Menu

Beschrijving

Autovakantie Karlovy Vary en Ertsgebergte

Diverse wellness en kuurpakketten in zowel Karlovy Vary als in het Ertsgebergte mogelijkErvaar de allure van een wereldberoemd kuuroord! Combineer Karlovy Vary en het Ertsgebergte (Krušné hory) en je krijgt een prachtige dwarsdoorsnede van wat West-Tsjechië te bieden heeft. Ervaar de chique van een wereldberoemd kuuroord! Cultuur, natuur, bijzonder hotels, luxe en eenvoud, prachtige landschappen en natuurlijk onontbeerlijk voor een autovakantie, een goed wegennet. Karlovy Vary ligt op 800 km van Utrecht. Een overnachting onderweg in Duitsland is daarom niet echt noodzakelijk. De afstand tussen Karlovy Vary en het Ertsgebergte is slechts 30 km.

Diverse wellness en kuurpakketten in zowel Karlovy Vary als in het Ertsgebergte mogelijk. Dit arrangement leent zich uitermate goed tot combinaties met wandelen en/of fietsen. Bagagevervoer is niet nodig tijdens de wandel/fietstochten omdat je je eigen auto iedere nacht bij de hand hebt.

Het programma van dag tot dag

Een uitgewerkte suggestie: 2 nachten in Karlovy Vary in ***hotel; 2 nachten in **/** hotels in de natuur in het Ertsgebergte en 2 nachten in *** hotel in Boží Dar. Er zijn ook mogelijkheden voor een upgrade naar overnachten in **** luxe hotels.

We hebben hieronder de variant wandelen Ertsgebergte uitgewerkt. Er is ook een fietsvariant voorhanden.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Zuilengalerij in Karlovy VaryAankomst in Karlovy Vary (vlak voorbij de grens met Duitsland), waar je al op iedere stap de sfeer van eeuwenoude kuurtraditie proeft. Inchecken in *** hotel nabij centrum. De stad straalt de rust van de kuurgasten uit en de unieke architectuur is overweldigend. Loop over de promenades en proef eens van de heilzame bronnen. Let op: het bronwater kan heel heet zijn!

 • Overnachting: Karlovy Vary
 • Activiteit: citytrip, wellness

Zuilengalerij in Marianske LazneIn Karlovy Vary ontspringen meer dan 60 thermale bronnen met een temperatuur tussen 34 en 73 graden.  Het mineraal water uit de bronnen wordt gebruik voor badkuren en vooral voor drinkkuren voor patiënten met metabolische stoornissen en spijsverteringsproblemen. De krachtigste, de warmste en de best bekende bron is Vřídlo die uit de diepte van meer dan  2000 m naar boven komt en tot de hoogte van 12 m spuit. Al sinds de middeleeuwen werd de stad bezocht door prominente en rijke gasten. Dat bewijst de prachtvolle en statige architectuur, waarlangs tegenwoordig een mengelmoes van patiënten en toeristen flaneert.

 • Overnachting: Karlovy vary
 • Activiteit: city trip, wellness

Zuilengalerij langs rivier de Tepla in Karlovy VaryVlakbij Karlovy Vary bevindt zich het kuuroord Mariánské Lázne. Een stuk kleiner dan Karlovy Vary maar met net zo veel charme. De meest beroemde overdekte colonnade, een bouwpronkstuk van het Jugendstil, komt uit bij de zogenaamde zingende fontein. Ook hier moet je het bronwater proeven. Ook vlakbij Karlovy Vary ligt Frantiskovy Lázne. Deze kuuroordstad schittert door zijn architectuur - deze keer niet kleurrijk, maar juist monotoon. Alle gebouwen zijn afgesmeerd met licht geel pleisterwerk. De stad straalt zo een een geweldige rust en eenheid uit.

Aan het einde van de middag rijd je een stukje naar het noordoosten, waar je in Boží Dar overnacht. Boží Dar is het hoogst gelegen stadje van heel Tsjechië, de bergtocht morgenochtend begin je al op een mooie hoogte van 1028m.

 • Overnachting: Boží Dar
 • Activiteit: bezoek aan kuuroorden

Blatenský waterloop De trektocht begint en eindigt in het grensstadje Boží Dar (Duits: Gottesgab) op een hoogte van 1028 m.

Vanuit Boží Dar volg je de markering van het leerpad van de Blatenský waterloop. Deze unieke kunstmatige waterloop werd in de eerste helft van de zestiende eeuw aangelegd als watertoevoer voor verderop gelegen ertsmijnen. Het kanaal is in totaal 12 km lang en tot 2 m breed. Aan het einde ga je afdalen langs de oude inmiddels ingezakte mijnen. In deze kloven blijft sneeuw tot diep in de zomer liggen.

Je overnacht in de voormalige mijnbouwstad Horní Blatná diens roem ooit zo groot was dat de stad het bijvoegsel “koninklijk“ mocht gebruiken.

Uitzicht op de Ore mountains ofwel Ertsgebergte Vandaag lopen we rechtstreeks naar het bergplaatsje Pernink en dan verder door een mooi veengebied naar Abertamy. Het gebied tussen Pernink, Abertamy en Horní Blatná stond in de zestiende eeuw bekend als “Zilveren driehoek.” Toen was de hoofdzakelijke industrie de mijnbouw van vooral zilver en tin. Na de Dertigjarige Oorlog werd de mijnbouw langzamerhand gestopt en nam bosbouw toe. Tip: Proef eens de lokale specialiteit “Aberthamer” geitenkaas.

Na Abertamy (900m) staat de klim naar het hoogtepunt van de dag te wachten: de berg Plešivec (1028m). Een keer boven kan je het schitterende panorama van het Ertsgebergte vanuit de uitkijktoren bewonderen. In het restaurant Plešivec kan je even uitrusten en genieten van iets lekkers of fris.

Vanuit de kam is het langzaam afdalen naar de plaats Nové Mesto bij Jáchymov.

Uitzicht vanaf Klinovec We verlaten Nové Mesto richting westen en komen bij het leerpad Jáchymovské peklo. Letterlijk vertaald betekent het de hel van Jáchymov. Zoals de naam zegt maak je vandaag een uitstapje naar het donkere verleden van deze regio. Het pad herinnert aan de levens van duizenden politieke gevangenen die hier gedwongen werden om in de uraniummijnen te werken. Het leerpad staat ook stil bij de ecologie en natuur van het Ertsgebergte.

Je komt weer uit bij Nové mesto daal je verder af tot de kuuroord Jáchymov. In de statige kuurgebouwen worden patiënten behandeld met aandoeningen aan bewegingsapparaat en stofwisselingsstoringen. Maar niet alleen door het helende thermale water is Jáchymov (Joachimsthal) beroemd geworden. In de middeleeuwen werd hier zilver gewonnen waarmee rond 1500 de eerste zilveren daalders geslagen werden.

Meer over de geschiedenis van de stad is te zien in het plaatselijke museum dat gehuisvest is in de voormalige munt.

Vanuit de stad is de zendmast op de berg Klínovec te zien. Deze top bereik je in 15 minuten met de stoeltjeslift. Lopen kan ook, het hoogteverschil is maar liefst 428m.

Vanaf Klínovec is het slechts een stukje afdalen en je bent terug in Boží Dar.

 • Afstand: 17,82 km
 • Klimmen: 701 m  (groot deel met lift mogelijk!)
 • Dalen: 615 m
 • Overnachting: geen
 • interactieve kaart

wandelen naar KlinovecNa het ontbijt is het arrangement ten einde. Vertrek huiswaarts of op naar uw volgende bestemming!

 • Overnachting: geen.
 • Activiteit: geen

Opties

Opties en extra's (algemeen)

hond

hond, prijs vanaf €14

Gaat je hond / huisdier ook mee? Bij de accommodaties zijn honden / huisdieren welkom.   Kies het gewenste aantal honden dat je wilt boeken.

Huur materiaal

huur mountainbike

huur mountainbike, prijs vanaf €14

Kies hier het aantal mountainbikes dat u wilt huren. Geef uw lengte en mogelijk andere specifieke wensen zo goed mogelijk aan bij NOTITIES EN SPECIALE VERZOEKEN of geef het in een later stadium per email aan ons door.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief

U kunt in het boekingsformulier aangeven of u upgrades wilt en of u bijvoorbeeld fietsen wilt huren.

 • 6 overnachtingen
 • Waarvan 2 x logies met ontbijt in *** hotel in Karlovy Vary of appartement (zonder ontbijt) (nabij centrum);
 • Waarvan 2 x volpension tijdens de bergtrektocht (niet bij alle accommodaties is vol pension mogelijk)
 • Waarvan 2 x logies met ontbijt in Boží Dar (voor en na de trektocht)
 • Plattegrond Karlovy Vary met een stadswandeling
 • Topografische wandelkaart en routebeschrijving berghuttentocht Ertsgebergte
 • Telefonische hulp en ondersteuning indien noodzakelijk
 • Informatiepakket van het gebied
 • SGR garantie

In het topseizoen (Hemelvaart, Pasen, Pinksteren, Kerst en Oud&Nieuw) geldt een toeslag. De toeslag wordt in het reserveringsformulier exact berekend.

Exclusief

 • Overnachting in Duitsland op de heen- en/of terugreis
 • Eventuele parkeerkosten

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €189 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 7 dagen / 6 nachten
 • Categorieen :
  • autovakantie autovakantie
May 2019
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 2 tot 20 personen in totaal
Aantal deelnemers (2 tot 20)

Totaal:
€ --.--