Menu

Beschrijving

Autovakantie Zuid Bohemen: nationaal park Šumava en Český Krumlov

logo van Český KrumlovBoheemse Woud (Šumava, vertaald: ruisende woud) is een bosrijk, licht glooiend gebergte in het zuiden van Tsjechië, bij de Oostenrijkse grens. Aan weerszijden van de grens tussen Zuid-Bohemen en Beieren strekt zich over een oppervlak van meer dan 1630 km2 het Boheemse Woud uit. Het gebied vormt verreweg het grootste bos- en natuurcomplex van Centraal Europa en wordt wel het ‘groene dak’ van Europa genoemd. Er ontspringen hier meer dan 6 grote rivieren, waaronder de Otava en de Moldau (Vltava). In het hart van het gebied ligt het door UNESCO beschermde biosferenreservaat Šumava, een uitgestrekt gemengd bos met bomen tot wel 50 m hoog en 400 jaar oud. De hoogste top is de Plechý die met zijn 1378m de nabijheid van de Alpen al aankondigt.

Wij hebben vanuit de genoemde standplaatsen een aantal mooie en afwisselende wandelroutes voorbereid. In totaal zijn er vier dagtochten van circa 15 tot 20 km. Door aanpassingen in de routes kun je de afstanden groter dan wel kleiner maken.

Tip: dit arrangement is ook te combineren met fietsen i.p.v. wandelen. Of je gaat wandelen én fietsen :-)

Het programma van dag tot dag

Zevendaags arrangement met 6 overnachtingen: 2 overnachtingen in Železná Ruda en 2 overnachtingen in Kvilda of Srní en 2 overnachtingen in het prachtige Český Krumlov. De accommodaties staan beschreven op de website hieronder en staan ook aangeven op de bijbehorende kaart. Bij alle accommodaties - tenzij anders aangegeven in de boeking - zijn privé faciliteiten.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Boheems WoudAankomst in Železná Ruda.

Dit bergdorpje heet in het Nederlands "IJzererts", en geeft dus inzicht in de oorsprong van dit dorp. Tegenwoordig is het voormalige mijnbouwdorpje een toeristisch oord, zowel in de zomer als ook in de winter. Na aankomst heb je voldoende tijd om een wandeling door het plaatsje te maken. Je kunt ook het Šumava museum met glasexpositie, het Motormuseum of de expositie van marionetten bezoeken.

 • Overnachting: Železná Ruda
 • Dagtotaal: 0 km

Ven in het Boheemse WoudJe gaat door ongerepte natuur wandelen naar de meren. Je bezoekt de twee grootste en misschien ook mooiste ijsmeren (door smeltende gletsjers ontstaan) van het Boheemse Woud. Černé Jezero (Zwarte meer) ligt midden in donkere dichte bossen en onder een 335 meter hoge rotswand die in het water weerspiegelt en de indruk wekt dat het water zwart is – vandaar de naam Zwarte meer. Het tweede meer dat je gaat bekijken is Čertovo jezero (Duivelsmeer). Het laatste gedeelte van de route kun je ontspannend afdalen via de Špičácké bergpas. Onder jouw voeten is de langste en oudste treintunnel van Tsjechië. (1747 m).

 • Overnachting: Železná Ruda
 • Dagtotaal: 16 km

Ven in het Boheemse WoudEerst wandel je door moerassige veengebieden waar talloze beekjes ontstaan. Later op de dag wordt het wandelen pittiger, je klimt naar de berg Pancíř (1214 m). Maar niet schrikken voor deze klim, er is ook een stoeltjeslift. De stoeltjeslift gaat vanaf het dorpje Špičák via tussenstation Hofmanky in beide richtingen. Op de top van de berg Pancíř bevindt zich een uitkijktoren met een adembenemend uitzicht over de verre omgeving. Op een heldere dag kan je zelfs de Duitse Alpen. zien.

 • Overnachting: Kvilda of Srní
 • Dagtotaal: 12,5 km

Rivier door het Boheemse WoudDe wandelroute van vandaag combineert pittoreske dorpjes en de schoonheid van de natuur van het Boheemse Woud. Je wandelt langs een van de grootste moerasgebieden in Tsjechië – Tříjezerní slať (Drie meren ven) met een aantal unieke soorten planten. Het moeras is op sommige plekken tot 7,5 m diep. Verder bezoek je twee hoog gelegen dorpjes – Kvilda (1065 m) en Horská Kvilda (1075 m) waar je typische volksarchitectuur van dit gebied kan bewonderen. Het laatste gedeelte van de route loop je langs het lieflijke riviertje Hamerský potok, waar mensen in de middeleeuwen naar goud zochten.

 • Overnachting: Kvilda of Srní
 • Dagtotaal: 19 km

Eindeloze bossen van het Boheemse WoudJe maakt een uitstapje naar de bron van de bekendste en langste rivier van Tsjechië – de Vltava (Moldau), eigenlijk een nationaal symbool. De wandeltocht begint in Kvilda, het eerste stuk loop je stroomopwaarts langs een arm van de Vltava – Teplá Vltava. Na 6,5 km wandelen kom je bij de bron. In dit zeldzame brongebied gelden strenge beschermmaatregelen. Je loopt door het voormalige gehucht Bučina. In de 18de eeuw was dit een groot dorp, tegenwoordig is slechts een kapelletje over en een grensovergang tussen Tsjechië en Duitsland.

 • Overnachting: Český Krumlov
 • Dagtotaal: 18 km

Český Krumlov Na de afgelopen dagen die je in de natuur doorgebracht hebt, is het even omschakelen. Maar al gauw raak je gewend aan de gezellige sfeer van het stadje Český Krumlov. Het oorspronkelijke middeleeuwse stadsplattegrond is in het centrum nog steeds goed zichtbaar, een marktplein met vele smalle en kronkelende straatjes. Vanwege het uniek bewaarde historische centrum is Český Krumlov opgenomen in de werelderfgoed lijst van Unesco. In de huizen vind je talloze winkels met kunst en souvenirs. TIP voor de avond: Bezoek een openlucht theater voorstelling op een draaibaar podium in het kasteelpark.

 • Overnachting: Český Krumlov
 • Activiteit: city trip

Český KrumlovDeze vakantie kun je stijlvol afsluiten door een bezoek aan het kasteel van Český Krumlov, dat de hele stad domineert. Het kasteelcomplex telt maar liefst 40 kleine en grote gebouwen. Overweldigd van al die pracht kun je in het 7 hectaren grote kasteelpark weer heerlijk ontspannen.

 • Overnachting: geen
 • Activiteit: city trip

Boheems WoudHet arrangement bestaat uit zeven dagen en zes overnachtingen. De eerste twee overnachtingen zijn in Železná Ruda, de volgende twee in het dorp Kvilda of Srní en de laatste twee overnachtingen zijn in Český Krumlov of desgewenst in de directe omgeving. U kunt voorafgaand aan de tocht af na afloop van de tocht een overnachting bijboeken in Praag. U kunt dit aangeven in het online boekingsformulier.

Tijdens dit arrangement is geen bagagevervoer noodzakelijk. De wandelingen en fietstochten die we als suggesties geven zijn allemaal lusroutes.

Je bent tijdens dit arrangement helemaal vrij je dagen anders in te delen. Heb je geen zin om te wandelen? Geen probleem. Of is de wandelroute die wij voorstellen te lang? Dat geeft niets, bepaal aan de hand van de plattegrond welke kortere route je kunt pakken. Alle wandel- en fietsroutes zijn slechts suggesties.

Hier staan enkele van de door ons gebruikte accommodaties in Šumava en in Český Krumlov 

Opties

Opties en extra's (algemeen)

huisdier

huisdier, prijs vanaf €12

Onder huisdieren wordt verstaan: hond, of dier van vergelijkbare grootte. Voor kleine huisdieren zoals cavia's of konijnen geldt over het algemeen geen toeslag.

Verlengen

overnachten in Praag in 1-persoonskamer

overnachten in Praag in 1-persoonskamer, prijs vanaf €69

Overnachten in Praag voor aanvang van het arrangement in 1-persoonskamer op basis van logies met ontbijt. Hotel Olympik tristar of een gelijkwaardige accommodatie wat betreft locatie en kwaliteit. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

overnachten in Praag in 2-persoonskamer

overnachten in Praag in 2-persoonskamer, prijs vanaf €79

Overnachten in Praag voor aanvang van het arrangement in 1-persoonskamer op basis van logies met ontbijt. Hotel Olympik tristar of een gelijkwaardige accommodatie wat betreft locatie en kwaliteit. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

overnachten in Praag in privé meerpersoonskamers

overnachten in Praag in privé meerpersoonskamers, prijs vanaf €26

Overnachten in Praag voor aanvang van het arrangement op basis van logies met ontbijt. Hotel Olympik tristar of een gelijkwaardige accommodatie wat betreft locatie en kwaliteit. Kies het gewenste aantal personen in privé meerpersoonskamers.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

 

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief:

 • 6 overnachtingen op basis van logies met ontbijt
 • Wandelkaart/fietskaart (topografische 1:25:000) en routebeschrijving
 • Informatiepakket van het gebied
 • Telefonische hulp en ondersteuning indien noodzakelijk
 • SGR garantie

Exclusief:

 • Eventuele parkeerkosten bij accommodaties en in de stad Cesky Krumlov
 • Vol of halfpension kun je eventueel bijboeken maar onderweg kom je vele restaurantjes tegen waar je van een goede lunch kunt genieten voor weinig geld.
 • Tijdens feestdagen Hemelvaart, Pasen, Pinksteren, Kerst en Oud&Nieuw geldt en toeslag.
 • Zie het boekingsformulier voor meer mogelijke extra's, aanvullingen en kortingen.

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Pivovar Lyer

Pivovar Lyer

Brouwerij, restaurant en accommodatie in Modrava

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Modrava – Zuid-Bohemen
 • Faciliteiten: WIFI; restaurant
 • Hoogte :

Hotel Gabreta

Hotel Gabreta

Het hotel ligt in centrum van Sušice.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Sušice – Zuid-Bohemen
 • Faciliteiten: Honden; Parking
 • Hoogte : 477 m

Hotel Šumava Inn

Hotel Šumava Inn

In de omgeving van het hotel kun je niet alleen goed wandelen en fietsen, in de buurt vind je ook verschillende sport- en activiteitenparken. Het hotel zelf is ideaal om te ontspannen, het beschikt onder andere over verschillende lounges en een bibliotheek.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Kvilda – Zuid-Bohemen
 • Faciliteiten: WIFI; Parking; Honden; Wellness
 • Hoogte : 1060 m

Hotel Grádl

Hotel Grádl

Gezellig, volledig gerenoveerd hotel vlakbij de Duits-Tsjechische grens in het Boheemse Woud.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Železná Ruda – Zuid-Bohemen
 • Faciliteiten: WIFI; Parking; Honden
 • Hoogte : 1010 m

Hotel Karl

Hotel Karl

Dit familiehotel is een ideale uitvalsbasis voor het Boheemse Woud. De mooiste plekken van dit natuurgebied zijn goed te bereiken vanuit hotel Karl.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Železná Ruda – Zuid-Bohemen
 • Faciliteiten: WIFI; Parking; Honden
 • Hoogte : 972 m
Aan het laden...

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €239 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 7 dagen / 6 nachten
 • Categorieen :
  • autovakantie autovakantie
October 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 20 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 20)

Totaal:
€ --.--