Menu

Beschrijving

UNESCO reis door Centraal Bohemen

Unesco werelderfgoed Tsjechië kent maar liefst 12 locaties die op de lijst van Wereldcultuurerfgoed van Unesco zijn opgenomen, waaronder Praag, Český Krumlov en Telč en Kutná Hora. Dit arrangement biedt u de mogelijkheid om high lights van deze Unesco monumenten te bekijken. De reis is met uw eigen auto of desgewenst een huurauto of openbaar vervoer. De rondreis begint en eindigt idealiter in Praag, maar u kunt ook kiezen om de reis op een ander punt te beginnen.

U kunt deze rondreis geheel naar eigen believen invullen. Minimaal 2 deelnemers, minimaal 3 overnachtingen. Er geldt een toeslag in de topperiodes.

Een uitgewerkt voorstel op basis van overnachtingen in Praag (2 nachten), Český Krumlov (2 nachten). U kunt deze autoreis uitbreiden met overnachtingen in Brno, Olomouc, Telč, Kutná Hora (1 nacht) en Litomyšl. De reis is op basis van overnachtingen in goede *** hotels. U kunt ook voor de luxe ****/***** variant kiezen.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

PraagDe hoofdstad van Tsjechië kan natuurlijk niet gemist worden wanneer men uitzonderlijke gebouwen en monumenten wil bezoeken. De moderne en toeristische, maar historische stad is sinds 1992 opgenomen in het UNESCO register. Dit is onder meer te danken aan het Oude Stadsplein, de Karelsbrug, de Praagse Burcht en vele andere paleizen en kerken in of in de buurt van Praag.

In tegenstelling tot veel andere steden heeft er weinig renovatie plaatsgevonden in het stadscentrum van Praag en heeft het daardoor haar charme weten te behouden. Het gehele oude stadsgedeelte van Praag staat op de UNESCO lijst.

De meest bekende bezienswaardigheden in het Praagse stadscentrum zijn al bijna een millennium oud. De meest bekende bezienswaardigheden worden aan elkaar gelinkt door wat wel de Gouden Mijl wordt genoemd. Wie deze route loopt komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Praag.

Enkele highlights:

 • De Praagse Burcht
 • Karelsbrug – één van de oudste stenen bruggen in Europa. .
 • Het Nationaal theater – bekend door de connectie met Mozart.
 • Het oude stadhuis – om het uur verschijnen er 12 apostelen voor de raampjes bij de astronomische klok.
 • St. Vitus kathedraal – grootste en meest belangrijke gebedsplaats in Praag

Český KrumlovNadat je op de eerste vier dagen het drukke Praag bezocht heb zul je tijdens de komende dagen tot rust kunnen komen in het idyllische stadje Český Krumlov dat ongeveer 180 kilometer ten zuiden van Praag ligt bij de Oostenrijkse grens. De stad wordt gedomineerd door een prachtig kasteel dat gelegen is aan de rivier Vltava.

De stad heeft tot op heden de middeleeuwse stratenpatroon behouden. Maar het zijn niet alleen de historische gebouwen en de smalle straatjes;  het is vooral de sfeer die hier hangt. Jaarlijks worden er vele culturele activiteiten georganiseerd (muziekfestival, theaterfestival, etc.) die bekend zijn over de hele wereld.

Enkele highlights:

 • Český Krumlov kasteel en fort – na het kasteel in Praag het grootste van Tsjechië.
 • Egon Schiele kunstcentrum – een voorstelling die het leven en werk van de schilder Egon Schiele (1890 – 1918) documenteert.
 • Šumava Nationaal Park – een prachtig gebied op de grens met Duitsland en Oostenrijk.

Op de laatste dag kun je kiezen welke van de volgende vier steden je gaat bezoeken:

Telč

Telč Het pittoreske stadje Telč wordt gedomineerd door een prachtig kasteel (oorspronkelijk een fort) dat haar prachtige uiterlijk aan verbouwingen in laat-gotische en renaissance stijl te danken heeft.

De andere trekpleister is het marktplein van Telč. Aan het plein staan pakhuizen met kleurrijke façades in de Italiaanse renaissance stijl.

Andere highlight:

 • Jaroměřice nad Rokytnou Chateau – een fort met prachtige Engelse en Franse tuinen.

Jihlava

In de middeleeuwen was Jihlava het centrum van zilvermijnbouw. Tegenwoordig staan in het centrum prachtige bouwwerken zoals de met wandschilderingen versierde arcaden van de patriciërshuizen en de goed bewaarde verdedigingswerken. De stad Jihlava ligt op de grens tussen Moravië en Bohemen en is de oudste mijnstad van Tsjechië.

Andere highlight:

 • Podyjí Nationaal Park – het kleinste nationaal park van Tsjechië

Žďár nad Sázavou 

UNESCO werelderfgoed Valtice De geschiedenis van de stad Žďár nad Sázavou is nauw verbonden met de plaatselijke klooster, gesticht in de 13de eeuw.

Deze bedevaartskerk in de buurt van de stad Žďár nad Sázavou werd gebouwd in het begin van de 18de eeuw ter ere van de Tsjechische heilige Johannes van Nepomuk. Het kerkhof wordt omringd door barokke bijgebouwen in de vorm van een ster.

Enkele highlights:

 • Lipnice kasteel – één van de oudste kastelen in Tsjechië met laat gotisch uiterlijk
 • Ledeč nad Sázavou kasteel – een 13de eeuws kasteel, volledig opgetrokken uit steen
 • Český Šternberk kasteel – een prachtig kasteel in de vallei van de rivier Sázava gelegen

Kutná Hora - St. Barbora Kathedraal

Kutná HoraDe geschiedenis van Kutná Hora is nauw verbonden met de zilvermijnbouw. De lokale mijnen, met ongebruikelijk hoge rendementen, werden een van de belangrijkste bronnen van zilver in middeleeuws Europa. Dankzij haar rijkdom werd Kutná Hora toen de tweede belangrijkste stad in het Tsjechische koninkrijk.

De kathedraal van de Sint Barbora is zeker het bezoeken waard, het is een van de meest indrukwekkende gotische bouwwerken van Midden-Europa.

Enkele highlights:

 • The Cathedral of St Barbora – een 14de eeuwse kathedraal in Kutná Hora.
 • Bezoek ook het indrukwekkende ossuarium (beenderhuis).
 • Museum of Folk Architecture – een openlucht museum.

In de kaart op de derde tab staat de route voor de zevendaagse autoreis met de bijbehorende accommodaties. We hebben ook de accommodaties toegevoegd waar we gebruik van maken bij de verlengde versie van deze autoreis.

Accommodaties in Praag:

Bij alle accommodaties is een parkeerplaats.

Opties

Combinatie Activiteiten

mountainbike tour Praag

mountainbike tour Praag, prijs vanaf €29

Mountainbiketour of ook wel citybike tour door Praag genoemd. De tour duurt zo'n 2,5 uur en is onder leiding van een gids. De tour gaat langs vele high lights in Praag centrum en langs de Vltava. N.B. Voor families met kinderen jonger dan 10 tot 12 jaar adviseren wij een private tour. De informatie die de gids geeft en de route (inspanning) kunnen dan op de jongsten worden aangepast! Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

Nationaal theater Praag

Nationaal theater Praag, prijs vanaf €32

Nationaal theater Praag. Genoemde prijs is voor 2e balkon. Voor de meer exclusieve plekken gelden andere prijzen.

Eten en drinken

bierfestival Praag

bierfestival Praag, prijs vanaf €30

Voor een reservering is het noodzakelijk een card te kopen die je kunt opladen met tegoed voor eten en drinken. Daarnaast is reservering van een plek verplicht (minimaal 6 plekken). Deze prijs is inclusief 650 CZK tegoed (26 EUR). Je betaalt dus eigenlijk maar 4 EUR entree. Meer informatie: zie bierfestival Praag .

Plzeňská restaurant in het Obecní dům in Praag

Plzeňská restaurant in het Obecní dům in Praag, prijs vanaf €19

Het Plzeňská restaurace bevindt zich in de kelder van het prachtige Obecní dům (stadhuis of gemeenschapshuis) en heeft een capaciteit van 350 zitplaatsen. Deze prijs is voor 2-gangen menu van een van de Tsjechische hoofdgerechten in combinatie met een salade. Menukeuze in overleg. Meer informatie op: www.plzenskarestaurace.cz.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

Inclusief:

 • Minimaal 3 overnachtingen op basis van logies met ontbijt.
 • De overnachtingen zijn in *** hotels op basis van logies met ontbijt in tweepersoons kamers op basis van bezetting van 2 deelnemers.
 • Indien noodzakelijk telefonische hulp en ondersteuning
 • Informatiepakket Tsjechië
 • SGR garantie

Let op: voor verschillende seizoenen gelden verschillende prijzen (tijdens bijvoorbeeld Hemelvaart, Pasen, Pinksteren, Kerst en Oud&Nieuw gelden hogere prijzen dan in bijvoorbeeld in de maand november). In het reserveringsformulier wordt uw reissom exact de prijs berekend volgens het gemiddelde van de seizoenen afhankelijk van de door u gekozen reisdata.

Exclusief:

 • In principe is de reis met uw eigen auto. U kunt natuurlijk ook een auto huren! We maken graag een prijsvoorstel voor een luxe busreis naar Praag en huurauto. U kunt dit aangeven in het boekingsformulier.
 • Overnachten op de heen/terugreis in Duitsland. Wij hebben een aantal accommodaties geselecteerd die zeer gunstig gelegen zijn om te gebruiken als overnachting op weg van of naar Tsjechië.
 • Vol of half pension is eventueel bij te boeken maar onderweg kom je vele restaurantjes tegen waar je van een goede lunch kunt genieten voor weinig geld.
 • Toeslag eenpersoons kamer
 • U kunt ook kiezen voor een luxere variant: toeslag luxe variant (overnachten in ****/***** hotels). Niet overal zijn *****hotels aanwezig.
 • Rondleidingen door lokale gidsen tijdens de bezoeken aan de UNESCO monumenten
 • Eenmalige boekingskosten
 • Eventuele parkeerkosten

Zie het boekingsformulier voor meer mogelijke opties, extra's, aanvullingen en kortingen. U kunt in het boekingsformulier ook wensen aangeven die hier niet genoemd worden. Hiervoor krijgt u dan een prijsvoorstel.

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een verzekering afsluiten via ons maar U dient de premie direct aan de Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt nu online een gunstige reisverzekering afsluiten bij De Europeesche. U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €89 per persoon
 • Reistype :
  Maatwerk Maatwerk
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 4 dagen / 3 nachten
 • Categorieen :
  • autovakantie autovakantie
  • city trip city trip
  • cultureel-historisch cultureel-historisch
May 2019
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 2 tot 20 personen in totaal
Aantal deelnemers (2 tot 20)

Totaal:
€ --.--