Wandelen

Vandaag flink sneeuw

★★★★☆
4 5 1
Beste actief in Tsjechië Tot nu toe bevalt het ons goed. Vandaag flink sneeuw, maar dat is beter dan regen. Met vriendelijke groet, Marco

leuke en mooie reis

★★★★★
5 5 1
Hi Wat een ontzettend leuke en mooie reis is dit. En zo goed tot in detail geregeld. Echt super. We vermaken ons opperbest. Nu start van dag 2! Groetjes Fréderique

Reis was geweldig, reuzengebergte heeft veel te bieden.

★★★★☆
4 5 1
Reis was geweldig, reuzengebergte heeft veel te bieden. Prachtige natuur. Accomodaties voldeden prima. Enige minpunt was de routebeschrijving, die mag echt duidelijker. Van waar precies vertrekken, mag concreter beschreven worden. Als je eenmaal op de goede route (bijv blauw/rood) zat, ging het prima. Op dag drie stond de rode route gemarkeerd, terwijl de beschrijving aangaf om de blauwe route te volgen. Dit zijn kleine puntjes die op een eenvoudige manier verbeterd kunnen worden.

We hebben een prachtige berghuttentocht gedaan in het Reuzengebergte.

★★★★★
5 5 1
We hebben een prachtige berghuttentocht gedaan in het Reuzengebergte. De tochten waren af en toe best pittig, maar zoals aangegeven wel goed te doen. Alles was goed verzorgd. We werden hartelijk ontvangen in de berghutten, de maaltijden en kamers waren prima. Vooral de douches waren welkom. Het was er niet druk. Waar we heel enthousiast over waren was de kaart op een sjaaltje. Vooraf leek dat een overbodige gadget, maar het was superhandig onderweg!

We hebben een fantastische reis gehad.

★★★★★
5 5 1
We hebben een fantastische reis gehad. Jullie hadden alles goed geregeld. De leerlingen zijn erg enthousiast. De zware tocht door de bergen met een gids is een aanrader. Dit in combinatie met sleeën, ijshockeywedstrijd/clinic, rodellen speurtocht en fietstocht door Praag gaf een heel voldaan gevoel. Volgend jaar gaan we weer!

Wat een ontzettend leuke en mooie reis is dit.

★★★★★
5 5 1
Wat een ontzettend leuke en mooie reis is dit. En zo goed tot in detail geregeld. Echt super. We vermaken ons opperbest. Nu start van dag 2!

de organisatie was super

★★★★★
5 5 1
beste, ik zal ook het online document invullen maar ik wil jullie al meegeven dat we een zeer fijne vakantie hebben gehad: de organisatie was super, we werden overall zeer goed ontvangen ! We hebben hier en daar de tochten wat aangepast en wat uitdagender gemaakt.

Wij vermaken ons prima op onze wandeltocht.

★★★★★
5 5 1
Wij vermaken ons prima op onze wandeltocht. Af en toe een extra lus lopen met de kaart die we van jullie hebben gehad.

alles dik voor elkaar

★★★★☆
4 5 1
Zoals beloofd nog een kleine reactie over de huttentocht in de sneeuw. Bij aankomst was alles dik voor elkaar. Voor ons een luxe start en de “hutten” waren zeker niet minder voor wat we gewend zijn. Ook het weer was perfect! We hebben zelf de routes zelf nog aangepast om ze wat langer, en wat uitdagender te maken. Gevaar was er zeker niet, vooral als je gewoon op de routes bleef. Kortom …wij hebben zeker naar ons zin gehad, onze dank daarvoor.

leuke ervaring

★★★☆☆
3 5 1
leuke trip, boven op soms een beetje saai vanwege het brede pad, goede hutten. Wellicht handig om ook een woordenlijst Pools mee te sturen omdat de hutten in Polen zijn.

mooie wandeling

★★★☆☆
3 5 1
Mooie wandeling via twee "berghutten". Tweede dag volgens omschrijving zonder veel klimmen en dalen, dit klopt echter niet omdat er veel hoogte verschil te overbruggen was. Tweede dag ook extra zwaar, omdat er veel over keien (die niet altijd even recht liggen) gelopen moet worden. Goed om dit te vermelden bij de informatie over deze 3 daagse berghuttentocht. We hebben erg genoten van de wandeling, de natuur en de vriendelijke mensen in de "hutten" .

geslaagde wandeltocht

★★★★☆
4 5 1
We hebben met ons gezin (3 kinderen) de huttentocht gelopen. Het was een mooie 3-daagse wandelroute. We hebben de route wel aangepast/verlengt met de wandelroutekaart. In de accommodaties hebben we heerlijk gegeten en goed geslapen. Wij vonden het de moeite waard, een aanrader!

prachtige gebergte

★★★★☆
4 5 1
We hebben 3 dagen gewandeld door het Reuzengebergte, het is daar prachtig. De accommodatie was eenvoudig maar goed verzorgd, zeker voor Pools/Tsjechische begrippen. Zondag 9 augustus een mail verzonden met feedback waar u misschien iets mee kunt doen. Wij vonden de beschrijving van de zwaarte van de tocht niet kloppen. Twee van de drie dagen waren moeilijker dan beschreven.

schitterende wandeltocht

★★★☆☆
3 5 1
Wij hebben de kindvriendelijke huttentocht in het reuzen gebergte gelopen. Helaas kon ik zelf niet meelopen door een knieblessure. Ik heb toen contact opgenomen met team actief en ben goed geholpen bij het zoeken naar oplossingen. De anderen hebben de tocht wel gelopen. De eerste dag was het eerste stuk lopen niet zo mooi (asfaltweg) en erg druk. Het laatste stuk was wel mooi. De tweede dag was een schitterende wandeling. De derde zouden we de hele dag langs de gewone weg naar beneden lopen, erg jammer. Dit hebben wij dan ook niet gedaan. Wij hadden het prettiger gevonden als er minder over asfaltwegen gelopen hoefde te worden. De overnachtingen waren prima. De informatie die we van tevoren ontvingen was zeer uitgebreid en duidelijk. Al met al was het een geslaagde tocht en wij willen zeker vaker een dergelijke tocht ondernemen!

mooie gevarieerde wandelingen

★★★★☆
4 5 1
een heel mooie driedaagse wandeltocht, met gevarieerde wandelingen en goede berghotels. De beschrijving van de tocht was goed, de wegen waren goed aangegeven dus gemakkelijk te vinden. Kortom: een geslaagde vakantie. Drie tips voor de routebeschrijving: De hoogteverschillen waren vooral op de tweede dag wel meer dan we hadden verwacht; de beschrijving deed voorkomen of je de hele dag over een kam zou lopen, maar daar zaten heel wat dalen en beklimmingen in over een tot tweehonderd meter per keer. Het hoogste punt is niet rond de 1200 meter, maar rond de 1400 meter (naast de top van 1600). Ook volgde de beschrijving van de wandeling op de derde dag de blauwe route (een aanrader), terwijl op de kaart de rode wandeling was ingetekend. Deze blijkt steiler te zijn en voor dalen is een steilere weg meestal minder aangenaam.

2015-2-8

★★★☆☆
3 5 1
Paar slordigheden met boeken van de reis en communicatie. Goede accommodaties.

Wandelroute is een aanrader

★★★☆☆
3 5 1
Het gebied om te wandelen is een aanrader. De accommodaties en de kwaliteit van het eten verschillen wel heel erg van elkaar. Hotel Eden waar de reis begint en eindigt is erg gedateerd en het eten zeer matig. Er is vast een betere accommodatie beschikbaar in Spindleruv Mlyn. De andere twee accommodaties zijn prima om een nachtje te verblijven na een dag wandelen.

alles was compleet!

★★★★★
5 5 1
Alles was goed geregeld en de uitgekozen hotels waren zeer in orde. Het was duidelijk goed geregeld. Jammer dat we bij ons basishotel (waar we een eerste nacht verbleven en na onze tocht nog een laatste nacht) miscommunicatie hadden. Maar mijn insziens was dit niet de schuld van de organisatie, maar van de receptioniste die ons niet wilde begrijpen en ons extra kosten in de nek probeerde te duwen. Zo moesten we volgens haar taks betalen (wat we in geen ander hotel moesten doen), wilde ze ons de kosten van de hond nog een 2de maal aanrekenen (terwijl we een duidelijk overzicht hadden waarin stond dat we dit reeds op voorhand hadden betaald) en ook wilde ze ons nog een 2de keer voor de parking laten betalen (gelukkig hadden we ons ticketje hiervan nog bij de hand).

Prachtige omgeving

★★★★☆
4 5 1
Prachtige wandeling. Was best pittig dit kwam mede door het slechte weer. Veer regen,wind en mist gehad. De eerste accommodatie vonden we kil. De tweede vonden we geweldig. Mensen vriendelijk, omgeving schitterend. Tocht waar we graag op terug kijken.

georganiseerde wandel

★★★★☆
4 5 1
Goed georganiseerd. Echt een belevenis. Iedereen wist van onze komst. Accommodaties wisselend van kwaliteit, maar ruim voldoende. Taal soms een probleem(pje). Lijst met vertaling Nederlands/Pools zou handig zijn. Moeite om 1e rode streep bij aanvang wandeling te vinden: staat bij hotel JELLINEK, d.i. na de brug rechtdoor! daar via asfalt voet/fietspad (kort) naar boven en dan op die weg naar rechts, langs hotels en na zo'n 1 a 2km (?)bij hotel Bedřichov Depandance VZB.naar rechts (doodlopende weg in langs sporthal). Hier ontbreekt namelijk de rode streep.

Leuke duidelijke kaarten

★★★★☆
4 5 1
De burchtenroute wandelen was een prachtige ervaring. Over het algemeen waren de routes heel duidelijk. De kaarten waren erg handig en duidelijk. Ter plekke was het een paar keer eventjes niet helemaal duidelijk waar we naartoe moesten, maar al snel bleek dat we dan toch op de goede route zaten. De afwisseling van de verschillende landschappen was prachtig. De hotels verschilden erg. Hruba Skala was superdeluxe, Hotel Posta was prima en had een geweldige douche, Hotel Korunní Princ was ook goed, maar de bedden daar vielen tegen. Hoe het zit met het halfpension is niet helemaal duidelijk. In Turnov en in Sobotka kregen we korting op het avondeten, maar was het dus niet gratis. In Hruba Skala kregen we gratis voor- en hoofdgerecht (keus uit 2 gerechten). Dit was voor ons van te voren niet duidelijk. Wellicht is het goed om vouchers te maken met tekst in het Nederlands, Engels en Tsjechisch en om hier duidelijke afspraken over te maken en die op de vouchers te zetten, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Wat ons opviel was dat de laatste dag veel korter was dan 12 kilometer. In jullie documenten staat dat het 12 km lopen is, maar volgens de bordjes ter plekke was het maar ongeveer 8 km. Dat vonden we natuurlijk niet erg, maar misschien is het goed om dit nog eens uit te zoeken. Wij hebben drie heerlijke wandeldagen gehad! Bedankt!

Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding

★★★★★
5 5 1
Het was een zeer aangename vakantie, zeer goede prijs kwaliteitsverhouding. Wij hopen dat er meer van dit soort vakanties door jullie georganiseerd kunnen worden in Tjechie.

Heerlijke reis gehad

★★★★☆
4 5 1
Wij hebben een heerlijke reis gehad! De routes waren goed aangegeven en we zijn maar een enkele keer verdwaald omdat er ook driesprongen zijn met dezelfde kleurenroutes. We hadden prachtig weer en de bossen en rotsen waren super. De accomodaties waren goed, alleen hadden ze nogal veel last van een fruitvliegjesplaag in de hotels in Tsjechie... Wel jammer dat we op dag 1 een heel stuk langs een drukke weg moesten lopen. De eerste 10km van de wandeling vanuit Jicin vonden we niet echt de moeite waard en hadden meer tijd in de Stenen stad willen doorbrengen door dat wat meer routes te lopen. Dit gold ook voor meerdere dagen dat aan het einde van de dag de mooiste wandelstukken zaten. Voor de laatste loodjes heel fijn, maar ook dat je liever iets meer energie had gehad. Het was ook moeilijk om aan lunch te komen, gezien de restaurantjes doordeweeks vaak niet open waren. informatie over lunchmogelijkheden in het hotel, op de route, of de locatie van supermarkten was fijn geweest. Wat wij ook heel leuk hadden gevonden was een iets meer gedetaileerdere beschrijving van de bezienswaardigheden onderweg. ONdanks deze details hebben wij heerlijk genoten en was de reis harststikke goed georganiseerd! We hebben ons nooit zorgen hoeven te maken over onze baggage. In de toekomst zullen we zeker nog een keer contact opnemen als we weer in tsjechie willen wandelen.

ontzettend leuk

★★★★★
5 5 1
De reis was ontzettend leuk, mooie wandelroutes, prachtige uitzichten. De reis was zeer goed te doen, ook voor onze kleinste zoon van 8. Na deze vakantie waren onze jongens zeer enthousiast en willen vaker een aantal dagen wandelen

Leuk

★★★★☆
4 5 1
Kaartmateriaal en beschrijving voldeden goed. Wandelingen zijn overigens goed bewegwijzerd. De maaltijden in de accommodatie was overvloedig. Personeel vriendelijk.

Ontzettend leuke tocht

★★★★★
5 5 1
Ontzettend leuke tocht, vooral de tweede dag van het ene naar het andere hotel. Erg veel indrukken opgedaan. De tocht was het hoogtepunt van heel onze Tsjechie vakantie. De organisatie was prima, alles goed geregeld en we hoefden niets uit te leggen in de hotels, met lunchpaketten enzo. De berghotels, vooral de tweede, Hotel Samotnia, waren eenvoudig, maar prima. Ongetraind waren we wel erg moe na de eerste klimdag. Maar het was goed te doen. De tweede dag was super, mooie uitzichten, leuke bijzondere paden. Volgende keer lassen we ook een rustdag in en om wat langer van het gebergte te genieten. De laatste dag namen we, in tegenstelling tot de meegeleverde routebeschrijving, de kortere weg terug. Dit hadden we beter niet kunnen doen, was erg steil naar beneden, aanslag op de knie

Prachtige, stevige wandelingen gemaakt

★★★★☆
4 5 1
Prachtige, stevige wandelingen gemaakt. Goede conditie is essentieel. Prima overnachtingen op eigen kamer, met eenvoudige maaltijden.

Leuke en goed verzorgde reis!

★★★★☆
4 5 1
Allereerst wil ik zeggen dat wij een zeer leuke en goed verzorgde reis via jullie hebben gehad. Wij hebben de Huttentocht in Ertsgebergte gedaan. Toch enige feedback van ons ter verbetering van jullie aanbod. De accommodaties waren prima (vooral Horni Blat het hotel net buiten het dorp. Wij begrepen dat dit niet jullie gebruikelijke stek is, maar het was uitstekend). De lunches die we mee kregen ook uitzonderlijk goed (vooral Horni Blat). Bewegwijzering was 1e dag erg lastig, na Ryzovna was er geen aanduiding en hadden wij per toeval het pad gevonden. Misschien iets duidelijker in beschrijving zetten "houdt vanaf hier het kanaaltje links van je". Aantal loopuren viel ook wel tegen. Wij hebben vooral de 2e dag een mooie, maar pittige wandeling gehad(dan hebben we nog niet eens de extra lus 's ochtends gedaan). Volgens ons was dit meer dan een 'makkelijke wandeling' met zeer veel stijging en afdalen (laatste klim naar berghotel was pittig! Daar gaat trouwens ook een kabelbaan :-)). De 3e dag was wel weer te doen, alhoewel wij ook de laatste lus afgesneden hebben. Misschien iets meer aangeven de ingeschatte duur van de wandeling. Wij waren in ieder geval iedere dag er goed zoet mee. Desondanks hebben we ons prima vermaakt en genoten van de schitterende natuur. Dat moet ook gezegd. Kortom voor ons zeker voor herhaling vatbaar!

Fijne reis.

★★★★☆
4 5 1
Fijne reis. Sommige accomodaties vele malen luxer dan anderen. Volpensioen naar verwachting.

Goed georganiseerd!

★★★★☆
4 5 1
De reis was goed georganiseerd en we hebben ons prima vermaakt.

Matig

★★☆☆☆
2 5 1
Hotel Ort zeer slecht. Bij Hotel Hrub

Heerlijke vakantiedagen!

★★★★★
5 5 1
Bedankt voor de smaakmakende volle map met kaarten en suggesties voorafgaand aan de vakantie. Het was inderdaad een prachtig gebied om te wandelen en fietsen. We hebben naast de voorgestelde routes ook andere wandelingen gemaakt, het (Boheemse) gebied is heel duidelijk gemarkeerd en er zijn overal leuke pauzeer-plekjes om (goedkoop) iets te drinken/eten. Het waren heerlijke vakantiedagen!

Hele mooie ervaring!

★★★★★
5 5 1
Deze tocht was voor ons gezin (twee kids van 14) een een hele mooie ervaring geweest. Je loopt de hele dag door de natuur, maar iedere dag is anders. Op het einde van de dag kom je aan bij je hut (hotel), en de ene dag is dat op de bergtop, de andere dag helemaal naar beneden bij een bergmeertje. Je eet wat je voorgeschoteld krijgt, en dat is ook iedere dag weer een verrassing. Je kunt er moeilijk verdwalen, maar toch is het ons een keer gelukt (een mistige dag) Dat kostte ons heel wat kilometers extra. Met de kaart en de wegwijzers kom je er altijd wel weer uit. Aan te bevelen is om na de tocht een of twee nachten bij te boeken om in het dorpje nog wat na te genieten of te mountainbiken, rodelen, mountenkarten, of met een bloedgang de berg af te steppen. Het is er allmaal in verhouding niet duur. Kortom een aanrader voor wie een aktieve vakantie zoekt, geen luxe hotels verwacht en voor een billijke prijs. Groep B

Alles zeer goed en voor ons geschikt.

★★★★☆
4 5 1
Alles zeer goed en voor ons geschikt. De accomodatie in Plesovic op de berg bood geen volpension, zoals wel was besteld. Het pension in Bozi Dar (Edita), gerund door Helena, was van zeer goede kwaliteit. Al met al zijn we zeer tevereden.

Leuk!

★★★★☆
4 5 1
Wij boekten de driedaagse huttentocht in het Reuzengebergte 1 dag van tevoren vanuit Tsjechi

Prima

★★★★☆
4 5 1
Hotels prima, niets op aan te merken. De routeomschrijvingen van de wandelingen zijn helder en duidelijk, maar de vermelde afstanden kloppen niet. In een aantal gevallen was de afstand langer dan omschreven en dit kan voor niet geoefende wandelaars vervelend zijn. Verder prima.

Mooi geregeld allemaal

★★★★☆
4 5 1
Heel duidelijke en volledige info vooraf, ook ter plekke goede ontvangst. Mooi geregeld allemaal.

Hele leuke reis.

★★★★★
5 5 1
Hele leuke reis. Een tip om toe te voegen aan de reisbeschrijving voor de volgende: zodra je in Polen bij Karkonosze het park uit bent gelopen moet je betalen om terug het park in te mogen. Ze accepteerden geen euro's, Tsjechische kronen, pinpas of creditcard en er was geen geldautomaat in de buurt dus het is echt heel belangrijk dat je minstens voor een paar euro pp Poolse zloty bij je hebt.

Onontdekt, prachtig!

★★★★★
5 5 1
We werden hartelijk ontvangen door de receptioniste van het Eden hotel in Spindeleruv Mlyn. Een mooi begin van onze tocht! De berghuttentocht was erg gevarieerd, goed aangegeven en met genoeg cateringmogelijkheden (ook erg plezierig bij een regenbui overdag). De accomodaties waren erg wisselend, ook wat het eten betreft: van zeer eenvoudig (Polen) tot goed, m.n. Dvoracky en Lucni Bouda. Een evt verlengingstrip naar Adrspach en Teplice bevelen wij van harte aan: erg bijzonder!

Mooie tocht

★★★☆☆
3 5 1
De beschrijving van de tocht klopte niet helemaal, vooral wat stijgen en dalen betreft t.a.v. de 2e dag, maar ook t.a.v. de weg naar de 1e hut. De 1e hut was niet wat je van een berghut verwacht, t.a.v. sfeer en faciliteiten. De 2e hut maakte dit goed. Verder een mooie tocht.

Super wandelroute!

★★★☆☆
3 5 1
de wandelroute was super! De kaart en informatie vooraf was perfect, zodat we ons goed konden voorbereiden. overnachtingslocaties waren matig, en de vriendelijkheid van de mensen daar was ronduit slecht. Misschien tiperend voor Polen? We hebben echter erg genoten en realiseren ons dat er geen alternatieven zijn. Wel handig om aan te geven dat je voor 19.00 uur binnen moet zijn, omdat anders de keuken gesloten is.

Beschrijving was erg summier

★★★☆☆
3 5 1
De bespreking van de hutten klopte prima. De beschrijving van de wandelroute was erg summier. Dat geldt ook voor de wandelkaart. Wij hebben een kaart gekocht en dat werkte goed. Tip: kopieer desnoods het betreffende deel van een goede kaart , dat maakt het zoeken naar de juiste pasen makkelijker.

Fantastische oversteek gemaakt

★★★★☆
4 5 1
De tocht was heel mooi en goed te doen voor onze kinderen (8-11-12 jaar).De berghutten waren stuk voor stuk schitterend gelegen, vaak was er ook een speeltuintje voor de kinderen.De ontvangst overal was heel goed,ook het eten en de lunchpakketten die we kregen waren prima in orde, de ene dag al wat meer of minder dan de andere dag.In sommige berghutten waren de slaapplaatsen minder comfortabel.Al bij al een fantastische oversteek gemaakt waar we goede herinneringen aan overhouden!

Schitterend wandelgebied

★★★★☆
4 5 1
We hebben erg genoten van de wandelreis, wij vonden dag 2 wat tegenvallen, eerst 7km dalen naar Harrachov, via asfaltweg, wel een mooie waterval gezien maar toen 10 km klimmen langs asfaltweg, bijna de hele tijd langs beekje en door de bomen, beetje saai die dag, maar verder vonden wij het een schitterend wandelgebied.......zal het aanbevelen bij (wandel)vrienden.....

Mooi

★★★★☆
4 5 1
Het gebied vonden we wel erg mooi en zonder uw aanbod waren we daar waarschijnlijk nooit terecht gekomen.

Prachtige reis

★★★★★
5 5 1
Prachtige reis van Hotel Eden (heel goed) naar hut Screnica (alles prima) en Samotnia (eten prima, wel hele harde bedjes) jullie hebben een prachtige wandelroute uitgestippeld. Aan te bevelen!

Goed georganiseerd

★★★★★
5 5 1
Was goed georganiseerd. Geweldige wandelroutes. Accommodaties waren netjes,schoon, goed.

Leuke route

★★★★☆
4 5 1
Hutten in Tsjechi

Aanrader

★★★★☆
4 5 1
De vooruitgezonden informatie was grondig en overzichtelijk. De gekozen wandeling was prachtig mooi. Af en toe wat twijfel over het te kiezen pad maar met kaart en kompas zijn we er iedere keer uitgekomen. De pensions waren goed verzorgd. Eten en drinken werd allemaal voor je geregeld en was voldoende en voedzaam. De kamers waren prima in orde, douche-faciliteiten matig. Wij zouden deze manier van wandelen aan iedereen aanraden. Het was een heel fijne trip die ons enorm goed bevallen is.

Heerlijke vakantie gehad

★★★★★
5 5 1
De wandeltocht in het reuzegebergte was heel bijzonder. Wel zwaarder dan we hadden verwacht, maar we zijn heel trots op ons zelf dat we de tocht hebben volbracht. Zelf zou ik wel wat aanpassingen in de omschrijving van de tekst aanbevelen. Mochten jullie daar belangstelling voor hebben dan hoor ik het graag. Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad. Bedankt! Groeten Marieke Vianen

Prima verzorgd

★★★★☆
4 5 1
Prima verzorgd. 1x was men niet op de hoogte van full pension, zij men, maar werd zonder problemen verzorgd.

Een aanrader!

★★★★☆
4 5 1
We hebben een erg mooie wandeltocht gemaakt door de bergen van Tsjechi

Mooi gebied

★★★★☆
4 5 1
Mooi gebied, leuke route prettige afhandeling van de administratieve rompslomp. 2e hotel Hruba Skala viel wat tegen. Leuk idee in een kasteel en mooi uitzicht op het terras maar kamers (in het hostel gedeelte) heel erg sober, sanitair armoedig. Van een kasteelsfeer binnen is geen sprake. Voor een wandeling is het wel lekker om goed sanitair te hebben. 1e hotel was prima, eenvoudig maar alles precies goed.

Goed georganiseerd

★★★★☆
4 5 1
goed georganiseerd! we hebben een fine reis gehad, dank je wel!

Prachtige wandelingen!

★★★★★
5 5 1
Wij hebben prachtige wandelingen gemaakt, de accommodaties waren steeds positief verrassend. De tocht was ons zo goed bevallen, dat wij nog enkele dagen in een ander deel van het gebied zijn gebleven om ook dat te verkennen.

Goed persoonlijk advies

★★★★☆
4 5 1
* Heel blij met Luits uitgebreide en persoonlijke telefonische advies over wandeltochten en de geschiktheid daarvan voor mijn gezin. * Idem fijn dat Luit makkelijk bereikbaar was. * Tocht was toch iets te zwaar voor Kinderen vooral door het warme weer. * Voor een starter als ik was het heerlijk om advies te krijgen, alle adresgegevens, de prachtige wandelkaart, enz. * Misschien kun je het reisaanbod 'versoepelen' door bv alleen de eerste berghutnacht vast te leggen en wel gegevens van berghutten + wandelkaart aan te bieden (te verkopen). * Personeel van Hotel Eden erg vriendelijk en behulpzaam. Ik vond trouwens alle mensen relaxed op het platteland. Met vriendelijke groet en veel succes verder.

Heerlijk!

★★★★★
5 5 1
Heerlijk dat alles geregeld was. Meer info over de zwaarte van de tocht was wel welkom geweest, met name over de tweede dag (had veel meer hoogteverschillen dan we verwachtten). Accommodatie in hutten boven verwachting, eigen kamer, vriendelijk behulpzaam personeel. Snelle reactie via sms kort voor de tocht prettig.

Top week.

★★★★☆
4 5 1
Wij hebben een top week gehad De kwaliteit van de overnachtingslocaties varieerde nogal maar dat hadden we ook verwacht. Bezoek aan de Wang kerk had voor ons weinig toegevoegde waarde mede dat we hierdoor ook door Karachov moesten lopen. Wat ons betreft was dat de enige optie voor verbetering. Verder hebben wij een prima week gehad

Mooi wandeltocht

★★★★☆
4 5 1
Mooie wandeltocht, kaart met alle wandelroutes in het gebied was erg goed, de kopie met daarop aangegeven welke route wij zouden lopen was een stuk minder duidelijk. Een iets uitgebreidere beschrijving per dag wat er te bezichtigen valt zou ook prettig zijn. Hotels waren allemaal schoon en gastvrij, kwaliteit van eten en bedden verschilden wel nogal onderling. Bagagevervoer is prima verlopen en was erg fijn. We misten vooraf een aantal keer informatie (informatie over bagagevervoer, de kaarten ontbraken in het informatiepakket), maar we kregen wel snel contact en antwoorden op vragen.

Grote verschillen bij accommodatie

★★★☆☆
3 5 1
Samenvattend, verschil tussen Szrenica en Samotnia erg groot. Szrenica goed ontvangst en erg hartelijk. Samotnia nors en stug, eten erg aangebrand.

Mooie, afwisselende tocht

★★★★★
5 5 1
mooie, afwisselende tocht. extra dimensie is het lopen over de grens van Tjsechie en Polen. Ik beveel aan ook andere foto's op te nemen op jullie website: de foto's die er nu op staan laten wel erg veel brede en 'geplaveide' paden zien, terwijl er wel degelijk ook (in-) spannende smalle bergpaden zijn! Voor jongere/ avontuurlijkere deelnemers kan dat wervend zijn. Groeten, Freek Hasselaar

Veel sneeuw in april

★★★★☆
4 5 1
We hebben maar twee dagen in het reuzengebergte gewandeld, de omgeving was erg mooi.jammer dat er zo veel sneeuw lag.het vervangende alternatief was prima vandaar uit hebben we nog heerlijk gewandeld en toch nog van onze vakantie genoten.alles is super geregeld complimenten voor luit van hunnestein.

Voor herhaling vatbaar

★★★★☆
4 5 1
Mooie wandelreis! De moeite waard! Hotels waren erg wisselend van luxe, maar prima. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Zelfs de hotelkamer in het kasteel, met douche en toilet op de gang, was schoon en netjes. We voelden ons net op schoolkamp daar! Hartstikke leuk! Over het eten hadden we ook niet te klagen! Wat misschien voor volgende klanten wel goed is om te weten: Je krijgt soms een voucher voor het diner van 200 kronen per persoon en dan moet je a la carte eten. Daar kun je over het algemeen niet volledig warm van eten (voor/hoofd en nagerecht). Ik weet dat dat in Tsjechi

Erg mooi

★★★★☆
4 5 1
Eerste ervaring in Tsjechie en met Oostwaarts is ons in principe erg goed bevallen. De wandeltocht van berghut naar berghut in het Reuzengebergte was erg mooi en prima te doen, ook met kinderen (sportieve types dat wel) van 12 en 9 jaar. De eerste overnachting hadden we heerlijk een 4 pers. kamer met veel ruimte; eten was prima restaurant niet erg gezellig. Tweede overnachting zaten we met zijn vieren op een 7 pers. kamer dus lekker ruim maar de bedden waren slecht, flinterdunne matrassen en vieze dekens, moet echt beter! Het eten hier was overigens wel geweldig en het restaurant zeer sfeervol. Overigens was het personeel op beide locaties top, zeer vriendelijk en behulpzaam. Hulde! Al met al een fijne vakantie gehad met na de wandeling nog een week kamperen bij Ostrava, heerlijk daar!

Groot succes!

★★★★☆
4 5 1
De wandeltocht in het Reuzengebergte was voor ons een groot succes. Duidelijke routes, mooie natuur, inspannend, afwisselend, goed te doen voor een gezin met 2 puberdochters. Maar het mooie weer heeft goed meegewerkt. Bij regen was het heel wat zwaarder geweest. Hotel Eden was oud, maar ok

Mooie interessante tocht

★★★★★
5 5 1
Hele mooie en interessante tocht. Jammer dat de lokale bevolking nauwelijks vreemde talen machtig is. De tweede nacht in Hruba Skala was erg bijzonder.

Leuke uitdaging

★★★★☆
4 5 1
Was een leuke uitdaging. Wij hadden alleen heel heel heel slecht weer in de Tsjechische bergen waardoor we niet veel op de kaart hebben gekeken en verkeerd zijn gelopen waardoor we bij berghut nr.2. zijn beland. Hier konden we gelukkig overnachten op onze voucher nadat bekent werd dat wij onze reis bij Oostwaarts hadden geboekt, erg netjes. Bedden waren extreem hard maar verder was alles perfect verzorgd. Helaas konden we niet op dag 2 naar berghut nr.1. Dus is onze wandeluitdaging is eerder ten einde gekomen dan gepland. Wel stond de mevr. van het Eden hotel met open armen weer op ons te wachten. Deze wandeltocht is zeker een aanrader voor vrienden en familie, echter wel met de opmerking dat zij goed de kaart moeten blijven lezen.

Prachtige dagen gehad

★★★★☆
4 5 1
We hebben prachtige dagen gehad! Het was spannend om helemaal uit het niets te gaan lopen en niet te weten waar we terecht kwamen. Wandelbeschrijving was aan de korte kant, in het begin was het lastig om juiste route te vinden. 2e dag ook lastig begin maar halverwege op goed aangegeven pad gekomen. 3e liep perfect! De paden waren prachtig om te lopen. De 1e accomodatie zag er een beetje sfeerloos uit, de kamers waren echter prima, en de sfeer werd helemaal goed gemaakt door de uiterst gastvrije en vrolijke gastheer! Dat blijft je echt bij na zo'n reis en hij heeft super zijn best gedaan met eten etc. De 2e accomodatie was mooier qua plek en huis, maar het personeel was iets onpersoonlijker. Verder wel perfecte service en eten, maar miste de sfeer van de dag ervoor. Al met al was het zeer geslaagde reis en hebben het Ertzgebergte mooi verkend. Dank daarvoor

Een prachtige nieuwe aanvullende reis

★★★★★
5 5 1
Een prachtige nieuwe aanvullende reis. Met hele mooie vergezichten, de helft hebben we 2 jaar geleden gedaan in de sneeuw, maar dit was net zo bijzonder. Zeker aan te raden om ook Pools geld mee te nemen daar je in Polen moet betalen voor de terugwandeling door het natuurpark. Iedere dag is anders, de paden, de omgeving, het uitzicht, de uitdaging.

Erg enthousiast!

★★★★★
5 5 1
De wandeltocht over het Tjechische-Poolse vriendschapspad was qua natuur wat minder spectaculair tijdens het eerste stuk dan in het vruchtbare BP. De overnachtingen in de berghostels waren erg leuk omdat je in de eetzalen makkelijk contact legt met Poolse en Tjechische wandelaars. Veel sportieve mensen met hun kinderen ontmoet. De mensen achter de bar waren erg gastvrij en vriendelijk. Super! De tocht naar Samotnia vond ik door die hersenschudding vrij zwaar, omdat ik erg goed moet kijken naar de onregelmatige en hobbelige stenen, werd ik misselijk en was 20 km behoorlijk lang. Het was die dag mistig zonder uitzicht. Die tocht wil ik nog eens lopen met beter zicht en in betere conditie. De honden konden vrijwel overal loslopen en we lijnden ze aan als we mensen tegenkwamen. De honden hebben de route minstens 2x afgerend door het heen en weer rennen en zijn in topconditie. Beide tochten zijn fantastisch om te lopen. Jullie hebben prima wandelroutes en slaaplocaties gevonden. Heel afwisselend en leuk om te beleven. Het gegeven dat je makkelijk een extra rustdag kunt plannen en zo de omgeving te verkennen, is prettig. Wij zijn erg enthousiast, maken reclame voor jullie en gaan zeker meer met jullie op pad. mvg Djonina Wiebenga en Jurriaan Brink

Mooie wandeltocht

★★★★☆
4 5 1
Mooie wandeltocht, waarbij de informatie over route en bezienswaardigheden e.d. prima was verzorgd. Hotel Ort: fijn vakantiehotel, heel rustig, behulpzaam personeel. Het was enigszins verwarrend dat we bij vol pension gewoon van de kaart konden eten en bij het afrekenen konden we niet nagaan waar we nu eigenlijk voor betaalden (taalprobleem). Hruba Skala was een heel aparte ervaring, erg van genoten. In de beschrijving op de site wordt gesuggereerd om de kastelen op de wandeldagen te bezoeken. Dat vonden wij niet echt een optie, als je het ook nog enigszins rustig aan wilt doen. Voor kasteel Kost hebben we een extra dag uitgetrokken en dat is ons goed bevallen. Al met al was het een zeer geslaagde tocht langs al deze kastelen.

Leuke tocht!

★★★★☆
4 5 1
Leuke tocht!

Het was compleet.

★★★★☆
4 5 1
Het was compleet. De reserveringen, kaart, route alles. De tweede dag is vermoeiend vanwege de lengte van de wandeling. Dat de berghut dan 200 tot 250 meter lager ligt is niet zo fijn. Afdaling na die lange dag is wel erg zwaar. Is daar geen alternatieve accommodatie voor die niet zo laag ligt?

Goed geregeld, prachtige route

★★★★★
5 5 1
We hebben een fantastische wandeltocht gemaakt. Alles was goed geregeld, we werden warm onthaald in de berghutten waar ons elke dag een heerlijke maaltijd en een goed bed te wachten stond. Ook het ontbijt en de lunchpakketten waren dik in orde. De route was prachtig en de routebeschrijving (en bewegwijzering ter plaatse) prima. Bedankt!

Mooie en leuke wandelroute

★★★☆☆
3 5 1
Hele mooie en leuke wandelroute. Uitleg en route duidelijk. Bagagevervoer goed geregeld. De accommodatie op zich ok

Fantastische wandelvakantie

★★★★☆
4 5 1
De hotels waren erg goed gekozen. Vaak prachtig gelegen. De wandelingen vonden heel erg mooi en aan te raden! Bagagevervoer was uitstekend. De wandelroutes waren soms wel zwaarder dan aangegeven, bijvoorbeeld de wandeltocht van Hruba Skala naar Mala Skala is echt niet voor beginners (als je over de berg gaat). Nu zijn wij ook geen beginners, maar wij hadden er een pittige kluif aan. Soms hadden wij wat moeite om de route te vinden. Iets uitgebreidere routebeschrijving was dan handig geweest. Alles bij elkaar vonden we het een fantastische wandelvakantie waarvoor dank.

Leuke wandeltocht!

★★★★☆
4 5 1
Leuke wandeltocht. Helaas zat ons het weer niet helemaal mee, zodoende minder zicht. Wij denken anders prachtige uitzichten. Eerste hut zeer goed ontvangen.

Mooie reis.

★★★★☆
4 5 1
mooie reis. kleine verbeterpuntjes, al met Luit overlegd

Schitterende omgeving

★★★★★
5 5 1
In een schitterende omgeving hebben we heerlijk gewandeld. Wel wil ik kwijt dat wij het een redelijk zware tocht vonden. Vooral de tweede dag is behoorlijk zwaar. Vooral "het pad" zoals dat is aangelegd (!) maakt het zwaar. De twee overnachtingen waren goed. De berghutten zijn sober maar schoon en de mensen zijn erg vriendelijk en het eten en drinken is zeer goed verzorgd. Kortom een uitstekend aanbod met een zeer goede verhouding prijs-kwaliteit.

goede begeleiding

★★★☆☆
3 5 1
ben onder de indruk over de wijze waarop we vooraf en ook tidjens de reis begeleid zijn. 1e accomodatie was voor de winter niet erg geschikt (geen verwarming), 2e accomodatie was ingelast maar de bedden waren zeer slecht 3 e en 4e accomodatie waren prima de routebeschrijving was redelijk maar met GPS kwamen we er uit (zijn diverse malen verkeerd gelopen door slechte aanwijzingen (geen bordjes) langs de route. we hebben een prima reis gehad verder

Gouden route

★★★★☆
4 5 1
Helaas waren wij omgeboekt op 1 van de locaties. We hadden een overnachting in het kasteel geboekt. Maar er was een dubbele boeking. Hiervan werden we 's morgens netjes op de hoogte gebracht. Ik heb nog even gebeld met Actief in Nederland. Er werd aangegeven dat de kwaliteit van het nieuwe hotal overeen zou komen met de overnachting in het hotel. Maar de kwaliteit was niet waarom we in het kasteel hadden willen overnachten, maar meer de ervaring van het overnachten in een kasteel. De nieuwe accomodatie was ook een kasteel. Echter daar aangekomen was er toch enige teleurstelling. De entourage was wel degelijk anders. Als we dat van te voren hadden geweten hadden we toch gekozen voor een overnachting in het hostel deel van het kasteel.

Mooie tocht.

★★★☆☆
3 5 1
Mooie tocht, GPS apparatuur mi overbodig aangezien je kennis moet hebben van zo'n appparaat en er is een prima kaart met exact de kleuren en aanduidingen. Hruba Skala was wel een erg gedateerd hotel met matige toiletvoorzieningen.

Erg tevreden

★★★★★
5 5 1
Zeer goed geregeld allemaal, we waren erg tevreden mooie dagen gehad.

Mooi gebied

★★★☆☆
3 5 1
Mooi gebied. Goede documentatie. Eerste hotel lag wat buiten de route. Te zware wandeling voor de kinderen.

Geslaagd

★★★★★
5 5 1
Ons eerste bezoek aan Tsjechie

Geslaagd

★★★★☆
4 5 1
Ons eerste bezoek aan Tsjechi

Goed geregeld.

★★★★☆
4 5 1
We zijn weer terug en het was een mooie reis, waarbij we ons prima vermaakt hebben. Accommodaties waren voldoende tot goed, vooral de Poolse berghutten waren goed geoutilleerd. De twee trajecten waren leuk om te lopen.

Leuk

★★★☆☆
3 5 1
Accommodaties zijn echt basic. Prachtige wandelroutes.

Erg mooi

★★★★☆
4 5 1
Algehele indruk: heel goed, erg mooi, routes zijn zeer goed aangegeven. In het algemeen is de bevolking heel vriendelijk. Idem voor hotel-personeel. Op drie punten verbetering mogelijk: 1 In hotel Skalni Mesto komt het personeel erg nors over (gebruik eens een glimlach). Dit maakt dat je jezelf lastig vindt. Blij dat we daar weg waren. 2 De tocht van Hruba Skala naar Frydsteyn was langer dan aangegeven, en daarnaast, door het vele dalen en klimmen had je per km ook meer tijd nodig. Al met al voor ons 6,5 uur pure looptijd. Als je 4-5 uur lopen verwacht, is dat te veel (manage de verwachtingen beter). 3 Wij liepen met hond. Op enkele punten was dat eigenlijk niet mogelijk (een hond kan bv geen ladder bestijgen, of een zeer smalle brug overgaan). Door improvisatie kwamen wij daar wel uit, maar een ander zou hier kunnen blijven steken. Daar moet eigenlijk te voren voor worden gewaarschuwd. Verder was alles eigenlijk heel erg goed geregeld.

Pech met weer

★★★☆☆
3 5 1
We hadden pech dat het erg slecht weer was. We hebben 3 dagen in een wolk gelopen en de regenponcho hebben we pas het laatste uur uit kunnen doen. Guur en onaangenaam. Niets kunnen zien van de omgeving. En hebben besloten voortijdig terug te gaan. De ontvangst op het eerste adres in Polen was erg aardig. Verder is Tsjechie ons niet meegevallen. 2e adres was niet op de hoogte van onze komst. Heeft zich allemaal goed opgelost maar over het geheel was de gastvrijheid matig. Jullie team had alles perfect georganiseerd! ...ze kunnen nog veel van jullie leren :)

Prachtige wandelingen gemaakt!

★★★★★
5 5 1
Wij hebben ons prima vermaakt. Met name de hotels en berghutten waren beter dan ik bij Tsjechi

Mooi natuur

★★★★☆
4 5 1
Penzion Jiskra in Zelezna Ruda viel tegen.(zeer karig ontbijt-geen mogelijkheid om picknick mee te nemen.Nochtans waren in die plaats duidelijk heel wat kwaliteitsvoller verblijfsmogelijkheden beschikbaar. Hotel Sumava Inn was dan op alle gebieden een meevaller. de voorgestelde wandelingen:duidelijk beschreven -mooie natuur

Geslaagde tocht

★★★★★
5 5 1
We vonden het een zeer geslaagde tocht. We hebben een erg mooie route gelopen en de kaarten waren erg duidelijk. De accomodaties vonden we verrassend luxe, en de mensen daar erg aardig. De chocoladerepen bij het lunchpakket van de eerste locatie waren erg goed ontvangen. De enige wijziging die ik eventueel zou doorvoeren, zou bij de beschrijving van de 2e dag zijn. Er staat dat je op ongeveer dezelfde hoogte loopt, maar wij vonden het klimmen en dalen nog best veel -meer dan we verwacht hadden na de omschrijving. Het is waar dat het beginpunt en het eindpunt niet veel van hoogte verschillen, maar ertussenin is het af en toe nog best even klimmen.

Was prachtig!

★★★★★
5 5 1
was prachtig. overnachtingen waren ook keurig geregeld. routes goed uitgestippeld. heb eigen niet veel commentaar. we hebben genoten!

Prima

★★★★☆
4 5 1
Het boeken van de reis liep prima zelfs perfect. De voucher met de documentatie die opgestuurd werden was perfect. Aankomst eerste pension: De uren die door gegeven waren via jullie klopte niet, het pension was maar open vanaf 16u00 i.p.v. om 14u00. Het pension was niet ingelicht dat we een koude lunch mee kregen op de wandeldagen en 's avonds pas maar warm gingen eten. We moesten van het pension eigenlijk 's middags warm eten en dat was een heel gedoe om dit in het Tsjechie's uit te leggen omdat we een hele dag gingen wandelen en niet 's middags terug kwamen. We kregen eten uit de magnetron omdat wij de enigste waren die in het pension verbleven, de vrouw warmde de maaltijd op in de magnetron en vertrok dan naar huis, we zaten daar helemaal alleen in 't pension waarschijnlijk van daar.... Het 2de pension juist gelijk over de maaltijden, ze hebben zelfs vanuit het pension naar jullie gebeld hoe het nu eigenlijk zat. Dit pension was zekers de moeite waard, prachtig en verzorgd en zeer vriendelijk. Restaurant aan pension was heerlijk. Besluit: We gaan al 2 jaar met jullie naar Tsjechie (vorig jaar reuzegebergte) en steeds staan we voor verassingen wat wat jammer is. De kleurcodes van de wandelroutes kloppen soms niet helemaal maar tot daar toe er is toch veel alternatief als je daar bent. We hebben voor de reis 442

Heel tevreden

★★★★☆
4 5 1
Heel tevreden van de reis! - Het landschap is erg mooi, uitstekende wandelpaden. Ik ben wel twee keer verloren gelopen, maar dat was niet zo erg. Accodomatie was prima in orde. Hoewel ouderwets, is het hotel in Horni Blatna me erg bevallen. Heel mooi stadje ook. Overal waren de mensen erg vriendelijk. Praktische informatie: Bozi Dar kan je vanuit Duitsland perfect bereiken als je de bus neemt tot "Oberwiesenthal - Neues Haus". Dan is het nog 400 m stappen. Ik heb jullie reisbureau intussen al aanbevolen bij mijn vrienden en familie.

Erg tevreden

★★★★★
5 5 1
We hebben een mooie vakantie gehad in Tjechie. De natuur in Tsjechie is mooi en we zijn erg tevreden met de organisatie van onze wandelreis. Fijn dat onze koffers iedere dag netjes naar het volgende hotel gebracht werden.

goed geregeld

★★★★☆
4 5 1

Erg enthousiast!

★★★★★
5 5 1
Hallo! Ik moet eerlijk zeggen, ik ben erg enthousiast over deze reis en wandeltocht in de Hoge Tatra. Het was prettig dat er ruimte was om van de oorspronkelijke route iets af te wijken en dat de gids ook nog andere bergtoppen met mij beklom. Dat de "groep" alleen uit mij en de gids bestond, was in eerste instantie een beetje vreemd maar ik vond het niet vervelend. Integendeel - uiteindelijk vond ik het juist heel prettig. Ik heb erg gewaardeerd dat Adam zoveel rust uitstraalt. Ik geloof ik heb heel veel geluk gehad met Adam als gids! Het was echt een prachtige reis en ik ben al bezig om plannen voor volgend jaar te maken. Bedankt!

Geweldig

★★★★★
5 5 1
We werden hartelijk ontvangen door de receptioniste van het Eden hotel in Spindleruv Mlyn. Een mooi begin van onze tocht! De berghuttentocht was erg gevarieerd, goed aangegeven en met genoeg cateringmogelijkheden (ook erg plezierig bij een regenbui overdag). [...] Een evt verlengingstrip naar Adrspach en Teplice bevelen wij van harte aan: erg bijzonder!

Mooi tocht

★★★★★
5 5 1
De tocht was heel mooi en goed te doen voor onze kinderen (8-11-12 jaar). De berghutten waren stuk voor stuk schitterend gelegen, vaak was er ook een speeltuintje voor de kinderen. De ontvangst overal was heel goed,ook het eten en de lunchpakketten die we kregen waren prima in orde, de ene dag al wat meer of minder dan de andere dag.

Bedankt!

★★★★☆
4 5 1
Ik wil jullie van team actief, mede namens mijn twee zoons, bedanken voor de organisatie en begeleiding. We hebben echt een schitterende wandeling gemaakt.

Het was geweldig

★★★★★
5 5 1
Ik mail je even om te zeggen dat we een geweldige vakantie hebben gehad. De hotels waren geweldig. Hotel Karl was de service geweldig goed. De kamer was ook goed,netjes, heel leuk zo'n aparte zitkamer. Moeder en dochter toonde veel intresse in de wandelingen die we gedaan hadden. Hele sociale mensen. We mochten zelf ons lunchpakket maken, dit was erg prettig omdat je dan zelf kon bepalen wat je lekker vind. Het eten was goed, mocht zelfs uit de menukaart kiezen. Heel relaxed. Dus echt super. Hotel

Complete wandeltocht

★★★★☆
4 5 1
zeer goed georganiseerde complete en mooie trektocht.

overnachtingsplaatsen waren toppie!

★★★★☆
4 5 1
had niet verwacht dat het op alle overnachtings plaatsen zo goed zou bevallen was ok! wandelroute zelf heb er van genoten mooie natuur. als paar min puntjes staan op plaatsen de route niet duidelijk omschreven ivm de vele naamborden is opletten dus? en als je van polen plaatsje wang weer het nationaal park in loopt moet je betalen wisten we niet? hadden geen sloty meer.Was de moeite waard om er aan te beginnen grtj piet houben

Deel uw eigen wandel ervaring met ons!

Waardering

Kanoën

we hebben erg genoten

★★★★★
5 5 1
Hallo Luit, ik wil je even laten weten dat wij een leuke kano tocht hebben gehad in Tsjechië. Op een paar sluizen na geen grote sportieve uitdaging. Wel een prachtige natuur dus we hebben erg genoten. De organisatie is perfect verlopen, waarvoor dank! Groeten wouter.

Geslaagde tocht

★★★☆☆
3 5 1
Orlice was zoals verwacht minder actief kanoën dan de Ohre. Wel prachtige rivier en erg rustig in vergelijking met de Ohre. Waterstand was regelmatig aan de lage kant, waardoor we telkens vanuit 1 punt zijn vertrokken, in goed overleg, dit creëert meer rust omdat de tent niet s ochtends hoeft te worden opgepakt, kinderen misten wel een beetje het avontuur van de Ohre ook omdat er veel minder glijgoten bij stuwen en stroomversnellingen waren. Al met al een geslaagde tocht, vooral ook omdat het goed klikte met de andere gezinnen

leuke kanotocht

★★★☆☆
3 5 1
We hebben een leuke reis gehad. Op maandag kwamen we aan bij een pension in Cheb. De kwaliteit van het pension was prima, we merkten wel (zoals ons al was meegedeeld) dat de Tsjechische bevolking alleen Tsjechisch of Russisch spreekt (ze spreken geen woord Engels of Duits), maar uiteindelijk begrepen we elkaar. Op dinsdag zijn we naar Loket nad Ohri gereisd, vanaf daar begon onze kanoreis naar Perstjen (ongeveer 50-55km). We hadden een reis in gedachte van vier dagen, waardoor we dus op vrijdag op de plek van bestemming zouden aankomen. De rivier was afwisselend rustig stromend of snel stromend. Ook de hoeveelheid rotsen varieerde van veel tot weinig. Een afwisselend parkour dus. Op de eerste dag hebben we zo'n 12km afgelegd en hebben we overnacht op een camping in Karlovy Vary die we ter plekke geboekt hebben (400 kroon voor 5 pers. en 3 tenten). Dit was blijkbaar een andere camping dan aangegeven in het boekje, die lag namelijk 400 meter verderop. Op woensdag hebben we zo'n 25km afgelegd. Een stuk langer dan gepland, maar blijkbaar hebben we een camping gemist die op ongeveer 15km afstand zou moeten zitten. Ook hier konden we eenvoudig een plekje huren (300 kroon voor 5 pers. 3 tenten). Op donderdag hebben we het laatste stuk afgelegd van zo'n 14km, waarbij we op het eindpunt arriveerden. We hebben daar onze kano's ingeleverd bij een man die daar een pension heeft. We hebben de tenten meegenomen naar een nabij gelegen camping, daar hebben we de nacht doorgebracht voor 335 kroon. Op vrijdag hebben we de tenten vervolgens teruggebracht naar het eindpunt. Niemand wist hoe je terug zou kunnen komen bij het beginpunt, dus hebben we maar een taxi gepakt naar Loket nad Ohri. Al met al hebben we een erg leuke reis gehad, er waren nog een aantal Tsjechen die hetzelfde parkour aflegden en met wie we dan ook gezellig op de camping pivo hebben gedronken. Later op de avond kwam uiteraard de slivovice op tafel dus dat is allemaal erg gezellig geworden.

Soms wat chaotisch

★★★☆☆
3 5 1
Wij zijn tevreden over de kanoreis. De campings waren echter erg basic (toilet) en locaties soms slecht ( industrieterrein, sportveld). De verwachtingen hierover hadden beter gemanaged worden.

Fantastische kanotocht!

★★★★★
5 5 1
Zeer goede hotels (vooral Atmosfera in Loket!). Zeer mooie natuur en mooie steden. Ideale vakantie voor gezin met opgroeiende kinderen. iets meer informatie over transportmogelijkheden zou handig geweest zijn: transport van eindbestemming naar start zoals jullie zeiden was meestal niet mogelijk met openbaar vervoer omdat treinen niet in de voormiddag rijden. in sommige gevallen was andersom wel een optie. een precies adres of een GPS locatie van de eind- en startpunten was wel handig om het met de auto te vinden. Best aanvullen op overzichtsblad. voor traject Trnice - Sabina zou ik aanraden om niet met de auto naar de camping te rijden (smal paadje met heel diepe putten en plassen) , maar de auto aan de start te laten staan en met de trein terug te komen.

Mooie reis

★★★★☆
4 5 1
Over het algemeen was het een heel mooie reis, vooral prachtige natuur, maar er was wel nogal wat verwarring bij het vinden van het startadres met de Kajak.. Het eindpunt was duidelijk vermeld, maar het startpunt helemaal niet. We hebben redelijk wat tijd verloren om dit te vinden.. Hotel zelf was heel goed. Ene camping al wat beter dan de andere.. maar deze waren wel goed terug te vinden. Veel uitleg hebben we ter plekke niet echt gekregen.. maar al bij al was het zeker de moeite en zou ik het iedereen aanraden, maar dan wel goed op voorhand bekijken waar ze zullen starten.. ;)

Vltava niet geschikt voor families

★★☆☆☆
2 5 1
Vltava kanoreis is niet echt geschikt voor families. De campings zijn druk en overvol en er wordt veel gedronken.

Gezellig

★★★★☆
4 5 1
De kano tocht is goed bevallen. We hadden de rivier iets spannender verwacht, maar het weer was erg mooi en het reisgezelschap en leiding erg aardig. De campings waren echt Tjechisch, weinig regeltjes en erg gezellig.

Leuke kanotocht

★★★★☆
4 5 1
We hadden prachtig weer, en het was een erg mooie lokatie. De Transfer was snel en het personeel zeer vriendelijk. De volgende keer zou ik nog wat meer door de (rustige) natuur willen kanoen ipv het laatste stuk langs het verkeer.

Goed georganiseerd

★★★★☆
4 5 1
We hebben op twee camping overnacht. De eerste was Na Piskarne. Het sanitair was daar smerig, dit gold voor zowel de wc's als de douches. De tweede kamping was goed, dit was de camping bij Zlata Koruna. Verder stond in de informatie die we kregen dat het slechts een kwartier lopen was van Na Piskarne naar Cesky Krumlov. Deze informatie klopt niet, het is een kwartiertje rijden lopend is het eigenlijk niet te doen. Verzoek om die informatie aan te passen. Verder was het goed georganiseerd.

Waanzinnig leuk!

★★★★★
5 5 1
We vonden het waanzinnig leuk, het was precies zoals we het hadden gehoopt. Lekker zelfstandig alles bepalen, lekker avontuurlijk. Wij vonden het erg leuk dat de campings niets meer hadden dan het nodige en de natuur was prachtig. Het contact over de boeking ging erg vloeiend goed en de informatie was uitgebreid en duidelijk. Het was jammer dat de kanogids in het Tsjechisch was (lezen over de campings kon niet) maar hij was nog steeds erg behulpzaam.

Waanzinnig leuk!

★★★★★
5 5 1
We vonden het waanzinnig leuk, het was precies zoals we het hadden gehoopt. Lekker zelfstandig alles bepalen, lekker avontuurlijk. Wij vonden het erg leuk dat de campings niets meer hadden dan het nodige en de natuur was prachtig. Het contact over de boeking ging erg vloeiend goed en de informatie was uitgebreid en duidelijk. Het was jammer dat de kanogids in het Tsjechisch was (lezen over de campings kon niet) maar hij was nog steeds erg behulpzaam.

Leuke tocht

★★★★★
5 5 1
Deze 2-daagse was een zeer leuke tocht, perfect te doen met kinderen. Heel relaxt en niet moeilijk.

Leuke tocht

★★★★★
5 5 1
Deze 2-daagse was een zeer leuke tocht, perfect te doen met kinderen. Heel relaxt en niet moeilijk. Aanrader: De natuurcamping Hubertus, ong 5km voorbij Karlovy Vary.

Leuke tocht

★★★★★
5 5 1
Deze 2-daagse was een zeer leuke tocht, perfect te doen met kinderen. Heel relaxt en niet moeilijk.

Matig

★★★☆☆
3 5 1
Matig, er schortte nog al wat aan het contact tussen uw team en de mensen ter plekke. Ik kan daar telefonisch meer informatie overgeven. Het belangrijkste was dat de 2 daagse kanotocht aan ons aangeboden in feite een 1 daagse kanotocht was, voor wat de te varen afstand betreft. Gelukkig kon ik zelf ter plekke in overleg het schema wijzigen. Maar ook waren er op verschillende locaties de reserveringen niet of onjuist doorgekomen.

Leuk avontuur!

★★★★☆
4 5 1
Het was een leuk avontuur, gelukkig dat er nog een gezin met kinderen mee was anders was het toch een teleurstelling geworden. Het was allemaal heel ontspannen zo dobberen door het Tsjechische landschap. Reisleiding was prima wachtte netjes bij gevaarlijke stukken. De campings basic maar wel gezellig en schoon. Alleen bij de laatste camping was geen schaduw en da's best warm met 37 graden.

Leuk avontuur!

★★★★☆
4 5 1
Het was een leuk avontuur. Het was allemaal heel ontspannen zo dobberen door het Tsjechische landschap. De campings basic maar wel gezellig en schoon. Alleen bij de laatste camping was geen schaduw en da's best warm met 37 graden.

Bijzondere kanoweek

★★★☆☆
3 5 1
We hebben een bijzondere kanoweek achter de rug. Heerlijk chaotische kano-campings met echt alleen basisvoorzieningen (

Leuke vakantie

★★★★☆
4 5 1
Leuke vakantie, typisch tsjechisch, voor herhaling vatbaar.

Great trip!

★★★★☆
4 5 1
Booking our canoe trip on the website was easy and clear. Holiday vouchers were send to my home address, only disappointment was to find that the free river information folder was in Czech and therefore not usable. Getting to the camping in Trsnice was easy by taxi from Cheb. The person in charge only speaks Czech and average German, but no English, this was luckily not a problem because I happen to speak German. The canoe was great and so were the other materials we rented (barrel, tent) Mattresses were crap, but what else do you expect really ;) It was easy to find campings via the map they gave us at the start and same counts for the place in Karlovy Vary were we had to hand in all the stuff. It was a great trip, thank you.

Het was een geweldige reis!

★★★★☆
4 5 1
Het was een geweldige reis. Er waren een paar minpuntjes, De eerste camping was erg slecht. Geen water en stroom en toiletten. Er was alleen een ouderwetse "poepdoos" Verder waren de campings uiterst rumoerig tot na middernacht. Het kano

Prachtige kanotocht!

★★★★☆
4 5 1
Wij boekten de driedaagse kanotocht op de Ohre. Vooraf gelogeerd in Cheb, waar niet betaald bleek voor het ontbijt, maar dat werd in de loop van de nacht nog rechtgezet. De kano's zijn basic, de briefing ook. Gelukkig ontvingen we op voorhand van Actief in Tsjechi

Prachtige kanotocht!

★★★★☆
4 5 1
Wij boekten de driedaagse kanotocht op de Ohre. Vooraf gelogeerd in Cheb, waar niet betaald bleek voor het ontbijt, maar dat werd in de loop van de nacht nog rechtgezet. De kano's zijn basic, de briefing ook. Gelukkig ontvingen we op voorhand van Actief in Tsjechi

Prachtige kanotocht!

★★★★☆
4 5 1
Wij boekten de driedaagse kanotocht op de Ohre. Vooraf gelogeerd in Cheb, waar niet betaald bleek voor het ontbijt, maar dat werd in de loop van de nacht nog rechtgezet. De kano's zijn basic, de briefing ook. Gelukkig ontvingen we op voorhand van Actief in Tsjechi

Kanotour Ohre

★★★★☆
4 5 1
We hebben enkel de kano's op de valreep geregeld. Dat ging prima. De reis was goed. De informatie die je vtv had gegeven was prima. (De campings langs de Ohre waren in het weekend overigens overvol en luidruchtig.)

Kanotour Ohre

★★★★☆
4 5 1
De reis was goed. De informatie die je vtv had gegeven was prima. (De campings langs de Ohre waren in het weekend overigens overvol en luidruchtig.)

Kanotour Ohre

★★★★★
5 5 1
We hebben enkel de kano's op de valreep geregeld. Dat ging prima. De reis was goed. De informatie die je vtv had gegeven was prima. (De campings langs de Ohre waren in het weekend overigens overvol en luidruchtig.)

Geweldig leuk!

★★★★★
5 5 1
De kanovakantie op de Ohre was geweldig leuk. Een kano-vakantie in Tsjechie is voor ons wel voor herhaling vatbaar. Gelukkig was het weer goed; met slecht weer lijkt het me vreselijk. Jullie hebben ons steeds vriendelijk te woord gestaan / gemaild; dat was prettig. De info vooraf met informatie over de routes, de gevaren, de campings langs de route, was erg nuttig. De camping bij Loket was erg vol en de man wilde ons weg sturen omdat we niet hadden gereserveerd. Gelukkig was er een vriendelijke tsjech die het voor ons op nam en toen mochten we toch nog blijven. We hebben de Tsjechen ervaren als een vriendelijk volk. We zijn tijdens het kano

Goede organisatie

★★★★★
5 5 1
Goede organisatie's, die veel weten van wat ze doen en van de omgeving. Wel zou ik graag willen opmerken dat het moeielijk was om met u contact te krijgen. We hadden wel met richting oostwaarts contact gelegd maar het duurde nog +/- een uur voor dat we met u contact hadden.

Heel aangename ervaring.

★★★★☆
4 5 1
De kanovakantie op de Ohre met mijn twee dochters was een heel aangename ervaring, we hebben er alledrie erg van genoten. Enige minpuntje vond ik de campings. Ik hoef niet veel luxe te hebben, ik ben best tevreden met een wei in een bos als die mooi gelegen is. En daar wringt het schoentje: we kwamen terecht op lawaaierige en overvolle campings in de buurt van een fabriek of op het tuintje van de lokale voetbalclub. Als je de natuur in wil, zijn dat niet bepaald fijne overnachtingen. Het gaat niet om de luxe, maar om de rust. Laat die puntjes van kritiek geen afbreuk doen aan mijn eerste opmerking: de tocht is heel fijn!

Heel aangename ervaring.

★★★★☆
4 5 1
De kanovakantie op de Ohre met mijn twee dochters was een heel aangename ervaring, we hebben er alledrie erg van genoten. Enige minpuntje vond ik de campings en het ontbijt. Ik hoef niet veel luxe te hebben, ik ben best tevreden met een wei in een bos als die mooi gelegen is. En daar wringt het schoentje: we kwamen terecht op lawaaierige en overvolle campings in de buurt van een fabriek of op het tuintje van de lokale voetbalclub. Als je de natuur in wil, zijn dat niet bepaald fijne overnachtingen. Het gaat niet om de luxe, maar om de rust. Het ontbijt was ook niet veel soeps, iets gezonder (bio? iemand?) en met minder afval had best gemogen. Het heeft weinig zin van de natuur te willen genieten om die dan vuil achter te laten. Laat die puntjes van kritiek geen afbreuk doen aan mijn eerste opmerking: de tocht is heel fijn, en ook de begeleiding is heel vriendelijk en behulpzaam (mijn tent bleek kapot te zijn en ze leenden mij onmiddellijk hun eigen persoonlijke tent.)

Heel aangename ervaring.

★★★★☆
4 5 1
De kanovakantie op de Ohre met mijn twee dochters was een heel aangename ervaring, we hebben er alledrie erg van genoten. Enige minpuntje vond ik de campings. Ik hoef niet veel luxe te hebben, ik ben best tevreden met een wei in een bos als die mooi gelegen is. En daar wringt het schoentje: we kwamen terecht op lawaaierige en overvolle campings in de buurt van een fabriek of op het tuintje van de lokale voetbalclub. Als je de natuur in wil, zijn dat niet bepaald fijne overnachtingen. Het gaat niet om de luxe, maar om de rust. Laat die puntjes van kritiek geen afbreuk doen aan mijn eerste opmerking: de tocht is heel fijn!

We hebben genoten!

★★★★★
5 5 1
Het was een fijne reis, we hebben er van genoten! Heel fijn dat jullie de kano en al het andere benodigde materiaal hebben geregeld. Dat was allemaal goed in orde. En wat een ideaal start -en eindpunt, zo dichtbij treinstations. Prettig dat we dit allemaal niet zelf uit hoefden te zoeken. Hoewel we voor de reis begon niet wisten of we bij het eindpunt opgehaald zouden worden of met het openbaar vervoer terug zouden gaan, maar dat werd allemaal duidelijk tijdens de reis zelf. Ook de Kanogids was zeer handig! Er stonden wel een aantal campings in die niet (meer?) bestaan, maar gelukkig waren er ruimschoots voldoende campings langs de route. Verbeterpunten: - Toen we de avond voor de boeking op het startpunt aankwamen was er niks en niemand. Gezien het campingsymbooltje in de kanogids dachten we daar te kunnen kamperen, maar er was alleen een grasveld met een niet te duiden houten hokje, waar verder ook geen informatie op stond. We hadden even het gevoel dat we misschien belazerd zouden zijn, maar omdat mensen uit de buurt kanoverhuurder wel kenden, en na een telefoontje de volgende ochtend, bleek toch alles goed geregeld te zijn. Toen we 5 dagen later overigens weer terug kwamen op het beginpunt, was er een heuse camping uit de grond 'gestampt' met WC-hokjes en eettentje. Misschien waren we net een beetje vroeg in het seizoen. - Heel handig dat kanoverhuurder Duits

We hebben genoten!

★★★★★
5 5 1
Het was een fijne reis, we hebben er van genoten! Hartelijk dank voor het organiseren van onze reis! Het was de moeite waard.

We hebben genoten!

★★★★★
5 5 1
Het was een fijne reis, we hebben er van genoten! Heel fijn dat jullie de kano en al het andere benodigde materiaal hebben geregeld. Dat was allemaal goed in orde. En wat een ideaal start -en eindpunt, zo dichtbij treinstations. Prettig dat we dit allemaal niet zelf uit hoefden te zoeken. Hoewel we voor de reis begon niet wisten of we bij het eindpunt opgehaald zouden worden of met het openbaar vervoer terug zouden gaan, maar dat werd allemaal duidelijk tijdens de reis zelf. Ook de Kanogids was zeer handig! Er stonden wel een aantal campings in die niet (meer?) bestaan, maar gelukkig waren er ruimschoots voldoende campings langs de route. Verbeterpunten: - Toen we de avond voor de boeking op het startpunt aankwamen was er niks en niemand. Gezien het campingsymbooltje in de kanogids dachten we daar te kunnen kamperen, maar er was alleen een grasveld met een niet te duiden houten hokje, waar verder ook geen informatie op stond. We hadden even het gevoel dat we misschien belazerd zouden zijn, maar omdat mensen uit de buurt kanoverhuurder wel kenden, en na een telefoontje de volgende ochtend, bleek toch alles goed geregeld te zijn. Toen we 5 dagen later overigens weer terug kwamen op het beginpunt, was er een heuse camping uit de grond 'gestampt' met WC-hokjes en eettentje. Misschien waren we net een beetje vroeg in het seizoen. - Heel handig dat kanoverhuurder Duits

kano

★★★☆☆
3 5 1
Goed. alleen kajakken. Er werd niet aangeboden spullen in de grote ton op de boot van de leidinggevende te doen. We hebben in kleine ton gedaan op onze kajak maar die was lek. gevolg twee camera's en een iphne kapot.

Niet aan te bevelen

★☆☆☆☆
1 5 1
De camping die werd aanbevolen was ronduit smerig. De communicatie met team actief verschrikkelijk zowel thuis als zeker op plek van bestemming. En dat vervoer minder is als hier moge duidelijk zijn maar toch wel heel erg anders als verwacht. En zoals vermeld rafting het leek er niet op. Het was rustig kabbelend water. Zodat we de kano veel eerder hebben terug gebracht omdat het totaal niet leek op wat we hadden verwacht. Het spijt me erg maar team actief vakantie zou ik niet weer boeken.

Waanzinnig leuk!

★★★★★
5 5 1
We vonden het waanzinnig leuk, het was precies zoals we het hadden gehoopt. Lekker zelfstandig alles bepalen, lekker avontuurlijk. Wij vonden het erg leuk dat de campings niets meer hadden dan het nodige en de natuur was prachtig. Het contact over de boeking ging erg vloeiend goed en de informatie was uitgebreid en duidelijk. Het was jammer dat de kanogids in het Tsjechisch was (lezen over de campings kon niet) maar hij was nog steeds erg behulpzaam.

Geslaagd

★★★★☆
4 5 1
De kanovakantie was erg geslaagd! We hebben vier dagen gekanood, we vonden de natuur heel mooi. Na het weekend was het heerlijk rustig op de rivier. Elke avond hebben we een kampvuurtje gemaakt; super dat zomaar mag daar :-)

Verbeterd

★★★★☆
4 5 1
De kanotocht was VEEL BETER georganiseerd dan vorig jaar. De kanoleiders waren vrolijk, namen duidelijk op een prettige manier leiding en zochten veel meer contact met de hollanders. Het leuke daarvan was dat wij hollanders daardoor echt meer bij de gehele kanogroep hoorden en duidelijk meer contact met de Tsjechen in de groep kregen. Vorig jaar waren echt de hollanders op elkaar aangewezen, dus dat was dit jaar echt leuker en beter.

Alle prima

★★★★☆
4 5 1
Alles is goed gegaan. We zijn inmiddels weer droog terug gekeerd op ons vakantieadres in Oostenrijk. Fantastisch weer en het stuk van Koruna naar Bortov was een goede keuze ! Dank voor de organisatie en tot een volgende keer .

Bedankt

★★★★☆
4 5 1
Heel erg bedankt voor de goede service, wij zijn blij dat dit in orde is!

Waanzinnig leuk!

★★★★★
5 5 1
We vonden het waanzinnig leuk, het was precies zoals we het hadden gehoopt. Lekker zelfstandig alles bepalen, lekker avontuurlijk. Wij vonden het erg leuk dat de campings niets meer hadden dan het nodige en de natuur was prachtig. Het contact over de boeking ging erg vloeiend goed en de informatie was uitgebreid en duidelijk. Het was jammer dat de kanogids in het Tsjechisch was (lezen over de campings kon niet) maar hij was nog steeds erg behulpzaam.

Geslaagd

★★★★☆
4 5 1
De kanovakantie was erg geslaagd! We hebben vier dagen gekanood, we vonden de natuur heel mooi. Na het weekend was het heerlijk rustig op de rivier. Elke avond hebben we een kampvuurtje gemaakt; super dat zomaar mag daar :-)

Verbeterd

★★★★☆
4 5 1
De kanotocht was VEEL BETER georganiseerd dan vorig jaar. De kanoleiders waren vrolijk, namen duidelijk op een prettige manier leiding en zochten veel meer contact met de hollanders. Het leuke daarvan was dat wij hollanders daardoor echt meer bij de gehele kanogroep hoorden en duidelijk meer contact met de Tsjechen in de groep kregen. Vorig jaar waren echt de hollanders op elkaar aangewezen, dus dat was dit jaar echt leuker en beter.

Alle prima

★★★★☆
4 5 1
Alles is goed gegaan. We zijn inmiddels weer droog terug gekeerd op ons vakantieadres in Oostenrijk. Fantastisch weer en het stuk van Koruna naar Bortov was een goede keuze ! Dank voor de organisatie en tot een volgende keer .

Bedankt

★★★★☆
4 5 1
Heel erg bedankt voor de goede service, wij zijn blij dat dit in orde is!

Deel uw eigen kano evaring met ons!

Waardering

Fietsen

Vakantie was geweldig leuk.

★★★★★
5 5 1
Dag Team Actief in Tjechie, Vakantie was geweldig leuk. In het begin waren er voor ons wat onduidelijkheden. We hebben geen GPS en willen niet constant op onze telefoon moeten kijken om digitale bestanden binnen te halen. (waarschijnlijk ouderwets, maar in het dagelijks leven zijn we al zo digitaal met z’n allen, dat willen we in de vakantie niet) Daarom hebben we een meer gedetailleerde kaart gekocht en zo konden we de routes vinden mbv bewegwijzering. Tjechie is gaaf, onderkomens ook erg prettig en prima, bagage vervoer ging uitstekend, ontbijt was overal meer dan geweldig. De extra gevraagde fietstassen is niet meer gelukt. We hadden ons van te voren niet gerealiseerd dat de opgave van fietsen zo bindend zou zijn. Al met al bijzonder tevreden. Met vriendelijk groeten, Anoniem

geweldige fiets excursie

★★★★★
5 5 1
De fiets excursie was zeer mooi je komt op plaatsen waar je anders niet zo gouw komt en er was een goede gids deze gaf goed uitleg en nam de tijd.

Super weekend gehad!

★★★★★
5 5 1
Super weekend gehad, alle activiteiten die door jullie zijn georganiseerd waren top.

Geslaagde vakantie

★★★★☆
4 5 1
Mooie reisbestemming. Mijn bagage werd telkens keurig bij de verschillende hotels bezorgd. De hotels zijn van een goed kwaliteitsniveau. De fietstochten waren geweldig. Geslaagde vakantie.

Leuke fietstocht

★★★☆☆
3 5 1
De fietstocht van Praag naar Dresden was zeker de moeite waard. De kwaliteit en dienstverlening van het fietsverhuurbedrijf liet te wensen over. Mocht u daar info over willen, dan kunt u contact met me opnemen en zal ik u nadere info verstrekken.

Erg mooie reis

★★★★☆
4 5 1
Het was een erg mooie reis door Tsjechi

Zeer tevreden

★★★★★
5 5 1
We waren zeer tevreden, ook over jullie service!

Interessante fietsroutes

★★★★☆
4 5 1
Fietsroutes zeer interessant, moeilijkheidsgraad iets duidelijker weergeven in brochure. Voor de rest zeer tevreden, ook over de communicatie. Wie weet volgend jaar terug naar een ander deel van Tsjechi

Tevreden

★★★☆☆
3 5 1
Fietsroutes zeer interessant, moeilijkheidsgraad iets duidelijker weergeven in brochure. Verblijf hotel Srni, 4 ipv 3 sterren verblijf zou beter zijn. Eetzaal en eten waren onder verwachting. Liever wat meer betalen. Voor de rest zeer tevreden, ook over de communicatie. Wie weet volgend jaar terug naar een ander deel van Tsjechi

Snelle en duidelijke service.

★★★☆☆
3 5 1
Snelle en duidelijke service. De omgeving en uitgezette fietstocht was fantastisch. Accommodatie in Jicin was super. Overige hotels waren beduidend minder. De kamers waren voor 4 personen soms wel erg krap bemeten. Voor de prijs die we voor de tocht betaalden hadden we eigenlijk wat meer verwacht. Als we direct bij de hotels hadden geboekt, zouden we veel lager uit zijn geweest, dan hetgeen we via uw organisatie hebben betaald. Dat is wrang zeker als een aantal hotels dan ook nog aangeven dat we niet van alle faciliteiten gebruik kunnen maken, omdat we een goedkoper arrangement hebben. Conclusie: prijs kwaliteit verhouding kan beter.

Goed advies

★★★★★
5 5 1
Prima goed advies en begeleiding door jullie

Leuke activiteit

★★★★☆
4 5 1
Praag, geweldige stad, Olympik Tristar, basic, voldoende, ligging tov stad prima, maar inderdaad 'triest en grijs'. Mountainbike tour, geweldig leuk!

Genoten!

★★★★★
5 5 1
Sarah was onze vlaamse gids die ons op de fiets Praag liet zien! Het was geweldig! Goede kwaliteit fietsen! Geweldig leuke en veilige route! Sarah kon met een passie over Praag vertellen, alsof ze er al jaren woont, wat niet het geval bleek te zijn! Ook op vragen van onze kant wist ze continu antwoorden te geven! Haar enthousiastme was heel leuk, we hebben dus genoten van deze trip! Als wij nog een keer naar tsjechie gaan, zal dat zeker met deze organisatie zijn want ook de info vooraf was erg uitgebreid.

Leuke activiteit

★★★★☆
4 5 1
Praag, geweldige stad, Olympik Tristar, basic, voldoende, ligging tov stad prima, maar inderdaad 'triest en grijs'. Mountainbike tour, geweldig leuk!

Prachtig.

★★★★★
5 5 1
Mijn man en ik hebben een heerlijke week (3-10 juli) gehad in Praag en het Boheems Paradijs. Het landschap en stedeschoon was prachtig, iedereen was uiterst vriendelijk en gastvrij, alle verbindingen verliepen prima en de bagage werd geheel volgens plan vervoerd. We willen jou en je team hartelijk bedanken voor alle voorbereidingen.

Super

★★★★☆
4 5 1
Super weekend gehad, alle activiteiten die door jullie zijn georganiseerd waren top.

Ideale mix

★★★★☆
4 5 1
Ideale mix van stad en natuur, inspanning en relaxen, echt top, zowel het Duitse als het Tsjechische deel. Voor ons was Bad Schandau het hoogtepunt.

Leuke route

★★★★★
5 5 1
echt een makkelijke route en ideaal fietsweer gehad in september

Mooie route

★★★★★
5 5 1
mooie afwisselende route, prachtige landschappen

Prima

★★★★☆
4 5 1
alles prima verzorgd!

Tevreden

★★★★★
5 5 1
We waren zeer tevreden, ook over jullie service!

Deel uw eigen fiets ervaring met ons!

Waardering

Fun en uitgaan

Super weekend gehad!

★★★★★
5 5 1
Super weekend gehad, alle activiteiten die door jullie zijn georganiseerd waren top.

Proost!

★★★★☆
4 5 1
... Proost. Dank voor de goede organisatie!

Deel uw eigen “fun en uitgaan” recensie met ons!

Waardering

Adrenaline

super ervaring

★★★★★
5 5 1
raften is uitstekend bevallen

Zeer geslaagd

★★★★★
5 5 1
... We waren met een groep van 11 mannen rond de 30, en iedereen vond het een zeer geslaagde activiteit. Ik denk dat het relatief goedkoop was en verder hebben we lekker geluncht bij de locatie.

Leuk

★★★★☆
4 5 1
... nooit gedacht dat ik dit leuk zou vinden!

crazy en fun

★★★★☆
4 5 1
Ik reis heel veel waarbij ik altijd op zoek ben naar gekke en bijzondere activiteiten. Maar van alles wat ik gedaan en gezien heb staat dit echt tussen de top activiteiten van mijn 'crazy en fun things to do' lijst!! Zeker de moeite waard!

leuk activiteitenpakket

★★★★☆
4 5 1
Hele leuke vakantie, mooie omgeving en veel te doen. Wij hadden het activiteitenpakket geboekt, super leuk om te doen. Zeker voor herhaling vatbaar. Alleen bij aankomst eerst de keuken schoongemaakt en vuil rooster in de oven.

Deel uw eigen “adrenaline activiteit” recensie met ons!

Waardering

Mountainbiken

Prachtig in de herfst

★★★★★
5 5 1
Leuke en unieke activiteit met goede begeleiding! Wij hebben ons rot geamuseerd!

Kort maar leuk

★★★☆☆
3 5 1
De tocht was kort maar wel erg leuk om te rijden. Alleen de routebeschrijving was zeer slecht omdat we naar een verkeerd berghotel werden gestuurd. Hierdoor waren we de verkeerde berg opgereden en was een anderhalf uur durende klim dus voor niks geweest. Vervolgens moesten we de weg vragen naar het juiste hotel wat ook niet erg gemakkelijk was omdat de meeste locale bewoners niet wisten waar dit hotel zat. Verder was de reis leuk, maar soms ook slecht aangegeven. We waren 2x verkeerd gereden omdat er geen bordjes stonden en de kaart ook erg onduidelijk was.

Fantastisch!

★★★★☆
4 5 1
Fantastisch! Erg leuke en goed onderhouden mountainbike tracks. Sinds de opening zijn er veel nieuwe paden bijgekomen. En het worden er nog steeds meer. Omdat Singltrek pod Smrkem inmiddels redelijk goed bekend is, is het soms erg druk. Maar al bij al echt een aanrader, bijzonder buiten het hoogseizoen.

Heel tevreden

★★★★★
5 5 1
Heel tevreden van de reis! - Het landschap is erg mooi, uitstekende wandelpaden. Ik ben wel twee keer verloren gelopen, maar dat was niet zo erg. Accommodatie was prima in orde. Hoewel ouderwets, is het hotel in Horni Blatna me erg bevallen. Heel mooi stadje ook. Overal waren de mensen erg vriendelijk. Praktische informatie: Bozi Dar kan je vanuit Duitsland perfect bereiken als je de bus nemen tot "Oberwiesenthal - Neues Haus". Dan is het nog 400 m stappen. Ik heb jullie reisbureau intussen al aanbevolen bij mijn vrienden en familie.

Goed geregeld

★★★★☆
4 5 1
Goed geregeld. Accommodaties waren voldoende tot goed geoutilleerd.

Geslaagd

★★★★☆
4 5 1
In het begin leek het of de mountainbikes niet echt in orde waren en zelfs verouderd. Na enkele wissels hadden we het beste materiaal van het verhuurcentrum en konden we vertrekken. Onderweg hebben we geen stukken gehad dus dat was het belangrijkste. Uiteindelijk hebben we de wandelroutes genomen naar Turnov en daarna naar Kozakov. Een stevige uitdaging. Na Kozakov hebben we over de weg afgedaald naar Zelezni-Brod en daarna langs de rivier terug naar Mala Skala. We hebben in de buurt overnacht in penzion Formanka. Gezellig pensioen in Splzov.

Deel uw eigen mountainbike recensie met ons!

Waardering