Menu

Beschrijving

Autovakantie Praag en Burchtentocht Boheems Paradijs

Combineer Praag en het Boheems Paradijs en je krijgt een prachtige dwarsdoorsnede van wat Tsjechië te bieden heeft. Cultuur, natuur, bijzonder hotels, prachtige landschappen en natuurlijk onontbeerlijk voor een autovakantie, een goed wegennet. Praag ligt op 925 km van Utrecht. Een overnachting onderweg in Duitsland is optioneel. De afstand tussen Praag en het Boheems Paradijs is zo'n 80 km.

Programma van dag tot dag

Individuele autoreis. Hieronder staat een uitgewerkte suggestie met 2 nachten in Praag en 4 nachten in het Boheems Paradijs (o.a. op een unieke locatie in het Boheems Paradijs: kasteel Hrubá Skála!). De basisprijs gaat uit van overnachten in meerpersoons kamers / familiekamers in gunstig gelegen **/*** accommodaties met parkeergelegenheid direct bij de accommodatie. Voor overnachten in 1-persoonskamers en 2-persoonskamers geldt een toeslag. In het boekingsformulier wordt dit aangegeven.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor een upgrade naar overnachten in **** luxe hotels. We maken daarvoor graag een voorstel op maat.

 • Expand all
 • Close all

KarelsbrugAankomst in Praag in de loop van de dag. Inchecken in *** hotel nabij centrum. De unieke uitstraling van deze Midden-Europese stad wordt veroorzaakt door de kleurrijke architectuur, huizen in allerlei bouwstijlen. Loop dan gewoon door de oude straten en proef de sfeer van Praag.

 • Overnachting: Praag
 • Activiteit: citytrip

PraagPraag heeft de eerste indruk gemaakt, nu is het de tijd om wat beter naar de bezienswaardigheden te gaan kijken. Met het boekje Gouden Mijl wandeling in de hand kom je langs de meest bekende, meest bijzondere en de leukste plaatsen. Zo loop je door het Gouden straatje, sta je voor het astronomische uurwerk of flaneer je over de Karelsbrug.

Wij adviseren de Hop-on Hop-off bus

 • Overnachting: Praag
 • Activiteit: citytrip

Grand Hotel EuropaIn de ochtend en begin van de middag heb je tijd voor een bezoek aan één van vele boeiende musea zoals Mucha museum (Jugendstil) of galerieën zoals de Nationale Galerie. Wil je iets typisch Tsjechisch kopen, loop dan binnen bij winkeltjes met kristal glas, keramiek marionetten of houten speelgoed.

In de namiddag ga je naar het Boheems Paradijs, ongeveer 80 km ten noorden van Praag. Je overnacht in de plaats Turnov of eventueel in Mnichovo Hradiště. De komende ochtend begin je aan de verkenningstocht langs de burchten en kastelen van het Boheemse Paradijs.

 • Overnachting: Turnov
 • Activiteit: citytrip en reizen

Renaissancekasteel De wandeltocht  begint in de stad Mnichovo Hradiště. Daar bevindt zich een schitterend  renaissancekasteel met wit en rood pleisterwerk. Te bewonderen zijn collecties van schilderijen, porselein en keramiek, oude bibliotheek die ooit beheerd werd door Giacomo Casanova, kasteelpark met de kerk van Sint Anna waar zich de graftombe bevindt van de beroemde Tsjechische veldheer Hertog van Wallenstein.

De rode route volgend kom je na vijf kilometer bij de ruïne van de burcht Valečov. Tijdens de dertigjarige oorlog in de 17de eeuw is de burcht geplunderd. De resten van de muren die nu nog overgebleven zijn, werden vroeger overdekt met een houten dak. In het hoogseizoen kun je in Valečov aan een rondleiding deelnemen.

De volgende burcht aan de route is Kost. Een goed bewaarde middeleeuwse burcht, die ontelbare keren uitgebrand en verbouwd werd – vandaar het gotische uiterlijk. Binnen is de oorspronkelijke “zwarte” keuken en een verzameling van wapens te zien. In hoogseizoen zijn er optredens van middeleeuws theatergezelschap en riddertoernooien.

Vanaf je overnachtingsplek heb je uitzicht naar deze burcht. Bij onvoldoende capaciteit wordt uitgeweken naar een alternatieve accommodatie.

 • Overnachting: hotel Ort in Nepřívěc (vlak bij Sobotka) of  Hotel Pošta in bij Sobotka
 • Activiteit: wandelen
 • Dagtotaal: 14 km
 • interactieve kaart
 • BurchtruïneGelijk aan het begin van de dag zie je de topper van vandaag: de bekendste dominante van het Boheems Paradijs: Trosky. De route leidt je tot deze burchtruïne, die beschermd wordt als nationaal cultuurmonument. De burcht is gebouwd op twee vulkanische toppen en bestaat uit twee torens, die het hele gebied domineren. De laagste en tevens de dikste heet Baba (Oude vrouw) en de hoogste en de dunste heet Panna (Maagd). De torens bieden vanzelfsprekend geweldige vergezichten. 

  Van Trosky daal je af naar de vijver Vidlák. Door de bossen kom je bij het kasteel Hrubá Skála, in zijn omgeving zijn vele zandsteenrotsen die zo typerend zijn voor dit gebeid. Het kasteel Hrubá Skála is gebouwd op rotsplateaus en in tegenstelling tot vroeger hoef je nu niet meer over een valbrug lopen om het binnenhof te bereiken. In het kasteel is een toeristenhotel gevestigd, maar je kunt wel in de kasteeltoren klimmen.

  • Overnachting: kasteelhotel Hrubá Skála in Hrubá Skála
  • Activiteit: wandelen
  • Dagtotaal: 18 km
 • interactieve kaart
 • Kasteel Hrubý RohozecJe wandelt vanaf  Hrubá Skála naar de burcht Valdštejn langs ontelbare rotspunten en rotsgroepen en uitkijkplateaus, zogeheten rotsensteden. 

  Alle rotsen hebben ook eigen namen: De avondtoren, De kattenkop, De dirigent … Naar de poort van de gotische burcht Valdštejn leidt een imposante stenen brug met daarop barokke beelden van de Tsjechische beschermheiligen. Later was deze burcht met zijn kapel een druk bezochte pelgrimsplaats. Later is de burcht in romantische stijl opgeknapt met het oog op toerisme. Wandelend door de bossen kom je naar de stad Turnov, waar traditioneel juwelen met gesleepte stenen (granaten) worden geproduceerd en die zijn ook in het plaatselijke museum te bekijken.

  Je loopt dwars door de stad naar het kasteel Hrubý Rohozec, waar onder andere de woon en kleding trends vanaf renaissance tentoongesteld worden. Het kasteelpark nodigt uit om te rusten in de schaduw van eeuwenoude buiken.

  • Overnachting: Turnov
  • Activiteit: wandelen
  • Dagtotaal: 11 km
 • interactieve kaart
 • Na het ontbijt is het arrangement ten einde. Vertrek huiswaarts of op naar uw volgende bestemming!

  • Overnachting: geen
  • Activiteit: geen

  Accommodaties

  Accommodaties in Praag in overleg. Er is een ruime keuze mogelijk. Hieronder drie ***hotels waar we vaak gebruik van maken. Bij alle accommodaties is een parkeerplaats.

  Accommodaties Boheems Paradijs:

  Tijdens de trektocht overnacht je in *** hotels of goede **hotels. Eén van de nachten breng je door in het kasteelhotel Hrubá Skála in een toeristenklasse kamer. U kunt hier **** arrangement bijboeken (upgrade).

  Opties

  Combinatie Activiteiten

  stadswandeling Praag met privé gids

  stadswandeling Praag met privé gids, prijs vanaf €42

  Gouden Mijl wandeling Praag met privé gids. Een groot gedeelte van deze "gouden" wandeling volgt - letterlijk - het spoor van de Boheemse vorsten. Zij regeerden vanuit de Praagse Burcht, maar woonden aan de andere zijde van de Moldau, in het nu verdwenen Koningshof: we lopen over de "Koningsweg". De wandeling is, bochten en zijpaden meegerekend, ongeveer vier kilometer lang. We doen deze wandeling in drie tot maximaal 4 uur. De Gouden Mijl begint en eindigt bij een metrostation, in Praag trouwens al een hele belevenis vanwege de diepte. Maximaal 25 personen per gids. Kies het gewenste aantal gidsuren. Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

  mountainbike tour Praag

  mountainbike tour Praag, prijs vanaf €29

  Mountainbiketour of ook wel citybike tour door Praag genoemd. De tour duurt zo'n 2,5 uur en is onder leiding van een gids. De tour gaat langs vele high lights in Praag centrum en langs de Vltava. N.B. Voor families met kinderen jonger dan 10 tot 12 jaar adviseren wij een private tour. De informatie die de gids geeft en de route (inspanning) kunnen dan op de jongsten worden aangepast! Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

  Kroegentocht Praag

  Kroegentocht Praag, prijs vanaf €22

  Voor de kroegentocht door Praag moet je 18+ zijn. Doelgroep: mensen die van feesten houden vanaf 18 tot circa 35 jaar. Ouder mag als je dit zelf geen bezwaar vindt. Kies het aantal deelnemers hiernaast. Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

  Epic tour Praag

  Epic tour Praag, prijs vanaf €45

  De "Epic tour" bestaat uit een combinatie van een fietstocht, traditioneel Tsjechisch diner en kroegentocht. Let op dat de kosten van het diner niet inbegrepen zijn. Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

  Staatsopera Praag

  Staatsopera Praag, prijs vanaf €19

  Staatsopera Praag. Genoemde prijs is voor 2e balkon. Voor de meer exclusieve plekken gelden andere prijzen. Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

  Eten en drinken

  bierfestival Praag

  bierfestival Praag, prijs vanaf €30

  Voor een reservering is het noodzakelijk een card te kopen die je kunt opladen met tegoed voor eten en drinken. Daarnaast is reservering van een plek verplicht (minimaal 6 plekken). Deze prijs is inclusief 650 CZK tegoed (26 EUR). Je betaalt dus eigenlijk maar 4 EUR entree. Meer informatie: zie bierfestival Praag .

  Plzeňská restaurant in het Obecní dům in Praag

  Plzeňská restaurant in het Obecní dům in Praag, prijs vanaf €19

  Het Plzeňská restaurace bevindt zich in de kelder van het prachtige Obecní dům (stadhuis of gemeenschapshuis) en heeft een capaciteit van 350 zitplaatsen. Deze prijs is voor 2-gangen menu van een van de Tsjechische hoofdgerechten in combinatie met een salade. Menukeuze in overleg. Meer informatie op: www.plzenskarestaurace.cz.  Verzekeringen

  reisverzekeringen van De Europeesche

  Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

  Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

  Kaart

  Bekijk kaart

  Bekijk de kaart met details

  Video

  Prijzen

  Beschikbare data

  Inclusief

  • 2 x logies met ontbijt in *** hotel in Praag in meerpersoons / familiekamers
  • 2 x logies met half pension (= ontbijt, avondeten) tijdens verblijf in Boheems Paradijs (burchtentocht) in meerpersoons / familiekamers
  • 2 x logies met ontbijt in het stadje Turnov of Mnichovo Hradiště (voor en na de trektocht) in meerpersoons / familiekamers
  • Plattegrond Praag
  • Topografische wandelkaart en routebeschrijving burchtentocht
  • Telefonische hulp en ondersteuning indien noodzakelijk
  • SGR garantie

  Exclusief

  • Overnachting in Duitsland op de heen/terugreis (optioneel)
  • Treinkaartje Turnov - Mnichovo Hradiště (tijdens burchtentocht)
  • Bagagevervoer mogelijk bij te boeken
  • Lunchpakketten
  • Entree's in burchten en kastelen (let op: maandag zijn meeste gesloten!)
  • Standaard wordt bij kasteelhotel Hrubá Skála een familiekamer geboekt. Je kunt ook kiezen voor de luxe ****kamers/suites met privé douche en toilet bij bij kasteelhotel Hrubá Skála of hotel Štekl, hiervoor geldt een toeslag
  • Eventuele parkeerkosten
  • In het topseizoen (Hemelvaart, Pasen, Pinksteren, Kerst en Oud&Nieuw) geldt een toeslag. De grootte van de toeslag wordt in het online reserveringsformulier exact weergegeven.

  FAQ

  Zoek hier in de veelgestelde vragen

  Deze vraag is op dit moment niet beschikbaar in de kennisbank...

  Wilt u een antwoord op deze specifieke vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

  Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

  We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

  Snelle feiten & cijfers

  • prijs : vanaf €179 per persoon
  • Reistype :
   Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
  • Comfort :
   comfort comfort comfort comfort comfort
  • Nivo :
   grade grade grade grade grade
  • Reisbegeleiding :
   reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
  • Duur : 7 dagen
  • Categorieen :
   • autovakantie autovakantie
   • city trip city trip
   • multi actief multi actief
   • wandelen wandelen
  January 2019
  • Geselecteerd
  • Vrij
  • Bezet

  Begin

  Eind

  vanaf 2 tot 20 personen in totaal
  Aantal deelnemers (2 tot 20)

  Totaal:
  € --.--