Menu

Beschrijving

Burchtentocht door het Boheems Paradijs

Burchten- en kastelentocht door het Boheems ParadijsDrie dagen wandelen door het prachtige beschermde landschapspark Boheems Paradijs (Tsjechisch: Český ráj) langs historische burchten en kastelen. Je ziet onderweg een afwisselend eeuwenoud cultuurlandschap. Een deel van de route doe je per nostalgische trein, een belevenis op zich!

Individuele trektocht, 45 km in drie dagen. Overnachtingen in **/*** accommodaties waarvan een overnachting in kasteelhotel Hrubá Skála! Beste tijd om te wandelen van april tot oktober.

Programma van dag tot dag

Hieronder staat het programma van dag tot dag beschreven.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Burcht KostDe wandeltocht begint in de stad Mnichovo Hradište. Daar bevindt zich een schitterend renaissancekasteel met wit en rood pleisterwerk. Te bewonderen zijn collecties van schilderijen, porselein en keramiek, een oude bibliotheek die ooit beheerd werd door Giacomo Casanova, het kasteelpark met de kerk van Sint Anna waar zich de graftombe bevindt van de beroemde Tsjechische veldheer Hertog van Wallenstein.

De rode route volgend kom je na vijf kilometer bij de ruïne van de burcht Valecov. Tijdens de dertigjarige oorlog in de 17de eeuw is de burcht geplunderd. De overgebleven resten van de muren werden vroeger overdekt met een houten dak. In het hoogseizoen kun je in Valecov aan een rondleiding deelnemen.

De volgende burcht aan de route is Kost. Een goed bewaarde middeleeuwse burcht, die ontelbare keren uitgebrand en verbouwd werd – vandaar het gotische uiterlijk. Binnen is de zogenoemde "zwarte keuken" te zien en een historische verzameling van wapens. In het hoogseizoen zijn er optredens van een vrolijk middeleeuws theatergezelschap en prachtige riddertoernooien. Zo valt er voor de hele familie iets te beleven.

TIP: als je nog energie over hebt: wandeling door het romantische beekdal Plakánek (Údolí Plakánek).

Vanaf je overnachtingsplek heb je uitzicht naar deze burcht. Bij onvoldoende capaciteit wordt uitgeweken naar een alternatieve accommodatie. 

 • Afstand: 19.37 km
 • Klimmen: 296 m
 • Dalen: 221 m
 • interactieve kaart
 • Overnachting: Hotel Pošta, Sobotka.

Hrubá SkálaGelijk aan het begin van de dag zie je de bekendste dominante van het Boheems Paradijs: burcht Trosky. De route leidt je tot deze burchtruïne, die beschermd wordt als nationaal cultuur monument.

De burcht is gebouwd op twee vulkanische toppen en bestaat uit twee torens, die het hele gebied domineren. De laagste en tevens de dikste heet Baba (Oude vrouw) en de hoogste en de dunste heet Panna (Maagd). De torens bieden geweldige vergezichten op een van de mooiste gebieden van Tsjechië!

Van Trosky daal je af naar de vijver Vidlák. Door de bossen kom je bij het kasteel Hrubá Skála, in zijn omgeving zijn vele zandsteenrotsen die zo typerend zijn voor dit gebied. Het kasteel Hrubá Skála is gebouwd op rotsplateaus en in tegenstelling tot vroeger hoef je nu niet meer over een valbrug te lopen om het binnenhof te bereiken. Je kunt de kasteeltoren beklimmen ter afsluiting van deze dag en met een beetje geluk van een mooie zonsondergang genieten binnen deze romantische setting.

Je overnacht in dit kasteel. Bij onvoldoende capaciteit wordt uitgeweken naar Hotel Štekl. 

 • Afstand: 16,32 km
 • Klimmen: 308 m
 • Dalen: 263 m
 • interactieve kaart
 • Overnachting: kasteel Hrubá Skála of Hotel Štekl

Hrubý RohozecJe wandelt vanaf Hrubá Skála naar de burcht Valdštejn langs ontelbare rotspunten en rotsgroepen en uitkijkplateaus, zogenaamde rotsensteden.

Alle rotsen hebben ook eigen namen: de Avondtoren, de Kattenkop, de Dirigent en ga zo maar door. En met een beetje fantasie kom je er ook achter waarom. Naar de poort van de gotische burcht Valdštejn leidt een imposante stenen brug met daarop barokke beelden van enkele Tsjechische beschermheiligen. Deze burcht met zijn kapel was een druk bezochte pelgrimsplaats. Later is de barokke burcht in romantische stijl opgeknapt. Wandelend door de bossen kom je naar de stad Turnov. Een stadje dat bekend staat als sprookjesstad en waar traditioneel juwelen met gesleepte stenen (granaten) worden geproduceerd. Die zijn ook in het plaatselijke museum te bekijken.

Je loopt dwars door de stad naar het kasteel Hrubý Rohozec, waar onder andere de woon- en kledingtrends vanaf de renaissance tentoongesteld worden. Het kasteelpark nodigt uit om te rusten in de schaduw van eeuwenoude beuken.

Je loopt naar het station in Turnov waar je auto geparkeerd staat en/of waar je de trein neemt om je reis naar elders te vervolgen.

Uitzicht op kasteelruïne TroskyAanbevolen upgrades:

Er is ook een luxe variant met overnachtingen in ***/**** accommodaties waarvan een in **** kasteelhotel Hrubá Skála!

Je kunt de tocht verlengen met bijvoorbeeld een extra overnachting na afloop van de tocht in Jičín of in Praag. Maar u kunt ook kiezen om uw verblijf in kasteelhotel Hrubá Skála te verlengen. Laat ons uw speciale wensen weten en we maken een voorstel voor u op maat.

Met dank aan prachtige fotoreportage gemaakt door Marco Jorissen

bagageBij de burchtentocht is bagagevervoer mogelijk maar niet echt noodzakelijk.

De onderstaande prijzen hebben we opgesteld als richtlijn voor bagagevervoer.

 • De bagage mag per stuk niet meer wegen dan 15 kg, behalve als dit van tevoren is geregeld; in dat geval kan een toeslag van toepassing zijn.
 • De bagage dient goed verpakt te zijn.
 • Er dient een label aan de bagage te worden bevestigd met naam en totaal aantal colli per boeking.
 • Het bagagevervoer is op eigen risico.

De prijs van bagagevervoer is grofweg gebaseerd op het te rijden aantal kilometers en de hoeveelheid tijd die het sjouwen en inpakken met zich meebrengt. Een rekenvoorbeeld voor de Burchtentocht: af te leggen kilometers, inclusief leeg te rijden kilometers, bedragen totaal 90 km

 • 1 persoon x 90 euro
 • 2 personen x 45 euro = 90 euro
 • 3 personen x 42  euro = 90 euro
 • 4 personen x 22,50 euro = 90 euro
 • Bij meer dan 4 deelnemers gelden maatwerk prijzen.

Voordeel van bagagevervoer is dat u eventueel bij blessures gebruik kunt maken van de transfer. U hoeft dan dus op die dag niet te lopen.

U kunt tijdens het boeken aangeven of u een prijsvoorstel wilt ontvangen voor bagagevervoer. Wij maken dan een maatwerk berekening.

Tijdens het boekingsproces kun je de gewenste kamers kiezen. Op basis van deze keuze wordt - voordat je overgaat tot definitieve boeking - precies berekend hoeveel de totale reissom zal bedragen.

Bij dit arrangement kun je kiezen tussen diverse typen kamers. De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in meerpersoonskamers (familiekamers) met gedeelde faciliteiten. Wil je een kamerupgrade naar 1-persoonskamer of 2-persoonskamer met privé faciliteiten dan kunt je dat in het boekingsformulier aangeven.

De kamertypen zijn:

 • Privé meerpersoonskamers / familiekamers met gedeelde faciliteiten. Aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepen die minder hechten aan privacy.
 • Privé meerpersoonskamers / familiekamers met privé faciliteiten. Aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepen die hechten aan privacy. Bij alle accommodaties zijn kamers met privé faciliteiten beschikbaar.
 • Een- of tweepersoonskamer met privé faciliteiten. Bij alle accommodaties zijn kamers met privé faciliteiten beschikbaar.

Let op: gedeelde meerpersoonskamers zijn niet mogelijk bij dit arrangement.

Hieronder staan de door ons gebruikte hotels bij deze meerdaagse tour. De hotels zijn geselecteerd op zowel locatie (aan de route) als op luxe. Doordat we geen concessies wilden doen aan de locatie bestaat er enig verschil in kwaliteit van de hotels. Alle hotels voldoen ruimschoots aan de minimale **/*** kwaliteitsvereisten. Er zijn mogelijkheden voor een **** upgrade.

Opties

Opties en extra's (algemeen)

bagagevervoer

bagagevervoer, prijs vanaf €9

De bagage compact ingepakt achterlaten bij de receptie voor 9:00 uur. De bagage wordt vervoerd naar de volgende accommodatie, uiterlijk voor 19:00 uur. Wij adviseren om paspoort, rijbewijs, waardepapieren etc. niet bij de bagage in te pakken maar zelf bij je te houden. Kies in het boekingsformulier het aantal personen waarvoor bagagevervoer geregeld moet worden.

hond

hond, prijs vanaf €12

Gaat je hond / huisdier ook mee? Bij de accommodaties zijn honden / huisdieren welkom, er geldt wel een toeslag voor een huisdier.  

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers, prijs vanaf €0

De basisprijs van dit arrangement is gebaseerd op overnachten in privé meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten op de kamer. Kies het gewenste aantal personen in privé meerpersoonskamers (familiekamers). 

overnachten in 1-persoonskamer

overnachten in 1-persoonskamer, prijs vanaf €24

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour, prijs vanaf €23

Je kunt kiezen voor overnachting in 2-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

Verlengen

overnachten in Turnov in privé meerpersoons (familie-)kamer

overnachten in Turnov in privé meerpersoons (familie-)kamer, prijs vanaf €24

Overnachten in Turnov na afloop van de burchtentocht kan o.a. bij de volgende accommodaties in Turnov: hotel Korunni Princ of hotel Karel IV. In overleg kan de extra overnachting in Mnichovo Hradiště o.a. bij Hotel U Kvapilů of hotel U Hroznu. Hier geldt een toeslag. Kies het gewenste aantal personen in meerpersoonskamers / familiekamers.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • 2 overnachtingen in tweepersoonskamers (bij twee personen) of familiekamers (vanaf 3 personen)
 • 2 x half pension (= ontbijt, avondeten)
 • Topografische wandelkaart en routebeschrijving
 • Informatiepakket van het gebied
 • Telefonische ondersteuning en zo nodig persoonlijke hulp
 • SGR garantie

Exclusief:

 • Treinkaartje Turnov - Mnichovo Hradiště
 • Bagagevervoer mogelijk bij te boeken. Bij voorkeur een overnachting van tevoren en/of achteraf in Turnov bijboeken.
 • Lunchpakketten
 • Entree's in burchten en kastelen. Let op: maandag zijn meeste gesloten!
 • Standaard wordt bij kasteelhotel Hrubá Skála een familiekamer geboekt. Je kunt ook kiezen voor de luxe ****kamers/suites met privé douche en toilet bij of hotel Štekl of bij kasteelhotel Hrubá Skála, hiervoor geldt een toeslag.
 • Toeslag voor 2-persoonskamers i.p.v. familiekamer optioneel te boeken (meerdere tweepersoonskamers voor kleine groepjes i.p.v. 1 grote (familie)kamer. Aanbevolen voor bv. een groep vrienden met meerdere koppels, of ouders met oudere/volwassen kinderen die een aparte kamer willen hebben).
 • Toeslag 1-persoonskamer voor 1 individuele reiziger verplicht.

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Vraag:

 

Kan ik telefonisch een vraag stellen en eventueel direct boeken?

 

Antwoord:

 

Ja een vraag kan telefonisch gesteld worden. We zijn zowel in Nederland/Belgie als ook in Tsjechie onder lokaal tarief te bellen. Telefonisch boeken kan ook. We sturen dan een Tikkie of een Mollie betaalverzoek waarvoor je doorgaans je ABN Amro e-dentifier of Rabo randomreader nodig zult hebben. 

 

https://actief-in-tsjechie.nl/contact/

Vraag:

 

De burchtentocht door het Boheems Paradijs spreekt ons het meest aan. 
We twijfelen echter aan de 19 km de eerste dag. Wat is jullie ervaring met deze wandeling voor de kinderen? 
Is er een optie om de laatste dag eraf te halen en de eerste 2 dagen in 3 dagen te doen oid? Of het geheel in 4 dagen te doen? 
 
Antwoord:
 
De tocht een beetje lichter maken kan idd vrij makkelijk door een of twee overnachtingen aan de route toe te voegen. Wat zou startdatum zijn? Dan werk ik een voorstel voor jullie uit.
 
Burchtentocht Boheems Paradijs – wandelen langs burchten en kastelen (kaart: https://goo.gl/maps/J9upGiNbWxn)

Vraag:

 

Is het mogelijk een tweepersoonskamer te boeken zonder toeslag? Wat is anders het verschil?

Verder vroeg ik me af of jullie een indicatie kunnen geven hoe lang we per dag aan het wandelen zijn?

Wat betreft het openbaar vervoer, klopt het dat de bussen van een station buiten de stad vertrekken en indien we vanuit het centrum willen vertrekken de trein dus makkelijker is? Is het mogelijk de treintickets gewoon op het station te kopen of moeten we die van tevoren online reserveren.

 

Antwoord:

 

Voor de tweepersoonskamer geldt een toeslag t.o.v. meerpersoons kamers. Als je met z’n tweeën bent kun je eigenlijk niet kiezen voor meerpersoons kamers. Of je zou de lege bedden moeten willen betalen :-( De meerpersoonskamers worden in de praktijk meestal door gezinnen geboekt. 

Per dag ben je toch zo’n 6 tot 8 uur onderweg.

Juist, als je vanuit het centrum willen vertrekken dan is de trein dus makkelijker. Er is alleen wat minder keuze wat betreft vertrektijden. Jullie kunnen de treintickets gewoon op het station kopen (het kan tegenwoordig ook online). Als je hulp nodig hebt met http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/ dan help ik je graag op weg.

Vraag:

 

Zijn alle hoofdattracties van het paradijs, vooral de rotssteden, wel goed bereikbaar vanuit Turnov zonder eigen vervoer?

 

Antwoord:

 

Wellicht is Sobotka een betere keuze als je echt voor bezoek aan de rotssteden gaat.

Een mooie wandeling is van Sobotka naar kasteel Hrubá Skála en dan per treintje terug naar Sobotka. Je loopt dan een groot deel van de Burchtentocht route (https://actief-in-tsjechie.nl/burchtentocht-boheems-paradijs/103/). 

Deze vraag is op dit moment niet beschikbaar in de kennisbank...

Wilt u een antwoord op deze specifieke vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €97 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 3 dagen
 • Categorieen :
  • burchten en kastelen burchten en kastelen
  • cultureel-historisch cultureel-historisch
  • natuurpark natuurpark
  • wandelen wandelen
January 2019
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 30 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 30)

Totaal:
€ --.--