Menu

Beschrijving

Self guided kanotocht op de Ohře met overnachtingen op basic campings

Kanotour op de rivier de OhřeDe Ohře (of in Duits: de Eger) wordt vooral geliefd omdat hij vergelijkbaar is met de Vltava (Moldau). Echter biedt de Ohře meer rust op het water en de omgeving is stiller. Bovendien biedt de rivier veel kleine stroomversnellingen. De rivier kronkelt afwisselend door open landschap en dicht beboste natuurgebieden. Regelmatig zijn langs de route culturele historische bezienswaardigheden (steden, burchten, kastelen) te bewonderen. Een van de hoogtepunten is het beroemde kuuroord Karlovy Vary.

Dagelijks vertrek mogelijk! Met name in de weekenden is het extra druk. Als je de drukte wilt omzeilen kies dan voor een doordeweekse periode.

De Ohře rivier (Duits: Eger)

Kanoën op de rivier de OhřeDe regio Karlovy Vary is erg populair voor waterrecreatie. Hoewel er maar een rivier is die bevaren kan worden - de Ohře - biedt hij kanoliefhebbers onvergetelijke belevenissen. De Ohře heeft de een na beste stroming in Bohemen en is maar liefst 242 km bevaarbaar. De rivier ontspringt aan de Duitse kant in het Fichtelgebergte. De bovenstroom is relatief rustig. De eerste versnellingen kom je tegen bij Loket, die tot Karlovy Vary toenemen en door gaan tot Kadaň in de regio Ustí nad Labem. Hier wordt de rivier weer rustiger.

Meerdaagse self guided tochten

Kanoën op de rivier de OhřeDe meerdaagse tochten starten in Tršnice, Loket nad Ohří of Karlovy Vary en gaan naar Radošov, Perštejn of Klášterec nad Ohrí. Hieronder staan de meest populaire keuzes kort omschreven. Wilt u liever een korte kanotocht maken, kijk dan hier voor de dagtrips.

Twee daagse trips

 • Karlovy Vary - Perštejn (37 km - 2 dagen)
 • Karlovy Vary - Klášterec nad Ohří (43.9 km - 2 tot 3 dagen)
 • Loket nad Ohří - Radošov (31.3 km - 2 dagen)

Drie daagse trips

 • Tršnice - Karlovy Vary (58.5 km - 3 tot 4 dagen)
 • Loket nad Ohří - Perštejn (51 km - 3 tot 4 dagen) * meest populaire keuze, hieronder nader uitgewerkt *
 • Loket nad Ohří - Klášterec nad Ohří (57.9 km - 3 tot 4 dagen)

Vier daagse trips

 • Tršnice - Radošov (75 km - 4 tot 5 dagen)
 • Loket nad Ohří - Klášterec nad Ohří (57.9 km - 4 dagen)

Vijf daagse trips

 • Tršnice - Perštejn (95.3 km - 4 tot 5 dagen)
 • Tršnice - Klášterec nad Ohří (102.2 km - 5 dagen)

Een uitgewerkt programma

Hieronder staat een uitgewerkt programma van de driedaagse self guided tour startend in Loket nad Ohří en eindigend in Perštejn: 3 dagen / 2 nachten / 51,6 km kanoën. Verlengen of verkorten kan, je kunt kiezen uit lange variant vanaf Tršnice (1.6. - 31.8.) de of korte variant vanaf Loket (4.5. - 23.9.).

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Kanoën op de rivier de Ohře De eerste etappe begint in de plaats Loket, een pittoresk stadje met middeleeuwse structuur. Hoog boven de rivier staat een statige burcht. Nadat je de kano’s hebt opgehaald bij de verhuurder start je op Vodácké tábořiště Loket (190,60 r.km)*. In de ochtend vaar je eerst door een schitterend rotsgebied Svatošské skály, dan peddel je naar Karlovy Vary, het kuuroord van eeuwige roem en mooie architectuur – zeker een wandeling waard.

Aanleggen op de camping Pod Mostem, Karlovy Vary (r. km 175,80).

 • Overnachting: Camping Pod Mostem, Karlovy Vary
 • Afstand: 8,64 nm of 13,82 km (1 nm=1,6 km)
 • interactieve kaart

* De rivieren in Tsjechië worden in kaart gebracht m.b.v. zogeheten "kilometrages". De rivier eindigt bij kilometerstand 0 en zo tel je stroomopwaarts richting de bron van de rivier. Op de kaart worden de kilometers aangegeven als r.km. Zeg voor het gemak: rivierkilometers.

Kanoën op de rivier de OhřeJe maakt vandaag een kortere kano-etappe met een extra uitdaging - je vaart door de stroomversnelling Hubertus (deze wordt o.a voor kajak trainingen gebruikt). Daarna vaar je door beboste dalen, op de oevers zie je opvallende rotsformaties. Een leuke onderbreking kan een wandeling zijn naar de “Rotsen van elfjes” (Skály skřítku).

Aanleggen op een van de campings in Radošov (r.km 158, o.a. camping Na Špici, maar er zijn meerdere vodacky tabory mogelijkheden).

 • Overnachting: een van de campings in Radošov (o.a. camping Na Špici, maar er zijn meerdere vodácké tábory mogelijkheden).
 • Afstand: 9,1 nm of 14,56 km (1 nm=1,6 km)
 • interactieve kaart

U kunt nu de tour beëindigen of doorgaan met dag 3.

Kanoën op de rivier de OhřeOp de laatste dag kom je veel leuke stroomversnellingen tegen en het peddelen gaat vanzelf. De spannende stroomversnellingen dagen je uit. Je legt aan in het plaatsje Perštejn, kano’s afgeven bij pension Betty (r.km 139) en eventueel daar nog kamperen.

Je kunt nu de tour beëindigen of verlengen (zie hieronder).

Korter: twee dagen / 1 nacht / 32,6 km.
De tour stopt dan aan het einde van dag 2.

Langer: De start kan ook in Tršnice (234,30 r.km). De tour wordt dan 43,7 km langer. Er kan eenvoudig een dag bij de self guided tour worden aangeplakt. Het beste is dan om te overnachten op tábořiště Černý Mlýn (r.km 208,8). 

Het maximale traject dat wij adviseren is van Tršnice tot Perštejn (totaal 95,3 km). We maken graag een voorstel op maat voor u. Ook kunnen we zorgen voor overnachtingen in goede hotels en pensions langs de route.

Overnachten tijdens de tour

Overnachten tijdens de self guided kanotour kan op campings aan de rivier in eigen tent(en) of in eenvoudige huurtentjes. Er zijn voldoende campings aan de rivier. De campings kunnen soms "gezellig" druk zijn. In de avonduren wordt er vaak kampvuur gestookt. De meeste campings hebben minimale faciliteiten maar zijn ook erg goedkoop. Bij de self guided kanoreizen dienen de overnachtingen op de campings ter plekke betaald te worden. De campings zijn vrij basic en dus ook erg goedkoop. Circa 5 euro per persoon per nacht. Wij verstrekken een (digitale) gids met daarin alle informatie over de campings.

Als je geen eigen tentjes hebt kun je tentjes en matjes via ons huren. Je kunt dat in het boekingsformulier bij "Huur materiaal" aangeven.

Indien u met eigen tent of caravan komt kunt u op eigen gelegenheid een camping in de omgeving zoeken. Wij geven graag suggesties.

Het overnachten tijdens de self guided kanotour kan natuurlijk ook in hotels en pensions die aan de rivier of dicht bij de rivier liggen. Het meest praktisch is om de kano's dan aan het einde van de dag op een van onze vaste kano depots in te leveren en dan de daaropvolgende dag de kano's weer op die plek op te halen.

Transfers

Vanaf het eindpunt waar je de kano's inlevert kunnen we een transfer regelen terug naar waar je gestart bent. Dit is ook meestal de plek waar je je auto geparkeerd hebt. Maar de transfer terug kan natuurlijk naar iedere gewenste bestemming zoals een hotel of treinstation. De transfers kunnen natuurlijk ook per openbaar vervoer. Als je voor openbaar vervoer kiest bestaat de kans dat je soms lang moet wachten en dat de bus of trein vrij vol kan zijn op sommige tijdstippen. Wij verstrekken de actuele dienstregelingen van de bus en de trein. Desgewenst kunnen we tegen een geringe vergoeding de bus- of treintickets boeken. De tickets zijn digitaal dus je kunt reizen met je smartphone (als je voldoende stroom hebt!).

Een overzicht van de kosten voor maximaal 8 personen staat hier:
prijslijst transfers

Opties

Opties en extra's (algemeen)

kanoinstructeur(s) voor groepen

kanoinstructeur(s) voor groepen, prijs vanaf €43

Voor extra begeleiding tijdens de kanotour met een gekwalificeerde instructeur geldt een toeslag. Voor (school-)groepen groter dan 20 deelnemers is een instructeur verplicht. Heeft u specifieke wensen ten aanzien van de inzet van instructeurs? Dan graag even telefonisch contact opnemen. Minimale inzet van gids / instructeur is 3 uur. Kies het aantal uren voor de inzet van de gids / instructeur tijdens de outdoor activiteit.

Transfers

transfers deelnemers (prijsopgave)

transfers deelnemers (prijsopgave), prijs vanaf €0

Hier kunt u aangeven of u een vrijblijvende prijsopgave wilt ontvangen voor het vervoer van de deelnemers. Transfers van de deelnemers is o.a. afhankelijk van het traject, het aantal deelnemers en evenmtuele speciale wensen. De transfer van deelnemers aan de self guided tour Ohře is altijd maatwerk! In het boekingsformulier kunt u uw wensen over transfer van deelnemers en/of bagage nader specificeren. Kies het gewenste aantal deelnemers waarvoor een maatwerk calculatie gemaakt moet worden.

Huur materiaal

kajak (1-persoons) - verschillende types

kajak (1-persoons) - verschillende types, prijs vanaf €20

De eenpersoons kajaks worden alleen verstrekt aan deelnemers met duidelijk aantoonbare kano ervaring! Kajaks zijn in beperkte hoeveelheid beschikbaar. Kies het gewenste aantal kajaks.

polyester kano (3-persoons)

polyester kano (3-persoons), prijs vanaf €25

De 3-persoons polyester kano's zijn van het type Roka Muku. Hiervoor is wel enige ervaring vereist! Indien gewenst kan ook gekozen worden voor meer stabiele rubberen opblaaskano. Kies het aantal 3-persoons kano's.

raft Colorado (3 tot 6 persoons)

raft Colorado (3 tot 6 persoons), prijs vanaf €43

Raft type Colorado (inflatable), geschikt voor 3 - 6 personen. Kies het gewenste aantal rafts.

rubberen opblaasbare kano (2-persoons)

rubberen opblaasbare kano (2-persoons), prijs vanaf €19

De stabiele rubberen opblaaskano's zijn van het type Palava of Orinoko. Indien gewenst kan ook gekozen worden voor de snellere en makkelijker wendbare polyester kano's. Kies het gewenste aantal 2-persoons rubberen kano's.

waterdichte ton of zak

waterdichte ton of zak, prijs vanaf €1

Waterdichte ton of afsluitbare zak van 50 liter.  Wij adviseren om in ieder geval een of meerdere waterdichte ton/zak als extra te huren.   Kies het gewenste aantal waterdichte tonnen / zakken.

polyester kano (2-persoons)

polyester kano (2-persoons), prijs vanaf €20

De polyester kano's zijn van het type Vydra, Samba of Ardeche. Hiervoor is wel enige ervaring vereist! Indien gewenst kan ook gekozen worden voor meer stabiele rubberen opblaaskano. Kies het gewenste aantal 2-persoons kano's.

trekkers tent

trekkers tent, prijs vanaf €22

Eenvoudige trekkerstent geschikt voor 2 tot 3 personen. We hebben slechts een beperkt aantal tentjes beschikbaar. Kies het gewenste aantal trekkers tentjes.

slaapmatjes

slaapmatjes, prijs vanaf €2

Eenvoudige slaapmatjes.   Kies het gewenste aantal slaapmatjes.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • Huur kano en bijbehorende materialen (paddels, waterdichte ton/zak)
 • Kinderen onder 14 jaar krijgen een zwemvest (verplicht)
 • Verzekering tegen schade is inbegrepen bij huurprijs (verzekering geldt niet voor diefstal, verlies en schade waarbij opzet is zoals door b.v. open vuur in het spel is)
 • Vervoer van materiaal terug naar beginplek. De transferkosten van de gehuurde materialen zijn binnen het seizoen 1.6. - 31.8 (en 4.5. - 23.9 voor start in Loket) inclusief, mits de materialen afgegeven worden bij de door ons aangegeven punten.
 • Telefonische ondersteuning bij noodgevallen

Exclusief

 • Full colour riviergids met o.a. detailbeschrijvingen van alle stuwen en versnellingen. De teksten zijn in het Tsjechisch, maar de gids bevat een Engelstalige legenda en uitgebreid kaartmateriaal.
 • Overnachtingen: er zijn meerdere eenvoudige campings ("taboristes") direct aan de rivier gelegen. Op deze campings is meestal eenvoudig sanitair en een restaurant/cafetaria. Je kunt o.a. kamperen op camping Na Spici in eigen tent (stageld en toeristenbelasting bedraagt circa 5 euro per persoon per nacht).
 • Er is ook de mogelijkheid om van ons een trekkerstentje met slaapmatje te huren.
 • Extra materialen zoals extra waterdichte ton, waterschoenen, neopreen pak, pomp
 • Voor groepen is een gids/instructeur verplicht per 25 deelnemers
 • Er bestaat de mogelijkheid om bagagevervoer bij te boeken.

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

De rustige tot en met lichtstromende rivieren zoals Ohře, Vltava, Berounka en Sázava hebben drie moeilijkheidsgraden (ZWA, ZWB en ZWC). De snel stromende en wilde rivieren hebben zes graden (WW I t/m WW IV). In uitzonderlijke gevallen (veel regen, veel smeltwater) kan WW I of hoger bereikt worden. Doorgaan geldt er dan en vaarverbod in genoemde rivieren.

Deze tour is geschikt voor ieder type kanoër. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 1 tot 2 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling klasse ZWA

stilstaand water – meren, stuwmeren

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling klasse ZWB / ZWC

rustig water – zwak stromend water tot lichtstromend

Alvorens de reis krijgt u aanvullende informatie via post/mail over de reis, hierin staat ook een (kleine) paklijst met de benodigdheden die u nodig heeft op uw reis/tocht.

Bij de kanotochten geldt in ieder geval het volgende advies om zelf mee te nemen:

 • waterschoenen (in ieder geval geen losse slippers)
 • zonnebrand (bij voorkeur zo milieuvriendelijk als mogelijk, zie https://kimopreis.nl/duurzame-zonnebrand/
 • petje of hoed of doek tegen de zon
 • geld, mobiel, reisdocumenten etc in de waterdichte ton
 • water!

In het hoogseizoen prefereren wij dat tochten met overnachtingen vroegtijdig vastgelegd worden. Last minute boekingen zijn mogelijk, houdt hierbij rekening dat er om enige flexibiliteit gevraagd kan worden.

Tijdens het kanoën is het aan te raden waterschoenen te dragen.  Op de rivierbodem liggen stenen die doorgaans mooi afgesleten rond zijn maar enkele stenen kunnen flink scherp zijn.

Waterschoenen huren is in Tsjechië niet gebruikelijk vandaar dat wij ze niet aanbieden. Als je gympen of in ieder geval schoenen aan hebt die vast kunnen (bij voorkeur dus geen losse slippers) dan is dat doorgaans voldoende, dat is eigenlijk wat iedereen normaliter doet. Tegenwoordig hebben veel mensen standaard al waterschoenen in hun vakantie assortiment.

Dit is zeker mogelijk, in Tsjechië is het wel verplicht om een hond een muilkorf te laten dragen. Er worden geen extra kosten gerekend voor de hond in de kano.

Ja, zwemdiploma A is verplicht. Zwemdiploma B wordt aangeraden

Tonnen (max 50 liter) zijn te klein voor matjes en tenten. Die zul je bijvoorbeeld in vuilniszakken mee kunnen nemen. Een andere oplossing (die veel mensen kiezen) is om de bagage met je eigen auto zelf alvast naar de eindplek van de dag te brengen. Om vervolgens met trein / bus / taxi terug naar startplek te gaan. Je hebt dan dus iedere dag zowel je auto als je bagage op de plek waar je gaat overnachten.

Ook is het mogelijk een transfer van het begin tot het eindpunt van de dag of gehele tour voor bagage of personen door ons te laten regelen. Als je voor deze optie kiest maken we vooraf altijd een maatwerk prijsvoorstel.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

Vertrek is mogelijk tussen 09:00 en 11:00 vanaf de startlocatie.

 

Startlocaties bij een tweedaagse trip:

 • Karlovy Vary – Perštejn (37 km – 2 dagen)
 • Karlovy Vary – Klášterec nad Ohří (43.9 km – 2 tot 3 dagen)
 • Loket nad Ohří – Radošov (31.3 km – 2 dagen)

Startlocaties bij een drie daagse trip:

 • Tršnice – Karlovy Vary (58.5 km – 3 tot 4 dagen)
 • Loket nad Ohří – Perštejn (51 km – 3 tot 4 dagen) 
 • Loket nad Ohří – Klášterec nad Ohří (57.9 km – 3 tot 4 dagen)

Startlocaties bij een vier daagse trip:

 • Tršnice – Radošov (75 km – 4 tot 5 dagen)
 • Loket nad Ohří – Klášterec nad Ohří (57.9 km – 4 dagen)

Startlocaties bij een vijf daagse trip:

 • Tršnice – Perštejn (95.3 km – 4 tot 5 dagen)
 • Tršnice – Klášterec nad Ohří (102.2 km – 5 dagen

 

De locaties zijn te vinden op onderstaande kaart:

Nee er is geen gids aanwezig tijdens de tocht, de tocht is geheel self guided.

U krijgt t.z.t. verder informatie over de tour via de reisbescheiden. 

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €70 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 3 dagen
 • Categorieen :
  • kamperen kamperen
  • kanoën kanoën
September 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 140 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 140)

Totaal:
€ --.--