Menu

Beschrijving

Self guided kanotocht op de Ohře

Kanotour op de rivier de OhřeDe Ohře (of in Duits: de Eger) wordt vooral geliefd omdat hij vergelijkbaar is met de Vltava (Moldau). Echter biedt de Ohře meer rust op het water en de omgeving is stiller. Bovendien biedt de rivier veel kleine stroomversnellingen. De rivier kronkelt afwisselend door open landschap en dicht beboste natuurgebieden. Regelmatig zijn langs de route culturele historische bezienswaardigheden (steden, burchten, kastelen) te bewonderen. Een van de hoogtepunten is het beroemde kuuroord Karlovy Vary.

Dagelijks vertrek mogelijk! Met name in de weekenden is het extra druk. Als je de drukte wilt omzeilen kies dan voor een doordeweekse periode.

De Ohře rivier (Duits: Eger)

Kanoën op de rivier de OhřeDe regio Karlovy Vary is erg populair voor waterrecreatie. Hoewel er maar een rivier is die bevaren kan worden - de Ohře - biedt hij kanoliefhebbers onvergetelijke belevenissen. De Ohře heeft de een na beste stroming in Bohemen en is maar liefst 242 km bevaarbaar. De rivier ontspringt aan de Duitse kant in het Fichtelgebergte. De bovenstroom is relatief rustig. De eerste versnellingen kom je tegen bij Loket, die tot Karlovy Vary toenemen en door gaan tot Kadaň in de regio Ustí nad Labem. Hier wordt de rivier weer rustiger.

Meerdaagse self guided tochten

Kanoën op de rivier de OhřeDe meerdaagse tochten starten in Tršnice, Loket nad Ohří of Karlovy Vary en gaan naar Radošov, Perštejn of Klášterec nad Ohrí. Hieronder staan de meest populaire keuzes kort omschreven. Wilt u liever een korte kanotocht maken, kijk dan hier voor de dagtrips.

Twee daagse trips

 • Karlovy Vary - Perštejn (37 km - 2 dagen)
 • Karlovy Vary - Klášterec nad Ohří (43.9 km - 2 dagen)
 • Loket nad Ohří - Radošov (31.3 km - 2 dagen)

Drie daagse trips

 • Tršnice - Karlovy Vary (58.5 km - 3 dagen)
 • Loket nad Ohří - Perštejn (51 km - 3 dagen) * meest populaire keuze, hieronder nader uitgewerkt *
 • Loket nad Ohří - Klášterec nad Ohří (57.9 km - 3 dagen)

Vier daagse trips

 • Tršnice - Radošov (75 km - 4 dagen)
 • Loket nad Ohří - Klášterec nad Ohří (57.9 km - 4 dagen)

Vijf daagse trips

 • Tršnice - Perštejn (95.3 km - 5 dagen)
 • Tršnice - Klášterec nad Ohří (102.2 km - 5 dagen)

Een uitgewerkt programma

Hieronder staat een uitgewerkt programma van de driedaagse self guided tour startend in Loket nad Ohří en eindigend in Perštejn: 3 dagen / 2 nachten / 51,6 km kanoën. Verlengen of verkorten kan, je kunt kiezen uit lange variant vanaf Tršnice (1.6. - 31.8.) de of korte variant vanaf Loket (4.5. - 23.9.).

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Kanoën op de rivier de Ohře De eerste etappe begint in de plaats Loket, een pittoresk stadje met middeleeuwse structuur. Hoog boven de rivier staat een statige burcht. Nadat je de kano’s hebt opgehaald bij de verhuurder start je op Vodácké tábořiště Loket (190,60 r.km)*. In de ochtend vaar je eerst door een schitterend rotsgebied Svatošské skály, dan peddel je naar Karlovy Vary, het kuuroord van eeuwige roem en mooie architectuur – zeker een wandeling waard.

Aanleggen op de camping Pod Mostem, Karlovy Vary (r. km 175,80).

 • Overnachting: Camping Pod Mostem, Karlovy Vary
 • Afstand: 8,64 nm of 13,82 km (1 nm=1,6 km)
 • interactieve kaart

* De rivieren in Tsjechië worden in kaart gebracht m.b.v. zogeheten "kilometrages". De rivier eindigt bij kilometerstand 0 en zo tel je stroomopwaarts richting de bron van de rivier. Op de kaart worden de kilometers aangegeven als r.km. Zeg voor het gemak: rivierkilometers.

Kanoën op de rivier de OhřeJe maakt vandaag een kortere kano-etappe met een extra uitdaging - je vaart door de stroomversnelling Hubertus (deze is kunstmatig aangelegd en wordt voor trainingen gebruikt). Daarna vaar je door beboste dalen, op de oevers zie je opvallende rotsformaties. Een leuke onderbreking kan een wandeling zijn naar de “Rotsen van elfjes” (Skály skřítku).

Aanleggen op een van de campings in Radosov (r.km 158, o.a. camping Na Špici, maar er zijn meerdere vodacky tabory mogelijkheden).

 • Overnachting: een van de campings in Radosov (o.a. camping Na Špici, maar er zijn meerdere vodácké tábory mogelijkheden).
 • Afstand: 9,1 nm of 14,56 km (1 nm=1,6 km)
 • interactieve kaart

U kunt nu de tour beëindigen of doorgaan met dag 3.

Kanoën op de rivier de OhřeOp de laatste dag kom je veel leuke stroomversnellingen tegen en het peddelen gaat vanzelf. De spannende stroomversnellingen dagen je uit. Je legt aan in het plaatsje Perštejn, kano’s afgeven bij pension Betty (r.km 139) en eventueel daar nog kamperen.

Je kunt nu de tour beëindigen of verlengen (zie hieronder).

Korter: twee dagen / 1 nacht / 32,6 km.
De tour stopt dan aan het einde van dag 2.

Langer: De start kan ook in Tršnice (234,30 r.km) of op tábořiště Černý Mlýn (r.km 208,8). De tour wordt dan 43,7 of 18,2 km langer. Er kan eenvoudig een dag bij de self guided tour worden aangeplakt. Het beste is dan om te overnachten op tábořiště Černý Mlýn (r.km 208,8). 

Het maximale traject dat wij adviseren is van Tršnice tot Perštejn (totaal 95,3 km). We maken graag een voorstel op maat voor u. Ook kunnen we zorgen voor overnachtingen in goede hotels en pensions langs de route.

Hieronder een gedetailleerde kanogids, alleen in Tsjechisch beschikbaar.

Overnachten tijdens de self guided kanotour kan op campings aan de rivier in eigen tent(en) of in eenvoudige huurtentjes. Er zijn voldoende campings aan de rivier. De campings kunnen soms "gezellig" druk zijn. In de avonduren wordt er vaak kampvuur gestookt. De meeste campings hebben minimale faciliteiten maar zijn ook erg goedkoop. Bij de self guided kanoreizen dienen de overnachtingen op de campings ter plekke betaald te worden. De campings zijn vrij basic en dus ook erg goedkoop. Circa 5 euro per persoon per nacht. Wij verstrekken een gids met daarin alle informatie over de campings.

Als je geen eigen tentjes hebt kun je tentjes en matjes via ons huren. Je kunt dat hieronder bij "Huur materiaal" aangeven.

Indien u met eigen tent of caravan komt kunt u op eigen gelegenheid een camping in de omgeving zoeken. Wij geven graag suggesties.

Het overnachten tijdens de self guided kanotour kan natuurlijk ook in hotels en pensions die aan de rivier of dicht bij de rivier liggen. Het meest praktisch is om de kano's dan aan het einde van de dag op een van onze vaste kano depots in te leveren en dan de daaropvolgende dag de kano's weer op die plek op te halen.

Vanaf het eindpunt waar je de kano's inlevert kunnen we een transfer naar het hotel regelen danwel een transfer terug naar de plek waar je je auto in de ochtend geparkeerd hebt. De transfers kunnen natuurlijk ook per openbaar vervoer.

Een overzicht van de kosten voor maximaal 8 personen staat hier:
prijslijst transfers

Opties & extra's

Opties en extra's (algemeen)

kanoinstructeur(s) voor groepen

kanoinstructeur(s) voor groepen, prijs vanaf €39

Voor extra begeleiding tijdens de kanotour met een gekwalificeerde instructeur geldt een toeslag. Voor (school)groepen groter dan 20 deelnemers is een instructeur verplicht. Heeft u specifieke wensen ten aanzien van de inzet van instructeurs? Dan graag even telefonisch contact opnemen. Minimale inzet van gids / instructeur is 4 uur. Kies het aantal uren voor de inzet van de gids / instructeur tijdens de outdoor activiteit.

Transfers

transfers deelnemers self guided tour Ohře

transfers deelnemers self guided tour Ohře, prijs vanaf €0

Hier kunt u aangeven of u een vrijblijvende prijsopgave wilt ontvangen voor het vervoer van de deelnemers. Transfers van de deelnemers aan de self guided tour Ohře is altijd maatwerk! In het boekingsformulier kunt u uw wensen over transfer van deelnemers en/of bagage nader specificeren.

Huur materiaal

kajak (1-persoons) - verschillende types

kajak (1-persoons) - verschillende types, prijs vanaf €7

De eenpersoons kajaks worden alleen verstrekt aan deelnemers met duidelijk aantoonbare kano ervaring! Kajaks zijn in beperkte hoeveelheid beschikbaar. Kies het aantal personen in kajaks.

raft Colorado (3 tot 6 persoons)

raft Colorado (3 tot 6 persoons), prijs vanaf €0

Raft type Colorado (inflatable), geschikt voor 3 - 6 personen. Kies het aantal personen in rafts.

reddingsvest/zwemvest

reddingsvest/zwemvest, prijs vanaf €0

Voor deelnemers tot en met 14 jaar is zwemvest verplicht. Kies het aantal zwemvesten. 

rubberen opblaasbare kano (2-persoons)

rubberen opblaasbare kano (2-persoons), prijs vanaf €0

Kies het gewenste aantal rubberen opblaasbare 2-persoons kano's.  De stabiele rubberen opblaaskano's zijn van het type Palava of Orinoko. Indien gewenst kan ook gekozen worden voor de snellere en makkelijker wendbare polyester kano's.Kies het aantal personen in 2-persoons rubberen kano's.

waterdichte ton of zak

waterdichte ton of zak, prijs vanaf €1

Waterdichte ton of afsluitbare zak van 50 liter.  Wij adviseren om in ieder geval een of meerdere waterdichte ton/zak als extra te huren.   Kies het gewenste aantal waterdichte tonnen / zakken.

polyester kano (2-persoons)

polyester kano (2-persoons), prijs vanaf €0

De polyester kano's zijn van het type Vydra, Samba of Ardeche. Hiervoor is wel enige ervaring vereist! Indien gewenst kan ook gekozen worden voor meer stabiele rubberen opblaaskano. Kies het aantal personen in 2-persoons kano's.

rubberen kano (3-persoons)

rubberen kano (3-persoons), prijs vanaf €0

De stabiele rubberen opblaaskano's zijn van het type Baraka, Tukan of Orinoco. De 3-persoons kano is geschikt voor 2 volwassenen plus 1 kind. Kies het aantal personen in 3-persoons kano's.

trekkers tent

trekkers tent, prijs vanaf €22

Eenvoudige trekkerstent geschikt voor 2 tot 3 personen.  Kies het gewenste aantal trekkers tentjes.

inflatable matjes

inflatable matjes, prijs vanaf €2

Eenvoudige self inflatable slaapmatjes.   Kies het gewenste aantal self inflatable matjes.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Data & Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • Huur kano en bijbehorende materialen (paddels, waterdichte ton/zak)
 • Kinderen onder 14 jaar krijgen een zwemvest (verplicht)
 • Verzekering tegen schade is inbegrepen bij huurprijs (verzekering geldt niet voor diefstal, verlies en schade waarbij opzet is zoals door b.v. open vuur in het spel is)
 • Vervoer van materiaal terug naar beginplek. De transferkosten van de gehuurde materialen zijn binnen het seizoen 1.6. - 31.8 (en 4.5. - 23.9 voor start in Loket) inclusief, mits de materialen afgegeven worden bij de door ons aangegeven punten.
 • Telefonische ondersteuning bij noodgevallen

Exclusief

 • Full colour riviergids met o.a. detailbeschrijvingen van alle stuwen en versnellingen. De teksten zijn in het Tsjechisch, maar de gids bevat een Engelstalige legenda en uitgebreid kaartmateriaal.
 • Overnachtingen: er zijn meerdere eenvoudige campings ("taboristes") direct aan de rivier gelegen. Op deze campings is meestal eenvoudig sanitair en een restaurant/cafetaria. Je kunt o.a. kamperen op camping Na Spici in eigen tent (stageld en toeristenbelasting bedraagt circa 5 euro per persoon per nacht).
 • Er is ook de mogelijkheid om van ons een trekkerstentje met slaapmatje te huren.
 • Extra materialen zoals extra waterdichte ton, waterschoenen, neopreen pak, pomp
 • Voor groepen is een gids/instructeur verplicht per 25 deelnemers
 • Er bestaat de mogelijkheid om bagagevervoer bij te boeken.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : €27 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : vanaf 2 dagen
 • Categorieen :
  • kamperen kamperen
  • kanoën kanoën