fbpx

Menu

Beschrijving

Self guided dagtochten op de Ohře

Kanotour op de rivier de OhřeDe Ohře, of in het Duits de Eger, is vooral geliefd omdat hij vergelijkbaar is met de Vltava (Moldau). Het grote verschil is dat de Ohře meer rust op het water biedt en door een stillere omgeving stroomt. Bovendien biedt de rivier veel kleine stroomversnellingen. De Ohře kronkelt afwisselend door open landschap en dicht beboste natuurgebieden. Regelmatig zijn langs de route culturele historische bezienswaardigheden (steden, burchten, kastelen) te bewonderen. Een van de high lights is het beroemde kuuroord Karlovy Vary!

Dagelijks vertrek mogelijk! Met name in de weekenden is het extra druk. Wil je de drukte omzeilen? Kies dan voor een doordeweekse dag. Wilt u graag een langere kanotocht maken? Klik dan hier voor de meerdaagse kanotours.

Diverse dagtrips mogelijk

De dagtrips starten in Tršnice, Loket nad Ohří of  Karlovy Vary. Hieronder staan de meest populaire keuzes kort omschreven.

 • Tršnice - Nebanice (8 km - 2 uur) of Tršnice - Kynšperk nad Ohří (16 km - 4 uur)
 • Loket nad Ohří - Karlovy Vary (15 km - 4 uur)
 • Karlovy Vary - Radošov (18 km - 5 uur)

De details van de diverse dagtrips staan hieronder kort omschreven.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Kanoën op de rivier de OhřeDe route van maar 2 uur naar Nebanice is geschikt voor iedereen. Vooral beginners waarderen dat er geen stuw of andere moeilijke obstakels op dit traject liggen. De rivier stroomt door een idyllisch landschap. Dit deel van de rivier is helemaal natuurlijk, wordt niet gereguleerd en is soms zelfs best diep. Het eindpunt van deze korte etappe is in Nebanice onder de brug aan de linker oever.

Kies je ervoor om verder te kanoën, dan zul je merken dat het landschap en de rivier niet veel veranderen. De Ohře heeft een rustige stroming. Even later wordt het rivierbed breder en kom je langs talrijke riviereilanden. In Kynšperk kom je op 218,6 rkm een 2 meter lang stuw tegen.

Kanoën op de rivier de OhreDit is een van de meest populaire trajecten op de Ohře. De rivier kent op dit traject een rustige stroming met hier en daar kleine stroomversnellingen. De etappe begint in de plaats Loket, een pittoresk stadje met middeleeuwse structuur. Hoog boven de rivier staat een statige burcht. De rivier stroomt door beschermd landschap: het Slavkov bos.

Na ongeveer zes kilometer kano je door het schitterende rotsgebied Svatošské skály met prachtige rotsformaties. Volgens een legende zijn de rotsen een versteende trouwstoet. 4 km verderop komen we langs het kasteel Doubi. Het laatste deel van de tour peddel je naar en door Karlovy Vary. Dit is het grootste Tsjechische kuuroord dat al sinds de middeleeuwen bezocht wordt door beroemde en minder beroemde gasten. Een kuuroord van eeuwige roem en mooie architectuur – zeker een wandeling waard!

Kanoën op de rivier de OhreDit traject is geschikt voor meer en minder ervaren kanovaarders die op zoek zijn naar wat meer spanning. De stroming is relatief rustig, maar hier en daar kom je langs leuke stroomversnellingen. Ongeveer 300 meter na het startpunt komen we langs een stuw bij Solivárna. Na ongeveer zes kilometer komen we langs de Hubertus stroomversnellingen waar nog steeds slalom wedstrijden plaats vinden. Ze zorgen voor extra spanning op dit traject.

Na weer zes kilometer komen we langs het dorp Dubina, waar je opnieuw een stuw tegenkomt. Daarna gaat de stroming langzamerhand iets harder met een aantal leuke versnellingen. Een leuke onderbreking kan een wandeling zijn naar de "Rotsen van elfjes" (Skály skrítku, http://www.obeckyselka.cz/skalky-skritku). Enkele kilometer na het voormalige kuuroord Kyselka komen we aan in Radošov waar de tour eindigt.

Kanoën op de Ohře De regio Karlovy Vary is erg populair voor waterrecreatie. Hoewel er maar een rivier is die bevaren kan worden - de Ohře - biedt hij kanoliefhebbers onvergetelijke belevenissen. De Ohře heeft de een na beste stroming in Bohemen en is maar liefst 242 km bevaarbaar. De rivier ontspringt aan de Duitse kant in het Fichtelgebergte. De bovenstroming is relatief rustig. De eerste versnellingen kom je tegen bij Loket, die tot Karlovy Vary toe nemen en door gaan tot Kadaň in de regio Ustí nad Labem. Hier wordt de rivier weer rustiger.

Hieronder een gedetailleerde kanogids, alleen in Tsjechisch beschikbaar. Klik op de kaart om weer naar de beschrijving terug te keren.

Je kunt ter plekke bij het startpunt komen met eigen auto of per openbaar vervoer.

Tussen Cheb en Karlovy Vary rijdt een trein. Je kunt dus je auto bij het startpunt parkeren en vervolgens bij het eindpunt per trein terug gaan naar daar waar je je auto geparkeerd hebt. Je kunt ook kiezen voor een transfer door ons geregeld.

Een overzicht van de kosten voor maximaal 8 personen staat hier:
prijslijst transfers
. Als je dus met meer dan 8 personen bent laten we meerdere taxi's rijden. Het vervoer van personen is in de meeste gevallen maatwerk. We maken per boeking een maatwerk voorstel.

Tussen Karlovy Vary en Radošov rijdt een bus. Je kunt dus je auto bij het startpunt parkeren en vervolgens bij het eindpunt per bus terug gaan naar daar waar je je auto geparkeerd hebt. Je kunt ook kiezen voor een transfer door ons geregeld.

Er zijn diverse bewaakte parkeerplaatsen in Karlovy Vary of je kunt je auto bij het startpunt op de camping (tábořiště) laten staan.

Wij maken gebruik van de hieronder genoemde hotels en berghutten. De kamertypen zijn:

 • Privé meerpersoonskamers / familiekamers met gedeelde of privé faciliteiten. Aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepen die hechten aan privacy. Niet bij alle accommodaties zijn kamers met privé faciliteiten beschikbaar.
 • Een- of tweepersoonskamer met privé faciliteiten.

Voor speciale wensen maken we graag een maatwerk voorstel. Neem contact met ons op voor een maatwerk voorstel als je speciale wensen hebt ten aanzien van de kamertypen, maaltijden of eventuele extra's zoals een gids.

Opties

Transfers

transfers deelnemers van het eindpunt terug naar startpunt

transfers deelnemers van het eindpunt terug naar startpunt, prijs vanaf €0

Tussen Cheb/Tršnice en Karlovy Vary rijdt een trein(tje). Je kunt dus je auto bij het startpunt parkeren en vervolgens bij het eindpunt per trein terug gaan naar daar waar je je auto geparkeerd hebt. Tussen Karlovy Vary en Radošov rijdt een bus. Je kunt dus je auto bij het startpunt parkeren en vervolgens bij het eindpunt per bus terug gaan naar daar waar je je auto geparkeerd hebt. Indien je een transfer van de deelnemers wenst van het eindpunt terug naar startpunt dan kun je dat hier aangeven. Kies hiernaast het gewenste aantal zitplaatsen.

Huur materiaal

kajak (1-persoons) - verschillende types

kajak (1-persoons) - verschillende types, prijs vanaf €20

De eenpersoons kajaks worden alleen verstrekt aan deelnemers met duidelijk aantoonbare kano ervaring! Kajaks zijn in beperkte hoeveelheid beschikbaar. Kies het gewenste aantal kajaks.

polyester kano (3-persoons)

polyester kano (3-persoons), prijs vanaf €25

De 3-persoons polyester kano's zijn van het type Roka Muku. Hiervoor is wel enige ervaring vereist! Indien gewenst kan ook gekozen worden voor meer stabiele rubberen opblaaskano. Kies het aantal 3-persoons kano's.

raft Colorado (3 tot 6 persoons)

raft Colorado (3 tot 6 persoons), prijs vanaf €43

Raft type Colorado (inflatable), geschikt voor 3 - 6 personen. Kies het gewenste aantal rafts.

reddingsvest/zwemvest

reddingsvest/zwemvest, prijs vanaf €0

Voor deelnemers tot en met 14 jaar is zwemvest verplicht. Kies het aantal zwemvesten. 

rubberen opblaasbare kano (2-persoons)

rubberen opblaasbare kano (2-persoons), prijs vanaf €19

De stabiele rubberen opblaaskano's zijn van het type Palava of Orinoko. Indien gewenst kan ook gekozen worden voor de snellere en makkelijker wendbare polyester kano's. Kies het gewenste aantal 2-persoons rubberen kano's.

waterdichte ton of zak

waterdichte ton of zak, prijs vanaf €1

Waterdichte ton of afsluitbare zak van 50 liter.  Wij adviseren om in ieder geval een of meerdere waterdichte ton/zak als extra te huren.   Kies het gewenste aantal waterdichte tonnen / zakken.

polyester kano (2-persoons)

polyester kano (2-persoons), prijs vanaf €20

De polyester kano's zijn van het type Vydra, Samba of Ardeche. Hiervoor is wel enige ervaring vereist! Indien gewenst kan ook gekozen worden voor meer stabiele rubberen opblaaskano. Kies het gewenste aantal 2-persoons kano's.

Belastingen & toeslagen

SGR bijdrage

SGR bijdrage, prijs vanaf €0

Per 1 februari 2021 wordt er door SGR-deelnemers een bijdrage van €5,- per persoon per boeking in rekening gebracht. Omdat jij als reiziger hier ongetwijfeld meer informatie over wil, hebben wij een aantal veelgestelde vragen opgesteld. Op de website van SGR worden alle vragen beantwoord: https://www.sgr.nl/news/sgr-bijdrage-bij-het-boeken-van-een-nieuwe-reis.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • Huur kano en bijbehorende materialen (paddels, waterdichte ton/zak)
 • Kinderen onder 14 jaar krijgen een zwemvest (verplicht)
 • Verzekering tegen schade is inbegrepen bij huurprijs (verzekering geldt niet voor diefstal, verlies en schade waarbij opzet is zoals door bv. open vuur in het spel is)
 • Vervoer van materiaal terug naar beginplek. De transferkosten van de gehuurde materialen zijn binnen het seizoen 1.6. - 31.8 (en 4.5. - 23.9 voor start in Loket) inclusief, mits de materialen afgegeven worden bij de door ons aangegeven punten.
 • Telefonische ondersteuning bij noodgevallen

Exclusief

 • Full colour riviergids met o.a. detailbeschrijvingen van alle stuwen en versnellingen
 • Extra materialen zoals extra waterdichte ton, waterschoenen, neopreen pak, pomp
 • Voor groepen is een gids - instructeur verplicht per 25 deelnemers

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

De rustige tot en met lichtstromende rivieren zoals Ohře, Vltava, Berounka en Sázava hebben drie moeilijkheidsgraden: ZWA, ZWB en ZWC. De snel stromende en wilde rivieren hebben zes graden (WW I t/m WW IV). In uitzonderlijke gevallen (veel regen, veel smeltwater) kan WW I of hoger bereikt worden ook in de rustige tot en met lichtstromende rivieren. Doorgaans geldt er dan een strikt vaarverbod in genoemde rivieren.

Deze tour is geschikt voor de enigszins ervaren recreatieve kanoër. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveaus (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 1 tot 2 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling klasse ZWA

stilstaand water – meren, stuwmeren

Niveau classificatie wandelingNiveau classificatie wandelingNiveau classificatie wandelingNiveau classificatie wandelingNiveau classificatie wandeling klasse ZWB / ZWC

rustig water – zwak stromend water tot lichtstromend
Op /wiki/International_scale_of_river_difficulty lees je meer over niveau classificatie van rivieren en vaarwateren voor kanoën en raften.

Alvorens de reis krijgt u aanvullende informatie via post/mail over de reis, hierin staat ook een (kleine) paklijst met de benodigdheden die u nodig heeft op uw reis/tocht.

Bij de kanotochten geldt in ieder geval het volgende advies om zelf mee te nemen:

 • waterschoenen (in ieder geval geen losse slippers)
 • zonnebrand (bij voorkeur zo milieuvriendelijk als mogelijk, zie https://kimopreis.nl/duurzame-zonnebrand/
 • petje of hoed of doek tegen de zon
 • geld, mobiel, reisdocumenten etc in de waterdichte ton
 • water!

In het hoogseizoen prefereren wij dat tochten met overnachtingen vroegtijdig vastgelegd worden. Last minute boekingen zijn mogelijk, houdt hierbij rekening dat er om enige flexibiliteit gevraagd kan worden.

Tijdens het kanoën is het aan te raden waterschoenen te dragen.  Op de rivierbodem liggen stenen die doorgaans mooi afgesleten rond zijn maar enkele stenen kunnen flink scherp zijn.

Waterschoenen huren is in Tsjechië niet gebruikelijk vandaar dat wij ze niet aanbieden. Als je gympen of in ieder geval schoenen aan hebt die vast kunnen (bij voorkeur dus geen losse slippers) dan is dat doorgaans voldoende, dat is eigenlijk wat iedereen normaliter doet. Tegenwoordig hebben veel mensen standaard al waterschoenen in hun vakantie assortiment.

Dit is zeker mogelijk, in Tsjechië is het wel verplicht om een hond een muilkorf te laten dragen. Er worden geen extra kosten gerekend voor de hond in de kano.

Ja, zwemdiploma A is verplicht. Zwemdiploma B wordt aangeraden

Tonnen (max 50 liter) zijn te klein voor matjes en tenten. Die zul je bijvoorbeeld in vuilniszakken mee kunnen nemen. Een andere oplossing (die veel mensen kiezen) is om de bagage met je eigen auto zelf alvast naar de eindplek van de dag te brengen. Om vervolgens met trein / bus / taxi terug naar startplek te gaan. Je hebt dan dus iedere dag zowel je auto als je bagage op de plek waar je gaat overnachten.

Ook is het mogelijk een transfer van het begin tot het eindpunt van de dag of gehele tour voor bagage of personen door ons te laten regelen. Als je voor deze optie kiest maken we vooraf altijd een maatwerk prijsvoorstel.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

Nee er is geen gids aanwezig tijdens de tour, de tour is geheel self guided. Alle voor de tour noodzakelijke informatie (routes, vouchers, adressenlijst etc.) ontvang je voor vertrek via email en in sommige gevallen via de post (de topografische kaart).

Wij bieden ondersteuning op afstand mocht je onverhoopt voor een onverwachte situatie komen te staan (de weg kwijt, ziek, taalprobleem bij inchecken etc.)..

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €27 per kano
 • Reistype :
  Dagtrips Dagtrip
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 4 tot 8 uur
 • Categorieen :
  • kanoën kanoën
February 2021
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 140 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 140)

Totaal:
€ --.--