Menu

Beschrijving

Berghuttentocht Hoge Tatra oversteek - individueel self guided - 5 nachten / 6 dagen

SHOcart Hiking Map 1097, Vysoké Tatry/High Tatras 1:50.000De Hoge Tatra - Vysoké Tatry- is het belangrijkste centrum van toerisme en recreatie in Slowakije. Daarnaast is het volgens kenners de mooiste bergketen van het land. Hoge bergtoppen, 10 van hen meer dan 2000 m hoogte, afgewisseld met stille dalen en meer dan 110 kristalheldere gletsjermeren, zijdeachtige glans van de watervallen - dat alles is de magische wereld van de Hoge Tatra Nationaal Park. Sfeervolle berghutten maken het plaatje compleet.

Dit wandelarrangement is afgestemd op de minder gevorderde - enigszins geoefende - wandelaars. Een deel volgen we de "Tatranská Magistrála", een uitgezette wandelroute langs de boomgrens. Gemiddeld zijn de dagetappes zo'n 6 uur wandelen. Het hoogste punt dat je bereikt is de Rysy (2499m), dit is de hoogste top in het Poolse deel van de Hoge Tatra. De overnachtingen zijn in berghutten en een keer in een goed hotel.

 Het is ook mogelijk om deze wandeltocht als groepsreis met gids te doen. Wil je graag in groepsverband wandelen met gids? Kijk dan hier voor de meerdaagse begeleide wandeltours. Meer informatie over de individuele self guided tour vindt u hieronder op deze pagina.

Wat is de beste tijd om te gaan?

Wat is de beste tijd voor een wandeltocht in de Hoge Tatra in Slowakije? Het hangt een beetje van de gekozen routes af. De hoger gelegen paden gaan pas 15 juni open. Juli en augustus zijn soms warm, nat en het kan druk zijn. September tot half oktober is optimaal maar juli en augustus kan wat ons betreft ook prima.

Het programma van dag tot dag

Self guided wandelvakantie met flexibele vertrekdata, 44 km in 6 dagen (waarvan 4,5 dagen wandelen), de tocht is mogelijk van juni tot oktober, overnachtingen in sfeervolle berghutten en een keer in een zeer comfortabele hotel. Deze wandeltocht is voor enigszins geoefende wandelaars zelfstandig te doen zonder gids. Een suggestie voor de dag tot dag invulling staat hieronder beschreven.

De route en de volgorde van overnachtingen die je uiteindelijk gaat volgen kan hiervan op onderdelen afwijken.

 • Alles openen
 • Alles sluiten
 • Dag 1: Aankomst bij voorkeur in Poprad. Meeting met lokale contactpersoon om de route door te spreken. Overnachten in **/*** hotel in Poprad (of in Tatranská Kotlina of Tatranská Lomnica).
 • Dag 2: Eerste bergetappe. Overnachten in Nationaal park in berghut.
 • Dag 3: Tweede bergetappe. Overnachten in Nationaal park in berghut.
 • Dag 4: Derde bergetappe. Overnachten in Nationaal park in berghut.
 • Dag 5 variant A: Vierde bergetappe. Overnachten in Nationaal park in berghut.
 • Dag 5 variant B: Vierde bergetappe en aan einde van de dag doorlopen naar Popradské Pleso treinstation en dan transfer naar Poprad of Tatranská Lomnica. Overnachten in Porad (of Tatranská Lomnica of Tatranská Kotlina).
 • Dag 6 variant A: Vijfde (zeer korte) bergetappe. Vertrek op eigen gelegenheid. Eventuele bagage ophalen in Poprad of Tatranská Lomnica. Transfer van eindpunt op eigen gelegenheid naar bagage opslag per openbaar vervoer of eventueel per taxi.
 • Dag 6 variant B: Uitchecken. Vertrek op eigen gelegenheid.
 • Berghut in de Hoge TatraJe overnacht in een ***hotel in Tatranská Lomnica. Ontmoeting met onze representant ter plekke. Instructies over de berghuttentocht, ontvangst kaartmateriaal en routebeschrijving. Aankomst is op basis van eigen vervoer. Het ontmoeten van de gids met informele ontvangst kan desgewenst ook op dag 2 voor vertrek. Je bespreekt de details van de tour en maakt je klaar voor de aanstaande dagen.

  Alternatief start in Tatranská Kotlina:

  De route kan ook starten in Tatranská Kotlina. Je loopt dan op dag 2 via de berghut Plesnivec (Edelweiss) naar het meer Veľké Biele pleso en dan verder naar de hut Chata pri Zelenom plese (hut bij het Groene Meer) op 1554m hoogte waar je zult overnachten.

  Indien je per auto aanreist dan kan je auto in Tatranská Kotlina of Tatranská Lomnica geparkeerd worden. Indien je per openbaar vervoer komt kunnen we je op ieder gewenst punt halen per taxi.

  • Totaal : 0 uur
  • Highlights: Tatranská Lomnica (alternatief Tatranská Kotlina)
  • Overnachten: ***hotel in Tatranská Lomnica

  Een bergmeer in de Hoge TatraDe route start in Tatranská Lomnica. Je loopt noordwaarts door de vallei Dolina Bielej vody naar het prachtige meer Veľké Biele pleso (1615 m).

  Door de vallei van het Zelené pleso (Groene meer) stroomt de Zelený potok (Groene bergbeek). Dit gebied is erg aantrekkelijk voor wandelaars, mountainbikers en voor rotsklimmers. In de winter wordt er veel geskied. Je loopt verder naar de berghut Chata pri Zelenom plese (berghut bij het Groene Meer) op 1554m hoogte. Je gaat overnachten aan het prachtige Groene bergmeer.

  • Totaal : 4 - 5 uur (keuze om de route in te korten of te verlengen)
  • Highlights: uitzicht op de oostelijke uitlopers van de Hoge Tatra, Zelené bergmeer
  • Overnachten: Chata pri Zelenom plese (1554m)
  • interactieve kaart

  Stoeltjeslift in de Hoge TatraVandaag wandel je van het Groene meer langs de Tatranská magistrála naar de Zamkovského hut. Vlak voor het bergmeer en observatorium Skalnate (1751m) kom je langs Velka Svistovka (2037m) aan de noordoostelijke kant van de Kezmarsky top. Hier kan je van een prachtige uitzicht op de berg Lomnicky genieten.

  De bergtop Velka Svistovka is makkelijk toegankelijk via de rood gemarkeerde route. Je vindt er o.a. een panoramisch bord met oriëntatie van de bergtoppen.

  Vannacht overnacht je in de Zamkovského berghut.

  • Totaal : 5 uur
  • Highlights: Velka Svistovka, Skalnate bergmeer en observatorium
  • Overnachten: berghut Zamkovského chata (1475m)
  • interactieve kaart

  Lopen bij zonsondergang in de Hoge TatraWandelen van berghut Zamkovského chata (1475m) naar naar het kristalheldere Popradské bergmeer (1475m). Dit is een best zware dag van 11km. De hoogteverschillen zijn te doen.

  Het doel vandaag is de berghut bij het Popradské bergmeer waar je de komende 2 nachten zal overnachten.

  • Totaal : 7 uur
  • Highlights: Popradské en Batizovské bergmeer, prachtig zicht op de Gerlach
  • Overnachten: berghut Popradské Pleso (1494m)
  • interactieve kaart

  Alternatief dag 3 en 4: de noordelijke route

  Op dag drie de route nemen naar Zbojnícka chata. Daar ook overnachten en dan op dag vier de route nemen die voert van van Zbojnícka chata naar het kristalheldere Popradské bergmeer (1475m). Deze route is iets zwaarder dan de zuidelijke route.

  De route leidt je omhoog naar de Prielom bergrug (2288m) en dan verder naar de Polsky hreben (2200m). Van hier uit bereik je de hoofdberg van de Hoge Tatra, de Vychodna Vysoka op 2429m hoogte.

  Je volgt weer de Tatranská magistrála route en komen langs het Batizovské bergmeer (1879m). Batizovské pleso is een meer aan de voet van de Batizovský štít (bergtop, 2448m). Het meer heeft een oppervlak van 3,48 ha en een diepte van 12 m. Ongeveer 200m verder naar beneden vind je de Batizovské waterval. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de hoogste top van de Hoge Tratra, de Gerlach (Gerlachovský štít, 2655m) en andere omliggende bergtoppen.

  • Totaal : 7 uur
  • Highlights: Popradské en Batizovské bergmeer, prachtig zicht op de Gerlach
  • Overnachten: berghut Popradské Pleso (1494m)
  • interactieve kaart

  Een makkelijk begaanbaar pad in de Hoge TatraAan het begin van de dag wandelen we richting de berghut Rysmi onder de berg Rysy gelegen op 2250m hoogte. Dit is de hoogst gelegen berghut in de Hoge Tatra. We zetten onze wandeling voort naar een van de hoogtepunten van deze tour -  de Rysy bergtop op 2499m hoogte aan de Poolse grens. Het is waarschijnlijk de meest bezochte top van het gebergte en vaak omgeven van mist. Desalniettemin kan je van adembenemende uitzichten genieten op het omliggende panorama. We dalen vervolgens weer af naar Popradské pleso.

  • Totaal : 7 uur
  • Highlights: Popradské bergmeer, hoogste berghut Chata pod Rysmi, Rysy bergtop
  • Overnachten: berghut chata Popradské Pleso (1494m)
  • interactieve kaart

  Uitchecken.

  Na het ontbijt uitchecken bij berghut Chata Popradské Pleso.

  Na het ontbijt is het nog een uurtje lopen naar de tram/trein (TEŽ train, Tatranských elektrických železníc) die je naar Poprad brengt van waaruit je je eigen reis kunt vervolgen.

  Einde van de berghuttentocht.

  Voor degenen die met de auto naar Tatranská Lomnica zijn gekomen is een ticket terug naar Tatranská Lomnica met dezelfde TEŽ tramlijn.

  Belangrijk: je bagage blijft in opslag bij het startpunt in Poprad / Tatranská Lomnica. In de bergen loop je dus met slechts lichte bepakking in je rugzak. Aan het einde van de trektocht haal je je spullen weer op op de vooraf afgesproken plek.

  Voor degene die zonder auto op eigen gelegenheid reizen: we regelen desgewenst je reis (halen en brengen) vanaf een vliegveld of treinstation in Bratislava, Kosice, Wenen, Budapest, Krakow, Katowice, Praag of Brno. We boeken daar ook graag een accommodatie.

  Vanuit Praag kun je in 6 uurtjes tot in Poprad komen met een directe treinverbinding. Er zijn in die trein zowel luw budget plekken als luxe slaapcabines. Vraag naar de mogelijkheden in het boekingsformulier.

  Wilt u graag met andere actieve mensen deze wandeltocht maken? Geef dit dan aan in het boekingsformulier (samen met mogelijke alternatieve reisdata). Wij proberen dan een match te maken tussen andere wandelaars in dezelfde periode.

  Hieronder staan de door ons gebruikte accommodaties bij deze meerdaagse tour. De accommodaties zijn geselecteerd op zowel locatie (ligging aan de route) als op luxe.

  Opties & extra's

  Opties en extra's (algemeen)

  Shocart topografische kaart

  Shocart topografische kaart, prijs vanaf €0

  Bij wandel- en fietspakketten leveren wij standaard een gedetailleerde topografische kaart.  Verzekeringen

  reisverzekeringen van De Europeesche

  Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

  Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

  Kaart

  Bekijk kaart

  Bekijk de kaart met details

  Video

  Data & Prijzen

  Beschikbare data

  • jan

    

  • feb

    

  • mrt

    

  • apr

    

  Inclusief

  • 1 overnachting in 3* hotel in Tatranská Lomnica
  • 4 overnachtingen in berghutten in kamers met 4 tot 6 bedden met gedeelde douche/wc op de etage
  • 5 x ontbijt en diner
  • Topografische wandelkaart en info over het Nationale Park De Hoge Tatra
  • Opslag van bagage die u niet tijdens de trekking nodig heeft in Poprad of Tatranská Lomnica.
  • Bergreddingsdienst verzekering
  • Op eerste dag meeting met lokale contactpersoon die instructies geeft en vragen beantwoordt

  Exclusief

  • Extra overnachtingen, bijvoorbeeld voorafgaand aan de trektocht of na afloop van de trektocht
  • Drankjes e.d. bij maaltijden
  • Lunches
  • Ticket van stoeltjesliften
  • Openbaar vervoer op de laatste dag na afloop van de tocht.
  • Transfer op eerste en laatste dag naar bijvoorbeeld treinstation of vliegveld. U krijgt van ons informatie over de dienstregeling van treinen en bussen.
  • Berggids, o.a. aan te bevelen bij onervaren wandelaars
  • Eventuele parkeerkosten

  Snelle feiten & cijfers

  • prijs : €396 per persoon
  • Reistype :
   Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
  • Comfort :
   comfort comfort comfort comfort comfort
  • Nivo :
   grade grade grade grade grade
  • Reisbegeleiding :
   reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
  • Duur : 6 dagen / 5 nachten
  • Categorieen :
   • natuurpark natuurpark
   • wandelen wandelen

  Soortgelijke tours

  image

  Berghuttentocht Slowaakse Hoge Tatra

  Slowaakse Hoge Tatra, Nationaal Park

  Tijdens deze driedaagse berghuttentocht ontdek je het kleinste hooggebergte van Europa: de Hoge Tatra. Het gebergte ligt in het grensgebied van Slowakije en Polen en biedt een...

  Categorieën:
  • natuurpark natuurpark
  • wandelen wandelen