Menu

Beschrijving

Berghuttentocht Hoge Tatra oversteek - individueel self guided - 5 nachten / 6 dagen

SHOcart Hiking Map 1097, Vysoké Tatry/High Tatras 1:50.000De Hoge Tatra - Vysoké Tatry- is het belangrijkste centrum van toerisme en recreatie in Slowakije. Daarnaast is het volgens kenners de mooiste bergketen van het land. Hoge bergtoppen, 10 van hen meer dan 2000 m hoogte, afgewisseld met stille dalen en meer dan 110 kristalheldere gletsjermeren, zijdeachtige glans van de watervallen - dat alles is de magische wereld van de Hoge Tatra Nationaal Park. Sfeervolle berghutten maken het plaatje compleet.

Dit wandelarrangement is afgestemd op de minder gevorderde - enigszins geoefende - wandelaars. Een deel volgen we de "Tatranská Magistrála", een uitgezette wandelroute langs de boomgrens. Gemiddeld zijn de dagetappes zo'n 6 uur wandelen. Het hoogste punt dat je bereikt is de Rysy (2499m), dit is de hoogste top in het Poolse deel van de Hoge Tatra. De overnachtingen zijn in berghutten en een keer in een goed hotel.

 Het is ook mogelijk om deze wandeltocht als groepsreis met gids te doen. Wil je graag in groepsverband wandelen met gids? Kijk dan hier voor de meerdaagse begeleide wandeltours. Meer informatie over de individuele self guided tour vindt u hieronder op deze pagina.

Wat is de beste tijd om te gaan?

Wat is de beste tijd voor een wandeltocht in de Hoge Tatra in Slowakije? Het hangt een beetje van de gekozen routes af. De hoger gelegen paden gaan pas 15 juni open. Juli en augustus zijn soms warm, nat en het kan druk zijn. September tot half oktober is optimaal maar juli en augustus kan wat ons betreft ook prima.

Het programma van dag tot dag

Self guided wandelvakantie met flexibele vertrekdata, 44 km in 6 dagen (waarvan 4,5 dagen wandelen), de tocht is mogelijk van juni tot oktober, overnachtingen in sfeervolle berghutten en een keer in een zeer comfortabele hotel. Deze wandeltocht is voor enigszins geoefende wandelaars zelfstandig te doen zonder gids. Een suggestie voor de dag tot dag invulling staat hieronder beschreven.

De route en de volgorde van overnachtingen die je uiteindelijk gaat volgen kan hiervan op onderdelen afwijken.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Er zijn twee varianten mogelijk van deze tour: variant A en variant B. Variant A kent 4 overnachtingen in de bergen, variant B heeft 3 overnachtingen in de bergen en 1 overnachting in Poprad. Beide varianten staan hier kort beschreven.

 • Dag 1: Aankomst bij voorkeur in Poprad. Meeting met lokale contactpersoon om de route door te spreken. Overnachten in **/*** hotel in Poprad (of in Tatranská Kotlina of Tatranská Lomnica).
 • Dag 2: Eerste bergetappe. Overnachten in Nationaal park in berghut.
 • Dag 3: Tweede bergetappe. Overnachten in Nationaal park in berghut.
 • Dag 4: Derde bergetappe. Overnachten in Nationaal park in berghut.
 • Dag 5 variant A: Vierde bergetappe. Overnachten in Nationaal park in berghut.
 • Dag 5 variant B: Vierde bergetappe en aan einde van de dag doorlopen naar Popradské Pleso treinstation en dan transfer naar Poprad of Tatranská Lomnica. Overnachten in Porad (of Tatranská Lomnica of Tatranská Kotlina).
 • Dag 6 variant A: Vijfde (zeer korte) bergetappe. Vertrek op eigen gelegenheid. Eventuele bagage ophalen in Poprad of Tatranská Lomnica. Transfer van eindpunt op eigen gelegenheid naar bagage opslag per openbaar vervoer of eventueel per taxi.
 • Dag 6 variant B: Uitchecken. Vertrek op eigen gelegenheid.

Berghut in de Hoge TatraJe overnacht in een ***hotel in Tatranská Lomnica. Ontmoeting met onze representant ter plekke. Instructies over de berghuttentocht, ontvangst kaartmateriaal en routebeschrijving. Aankomst is op basis van eigen vervoer. Het ontmoeten van de gids met informele ontvangst kan desgewenst ook op dag 2 voor vertrek. Je bespreekt de details van de tour en maakt je klaar voor de aanstaande dagen.

Alternatief start in Tatranská Kotlina:

De route kan ook starten in Tatranská Kotlina. Je loopt dan op dag 2 via de berghut Plesnivec (Edelweiss) naar het meer Veľké Biele pleso en dan verder naar de hut Chata pri Zelenom plese (hut bij het Groene Meer) op 1554m hoogte waar je zult overnachten.

Indien je per auto aanreist dan kan je auto in Tatranská Kotlina of Tatranská Lomnica geparkeerd worden. Indien je per openbaar vervoer komt kunnen we je op ieder gewenst punt halen per taxi.

 • Totaal : 0 uur
 • Highlights: Tatranská Lomnica (alternatief Tatranská Kotlina)
 • Overnachten: ***hotel in Tatranská Lomnica

Een bergmeer in de Hoge TatraDe route start in Tatranská Lomnica. Je loopt noordwaarts door de vallei Dolina Bielej vody naar het prachtige meer Veľké Biele pleso (1615 m).

Door de vallei van het Zelené pleso (Groene meer) stroomt de Zelený potok (Groene bergbeek). Dit gebied is erg aantrekkelijk voor wandelaars, mountainbikers en voor rotsklimmers. In de winter wordt er veel geskied. Je loopt verder naar de berghut Chata pri Zelenom plese (berghut bij het Groene Meer) op 1554m hoogte. Je gaat overnachten aan het prachtige Groene bergmeer.

 • Totaal : 4 - 5 uur (keuze om de route in te korten of te verlengen)
 • Highlights: uitzicht op de oostelijke uitlopers van de Hoge Tatra, Zelené bergmeer
 • Overnachten: Chata pri Zelenom plese (1554m)
 • interactieve kaart

Stoeltjeslift in de Hoge TatraVandaag wandel je van het Groene meer langs de Tatranská magistrála naar de Zamkovského hut. Vlak voor het bergmeer en observatorium Skalnate (1751m) kom je langs Velka Svistovka (2037m) aan de noordoostelijke kant van de Kezmarsky top. Hier kan je van een prachtige uitzicht op de berg Lomnicky genieten.

De bergtop Velka Svistovka is makkelijk toegankelijk via de rood gemarkeerde route. Je vindt er o.a. een panoramisch bord met oriëntatie van de bergtoppen.

Vannacht overnacht je in de Zamkovského berghut.

 • Totaal : 5 uur
 • Highlights: Velka Svistovka, Skalnate bergmeer en observatorium
 • Overnachten: berghut Zamkovského chata (1475m)
 • interactieve kaart

Lopen bij zonsondergang in de Hoge TatraWandelen van berghut Zamkovského chata (1475m) naar naar het kristalheldere Popradské bergmeer (1475m). Dit is een best zware dag van 11km. De hoogteverschillen zijn te doen.

Het doel vandaag is de berghut bij het Popradské bergmeer waar je de komende 2 nachten zal overnachten.

 • Totaal : 7 uur
 • Highlights: Popradské en Batizovské bergmeer, prachtig zicht op de Gerlach
 • Overnachten: berghut Popradské Pleso (1494m)
 • interactieve kaart

Alternatief dag 3 en 4: de noordelijke route

Op dag drie de route nemen naar Zbojnícka chata. Daar ook overnachten en dan op dag vier de route nemen die voert van van Zbojnícka chata naar het kristalheldere Popradské bergmeer (1475m). Deze route is iets zwaarder dan de zuidelijke route.

De route leidt je omhoog naar de Prielom bergrug (2288m) en dan verder naar de Polsky hreben (2200m). Van hier uit bereik je de hoofdberg van de Hoge Tatra, de Vychodna Vysoka op 2429m hoogte.

Je volgt weer de Tatranská magistrála route en komen langs het Batizovské bergmeer (1879m). Batizovské pleso is een meer aan de voet van de Batizovský štít (bergtop, 2448m). Het meer heeft een oppervlak van 3,48 ha en een diepte van 12 m. Ongeveer 200m verder naar beneden vind je de Batizovské waterval. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de hoogste top van de Hoge Tratra, de Gerlach (Gerlachovský štít, 2655m) en andere omliggende bergtoppen.

 • Totaal : 7 uur
 • Highlights: Popradské en Batizovské bergmeer, prachtig zicht op de Gerlach
 • Overnachten: berghut Popradské Pleso (1494m)
 • interactieve kaart

Een makkelijk begaanbaar pad in de Hoge TatraAan het begin van de dag wandelen we richting de berghut Rysmi onder de berg Rysy gelegen op 2250m hoogte. Dit is de hoogst gelegen berghut in de Hoge Tatra. We zetten onze wandeling voort naar een van de hoogtepunten van deze tour -  de Rysy bergtop op 2499m hoogte aan de Poolse grens. Het is waarschijnlijk de meest bezochte top van het gebergte en vaak omgeven van mist. Desalniettemin kan je van adembenemende uitzichten genieten op het omliggende panorama. We dalen vervolgens weer af naar Popradské pleso.

 • Totaal : 7 uur
 • Highlights: Popradské bergmeer, hoogste berghut Chata pod Rysmi, Rysy bergtop
 • Overnachten: berghut chata Popradské Pleso (1494m)
 • interactieve kaart

Uitchecken.

Na het ontbijt uitchecken bij berghut Chata Popradské Pleso.

Na het ontbijt is het nog een uurtje lopen naar de tram/trein (TEŽ train, Tatranských elektrických železníc) die je naar Poprad brengt van waaruit je je eigen reis kunt vervolgen.

Einde van de berghuttentocht.

Voor degenen die met de auto naar Tatranská Lomnica zijn gekomen is een ticket terug naar Tatranská Lomnica met dezelfde TEŽ tramlijn.

Belangrijk: je bagage blijft in opslag bij het startpunt in Poprad / Tatranská Lomnica. In de bergen loop je dus met slechts lichte bepakking in je rugzak. Aan het einde van de trektocht haal je je spullen weer op op de vooraf afgesproken plek.

Voor degene die zonder auto op eigen gelegenheid reizen: we regelen desgewenst je reis (halen en brengen) vanaf een vliegveld of treinstation in Bratislava, Kosice, Wenen, Budapest, Krakow, Katowice, Praag of Brno. We boeken daar ook graag een accommodatie.

Vanuit Praag kun je in 6 uurtjes tot in Poprad komen met een directe treinverbinding. Er zijn in die trein zowel luw budget plekken als luxe slaapcabines. Vraag naar de mogelijkheden in het boekingsformulier.

Wilt u graag met andere actieve mensen deze wandeltocht maken? Geef dit dan aan in het boekingsformulier (samen met mogelijke alternatieve reisdata). Wij proberen dan een match te maken tussen andere wandelaars in dezelfde periode.

Hieronder staan de door ons gebruikte accommodaties bij deze meerdaagse tour. De accommodaties zijn geselecteerd op zowel locatie (ligging aan de route) als op luxe.

Opties

Transfers

transfer Hoge Tatra -> Krakau

transfer Hoge Tatra -> Krakau, prijs vanaf €60

Wij verzorgen privé transfer services. Een snelle en makkelijke manier om van luchthaven Kraków-Balice (ook wel luchthaven Johannes Paulus II Kraków-Balice) naar de Tatra te komen. Kies hiernaast het gewenste aantal zitplaatsen.

transfer Krakau -> Hoge Tatra

transfer Krakau -> Hoge Tatra, prijs vanaf €60

Wij verzorgen privé transfer services. Een snelle en makkelijke manier om van luchthaven Kraków-Balice (ook wel luchthaven Johannes Paulus II Kraków-Balice) naar de Tatra te komen. Kies hiernaast het gewenste aantal zitplaatsen.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

Inclusief

 • 1 overnachting in 3* hotel in Tatranská Lomnica
 • 4 overnachtingen in berghutten in kamers met 4 tot 6 bedden met gedeelde douche/wc op de etage
 • 5 x ontbijt en diner
 • Topografische wandelkaart en info over het Nationale Park De Hoge Tatra
 • Opslag van bagage die u niet tijdens de trekking nodig heeft in Poprad of Tatranská Lomnica.
 • Bergreddingsdienst verzekering
 • Op eerste dag meeting met lokale contactpersoon die instructies geeft en vragen beantwoordt

Exclusief

 • Extra overnachtingen, bijvoorbeeld voorafgaand aan de trektocht of na afloop van de trektocht
 • Drankjes e.d. bij maaltijden
 • Lunches
 • Ticket van stoeltjesliften
 • Openbaar vervoer op de laatste dag na afloop van de tocht.
 • Transfer op eerste en laatste dag naar bijvoorbeeld treinstation of vliegveld. U krijgt van ons informatie over de dienstregeling van treinen en bussen.
 • Berggids, o.a. aan te bevelen bij onervaren wandelaars
 • Eventuele parkeerkosten

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Vraag:

 

Kan ik telefonisch een vraag stellen en eventueel direct boeken?

 

Antwoord:

 

Ja een vraag kan telefonisch gesteld worden. We zijn zowel in Nederland/Belgie als ook in Tsjechie onder lokaal tarief te bellen. Telefonisch boeken kan ook. We sturen dan een Tikkie of een Mollie betaalverzoek waarvoor je doorgaans je ABN Amro e-dentifier of Rabo randomreader nodig zult hebben. 

 

https://actief-in-tsjechie.nl/contact/

Vraag:

Bij aankomst in de Luchthaven Krakau, hoe zullen/kunnen we de chauffeur herkennen die ons zal ophalen ?

Antwoord:

De taxichauffeur heeft een bordje in zijn/haar hand met jullie naam :-)

Vraag:

Als ik het goed begrepen heb worden we overgebracht naar het hotel/berghut eerste bestemming van waaruit we de volgende dag zullen vertrekken.  Is er een mogelijkheid om bagage daar achter te laten die we bij vertrek na 5 dagen kunnen oppikken ? Is dit hotel / deze berghut van de eerste nacht ook deze waar we terug zullen aankomen ? Ik overweeg namelijk één reiskoffer mee te nemen, net voor ons 5-daags vertrek de rugzakken te pakken en de overige bagage achter te laten om terug mee te nemen na de 5 dagen.   Kan dit ?

Antwoord:

Bij pension Koliba, Tatranská Kotlina, 059 54 Vysoké Tatry kunnen jullie bagage achterlaten en dan aan einde van de trip weer oppikken. 

Jullie overnachten de laatste 2 nachten bij Mountain hotel Majlatova chata. Van daaruit klein stukje lopen naar plek waar de taxi klaarstaat. Dan langs pension Koliba rijden om bagage op te halen en dan door naar Krakau.

Graag e.e.a. ter plekke ook nog even door te spreken met onze representant Roman ter plekke.

Vraag:

 

Kan er bagagevervoer geregeld worden tijdens de Tatra berghuttentocht?

 

Antwoord:

 

De meeste hutten zijn gelegen binnen de grenzen van het Nationaal Park en daar mogen geen auto’s komen dus bagagevervoer is niet mogelijk. We kunnen eventueel een maatwerk berghuttentocht organiseren waarbij bagagetransfers mogelijk zijn maar dan betreft het een tocht buiten het Nationaal Park.

Vraag:

Wat zijn de benodigdheden voor de reis? 
Wat dienen we mee te nemen aan benodigdheden en voeding? (Wat is er beschikbaar in de hutten) 

Antwoord:

Voor onderweg heb je alleen je persoonlijke spullen nodig (handdoek, schone kleding, sokken / ondergoed, water, regencape, zonnebrand, zonnebril, mobieltje, indien gewenst lakenzak). Wij zorgen voor bedlinnen en maaltijden zijn bij de berghutten mogelijk, dus zelf geen kookspullen of bestek etc. mee. De meeste wandelaars volstaan met een kleine of middelgrote rugzak.

Vraag:

 

Op uw website kwamen ik en mijn vrouw jullie 6-daags huttentocht tegen in het Tatra gebergte in Slowakije. Het lijkt ons erg leuk om in de Tatra van hut naar hut te trekken. De 6-daags wandeltocht heeft 4 wandeldagen en ik vroeg mij af of er misschien een aantal extra wandeldagen aan vast zouden kunnen worden gemaakt.

Het liefst zouden we namelijk 6 a 7 dagen wandelen en ik vroeg me af of dat ook te organiseren is in het Tatra-gebergte. Is dit iets wat jullie zouden kunnen regelen of hebben jullie tips voor het verlengen van de 6-daags trektocht?

 
We zijn voornemens om mid oktober te beginnen met wandelen.
 
Antwoord:
 
Dat is zeker mogelijk :-)
 
Je zou dan ongeveer uitkomen op een combinatie van het schema van de 8-daagse groepsreis (https://actief-in-tsjechie.nl/berghuttentocht-oversteek-hoge-tatra/668/) en de 6-daagse self guided tocht (https://actief-in-tsjechie.nl/berghuttentocht-slowaakse-hoge-tatra/822/). 
 
Ik zal vandaag/morgen een offerte voor jullie maken. Hebben jullie al wat bergwandelervaring? Komen jullie met auto ter plekke op startpunt of per openbaar vervoer? 
 
Alvast bedankt voor jullie input.

Vraag:

 

Graag ontvang ik informatie over een zelf guided 6 daagde hutten tocht in de hoge Tatra

 

Antwoord:

 

We maken graag een vrijblijvende offerte voor jullie. Daartoe heb ik een paar aanvullende vragen:

 • hebben jullie al enige ervaring met bergwandelen?
 • voor hoeveel personen willen jullie offerte?
 • welke reisdata hebben jullie (ongeveer) in gedachten?
 • hoe komen jullie naar startpunt van de bergtrektocht? Eigen vervoer? Openbaar vervoer? In dat laatste geval is mijn vraag of jullie daarbij onze hulp willen? We kunnen bijvoorbeeld directe treinverbinding vanuit Praag naar startpunt voor jullie boeken vanaf zo’n 10 EUR.
Zodra ik jullie antwoorden heb op genoemde vragen en dan maak ik graag een vrijblijvende offerte.

Vraag:

Ik kan uit de offerte niet opmaken of we in de hutten in slaapkamers slapen of of een zaal en wat een evt. prijsverschil is hiertussen.
Ook kan ik niet zien in wat voor kamers we slapen in het hotel; Is het een een- en een tweepersoonskamer?

Antwoord:

– In de hutten tijdens de tocht kunnen we alleen een bed garanderen, de indeling in de kamers zal ter plekke gedaan worden, er is voor de overnachtingen in de hutten geen mogelijkheid voor een upgrade naar bijvoorbeeld 1-eenpersoonskamer of tweepersoonskamer. Het zijn eigenlijk altijd meerpersoons kamers met gedeelde faciliteiten op de gang. In jullie geval zullen we aangeven dat jullie een privé kamer willen. Dit lukt doorgaans wel.
– De kamers voor en na de tocht zijn in een *** hotel in kamers met privé faciliteiten, half pension. Daar kunnen jullie wel aangeven welk kamertype jullie willen. Er geldt alleen voor de eenpersoons kamers een toeslag. Zal ik uitgaan van 2 x tweepersoonskamer bij dit hotel?

Vraag:

Kan ik met openbaar vervoer naar startpunt van berghuttentocht Tatra komen vanuit Krakau?

Antwoord:

Vanuit Krakau (airport Johannes Paulus II Kraków-Balice) naar Tatra startlocatie kan het beste per bus LeoExpress (https://www.leoexpress.com/en/).

Vraag: 

Verder stellen we ons de vraag naar het lunchpakket. Is dat 10,50 per dag per persoon? En hoe worden de andere maaltijden geregeld en bekostigd?

Antwoord: 

De meeste klanten boeken half pension en scharrelen dan op eigen gelegenheid een lunchpakket bij elkaar (hetzij bij een van de berghutten die je onderweg tegenkomt, hetzij in de berghut waar je overnacht). Op sommige delen van de route kom je weinig of zelfs geen plekken tegen waar je eten/drinken kunt kopen. Dan adviseren we om een lunchpakket van het hostel te boeken. Tijdens de pre trip tourbespreking met onze berggids kan dit (moet dit) aan de orde komen als je besluit om geen lunchpakketten bij te boeken. Het avondeten en het ontbijt zitten dus bij de tourprijs inbegrepen.

Deze vraag is op dit moment niet beschikbaar in de kennisbank...

Wilt u een antwoord op deze specifieke vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €396 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 6 dagen / 5 nachten
 • Categorieen :
  • natuurpark natuurpark
  • wandelen wandelen
December 2018
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 2 tot 20 personen in totaal
Personen (2 tot 20)

Totaal:
€ --.--