Menu

Beschrijving

Elberoute van Praag naar Dresden * groepsreis *

Elbe route ofwel Labska stezka Een prachtige fietstocht langs de Moldau en de Elbe van Praag naar Dresden door een gebied vol geschiedenis, cultuur en natuur. De gouden stad Praag wordt door UNESCO beschermd als wereldcultuurerfgoed. Dresden wordt als een van de mooiste steden van Duitsland ook wel "het Florence van Duitsland" genoemd. We volgen de rivieren de Moldau en de Elbe (Labe) door een glooiend landschap en doen onderweg de schilderachtige stadjes Mělník (wijnbouw), Litoměřice en kuuroord Bad Schandau aan. De tocht leidt ook door het unieke grensoverschrijdende Nationaal park Tsjechisch - Saksisch Zwitserland. De laatste kilometers gaan door de romantische Dresdenvallei.

De fietstocht van Praag naar Dresden is fysiek niet al te zwaar, ook geschikt voor niet getrainde fietsers. 198 km fietsen, licht inspannend, 6 dagen, 5 nachten. Aankomst in Praag op eigen gelegenheid.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Vertrekpunt PraagVandaag stijgen we niet veel, maar we fietsen wel een afwisselende route naar een populaire wijnbouwregio in Tsjechië: de regio Mělník. Het is een mooie warming up voor de komende dagen. Kort voordat we Praag verlaten, passeren we het barokke Trója kasteel. We fietsen in de noordelijke richting langs de oevers van de Vltava rivier. De rivier stroomt hier door een diep vallei en onthult zo interessante rotsformaties. Onderweg bezoeken we o.a. de kastelen in Nelahozeves en Veltrusy.

Dan volgt de eerste klim, voor de afwisseling kun je daarna even wandelen door de stad Mělník- het hart van de Tsjechische wijnstreek. In Mělník, die op de samenstroming van de Vltava en de Labe ligt, proeven we de uitstekende lokale wijnen.

fietsen van Praag naar Dresden kan deels met de boot!De etappe leidt vandaag door de Labe vallei en heeft geen noemenswaardige hoogteverschillen. De Vltava rivier stroomt in de Labe (Elbe), de Labe rivier neemt in haar kracht toe en wordt langzaam een belangrijke Europese waterweg.

De meest indrukwekkende stop is vandaag het voormalige vestingwerk Terezín (Theresienstadt) uit het einde van de 18e eeuw. Tijdens de 2de Wereldoorlog was deze plaats een concentratiekamp voor Joden. Dit tijdperk werd gevuld met haat en wreedheid en tekende de dramatische geschiedenis van Terezín. We sluiten de dag af in de oude kleurrijke stad Litoměřice.

even bijkomen onderwegVandaag ontdekken we het romantische landschap van het Centraal Boheemse Hoogland. We zullen tijdens de tocht omringd zijn door heuvels met daarop een aantal middeleeuwse ruïnes, maar we blijven nagenoeg vlak fietsen. Het kasteel Střekov, dat gebouwd werd op de top van een steile rotsklif, behoort tot een van de meest romantische kastelen in Tsjechië. De bestemming van vandaag is de stad Děčín - de laagst gelegen stad in Tsjechië.

De beroemde Pravčická bránaDeze dag biedt veel keuze: je kunt beslissen of je wil fietsen of varen op een schip. Het staat vast dat we in Hřensko gaan overnachten. Dit grensstadje ligt in het hart van nationaal park Boheems-Saksisch Zwitserland en biedt veel aantrekkelijke activiteiten. Hier kruisen veel toeristische routes die door rotsachtige landschappen, nauwe passen en langs diepe ravijnen gaan.

Een unicum is de Pravčická brug - de grootste natuurlijke steenbrug in Europa. Je kunt ook varen op de bootjes door de kloof van de rivier Kamenice. Een combinatie van een boottocht met een fietstocht door een romantisch dal met een historische tram in Bad Schandau is natuurlijk ook mogelijk! Hoewel je de hele dag in het laagst gelegen gebied van Tsjechië beweegt, voel je je hier alsof je in de bergen bent.

 • Afstand: 39,98 km
 • Overnachten: in Hřensko
 • Klimmen: 687 m
 • Dalen: 682 m
 • interactieve kaart

DresdenVandaag zit vol met historische bezienswaardigheden. Na het passeren van de grens arriveren we in de plaats Bad Schandau. Daar kunnen we de vesting Königstein bewonderen en een stukje verderop een prachtige rotsformatie met een romantische kasteelruïne. Een paar kilometer verder, fietsen we door de stad Pirna en we zijn inmiddels in de Vallei van Dresden. Er zijn verschillende mooie kastelen en musea van muziekmeesters, zoals Karl Maria Weber of Richard Wagner, die in dit gebied componeerden. De eindbestemming van deze etappe is tevens de bestemming van deze tocht: de stad Dresden.

Fietsen van Praag naar Dresden langs de ElbeJe kunt de schoonheid van de stad Dresden ontdekken. Heb je interesse dan kunnen we een gids voor je regelen of je verblijf verlengen. Er is geen andere stad in Duitsland die de turbulente geschiedenis van dit land zo goed symboliseert. Dresden heeft door de eeuwen heen veel doorgemaakt op het gebied van culturele, religieuze en architectonische ontwikkeling. De nazistische periode werd gevolgd door een van de grootste bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. In een nacht werd bijna de hele stad in een ruïne veranderd. Dankzij een meer dan 20 jaar durende wederopbouw van de stad, kun je vandaag de schoonheid van de zogenaamde "Florence aan de Elbe" bewonderen.

 • Afstand: 0 km
 • Overnachting: geen

Hoe zwaar is deze tour?

Dalingspercentage "Wie thuis met enige bepakking 50 kilometer per dag kan fietsen, kan dat langs de Elbe ook. Behoudens een enkel heuveltje in het Tsjechische deel zijn de hoogteverschillen gering. Het bordje op de foto is eenmalig. De plekken waar je kunt drinken, eten of slapen zijn talrijk, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel kilometer je per dag rijdt, 30 tot 40 kilometer per dag of meer. Althans, buiten het hoogseizoen, want hartje zomer zitten die plekken vrij vol, je kunt echter vooraf bellen, de nummers staan in de fietsgids. Een treinstation is nooit ver weg. "

REIZEN Magazine, mei 2009]

 • Elbhangfest, Elbhangfest
 • Moritzburg Festival - Een van de meest prestigieuze kamermuziek festivals. Het festival vindt plaats in Moritzburg Kasteel dichtbij Dresden in augustus. Tijdens twee weken komen er veel soloartiesten over de hele wereld en dat levert een prachtig concert op als iedereen tegelijk optreedt. Moritzburgfestival
 • Dresden Music Festival - Is het grootste festival van Duitsland over klassieke muziek. Er worden verschillende concerten gegeven door internationale sterren en locale top artiesten. Musikfestspiele

Opties & extra's

Opties en extra's (algemeen)

reisgids Elbe-Radweg

reisgids Elbe-Radweg, prijs vanaf €14

Reisgids Elbe-Radweg, Teil 1: Von Prag nach Magdeburg, Bikeline, uitg. Esterbauer (140 p. waarvan 1 t/m 60 tot Dresden gaan). Duitstalig met 1:75.000 kaartjes. Deze reisgids is niet strikt noodzakelijk om de route te kunnen fietsen. De route staat ter plekke erg goed aangegeven en is ook in gps beschikbaar.

Transfers

transfer per luxe bus van Dresden naar Praag

transfer per luxe bus van Dresden naar Praag, prijs vanaf €16

U kunt hier aangeven of u de transfer per bus wilt bijboeken. Geef a.u.b. aan of het gaat om de transfer van Dresden naar Praag voorafgaand aan de tour of de transfer van Dresden naar Praag na afloop van de tour.   Toelichting: In principe eindigt het arrangement in Dresden. Van daaruit gaan de deelnemers weer hun eigen weg. Als je met de auto bent gekomen naar Praag dan kun je met trein, taxi of bus terug. Veel deelnemers kiezen er ook voor om met de auto naar Dresden te reizen en dan van daaruit met de trein of bus naar de start van de reis in Praag te reizen. De auto blijft dan dus in Dresden staan.

Verlengen

overnachten voor aanvang in Praag in 1-persoonskamer

overnachten voor aanvang in Praag in 1-persoonskamer, prijs vanaf €69

Overnachten in Praag voor aanvang van het arrangement. Overnachting in een centraal gelegen ***hotel op basis van logies met ontbijt. Hotel Novomestsky*** of een gelijkwaardige accommodatie wat betreft locatie en kwaliteit. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

overnachten in Praag voor aanvang in 2-persoonskamer

overnachten in Praag voor aanvang in 2-persoonskamer, prijs vanaf €79

Overnachten in Praag voor aanvang van het arrangement. Overnachting in een centraal gelegen ***hotel op basis van logies met ontbijt. Hotel Novomestsky*** of een gelijkwaardige accommodatie wat betreft locatie en kwaliteit. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

overnachten in Praag voor aanvang in privé meerpersoonskamers

overnachten in Praag voor aanvang in privé meerpersoonskamers, prijs vanaf €26

Overnachten in Praag voor aanvang van het arrangement. Overnachting in een centraal gelegen ***hotel op basis van logies met ontbijt. Hotel Novomestsky*** of een gelijkwaardige accommodatie wat betreft locatie en kwaliteit. Kies het gewenste aantal personen in appartement/familiekamer.

Locale betaling en borg

boottocht op Elbe Děčín-Hřensko

boottocht op Elbe Děčín-Hřensko, prijs vanaf €8

Boottocht van Děčín-Hřensko-Bad Schandau-Königstein en Litoměřice tot Ústí nad Labem. Meer informatie op: www.labskaplavebni.cz. Het is mogelijk om je fiets mee te nemen op de boot. De boottocht is niet verplicht en kan ter plekke geboekt en betaald worden, wij houden zoveel mogelijk rekening met de tijdsplanning indien u de boottocht wenst.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Data & Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

 • sep

   

 • okt

   

 • nov

   

 • dec

   

Inclusief:

 • Ervaren gids
 • Bezemwagen
 • 5 nachten in ***hotels
 • 5 x half pension
 • Gedetailleerd kaartmateriaal
 • Route instructies
 • Bagagevervoer
 • Welcom briefing op de eerste dag
 • Transfer van gehuurde materialen terug Dresden - Praag*
 • Hulp en ondersteuning

Wij behouden ons het recht voor om het programma te wijzigen afhankelijk van actuele omstandigheden (wegwerkzaamheden, weer, hotel beschikbaarheid).

Op de kaart op de vorige tab is de route in grote lijnen weergegeven met enkele door ons gebruikte accommodaties voor de budget fietstocht van Praag naar Dresden.

Exclusief:

 • Boekingskosten (eenmalig)
 • Toeslag eenpersoonskamer
 • Huur fiets, helm, fietstassen etc.
 • Extra overnachting in Praag voorafgaand aan de groepsreis
 • GPS ontvanger met routes
 • Aankomst in Praag op de verzamelplek op de eerste dag is op eigen gelegenheid. U kunt transfer van het vliegveld of station naar het verzamelplaats en startpunt bijboeken.
 • Transfer vanuit Nederland/België naar Praag. U kunt aangeven in het online boekingsformulier als u een transfer bij wilt boeken. U ontvangt hiervoor een vrijblijvend prijsvoorstel.
 • Transfer terug naar Dresden *

* In principe eindigt de groepsreis in Dresden. Van daaruit gaan de deelnemers weer hun eigen weg. Als je met de auto bent gekomen naar Praag dan kun je vanuit Dresden met trein, taxi of bus terug. Veel deelnemers kiezen er ook voor om met de auto naar Dresden te reizen en dan van daaruit met de trein of bus naar de start van de reis in Praag te reizen.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €0 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
 • Duur : 6 dagen
 • Categorieen :
  • cultureel-historisch cultureel-historisch
  • fietsen fietsen
October 2018
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 30 personen in totaal
Aantal deelnemers (vanaf 12 jaar) (1 tot 30)

Totaal:
€ --.--