Menu

Beschrijving

Burchtentocht door het Boheems Paradijs

Burchten- en kastelentocht door het Boheems ParadijsDrie dagen wandelen door het prachtige beschermde landschapspark Boheems Paradijs (Tsjechisch: Český ráj) langs historische burchten en kastelen. Je ziet onderweg een afwisselend eeuwenoud cultuurlandschap. Een deel van de route doe je per nostalgische trein, een belevenis op zich!

Individuele trektocht, 45 km in drie dagen. Overnachtingen in **/*** accommodaties waarvan een overnachting in kasteelhotel Hrubá Skála! Beste tijd om te wandelen van april tot oktober.

Bij dit arrangement kun je kiezen tussen diverse typen kamers. De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in meerpersoonskamers (familiekamers) met gedeelde faciliteiten. Tijdens het boekingsproces kun je de gewenste kamers kiezen. Op basis van deze keuze wordt - voordat je overgaat tot definitieve boeking - precies berekend hoeveel de totale reissom zal bedragen.

De mogelijke kamertypen zijn:

 • Privé meerpersoonskamers / familiekamers met gedeelde faciliteiten. Aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepen die minder hechten aan privacy.
 • Privé meerpersoonskamers / familiekamers met privé faciliteiten. Aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepen die hechten aan privacy. Bij alle accommodaties zijn kamers met privé faciliteiten beschikbaar.
 • Een- of tweepersoonskamer met privé faciliteiten. Bij alle accommodaties zijn kamers met privé faciliteiten beschikbaar.

Let op: gedeelde meerpersoonskamers zijn niet mogelijk bij dit arrangement.

Programma van dag tot dag

Hieronder staat het programma van dag tot dag beschreven.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Burcht KostDe wandeltocht begint in de stad Mnichovo Hradište. Daar bevindt zich een schitterend renaissancekasteel met wit en rood pleisterwerk. Te bewonderen zijn collecties van schilderijen, porselein en keramiek, een oude bibliotheek die ooit beheerd werd door Giacomo Casanova, het kasteelpark met de kerk van Sint Anna waar zich de graftombe bevindt van de beroemde Tsjechische veldheer Hertog van Wallenstein.

De rode route volgend kom je na vijf kilometer bij de ruïne van de burcht Valecov. Tijdens de dertigjarige oorlog in de 17de eeuw is de burcht geplunderd. De overgebleven resten van de muren werden vroeger overdekt met een houten dak. In het hoogseizoen kun je in Valecov aan een rondleiding deelnemen.

De volgende burcht aan de route is Kost. Een goed bewaarde middeleeuwse burcht, die ontelbare keren uitgebrand en verbouwd werd – vandaar het gotische uiterlijk. Binnen is de zogenoemde "zwarte keuken" te zien en een historische verzameling van wapens. In het hoogseizoen zijn er optredens van een vrolijk middeleeuws theatergezelschap en prachtige riddertoernooien. Zo valt er voor de hele familie iets te beleven.

TIP: als je nog energie over hebt: wandeling door het romantische beekdal Plakánek (Údolí Plakánek).

Vanaf je overnachtingsplek heb je uitzicht naar deze burcht. Bij onvoldoende capaciteit wordt uitgeweken naar een alternatieve accommodatie. 

 • Afstand: 19.37 km
 • Klimmen: 296 m
 • Dalen: 221 m
 • interactieve kaart
 • Overnachting: Hotel Pošta, Sobotka.

Hrubá SkálaGelijk aan het begin van de dag zie je de bekendste dominante van het Boheems Paradijs: burcht Trosky. De route leidt je tot deze burchtruïne, die beschermd wordt als nationaal cultuur monument.

De burcht is gebouwd op twee vulkanische toppen en bestaat uit twee torens, die het hele gebied domineren. De laagste en tevens de dikste heet Baba (Oude vrouw) en de hoogste en de dunste heet Panna (Maagd). De torens bieden geweldige vergezichten op een van de mooiste gebieden van Tsjechië!

Van Trosky daal je af naar de vijver Vidlák. Door de bossen kom je bij het kasteel Hrubá Skála, in zijn omgeving zijn vele zandsteenrotsen die zo typerend zijn voor dit gebied. Het kasteel Hrubá Skála is gebouwd op rotsplateaus en in tegenstelling tot vroeger hoef je nu niet meer over een valbrug te lopen om het binnenhof te bereiken. Je kunt de kasteeltoren beklimmen ter afsluiting van deze dag en met een beetje geluk van een mooie zonsondergang genieten binnen deze romantische setting.

Je overnacht in dit kasteel. Bij onvoldoende capaciteit wordt uitgeweken naar Hotel Štekl. 

 • Afstand: 16,32 km
 • Klimmen: 308 m
 • Dalen: 263 m
 • interactieve kaart
 • Overnachting: kasteel Hrubá Skála of Hotel Štekl

Hrubý RohozecJe wandelt vanaf Hrubá Skála naar de burcht Valdštejn langs ontelbare rotspunten en rotsgroepen en uitkijkplateaus, zogenaamde rotsensteden.

Alle rotsen hebben ook eigen namen: de Avondtoren, de Kattenkop, de Dirigent en ga zo maar door. En met een beetje fantasie kom je er ook achter waarom. Naar de poort van de gotische burcht Valdštejn leidt een imposante stenen brug met daarop barokke beelden van enkele Tsjechische beschermheiligen. Deze burcht met zijn kapel was een druk bezochte pelgrimsplaats. Later is de barokke burcht in romantische stijl opgeknapt. Wandelend door de bossen kom je naar de stad Turnov. Een stadje dat bekend staat als sprookjesstad en waar traditioneel juwelen met gesleepte stenen (granaten) worden geproduceerd. Die zijn ook in het plaatselijke museum te bekijken.

Je loopt dwars door de stad naar het kasteel Hrubý Rohozec, waar onder andere de woon- en kledingtrends vanaf de renaissance tentoongesteld worden. Het kasteelpark nodigt uit om te rusten in de schaduw van eeuwenoude beuken.

Je loopt naar het station in Turnov waar je auto geparkeerd staat en/of waar je de trein neemt om je reis naar elders te vervolgen.

Uitzicht op kasteelruïne TroskyAanbevolen upgrades:

Er is ook een luxe variant met overnachtingen in ***/**** accommodaties waarvan een in **** kasteelhotel Hrubá Skála!

Je kunt de tocht verlengen met bijvoorbeeld een extra overnachting na afloop van de tocht in Jičín of in Praag. Maar u kunt ook kiezen om uw verblijf in kasteelhotel Hrubá Skála te verlengen. Laat ons uw speciale wensen weten en we maken een voorstel voor u op maat.

Met dank aan prachtige fotoreportage gemaakt door Marco Jorissen

bagageBij de burchtentocht is bagagevervoer mogelijk maar niet echt noodzakelijk.

De onderstaande prijzen hebben we opgesteld als richtlijn voor bagagevervoer.

 • De bagage mag per stuk niet meer wegen dan 15 kg, behalve als dit van tevoren is geregeld; in dat geval kan een toeslag van toepassing zijn.
 • De bagage dient goed verpakt te zijn.
 • Er dient een label aan de bagage te worden bevestigd met naam en totaal aantal colli per boeking.
 • Het bagagevervoer is op eigen risico.

De prijs van bagagevervoer is grofweg gebaseerd op het te rijden aantal kilometers en de hoeveelheid tijd die het sjouwen en inpakken met zich meebrengt. Een rekenvoorbeeld voor de Burchtentocht: af te leggen kilometers, inclusief leeg te rijden kilometers, bedragen totaal 90 km.

Voordeel van bagagevervoer is dat u eventueel bij blessures gebruik kunt maken van de transfer. U hoeft dan dus op die dag niet te lopen.

U kunt tijdens het boeken aangeven of u een prijsvoorstel wilt ontvangen voor bagagevervoer. Wij maken dan een maatwerk berekening.

Hieronder staan de door ons gebruikte hotels bij deze meerdaagse tour. De hotels zijn geselecteerd op zowel locatie (aan de route) als op luxe. Doordat we geen concessies wilden doen aan de locatie bestaat er enig verschil in kwaliteit van de hotels. Alle hotels voldoen ruimschoots aan de minimale **/*** kwaliteitsvereisten. Er zijn mogelijkheden voor een **** upgrade.

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Hrubá Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie en comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit unieke hotel is, zoals de naam al verklapt, gevestigd in een kasteel. Het heeft een hostelgedeelte en een luxe hotelgedeelte. Voor het hoteldeel betaal je een toeslag. Het kasteel ligt vlak buiten het plaatsje Hrubá Skála.
Capaciteit: 88 bedden in 41 kamers

Hoogte: 313 m

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Štekl in Hrubá Skála

Hotel Štekl
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Gelegen op een prachtige locatie. Hotel Štekl heeft een eigen restaurant en de kamers hebben een prachtig uitzicht op de omgeving.
Capaciteit: 56 bedden

Hoogte: 313 m

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Pošta Sobotka

Hotel Pošta Sobotka
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Pošta Sobotka ligt in het centrum van het plaatsje Sobotka, de geboorteplaats van de beroemde dichter Fráňa Šrámek. Sobotka ligt zo'n 70 km ten noordoosten van Praag in het Boheems Paradijs. In de directe omgeving van het hotel zijn veel culturele bezienswaardigheden te vinden zoals kasteel Kost en de ruïne Trosky.
Capaciteit: 50 bedden.

Hoogte: 291 m

Sobotka - Boheems Paradijs

Hotel Korunní Princ Turnov

Hotel Korunní Princ
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel bevindt zich in het centrum van de eeuwenoude stad Turnov. Het is recentelijk gerenoveerd, maar heeft nog altijd een karakteristieke uitstraling.
Capaciteit: 62 bedden.

Hoogte: 265 m

Turnov - Boheems Paradijs

Pension Doni Libošovice - Boheems Paradijs

Pension Doni 
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Gelegen op een steenworp afstand van kasteel Kost. Het pension biedt zowel kamers als volledig uitgeruste appartementen aan.
Capaciteit: 45 bedden in kamers en appartementen.

Hoogte: 301 m

Libošovice - Boheems Paradijs

Parkhotel Skalní Město - Boheems Paradijs

Parkhotel Skalní Město
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit familiehotel ligt een paar kilometer buiten Jičín aan de rand van het bijzondere natuurpark Prachovské Skály (de Stenen Stad).
Capaciteit: 28 tweepersoons bedden.

Hoogte: 410 m

Jičín - Boheems Paradijs

Hotel Jičín - Boheems Paradijs

Hotel Jičín
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel ligt in het centrum van Jičín en biedt uitzicht op de Valdice Gate, die in de zestiende eeuw is gebouwd. Ook het restaurant dat onderdeel is van hotel Jičín is een historisch gebouw, maar is in vergelijking met de Valdice Gate piepjong, het gebouw stamt uit 1866.
Capaciteit: 24 bedden in tweepersoons kamers, 4 suites.

Hoogte: 285 m

Jičín - Boheems Paradijs

Hotel Kavka in Malá Skála

Hotel Kavka
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel bevindt zich in het hart van het Boheems Paradijs. Je kunt kiezen tussen hotel- en hostelkamers.
Capaciteit: twee- tot zespersoons kamers.

Hoogte: 279 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Skála

Hotel Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel ligt in de romantische vallei van de rivier Jizera. Rond het hotel is van alles te beleven en ook het hotel heeft in- en ontspannende activiteiten.
Capaciteit: 90 bedden.

Hoogte: 263 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Ort in Nepřívěc

Hotel Ort
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Ort ligt aan de rand van het pittoreske Nepřívěc in het hart van het Boheems Paradijs. Het hotel biedt een schitterend uitzicht op kasteel Humprecht en ligt vlakbij de burcht Kost. Hotel Ort bevindt zich midden in de natuur, maar biedt alle comfort die u gewend bent.
Capaciteit: 100 bedden..

Hoogte: 235 m

Nepřívěc - Boheems Paradijs

Hotel Rieger in Jičín

Hotel Rieger
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Rieger ligt in het centrum van Jičín, op een steenworp afstand van het Valdštein-plein. Jičín heeft een rijke geschiedenis die terug te zien is in de historische gebouwen met prachtige gevels.
Capaciteit: verschillende types tweepersoonskamers; familiekamers.

Hoogte: 276 m

Jičín - Boheems Paradijs

Camping Ostrov - Malá Skála - Boheems Paradijs

Camping Ostrov
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Camping Ostrov in Malá Skála heeft een centrale ligging in het beschermde landschapsgebied Boheems Paradijs. De camping ligt op een eiland (Ostrov) in de rivier de Jizera. Direct op loopafstand kun je klimmen, kanoën, wandelen, mountainbiken en nog veel meer! De camping is zowel met auto als met openbaar vervoer goed bereikbaar. Grotere gezinnen of groepen kunnen meerdere tenten huren of slaapplekken in bijzettentjes bijboeken. Ook is het mogelijk om zelf bijzettentjes mee te nemen!
Capaciteit: verschillende vier- tot zespersoons tenten

Hoogte: 265 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Vakantiehuis Malá Skála - Malá Skála - Boheems Paradijs

Vakantiehuis Malá Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Een authentieke dorpsboerderij uit 1850, gelegen in het favoriete vakantieoord Malá Skála. Het huis ligt prachtig aan een woonerf op het knooppunt van 4 gemarkeerde fiets- en wandelroutes. Er zijn 6 restaurants en 4 hotels in het stadje. De locatie is goed bereikbaar zowel per openbaar vervoer als met uw eigen auto. Het huis is vrijstaand en bestaat uit twee goed van elkaar gescheiden ruime appartementen. Per appartement zijn alle faciliteiten voorhanden. Groot pluspunt van de locatie: er is heel veel te doen direct op loopafstand.
Capaciteit: zes- en tienpersoons appartement.

Hoogte: 270 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Pension Neco - Appartementencomplex Malá Skála

Pension Neco
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Het appartementen complex Malá Skála is gelegen in het centrum van het Boheems Paradijs (Cesky Raj), Malá Skála, in de schilderachtige vallei Jizera. De directe omgeving van het dorp biedt een goede setting voor outdoor georiënteerde activiteiten, maar beschikt ook over een aangename verzameling van lokale restaurants en pubs. Het complex biedt twee types accommodaties.
Capaciteit: 33 bedden in 6 appartementen; 45 bedden in hostelgedeelte.

Hoogte: 270 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

penzion Svaty Jan - Turnov

penzion Svaty Jan
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Centraal gelegen pension met restaurant en zonnig terras.
Aantal bedden: 26

Hoogte: 262 m

Turnov - Boheems Paradijs

Medieval hotel Stredoveky - Dětenice

Středověký hotel Dětenice
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Een authentiek middeleeuws hotel.
Capaciteit: 41 kamers
Aantal bedden: 80

Hoogte: ..  m

Dětenice - Boheems Paradijs

Penzion Jičín - Penzion Ruská ***

Penzion Penzion Ruská ***
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Onderdeel van hotel Jičín waar je een stuk goedkoper kunt overnachten, maar wel gebruik kunt maken van de faciliteiten in het hotel. Met de centrale ligging ben je zo in het centrum en zo in het nationaal park Boheems Paradijs.
Capaciteit: vijf 2-persoonskamers, drie 3-persoonskamers.

Hoogte: ... m

Jičín - Boheems Paradijs

Hotel & Zámek Svijany

Hotel & Zámek Svijany
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

It is possible to relax in the chateau garden, which is a retreat from reality for all. The chateau has a permanent exhibition of the archaeology and history of the chateau and its surroundings, the history of beer brewing and the spa industry, the underground and much more.
Capaciteit: 41 bedden in 17 kamers.

Hoogte: 387 m

Svijany - Boheems Paradijs

penzion Podháj

penzion Podháj
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Accommodation in double, triple and quadruple rooms is suitable for tourists, school trips, families with children and various groups. In each room hot and cold water is available, and on each floor there are ladies and gents facilities.
Aantal bedden: 59.

Hoogte: 296 m

Turnov Podháj - Boheems Paradijs

Pension Harmonie - Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Pension Harmonie
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Pension Harmonie biedt accommodatie in smaakvol ingerichte kamers met badkamer en toilet. Het gebouw is in 1924 in Art Nouveau-stijl gebouwd en in 1994 - 2000 volledig gerenoveerd.
Pension heeft 8 tweepersoonskamers en een appartement voor vier personen.

Hoogte: 296 m

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Opties

Opties en extra's (algemeen)

bagagevervoer

bagagevervoer, prijs vanaf €9

Bagagevervoer tijdens de Burchtentocht is alleen mogelijk als je kiest voor een extra overnachting voorafgaand aan de tour. De bagage compact ingepakt achterlaten bij de receptie voor 9:00 uur. De bagage wordt vervoerd naar de volgende accommodatie, uiterlijk voor 19:00 uur. Wij adviseren om paspoort, rijbewijs, waardepapieren etc. niet bij de bagage in te pakken maar zelf bij je te houden. Kies in het boekingsformulier het aantal personen waarvoor bagagevervoer geregeld moet worden.

huisdier

huisdier, prijs vanaf €5

Onder huisdieren wordt verstaan: hond, of dier van vergelijkbare grootte. Voor kleine huisdieren zoals cavia's of konijnen geldt over het algemeen geen toeslag.

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers, prijs vanaf €0

De basisprijs van dit arrangement is gebaseerd op overnachten in privé meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten op de kamer. Kies het gewenste aantal personen in privé meerpersoonskamers (familiekamers). 

overnachten in 1-persoonskamer

overnachten in 1-persoonskamer, prijs vanaf €24

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour, prijs vanaf €24

Je kunt kiezen voor overnachting in 2-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

Verlengen

overnachten in Turnov in privé meerpersoons (familie-)kamer

overnachten in Turnov in privé meerpersoons (familie-)kamer, prijs vanaf €24

Overnachten in Turnov na afloop van de burchtentocht kan o.a. bij de volgende accommodaties in Turnov: hotel Korunni Princ of hotel Karel IV. In overleg kan de extra overnachting in Mnichovo Hradiště o.a. bij Hotel U Kvapilů of hotel U Hroznu. Hier geldt een toeslag. Kies het gewenste aantal personen in meerpersoonskamers / familiekamers.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief:

 • 2 overnachtingen in tweepersoonskamers (bij twee personen) of familiekamers (vanaf 3 personen)
 • 2 x half pension (= ontbijt, avondeten)
 • Topografische wandelkaart en routebeschrijving
 • Informatiepakket van het gebied
 • Telefonische ondersteuning en zo nodig persoonlijke hulp
 • SGR garantie

Exclusief:

 • Treinkaartje Turnov - Mnichovo Hradiště
 • Bagagevervoer mogelijk bij te boeken. Bij voorkeur een overnachting van tevoren en/of achteraf in Turnov bijboeken.
 • Lunchpakketten
 • Entree's in burchten en kastelen. Let op: maandag zijn meeste gesloten!
 • Standaard wordt bij kasteelhotel Hrubá Skála een familiekamer geboekt. Je kunt ook kiezen voor de luxe ****kamers/suites met privé douche en toilet bij of hotel Štekl of bij kasteelhotel Hrubá Skála, hiervoor geldt een toeslag.
 • Toeslag voor 2-persoonskamers i.p.v. familiekamer optioneel te boeken (meerdere tweepersoonskamers voor kleine groepjes i.p.v. 1 grote (familie)kamer. Aanbevolen voor bv. een groep vrienden met meerdere koppels, of ouders met oudere/volwassen kinderen die een aparte kamer willen hebben).
 • Toeslag 1-persoonskamer voor 1 individuele reiziger verplicht.

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Onze wandelingen in het Boheems Paradijs hebben een kleine overlap qua route maar een combinatie met een paar kleine aanpassingen is zeker mogelijk. 
Een alternatieve suggestie is om Boheems Paradijs te combineren met Boheems Zwitserland
(bijvoorbeeld https://actief-in-tsjechie.nl/wandelen-door-boheems-zwitserland/848) of met Reuzengebergte (bijvoorbeeld: https://actief-in-tsjechie.nl/berghuttentocht-reuzengebergte/7/). 

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een verzekering afsluiten via ons maar U dient de premie direct aan de Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt nu online een gunstige reisverzekering afsluiten bij De Europeesche. U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Als u vanuit het centrum van Praag wil vertrekken naar Turnov of Liberec dan is de trein het makkelijkst. Er gaan echter maar enkele (directe) treinverbindingen naar de genoemde steden. Als u kiest voor de lijndienst bus of wellicht een taxi dan is er een ruimere keuze in vertrektijden. Wij kunnen de treintickets voor u boeken, maar de treintickets kunt u natuurlijk ook zelf op het treinstation kopen. Tegenwoordig kan dit ook online via: http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/

Als u de trein- of bustickets liever niet zelf wilt boeken maar dit graag door ons wilt laten doen, dan ontvangen we graag even een mailtje met uw wensen (met name het gewenste vertrektijdstip en de plaats van vertrek- en aankomst.) Wij mailen u dan een prijsvoorstel.

Deze twee gebieden liggen ongeveer 125 km uit elkaar. Boheems Zwitserland ligt in noord-west Tsjechië en is een gebied met spectaculaire zandsteen formaties. Het ligt met het Tsjechische deel van het Elbezandsteengebergte ten noorden van Děčín bij de Elbe. Het Boheemse Paradijs ligt in de noord-oost Bohemen, zon 80km ten noord-oosten van Praag. Het is een iets gevarieerder landschap met zowel rotssteden als weidse landschappen.

De wandeling door het Boheems Paradijs gaat o.a. langs kenmerkende natuurfenomenen zoals Prachovské skály (https://nl.wikipedia.org/wiki/Prachovsk%C3%A9_sk%C3%A1ly) en Hruboskalsko (http://www.cesky-raj.info/dr-nl/710-hruboskalsko-rotsstad.html).

 

De tocht een beetje lichter maken kan inderdaad vrij makkelijk door een of twee overnachtingen aan de route toe te voegen.

U kunt in dit geval het beste een offerte aanvragen met uw wensen. Zo kunnen wij kijken of uw wensen mogelijk zijn, en waar we de routen eventueel korter of lichter kunnen maken.

Voor een bezoek aan de rotssteden is Sobotka wellicht een goede keuze het is een mooie wandeling van Sobotka naar kasteel Hrubá Skála en dan per trein terug naar Sobotka. U loopt dan een groot deel van de Burchtentocht route (https://actief-in-tsjechie.nl/burchtentocht-boheems-paradijs/103/).

Voor de tweepersoonskamer geldt een toeslag t.o.v. een meerpersoons kamers. Het boeken van een meerpersoonskamer met twee personen is in principe niet mogelijk i.v.m. de kosten. De meerpersoonskamers worden in de praktijk meestal door gezinnen geboekt. 

Per dag bent u zo’n 6 tot 8 uur onderweg. Dit ligt natuurlijk aan het tempo van wandelen, u kunt het tempo verlagen als u langere tijd voor de tocht uittrekt.

Op de eerste dag loopt u ongeveer 19 km, op de tweede dag loopt u ongeveer 16 km en de laatste dag ongeveer 7 km.

De start van de tocht is inderdaad Mnichovo Hradiště. Na uw overnachting in Turnov kunt u de trein naar het startpunt nemen, het treinstation is op loop afstand. Voor actuele reistijden en prijzen zie: https://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/spojeni/  (ook in Engels).

Nee er is geen gids aanwezig tijdens de tocht, de tocht is geheel self guided.

U krijgt t.z.t. verder informatie over de tour via de reisbescheiden. 

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €97 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 3 dagen
 • Categorieen :
  • burchten en kastelen burchten en kastelen
  • cultureel-historisch cultureel-historisch
  • natuurpark natuurpark
  • wandelen wandelen
December 2019
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 30 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 30)

Totaal:
€ --.--