Menu

Beschrijving

Achtdaags wandelarrangement door Lausitzer gebergte en Boheems Zwitserland

Nationaal Park Boheems Zwitserland, České Švýcarsko In het noorden van Tsjechië, op de grens met Duitsland, liggen twee schitterende natuurgebieden: het Lausitzer gebergte en Boheems Zwitserland. Het sprookjesachtige landschap wordt slechts af en toe onderbroken door een idyllisch dorp. Tijdens dit wandelarrangement doorkruis je beide gebieden en passeer je de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio. Je overnacht onderweg in goede ** hotels, op basis van logies met ontbijt. In de meeste accommodaties zijn huisdieren van harte welkom.

 Individueel arrangement met vaste vertrekdata of vrij te kiezen vertrekdata voor besloten groepen, lichte achtdaagse tocht, zes wandeldagen, totaal ca. 99 km wandelen. Met een beetje conditie kan iedereen deze tocht maken. Onderweg kun je op de verschillende uitkijkpunten regelmatig genieten van het prachtige landschap. Let op: in het hoogseizoen zijn de accommodaties snel volgeboekt. Wij adviseren om deze tocht ruim op tijd te boeken.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Zicht op Bad SchandauVandaag arriveer je in Bad Schandau, de uitvalsbasis voor deze tocht. Bad Schandau is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Neem je het vliegtuig? Vlieg dan op Leipzig, Wrocław, Dresden of Praag. Vanuit laatste genoemde beide steden ben je binnen twee uur met het openbaar vervoer in Bad Schandau. We regelen graag een transfer naar het startpunt.

Het wandelprogramma begint morgen, dus je hebt alle tijd om deze historische stad te verkennen. Wandel bijvoorbeeld over de 2,6 km lange boulevard langs de Elbe en geniet van het uitzicht op de rotsformaties, die een voorproefje vormen op de rest van de tocht.

Een aanrader is ook een ritje per historische stoomtrein naar de Lichtenhaine waterval met de Kirnitzschtalbahn.

 • Overnachting: Bad Schandau

Indrukwekkende zandstenen rotsformatiesNa het ontbijt brengen wij je naar Kurort Oybin en van daaruit wandel je vandaag door het Zittaugebergte naar Tsjechië. In Duitsland kom je de eerste, vaak bizar gevormde rotsformaties, tegen. Het zullen zeker niet de laatste van deze tocht zijn! Je loopt vervolgens een stuk over de Duits-Tsjechische grens, voor je deze oversteekt richting de eindbestemming van vandaag: Jedlová. Hier wacht je bagage op je. In het hotel kun je a la carte dineren.

Het is mogelijk een deel van de transfer per historische stoomtrein af te leggen. Al sinds 1890 neemt deze trein reizigers mee, dwars door Saksisch Zwitserland naar Kurort Oybin. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen rechtstreeks naar Kurort Oybin te worden gebracht.

Meer informatie over de stoomtrein vind je hier. Voor alternatieve treinverbindingen in de regio klik hier.

Boheems Saksisch Zwitserland is een fotogenieke regioVandaag verlaat je het Lausitzer gebergte en loop je het tweede nationale park van deze tocht binnen: Boheems Zwitserland. Maar eerst daal je de derde hoogste berg van het Lausitzer gebergte af: de Jedlová. Eindbestemming van vandaag is Krásná Lípa, gesticht in het jaar 1361. Op het centrale plein van het dorp bevindt zich het Huis van Boheems Zwitserland, met veel informatie over de natuur en geografie van de regio.

 • Afstand: 12,86 km
 • Klimmen: 188 m
 • Dalen: 250 m
 • Overnachting: Krásná Lípa
 • interactieve kaart

Bossen nabij Mezní mástekJe wandelt over het oudste leerpad van Tsjechië: Köglerova naučná stezka. Het pad is opgericht in 1941 en werd in 2006 opnieuw in gebruik genomen. Het pad leidt je langs belangrijke punten in het Lausitzer gebergte en langs het uitzichtpunt op de Vlčí hora, waar je een schitterend uitzicht hebt over de wijde omgeving. Via Kyjov, een schattig plaatsje met veel zandstenen torens, loop je naar Doubice, dat bekend is vanwege haar houten standbeelden.

Toeristen genieten onderweg van het uitzichtVandaag wandel je het grootste deel van de dag door de stille bossen van Boheems Zwitserland. Hier en daar passeer je een in Zwitserse stijl gebouwd chalet, maar verder ben je omringd door ongerepte natuur. Vanuit Rynartice, de eindbestemming van vandaag, heb je misschien wel het mooiste uitzicht over het nationale park.

 • Afstand: 19,29 km
 • Klimmen: 360 m
 • Dalen: 399 m
 • Overnachting: Rynartice
 • interactieve kaart

Kasteel Šaunštejn is gebouwd op een strategische positieNa een afdaling naar het Pavlino údolí dal volg je het beekje Kamenice tot in het hart van Boheems Zwitserland. Je passeert de ruïne van kasteel Šaunštejn, vanaf waar je opnieuw geniet van een schitterend uitzicht. Hoewel het grootste gedeelte van het kasteel verloren is gegaan, kun je met een beetje fantasie voor je zien hoe roversbendes vanuit hier de regio in hun greep hielden.

 • Afstand: 16,44 km
 • Klimmen: 485 m
 • Dalen: 563 m
 • Overnachting: Mezní Louka
 • interactieve kaart

Pravčická brána, de grootste zandstenen brug van EuropaWe bewaren het beste voor het laatst tijdens dit arrangement. Vandaag wandel je naar het bekendste punt in Boheems Zwitserland: Pravčická brána, de grootste zandstenen brug van Europa. Vervolgens keer je te voet of met de historische bus terug naar Mezní Louka. Je daalt over een natuurlijke trap af naar Edmund’s kloof (Edmundova soutěska), waar je per punterboot doorheen vaart. Per boot kunnen 25 mensen mee, je betaalt ter plekke een ticket voor de tocht. Aan de andere kant van de kloof, in het toeristische plaatsje Hřensko, wacht opnieuw een historische bus je op. Deze bus brengt je terug naar Bad Schandau, waar je de nacht doorbrengt. De historische bus is optioneel.

Op de kaart zie je een lift die gaat naar de Pravčická brána, die is voor de bevoorrading.

 • Afstand: 9,36 km
 • Klimmen: 592 m
 • Dalen: 724 m
 • Overnachting: Bad Schandau
 • interactieve kaart

De Basteibrug brengt je naar de FelsenburgNa het ontbijt heb je de mogelijkheid nog even door Bad Schandau te dwalen. Daarna zit het arrangement erop. Je keert terug naar huis of vertrekt naar je volgende bestemming.

 • Overnachting: Geen
Hotel Faust, Děčín, Boheems-Zwitserland

Hotel Faust
3

Děčín, Boheems-Zwitserland

  Het hotel ligt op 200 m afstand van het Kasteel Děčín. Op 400 m ligt een buitenzwembad en op 1 km de dierentuin/aquarium Zoo Děčín. Capaciteit: 39 kamers Hoogte: 125 m

Website…
Hotel The Forest Garden, Mezná, Boheems-Zwitserland

Hotel The Forest Garden
4

Mezná, Boheems-Zwitserland

  Het hotel ligt midden in het nationaal park Boheems-Zwitserland. De grootste natuurlijke zandsteenbrug van Europa, Pravčická brána, is in 1 uur lopen te bereiken via een schilderachtig wandelpad, dat vlak voor het hotel begint. Capaciteit: 23 kamers Hoogte: 271 m

Website…
Hotel Mezní Louka, Hřensko, Boheems-Zwitserland

Hotel Mezní Louka
3

Hřensko, Boheems-Zwitserland

  Het hotel ligt in het Nationaal Park waar vele wandel-en fietspaden liggen. In de buurt ligt de rivier Kamenice en de grootste natuurlijke zandstenen brug Pravčická gate. Capaciteit: 24 kamers Hoogte: 272 m

Website…
Hotel Bellevue, Jetřichovice, Boheems-Zwitserland

Hotel Bellevue
3

Jetřichovice, Boheems-Zwitserland

  Het hotel ligt aan de rand van het Nationaal Park. Het National Park biedt natuur-, wandel- en fietspaden. In de omgeving ligt de Pravčická Gate, dit is de grootste bekende natuurlijke rotsachtige kloof en de Kamenice Rivier. Capaciteit: 50 kamers Hoogte: 244 m

Website…
Pension U Forta, Hřensko, Boheems-Zwitserland

Pension U Forta
4

Hřensko, Boheems-Zwitserland

  Pension U Forta **** ligt in het hart van Boheems Zwitserland en heeft moderne bungalows waar je in kunt verblijven. De grootste natuurlijke zandsteenboog van Europa, Pravčická Brána, is slechts op 1 uur lopen. Capaciteit: 19 kamers, 46 bedden en 2 restaurants. Hoogte: .. m

Website…
Pension Mencl, Chřibská , Boheems-Zwitserland

Pension Mencl
2

Chřibská , Boheems-Zwitserland

  Het pension ligt even ten oosten van het Nationaal Park. Capaciteit: 13 kamers Hoogte: 410 m

Website…
Penzion Na Vyhlidce, Mezná, Boheems-Zwitserland

Penzion Na Vyhlidce
2

Mezná, Boheems-Zwitserland

  Het pension ligt even centraal in het Nationaal Park in het dorpje Mezná. Capaciteit: 11 kamers Hoogte: 284 m

Website…
Penzion U Vyhlídky, Chřibská , Boheems-Zwitserland

Penzion U Vyhlídky
2

Chřibská , Boheems-Zwitserland

  Het pension ligt aan de rand van het gehuchtje Chřibská. Capaciteit: 12 kamers, 42 bedden Hoogte: 321 m

Website…
Hotel Mezní Louka, Hřensko, Boheems-Zwitserland

Hotel Mezní Louka
3

Hřensko, Boheems-Zwitserland

  Het hotel ligt in het Nationaal Park waar vele wandel-en fietspaden liggen. In de buurt ligt de rivier Kamenice en de grootste natuurlijke zandstenen brug Pravčická gate.
  Capaciteit: 24 kamers
  Hoogte: 272 m

Website…
Hotel Hubert Mezná, Mezná, Boheems-Zwitserland

Hotel Hubert Mezná
2

Mezná, Boheems-Zwitserland

  Het pension ligt even centraal in het Nationaal Park in het dorpje Mezná. Capaciteit: 25 bedden Hoogte: 296 m

Website…

Opties

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in 1-persoonskamers

overnachten in 1-persoonskamers, prijs vanaf €19

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers i.p.v. standaard meerpersoonskamers / familiekamers. Wilt u liever in 1-persoonskamers overnachten? Dat kan in de meeste gevallen geregeld worden. In dat geval wordt er een toeslag gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers inclusief ontbijt.

Transfers

transfer Dresden - Bad Schandau

transfer Dresden - Bad Schandau, prijs vanaf €45

Transfer van Praag naar startpunt Bad Schandau. Voor groepen van meer dan 16 personen maken we graag een maatwerk voorstel.

Transfer Praag - Bad Schandau

Transfer Praag - Bad Schandau, prijs vanaf €160

Transfer van Praag naar startpunt Bad Schandau. Voor groepen van meer dan 16 personen maken we graag een maatwerk prijsvoorstel.

Huur materiaal

Nordic Walking stokken

Nordic Walking stokken, prijs vanaf €3

Huur Nordic Walking stokken.

Locale betaling en borg

parkeren

parkeren, prijs vanaf €6

Parkeren bij het hotel. Kosten zijn per auto per dag. Kies het gewenste aantal auto's dat je wilt parkeren bij het startpunt.

Eten en drinken

halfpension Boheems Zwitserland

halfpension Boheems Zwitserland, prijs vanaf €18

De tocht is standaard inclusief ontbijt. Met deze optie voegt u de volgende maaltijden toe: 7 x diner, waarvan tweemaal een typisch Boheemse maaltijd; bierproeverij bij een lokale brouwer; 7 lunchpakketten

Volpension pakket Boheems Zwitserland

Volpension pakket Boheems Zwitserland, prijs vanaf €24Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • 7 overnachtingen in ***hotels
 • 7 x logies met ontbijt
 • bagagetransfers
 • Topografische wandelkaart en routebeschrijving
 • Telefonische ondersteuning en zo nodig persoonlijke hulp
 • SGR garantie

Exclusief:

 • Kosten voor de rit met de stoomlocomotief
 • Kosten voor twee historische busritten
 • Kosten voor de punterboottocht door de bergkloof tussen Hřensko en Mezna (optioneel)
 • Toeslag voor tweepersoonskamers i.p.v. familiekamer optioneel te boeken (meerdere tweepersoonskamers voor kleine groepjes i.p.v. 1 grote (familie)kamer. Aanbevolen voor bv. een groep vrienden met meerdere koppels, of ouders met oudere/volwassen kinderen die een aparte kamer willen hebben)
 • Toeslag eenpersoonskamer voor individuele reiziger verplicht

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

De tour is geschikt voor licht getrainde recreatieve wandelaars. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 3 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling halfzware wandelingen

halfzware wandelingen, waarbij de hoogteverschillen op één dag niet meer zijn dan ongeveer 1000 m. Er wordt tussen de 6 en 8 uur per dag gelopen, niet langer dan 7 dagen, niet hoger dan 5000 m. Soms temperatuurverschillen. Vooral voetpaden met soms lastige passages.

Alvorens de reis krijgt u aanvullende informatie via post/mail over de reis, hierin staat ook een kleine paklijst met de benodigdheden die u nodig heeft op uw reis/tocht.

In het hoogseizoen prefereren wij dat tochten met overnachtingen vroegtijdig vastgelegd worden. Last minute boekingen zijn mogelijk, houdt hierbij rekening dat er om enige flexibiliteit gevraagd kan worden.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een verzekering afsluiten via ons maar U dient de premie direct aan de Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt nu online een gunstige reisverzekering afsluiten bij De Europeesche. U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Tijdens de tochten worden goede stevige schoenen aangeraden. Het liefst wandelschoenen type B, deze zullen in verhouding met het niveau van de tochten voldoen.

Deze twee gebieden liggen ongeveer 125 km uit elkaar. Boheems Zwitserland ligt in noord-west Tsjechië en is een gebied met spectaculaire zandsteen formaties. Het ligt met het Tsjechische deel van het Elbezandsteengebergte ten noorden van Děčín bij de Elbe. Het Boheemse Paradijs ligt in de noord-oost Bohemen, zon 80km ten noord-oosten van Praag. Het is een iets gevarieerder landschap met zowel rotssteden als weidse landschappen.

De wandeling door het Boheems Paradijs gaat o.a. langs kenmerkende natuurfenomenen zoals Prachovské skály (https://nl.wikipedia.org/wiki/Prachovsk%C3%A9_sk%C3%A1ly) en Hruboskalsko (http://www.cesky-raj.info/dr-nl/710-hruboskalsko-rotsstad.html).

 

Voor de GPX bestanden heeft u een Garmin device of een vergelijkbaar apparaat nodig. Dit is eigenlijk alleen voor de liefhebbers. Je kunt de route uitstekend zonder Garmin/gpx of vergelijkbaar lopen.

Sommige wandelaars gebruiken zelfs alleen de Google map versie.

We sturen de kaart en aanvullende instructies en Google map versie van de tocht via de post en mail t.z.t. maar grote delen van de route informatie delen we ook via onze website.

 

 

 

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €455 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 8 dagen / 7 nachten
 • Categorieen :
  • natuurpark natuurpark
  • wandelen wandelen
January 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 2 tot 20 personen in totaal
Aantal deelnemers (2 tot 20)

Totaal:
€ --.--