Menu

Beschrijving

Wandelvakantie in Malá Fatra Nationaal Park Slowakije

226 Malá Fatra, Veľká Fatra 1:100.000Malá Fatra National Park ligt in de meest westelijke Slowaakse bergen van Malá Fatra. Diepe kloven, rotsachtige pieken en een aantrekkelijke kam route vormen ideale omstandigheden voor een avontuurlijke bergtrektocht. Het gebied kent een gevarieerde geologische geschiedenis en dito reliëfvormen, zeldzame flora en fauna met toppredatoren zoals de wolf, lynx of beer. Tijdens deze tour loop je door het hele nationale park om zijn meest fantastische plekken in het algemeen te zien. Deze tour is geschikt voor diegenen die voor de eerste keer het park bezoeken en de zo veel mogelijk willen zien van de unieke fauna en flora. Verder zie je een locaal beroemde middeleeuwse kasteelruïne en een traditioneel Slowaaks dorp met houten huizen.

Dit wandelarrangement is afgestemd op de minder gevorderde - enigszins geoefende - wandelaars. Gemiddeld zijn de dagetappes zo'n 6 uur wandelen. Het hoogste punt dat je bereikt is de VEĽKÝ ROZSUTEC (1607,7m). De overnachtingen zijn in berghutten en goede hotels/pensions.

 Dankzij de diversiteit aan flora en fauna en een dicht netwerk van wandelpaden, is het nationale park Malá Fatra een van de populairste wandelbestemmingen in Slowakije. Toeristen komen vaak naar de kloof genaamd Jánošíkové diery, of komen naar de toppen van Rozsutec, Stoh of Tiesňavy. Het kamtraject is een van de meest veelzijdige routes van Slowakije. Gezinnen met kinderen of minder ervaren wandelaars kunnen een kabelbaan nemen naar het Snilovské-zadel. Als u een nacht in het midden van de bergen wilt doorbrengen, staan ​​er drie berghutten tot uw beschikking - namelijk berghut na Grúni, berghut under Chleb, berghut Onder Suchý.

Wat is de beste tijd om te gaan?

Wat is de beste tijd voor een wandeltocht in de Malá Fatra Nationaal Park Slowakije? Het hangt een beetje van de gekozen routes af. Juli en augustus zijn soms warm, nat en het kan druk zijn. September tot half oktober is optimaal maar juli en augustus kan wat ons betreft ook prima.

Het programma van dag tot dag

Self guided wandelvakantie met flexibele vertrekdata, 48 km in 6 dagen (waarvan 5 dagen wandelen), de tocht is mogelijk van juni tot oktober, overnachtingen in sfeervolle en comfortabele hotels/pensions en berghutten. Deze wandeltocht is voor enigszins geoefende wandelaars zelfstandig te doen zonder gids. Een suggestie voor de dag tot dag invulling staat hieronder beschreven.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

janosikove dieryDeze reis is ontworpen als privé arrangement voor alleen je eigen gezelschap (een of meerdere families). 

Reisdata

Je kunt geheel je eigen reisdata kiezen. De beste reisdata zijn tussen april en oktober. De weekenden zijn op sommige trajecten best druk maar voor problemen zorgt dit niet.

Maatwerk

Voor de meer specifieke wensen zoals kortere route, langere route, rustdagen, privé reisbegeleiding, combinatiereis met andere activiteiten, delen van de route per trein, excursies onderweg etc. maken wij graag een maatwerk voorstel.

Vratna valley

Aankomst in Martin (Vrutky), Slowakije. Transfer naar het dorp Bystricka.
- Aankomst in Slowakije, Martin (treinstation Vrutky)
- Ontmoeting met onze vertegenwoordiger
- Autotransfer naar dorp Bystricka
- Accommodatie, informele receptie
- Diner

Velky rozsutecWandeling van Bystricka naar Martinské Hole.

- Ontbijt
- Wandelroute: Bystrica - Martinské Hole
- Accommodatie in stijlvolle hut
- Diner

Bystricka - Martinské Hole (4 uur)

Je begint in het westelijke deel van het Malá Fatra-gebergte - Lucanska Fatra - vanuit het dorp Bystricka. Bystricka ligt in de natuurlijke omgeving van Turcianska Kotlina, aan de westkant Lucanska Fatra en het dal van Martinske.

Velky krivanWandeling van het Martinske-hol naar het dorp Strecno.

- Ontbijt
- Wandelroute: Martinské Hole - Strecno
- Accommodatie in een pension
- Diner

Martinské Hole - Strecno (4 - 5 uur)

Deze wandeling voert u door het Lucianska Mala Fatra-gebergte. Je loopt voornamelijk op de kam van de bergen en in de wouden. Geniet van een prachtig uitzicht op de belangrijkste bergkam van Krivanska Mala Fatra en de hoogste berg Velky Fatransky Krivan. De wandeling eindigt in het dorp Strecno.

TerchovaWandeling van het dorp Strecno naar het kasteel van Strecno. Transfer naar Techova-dorp.

- Ontbijt
- Wandelroute: Strecno-dorp - Kasteel Strecno
- Autotransfer naar het dorp Terchova
- Accommodatie in een hotel
- Diner

Kasteel Strecno

's Morgens bezoekt u het kasteel van Strecno op een spectaculaire kalkstenen klif die zich in de rivier Vah stort. Het werd gebouwd in de 14e eeuw om tol te heffen en diende als een uitkijktoren. Middagbezoek aan het oude kasteel aan de overkant van de rivier de Vah en autotransfer naar het dorp Terchova.

Route: Strecno - Oud kasteel en terug

Strecno castle

Wandeling van Techova naar Velky Rozsutec.
- Ontbijt
- Wandelroute: Terchova - Velky Rozsutec - Stefanova
- Terug naar Terchova
- Diner

Terchova - Velky Rozsutec - Stefanova

Terchova heeft de beste locatie voor het begin van vele wandelroutes naar Mala Fatra-gebergte. U kunt genieten van kloven en Horne Dolne en Mala Fatra kam met in het oog springende top van Velky Rozsutec piek tijdens een dag tour.

Wandeling van Techova naar Velky Fatransky Krivan-piek.
- Ontbijt
- Wandelroute: Terchova - Velky Fatransky Krivan
- Terugkeer naar Terchova
- Diner

Terchova - Velky Fatransky Krivan en terug

Voor degenen die van een spectaculair uitzicht houden is de beste keuze om te klimmen op de top van de Velky Krivan-piek - de hoogste top van Malá Fatra-gebergte. Je gaat met de kabelbaan naar het Snilovske-zadel, het startpunt van de wandeling en van daaruit een eenvoudige wandeling naar de piek van Velky Krivan.

Mincol fatra Transfer naar Zilina. Afscheid.

- Ontbijt
- Autovervoer naar het bus- of treinstation van Zilina
- Einde van de tour

Martinské HoleEr is veel voor te zeggen om een bezoek te brengen aan het nabij gelegen Slowaakse Paradijs (https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_park_Slowaaks_Paradijs).

Opties

Opties en extra's (algemeen)

Shocart topografische kaart

Shocart topografische kaart, prijs vanaf €0

Bij wandel- en fietspakketten leveren wij standaard een gedetailleerde topografische kaart.

Transfers

transfer Hoge Tatra -> Krakau

transfer Hoge Tatra -> Krakau, prijs vanaf €60

Wij verzorgen privé transfer services. Een snelle en makkelijke manier om van luchthaven Kraków-Balice (ook wel luchthaven Johannes Paulus II Kraków-Balice) naar de Tatra te komen. Kies hiernaast het gewenste aantal zitplaatsen.

transfer Krakau -> Hoge Tatra

transfer Krakau -> Hoge Tatra, prijs vanaf €65

Wij verzorgen privé transfer services. Een snelle en makkelijke manier om van luchthaven Kraków-Balice (ook wel luchthaven Johannes Paulus II Kraków-Balice) naar de Tatra te komen. Kies hiernaast het gewenste aantal zitplaatsen.

Locale betaling en borg

Parkeren bij startpunt

Parkeren bij startpunt, prijs vanaf €10

De auto(s) kan (kunnen) tijdens de trektocht bewaakt geparkeerd worden in Tatranská Lomnica, Stary Smokovec of Poprad. Voor onderweg neem je alleen lichte bepakking mee. Aan het einde van de tocht ga je van Popradské pleso per openbaar vervoer of met een privé transfer terug naar Tatranská Lomnica, Stary Smokovec of Poprad. Desgewenst kan gekozen worden om een privé transfer in te zetten op de laatste dag terug naar de startplek. Er zijn kosten verbonden aan deze optie. We maken graag een prijsvoorstel.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief

 • enkele overnachtingen in berghutten in kamers met 4 tot 6 bedden met gedeelde douche/wc op de etage en enkele overnachtingen op prive kamers met privé faciliteiten
 • 1 nacht in Bystricka met halfpension (ontbijt, diner)
 • 1 nacht in Martinske hole met halfpension (ontbijt, diner)
 • 1 nacht in Strecno met halfpension (ontbijt, diner)
 • 3 nachten in Terchova met halfpension (ontbijt, diner)
 • Op eerste dag meeting met lokale contactpersoon die instructies geeft en vragen beantwoordt
 • Autovervoer op dag 1, dag 4 en dag 7
 • Informatiemateriaal en kaarten
 • Bergreddingsverzekering voor 5 dagen
 • Tijdschema van treinen en bussen rond de Malá Fatra
 • Belangrijke telefooncontacten
 • Bagagetransport

Exclusief

 • Extra overnachtingen, bijvoorbeeld voorafgaand aan de trektocht of na afloop van de trektocht
 • Drankjes e.d. bij maaltijden
 • Lunches
 • Ticket van stoeltjesliften
 • Openbaar vervoer op de laatste dag na afloop van de tocht.
 • Transfer op eerste en laatste dag naar bijvoorbeeld treinstation of vliegveld. U krijgt van ons informatie over de dienstregeling van treinen en bussen.
 • Berggids, o.a. aan te bevelen bij onervaren wandelaars
 • Eventuele parkeerkosten

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

De tour is geschikt voor licht getrainde recreatieve wandelaars. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 3 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling halfzware wandelingen

halfzware wandelingen, waarbij de hoogteverschillen op één dag niet meer zijn dan ongeveer 1000 m. Er wordt tussen de 6 en 8 uur per dag gelopen, niet langer dan 7 dagen, niet hoger dan 5000 m. Soms temperatuurverschillen. Vooral voetpaden met soms lastige passages.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

Nee er is geen gids aanwezig tijdens de tocht, de tocht is geheel self guided.

U krijgt t.z.t. verder informatie over de tour via de reisbescheiden. 

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €396 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 7 dagen / 6 nachten
 • Categorieen :
  • natuurpark natuurpark
  • wandelen wandelen
September 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 2 tot 20 personen in totaal
Aantal personen (2 tot 20)

Totaal:
€ --.--