Menu

Beschrijving

Mountainbiketocht Ertsgebergte

In het westen van Tsjechië vormt het Ertsgebergte een natuurlijke grens met Duitsland. Het is een glooiende gebergte met hetzelfde karakter als de Belgische Ardennen. Dit gebergte is een ideale bestemming voor een actieve wandel- of fietsvakantie. Het Ertsgebergte heeft zijn naam te danken aan verschillende soorten erts, die hier vroeger gewonnen werden.

Programma van dag tot dag

Individueel arrangement, drie dagen, twee overnachtingen, 60 tot 100 km afhankelijk van welke routes je kiest. Met een beetje conditie en doorzettingsvermogen kan iedereen deze tocht volbrengen. De route kan desgewenst worden ingekort of verlengd, dit kan ter plekke worden besloten.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

fietsen in het Ertsgebergte in TsjechiëVanuit de plaats Boží Dar fiets je de stille natuur in, schitterende vergezichten over de vlakte van de hoogveengebieden worden afgewisseld door naaldbossen. Je kan een uitstapje maken naar het mooie Johann Georgenstadt (D). Ook doorkruis je een paar authentieke bergdorpen. Je overnacht in de oude mijnstad Horní Blatná. De roem van deze stad was ooit zo groot dat ze het bijvoegsel “koninklijk” mocht gebruiken.

 • Overnachting: omgeving Horní Blatná
 • Afstand: 32,78 km
 • Klimmen: 190 m
 • Dalen: 300 m
 • interactieve kaart

fietsen in het Ertsgebergte in TsjechiëOp de tweede dag hebben de wegen hebben meer hoogteverschillen en gaan meer slingeren. Je komt langs verschillende oude steengroeven en langs de granieten rotsformatie Drakenrots (Dračí skála). Vervolgens fiets je langs het uitgestrekte veengebied en de geheimzinnige Wolvenheuvel (Vlcineč), die volgens de legende een grote schat verbergt. Na een lange afdaling kom je naar een gehuchtje met de naam Pstruzi. Je kunt hier kiezen tussen een moeilijkere route langs berg Plešivec (pittige klim!) of de makkelijkere route langs Merklín.

De berg Plešivec is 1028 meter hoog. Na de steile beklimming heb je vanuit de uitkijktoren een schitterend uitzicht over het Ertsgebergte. Na een verfrissing bij het restaurantje op de berg volgt een lange afdaling naar Nové Mesto (Jachymov) waar je overnacht.

Kies je voor de route via stadje Merklín? Dan fiets je om de berg Plešivec heen door een mooi dal tot Nové Mesto (Jachymov).

StoeltjesliftAan het begin van de dag fiets je door het dal van kuuroord Jáchymov met zijn (ooit) prachtige kuurgebouwen. Helaas zijn sommige tegenwoordig (ernstig) vervallen. Maar Jáchymov is niet alleen door het helende thermale water beroemd geworden. In de Middeleeuwen werd hier zilver gewonnen en werden de eerste zilveren daalders (“tollars”, later: “dol-lars”) geslagen.

Als je Jáchymov verlaat fiets je door een heuvelachtig landschap. Je neemt samen met je fiets de lift naar de hoogste berg van het Tsjechische deel van het Ertsgebergte, de berg Klínovec (1244 m). Na de afdaling fiets je verder richting het oosten, naar de oude mijnstad Medenec. Hier werd tot 1992 zilver, koper en ijzer gewonnen. Onderweg naar eindbestemming Boží Dar kom je langs Loucna. Van hieruit maak je een kort uitstapje naar Duitsland, waar je door het dal van het pittoreske Kurort Oberwiesenthal fietst. Hierna fiets je terug naar Boží Dar.

De tocht eindigt in Boží Dar op 1028m.

Een tip is met de mountainbike in de lift naar de hoogste top Klínovec (1244m). Er zijn diverse downhill routes die je vanuit deze top kunt nemen.

fietsen in het Ertsgebergte in TsjechiëEr zijn tal van variaties mogelijk op deze driedaagse mountainbike tocht door het Ertsgebergte. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een arrangement waarbij je vanuit een standplaats dagtochten gaat ondernemen. Er zijn een aantal fantastische downhill routes uitgezet waarbij je gebruik maakt van de stoeltjeslift naar de top van de berg Klínovec. De mountainbike kan mee in de lift.

Ook als je niet extreme downhill wilt mountainbiken kun je gebruik maken van de lift. Onder het motto fietsen zonder inspanning zijn 6 mooie routes te fietsen waarbij de lift het zware werk voor je opknapt. Wij zorgen voor de fietsen, de accommodatie en desgewenst voor aanvullende instructies en ondersteuning ter plekke.

Als je echt kiest voor mountainbiken is een standplaats arrangement wellicht een betere keuze dan de tour van berghut naar berghut.

bagageBij de mountainbike tour Ertsgebergte is bagagevervoer mogelijk maar niet echt noodzakelijk. Het is van diverse factoren afhankelijk (o.a. de te kiezen routes). Als je kiest voor de langere routes en als je fiets geen bagagedrager heeft dan kan bagagevervoer een uitkomst bieden. Wij adviseren graag.

We hebben in het Ertsgebergte ook een aantal standplaats arrangementen voor mountainbikers waarbij het bagage transport helemaal niet noodzakelijk is.

De prijs van bagagevervoer is grofweg gebaseerd op het te rijden aantal kilometers en de hoeveelheid tijd die het sjouwen en inpakken met zich meebrengt. Een rekenvoorbeeld: voor het mountainbike arrangement Ertsgebergte is het af te leggen aantal kilometers (inclusief leeg te rijden) totaal 124 km noodzakelijk voor bagagetransfers

 • 1 persoon x 124 euro
 • 2 personen x 62 euro = 124 euro
 • 3 personen x 42  euro = 124 euro
 • 4 personen x 31 euro = 124 euro
 • Bij meer dan 4 deelnemers gelden maatwerk prijzen.

Voordeel van bagagevervoer is dat u eventueel bij blessures gebruik kunt maken van de transfer. U hoeft dan dus op die dag niet te lopen.

U kunt tijdens het boeken aangeven of u een prijsvoorstel wilt ontvangen voor bagagevervoer. Wij maken dan een maatwerk berekening.

Opties

Opties en extra's (algemeen)

bagagevervoer

bagagevervoer, prijs vanaf €26

De bagage wordt na 9 uur opgehaald en voor 19 uur bezorgd. Bagage dient u ingepakt bij de receptie achter te laten. Wij adviseren om paspoort, rijbewijs, waardepapieren etc. niet bij uw bagage te pakken maar zelf bij u te houden. Kies het aantal personen waarvoor bagagevervoer geregeld moet worden. Bagagetransfers zijn mogelijk maar niet noodzakelijk bij dit arrangement.

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers tijdens de tour

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers tijdens de tour, prijs vanaf €0

De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in meerpersoonskamers (familiekamers) met privé gebruik. Bij enkele berghutten en de berghotels onderweg tijdens de tocht zijn de faciliteiten gedeeld op de gang.  Kies het gewenste aantal personen in privé meerpersoonskamers (familiekamers).

overnachten in 2-persoonskamer(s)

overnachten in 2-persoonskamer(s), prijs vanaf €19

Je kunt kiezen voor overnachting in 2-persoonskamers i.p.v. familiekamers bij meerdere personen. In dat geval wordt er een toeslag gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

overnachten in 1-persoonskamers tijdens de tour

overnachten in 1-persoonskamers tijdens de tour, prijs vanaf €19

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers i.p.v. standaard privé meerpersoons (familie-)kamers. In dat geval wordt er een toeslag gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

Verlengen

overnachten in Boží Dar voor aanvang in meerpersoonskamer / familiekamer

overnachten in Boží Dar voor aanvang in meerpersoonskamer / familiekamer, prijs vanaf €20

Overnachten in Boži Dar voor aanvang van de tocht in budget meerpersoonskamer / familiekamers kan o.a. bij de volgende accommodatie: pension Edita of vergelijkbaar. Als gekozen wordt voor een upgrade, zoals bijvoorbeeld *** hotel St. Anna in Boží Dar dan geldt er een (bescheiden) toeslag. Kies het gewenste aantal personen in meerpersoons / familiekamers.

Huur materiaal

huur mountainbike

huur mountainbike, prijs vanaf €14

Kies hier het aantal mountainbikes dat u wilt huren. Geef uw lengte en mogelijk andere specifieke wensen zo goed mogelijk aan bij NOTITIES EN SPECIALE VERZOEKEN of geef het in een later stadium per email aan ons door.

Locale betaling en borg

parkeren Boží Dar

parkeren Boží Dar, prijs vanaf €8

Bewaakte parkeerplaats in Boží Dar mogelijk.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • sep

   

 • okt

   

 • nov

   

 • dec

   

Inclusief:

 • 2 overnachtingen
 • 2 x half pension bij genoemde accommodaties
 • fietskaart en routebeschrijving
 • SGR garantie
 • telefonische ondersteuning en zo nodig persoonlijke hulp

Exclusief:

 • Huur mountainbike, fietskar of aankoppelfiets.
 • Niet genoemde maaltijden en aanvullende verzorging zoals lunchpakketten.
 • Overnachting voor aanvang en na afloop van de trektocht. Geef dat in het online boekingsformulier aan.
 • Wilt u per trein komen, dan begint de het arrangement in Horní Blatna. Hier is een treinstation. U kunt dit aangeven in het online boekingsformulier (stap 5).
 • Parkeerkosten. In Boží Dar zijn er mogelijkheden om uw auto bewaakt te parkeren, kosten circa 5 tot 8 euro per nacht.
 • Kosten lift naar berg Klinovec, fiets, mountainbike of step kan mee in de lift. Ter plekke te betalen, circa 3,50 euro p.p.
 • Zie het online boekingsformulier voor meer mogelijke extra's, aanvullingen en kortingen.

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

De tour is geschikt voor getrainde en licht getrainde fietsers die hun grenzen willen verleggen. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 3 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling halfzware fietstochten

Halfzware fietstochten, waarbij de hoogteverschillen op één dag niet meer zijn dan ongeveer 800 m., met af en toe pittige klims. Er wordt tussen de 4 en 6 uur per dag gefietst, niet langer dan 7 dagen achter elkaar, niet hoger dan 3000 m. Zowel verharde als zandwegen mogelijk. Temperatuurverschillen mogelijk.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een verzekering afsluiten via ons maar U dient de premie direct aan de Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt nu online een gunstige reisverzekering afsluiten bij De Europeesche. U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

De beste weersomstandigheden zijn in de maanden juli tot september. Maar door het rustige klimaat van Tsjechië zijn de maanden mei tot oktober geschikt voor de fietstochten.

De fietsen zijn voorzien van: voorwielvering, spatborden, fietsbel, voor- en achterlicht en een bidon houder.

Nee er is geen gids aanwezig, de tocht is self guided.

U krijgt t.z.t. verder informatie over de tour via de reisbescheiden. 

Het is mogelijk om je eigen fiets mee te nemen of fietsen bij ons te huren. In dat laatste geval is de verhuur per locatie geregeld om extra transport te vermijden.

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €79 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 3 dagen / 2 nachten
 • Categorieen :
  • fietsen fietsen
  • mountainbiken mountainbiken
May 2019
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 20 personen in totaal
Aantal deelnemers (vanaf 10 jaar) (1 tot 20)

Totaal:
€ --.--