft in- en ontspannende activiteiten.
Capaciteit: 90 bedden.

Hoogte: 263 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Ort in Nepřívěc

Hotel Ort
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Ort ligt aan de rand van het pittoreske Nepřívěc in het hart van het Boheems Paradijs. Het hotel biedt een schitterend uitzicht op kasteel Humprecht en ligt vlakbij de burcht Kost. Hotel Ort bevindt zich midden in de natuur, maar biedt alle comfort die u gewend bent.
Capaciteit: 100 bedden..

Hoogte: 235 m

Nepřívěc - Boheems Paradijs

Hotel Rieger in Jičín

Hotel Rieger
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Rieger ligt in het centrum van Jičín, op een steenworp afstand van het Valdštein-plein. Jičín heeft een rijke geschiedenis die terug te zien is in de historische gebouwen met prachtige gevels.
Capaciteit: verschillende types tweepersoonskamers; familiekamers.

Hoogte: 276 m

Jičín - Boheems Paradijs

Camping Ostrov - Malá Skála - Boheems Paradijs

Camping Ostrov
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Camping Ostrov in Malá Skála heeft een centrale ligging in het beschermde landschapsgebied Boheems Paradijs. De camping ligt op een eiland (Ostrov) in de rivier de Jizera. Direct op loopafstand kun je klimmen, kanoën, wandelen, mountainbiken en nog veel meer! De camping is zowel met auto als met openbaar vervoer goed bereikbaar. Grotere gezinnen of groepen kunnen meerdere tenten huren of slaapplekken in bijzettentjes bijboeken. Ook is het mogelijk om zelf bijzettentjes mee te nemen!
Capaciteit: verschillende vier- tot zespersoons tenten

Hoogte: 265 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Vakantiehuis Malá Skála - Malá Skála - Boheems Paradijs

Vakantiehuis Malá Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Een authentieke dorpsboerderij uit 1850, gelegen in het favoriete vakantieoord Malá Skála. Het huis ligt prachtig aan een woonerf op het knooppunt van 4 gemarkeerde fiets- en wandelroutes. Er zijn 6 restaurants en 4 hotels in het stadje. De locatie is goed bereikbaar zowel per openbaar vervoer als met uw eigen auto. Het huis is vrijstaand en bestaat uit twee goed van elkaar gescheiden ruime appartementen. Per appartement zijn alle faciliteiten voorhanden. Groot pluspunt van de locatie: er is heel veel te doen direct op loopafstand.
Capaciteit: zes- en tienpersoons appartement.

Hoogte: 270 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Pension Neco - Appartementencomplex Malá Skála

Pension Neco
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Het appartementen complex Malá Skála is gelegen in het centrum van het Boheems Paradijs (Cesky Raj), Malá Skála, in de schilderachtige vallei Jizera. De directe omgeving van het dorp biedt een goede setting voor outdoor georiënteerde activiteiten, maar beschikt ook over een aangename verzameling van lokale restaurants en pubs. Het complex biedt twee types accommodaties.
Capaciteit: 33 bedden in 6 appartementen; 45 bedden in hostelgedeelte.

Hoogte: 270 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

penzion Svaty Jan - Turnov

penzion Svaty Jan
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Centraal gelegen pension met restaurant en zonnig terras.
Aantal bedden: 26

Hoogte: 262 m

Turnov - Boheems Paradijs

Medieval hotel Stredoveky - Dětenice

Středověký hotel Dětenice
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Een authentiek middeleeuws hotel.
Capaciteit: 41 kamers
Aantal bedden: 80

Hoogte: ..  m

Dětenice - Boheems Paradijs

Penzion Jičín - Penzion Ruská ***

Penzion Penzion Ruská ***
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Onderdeel van hotel Jičín waar je een stuk goedkoper kunt overnachten, maar wel gebruik kunt maken van de faciliteiten in het hotel. Met de centrale ligging ben je zo in het centrum en zo in het nationaal park Boheems Paradijs.
Capaciteit: vijf 2-persoonskamers, drie 3-persoonskamers.

Hoogte: ... m

Jičín - Boheems Paradijs

Hotel & Zámek Svijany

Hotel & Zámek Svijany
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

It is possible to relax in the chateau garden, which is a retreat from reality for all. The chateau has a permanent exhibition of the archaeology and history of the chateau and its surroundings, the history of beer brewing and the spa industry, the underground and much more.
Capaciteit: 41 bedden in 17 kamers.

Hoogte: 387 m

Svijany - Boheems Paradijs

penzion Podháj

penzion Podháj
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Accommodation in double, triple and quadruple rooms is suitable for tourists, school trips, families with children and various groups. In each room hot and cold water is available, and on each floor there are ladies and gents facilities.
Aantal bedden: 59.

Hoogte: 296 m

Turnov Podháj - Boheems Paradijs

Pension Harmonie - Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Pension Harmonie
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Pension Harmonie biedt accommodatie in smaakvol ingerichte kamers met badkamer en toilet. Het gebouw is in 1924 in Art Nouveau-stijl gebouwd en in 1994 - 2000 volledig gerenoveerd.
Pension heeft 8 tweepersoonskamers en een appartement voor vier personen.

Hoogte: 296 m

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Opties

Opties en extra's (algemeen)

bagagevervoer

bagagevervoer, prijs vanaf €8

De bagage wordt na 9 uur opgehaald en voor 19 uur bezorgd. Bagage dient u ingepakt bij de receptie achter te laten. Wij adviseren om paspoort, rijbewijs, waardepapieren etc. niet bij uw bagage te pakken maar zelf bij u te houden. Kies het aantal personen waarvoor bagagevervoer geregeld moet worden.

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers, prijs vanaf €0

De basisprijs van dit arrangement is gebaseerd op overnachten in privé meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten op de kamer. Kies het gewenste aantal personen in privé meerpersoonskamers (familiekamers). 

overnachten in 1-persoonskamer

overnachten in 1-persoonskamer, prijs vanaf €24

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour, prijs vanaf €25

Je kunt kiezen voor overnachting in 2-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

Huur materiaal

huur MTB bikes

huur MTB bikes, prijs vanaf €19

Huur trekkingbike of mountainbike met toebehoren. Fietsen dienen te worden afgehaald en na afloop weer ingeleverd te worden op dezelfde plek tenzij anders overeengekomen. Kies het gewenste aantal trekkingbikes dat je wil huren.

huur e-bike(s)

huur e-bike(s), prijs vanaf €28

U krijgt een afgestelde elektrische fiets met een volledig opgeladen batterij, oplader en gedrukte instructies. Wij nemen contact met u op over de maat en type dames of herenbike. Kies het gewenste aantal E-Bikes dat je wil huren.

Locale betaling en borg

parkeren

parkeren, prijs vanaf €6

Parkeren bij het hotel. Kosten zijn per auto per dag. Kies het gewenste aantal auto's dat je wilt parkeren bij het startpunt.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • 6 overnachtingen in familiekamers/meerpersoons kamers met privé faciliteiten in **/*** hotels en pensions.
 • 6 x ontbijt.
 • Fietskaart (topografische kaart 1:50.000)
 • Gedetailleerde routebeschrijving en diverse suggesties voor aanvullende fietstochten (gpx formaat beschikbaar)
 • Telefonische ondersteuning en zo nodig persoonlijke hulp
 • SGR garantie

Exclusief:

 • Toeslag eenpersoonskamer en tweepersoonskamer
 • Upgrade naar ***/**** accommodaties (mogelijk op verzoek)
 • Huur fiets(en), helm, fietstassen
 • Bagagetransport. Tijdens de tocht slaap je in verschillende hotels/pensions aan de route. De eerste en de laatste nacht is gepland in hetzelfde hotel, daar kan je auto en zware bagage ook blijven staan. Bagagetransfers zijn dus niet noodzakelijk maar kunnen desgewenst zeker wel geboekt worden. Wij bieden budget bagagetransfers aan waarbij je eenmalig halverwege de tour een bagagewissel krijgt of de standaard dagelijkse bagagetransfers van hotel naar hotel.

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

De beste weersomstandigheden zijn in de maanden juli tot september. Maar door het rustige klimaat van Tsjechië zijn de maanden mei tot oktober geschikt voor de fietstochten.

De fietsen zijn voorzien van: voorwielvering, spatborden, fietsbel, voor- en achterlicht en een bidon houder.

Als u vanuit het centrum van Praag wil vertrekken naar Turnov of Liberec dan is de trein het makkelijkst. Er gaan echter maar enkele (directe) treinverbindingen naar de genoemde steden. Als u kiest voor de lijndienst bus of wellicht een taxi dan is er een ruimere keuze in vertrektijden. Wij kunnen de treintickets voor u boeken, maar de treintickets kunt u natuurlijk ook zelf op het treinstation kopen. Tegenwoordig kan dit ook online via: http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/

Als u de trein- of bustickets liever niet zelf wilt boeken maar dit graag door ons wilt laten doen, dan ontvangen we graag even een mailtje met uw wensen (met name het gewenste vertrektijdstip en de plaats van vertrek- en aankomst.) Wij mailen u dan een prijsvoorstel.

Op deze kaart staan alle reparatie punten aangegeven: https://drive.google.com/open?id=1Yg8f9WcAPpd-WOu7mseWHTT5q3s&usp=sharing.

Mocht u pech hebben met de fiets dan kunt u ons natuurlijk ook altijd even bellen op het noodnummer, we helpen graag mee een reparateur in de buurt te vinden.

Nee er is geen gids aanwezig tijdens de tocht, de tocht is geheel self guided.

U krijgt t.z.t. verder informatie over de tour via de reisbescheiden. 

Over het algemeen gaan de fietstochten over verharde (land)wegen of goed begaanbare zandwegen. De tocht heeft lichte hoogteverschillen van ongeveer 300 m.

Gemakkelijke kleren, een helm voor de kinderen (niet verplicht) en een lunchpakket voor onderweg, en ook is een regenponcho geen overbodige luxe. Specifieke benodigdheden zijn te vinden in de brochure, deze wordt alvorens de reis via de mail en per post naar u toe gestuurd. 

Het is een geschikte tour voor licht getrainde recreatieve fietsers. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 2 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling halfzware fietstochten

Halfzware fietstochten, waarbij de hoogteverschillen op één dag niet meer zijn dan ongeveer 800 m., met af en toe pittige beklimmingen. Er wordt tussen de 4 en 6 uur per dag gefietst, niet langer dan 7 dagen achter elkaar, niet hoger dan 3000 m. Zowel verharde als zandwegen mogelijk. Temperatuurverschillen mogelijk.

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €215 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 7 dagen / 6 nachten
 • Categorieen :
  • fietsen fietsen
  • fietsen ebike fietsen ebike
  • natuurpark natuurpark
March 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 30 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 30)

Totaal:
€ --.--