Menu

Beschrijving

Het Terezín Memorial

 Terezín MemorialTheresienstadt (Terezín Memorial), oorspronkelijk gesticht als fort in 1780 door de Habsburgse vorstin Maria Theresia om Praag te beschermen tegen aanvallen. In een later stadium van de geschiedenis, tijdens de bezetting door de nazi's in de Tweede Wereldoorlog, werd het een Joods getto. In de Tweede Wereldoorlog kwamen in dit kamp duizenden Joden en andere gevangenen om nadat zij gedwongen in een Joods ghetto hadden gewoond. Ter plekke is er een rondleiding door de kleine vesting.

Met deze speciale cultuur-historische excursie per touringcar vanuit Praag keert u terug in de tijd, naar de jaren veertig van de vorige eeuw, en krijgt u een gedetailleerd overzicht van het leven in het gevangenen/doorvoerkamp Theresienstadt. Ter plekke krijg je een rondleiding door een deskundige gids en hoor je vele aangrijpende verhalen en feiten uit het dagelijkse leven van de gevangenen.

Het Terezín Memorial herdenkt de duizenden slachtoffers van de nazi-tijd, en stimuleert onderzoek en educatieve activiteiten. Het houdt de geschiedenis levend.  

Opties

Opties en extra's (algemeen)

Small Fortress, Ghetto Museum en Magdeburg Barracks

Small Fortress, Ghetto Museum en Magdeburg Barracks, prijs vanaf €1

https://www.pamatnik-terezin.cz/magdeburg-barracks en http://www.czechtourism.com/c/terezin-magdeburg-barracks/ 

Combinatie Activiteiten

klimmen en abseilen op natuurrotsen

klimmen en abseilen op natuurrotsen, prijs vanaf €21

De nieuwe klimlocatie nabij Litoměřice is inmiddels geprepareerd. De scholen die een combinatie willen maken met bezoek aan Theresienstadt kunnen er vanaf nu terecht. Dit geldt met name voor schoolgroepen die vanuit Praag een dagtrip maken naar Theresienstadt maar zeker ook voor de scholen die kiezen voor Ertsgebergte en Boheems Zwitserland als uitvalsbasis voor hun schoolreis. Schoolgroepen hebben na de excursie naar Terezin vaak behoefte aan een activiteit waarbij de leerlingen hun energie kwijt kunnen en hun indrukken kunnen verwerken. Het klimmen op natuurrotsen is een bewezen methode die zorgt voor zowel groepsgevoel als voor een gevoel van ontlading waar de leerlingen vaak een grote behoefte aan hebben. Hetzij bewust hetzij onbewust. Er zijn diverse niveau’s mogelijk. Differentiatie binnen de groep is goed mogelijk. Het klimmen neemt circa een dagdeel in beslag en we kunnen groepen tot maximaal 60 deelnemers aan op de locatie.  Selecteer het gewenste aantal personen.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

 

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • alle entree's

Exclusief:

 • transfer naar Theresienstadt

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €10 per persoon
 • Reistype :
  Maatwerk Maatwerk
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
 • Duur : vanaf 2 uur
 • Categorieen :
  • cultureel-historisch cultureel-historisch
  • educatief en bedrijfsbezoek educatief en bedrijfsbezoek
November 2019
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 200 personen in totaal
Aantal volwassenen (1 tot 200)

Totaal:
€ --.--