fbpx

Menu

Beschrijving

Klettersteig - Via Ferrata Semily

Klettersteig - Via Ferrata in DěčínIn de stad Semily is een rotsachtige massief, op de linkeroever van de rivier Jizera voor de eerste keer in de Tsjechische Republiek opende onlangs een zogenaamde via ferrata genoemd genaamd de Waterpoort. Het is een klimmende stijging in ruwe rotsachtig terrein, maar waarbij de beweging maakt staalkabel verankerd met tussenpozen van enkele meters stevig op de rots.

 Beginners kunnen de via ferrata met een gids/instructeur afleggen. Daarnaast zijn op een via ferrata ook altijd nog andere hulpmiddelen voor handen en voeten, bruggen, touwen etc. te vinden. Daardoor is het ook voor minder ervaren klimmers mogelijk om hoogtes te bereiken die normaliter alleen voor ervaren klimmers toegankelijk zijn.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

De eerste Tsjechische via Ferrro ligt boven een prachtige vallei van de rivier de Jizera is bekend Rieger Trail , in het natuurgebied Jizera vallei en in het Natura 2000-vallei van Jizera en Kamenice . Moeilijke plek om te helpen overwinnen van de stalen kabels , die ook dient klimmers te vangen. Als gevolg van het terrein, wat leidt via ferrata, is het noodzakelijk om strenge veiligheidsregels te volgen. De via ferrata wordt alleen aangeraden aan ervaren alpine klimmers en toeristen uitgerust met een helm, gordel en klimtuig. Beginners en kinderen moeten worden beschermd door een ervaren teamgenoten of een deskundige gids/instructeur.

 • Toegankelijk van 01.05. - 30.11. alleen met klimuitrusting en geschikte kleding.
 • Geschikt voor sportieve beginners vanaf 10 jaar met een minimale lengte van 1,50m.
 • Je klimt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Het is op altijd eigen risico.
 • Let op: klimmen niet mogelijk wanneer het nat is!

Děčín via ferrata ofwel KlettersteigOp het rotsmassief Waterpoort zijn gebouwd twee routes, rode één richting ferrata met C moeilijkheden (moeilijkheden bij het Oostenrijkse classificatie A - F gemakkelijk - uiterst moeilijk) is veeleisend, 110 meter lang, de beklimming van ongeveer 30 minuten. Blue ferrata , lagere intensiteit (moeilijkheidsgraad B) , draait op steile rotsachtige massief en is geschikt voor beginners. Het dient ook als een glijpad. Het is 90 m lang, klimmen is 20 minuten. Bovendien, via ferrata biedt het een heel mooi uitzicht over Jizera vallei. De ferrata kan te voet worden bereikt. De auto kan worden geparkeerd in Semilech - slagen voor een kleinere nederzetting en vervolgens langs de rivier de modderige onverharde weg tot aan de rij van lage garage . Tot aan het einde van een klein vierkant voor ongeveer 3-4 auto's. De ferrata loop een paar minuten langs de rivier loopbrug. Je kunt het niet missen, het begin van mezelf aan het einde van het pad dat nergens weg leidt .

Klettersteig Alpiner Grat OybinDe veiligheidsvoorzieningen bestaan grotendeels uit staalkabels in combinatie met klettersteiguitrusting. Wij gebruiken een driepunts uitrusting waarbij je een extra zekerheid hebt en dat bij een eventuele val je maar een klein stukje omlaag schiet en je hoofd (met helm) naar boven blijft, je kunt dus niet roteren.

Verder zijn er weinig andere hulpmiddelen voor handen en voeten. Dat betekent dat je vooral natuurlijke handvatten in de rotsen moet gaan gebruiken waarvoor enige ervaring met klimmen vereist is. Bovendien zijn de stalen beugels en veiligheidskabels soms ver uit elkaar waardoor kleinere mensen meer moeite zullen hebben om de Klettersteig af te leggen.

Toegankelijk alleen met klimuitrusting en geschikte kleding. Kinderen onder de 15 alleen onder begeleiding van een volwassene!

De diverse moeilijkheidsgraden staan aangegeven met kleuren. Wij verstrekken de klimmers een kaart met de gekleurde routes. Enkele moeilijke routes zijn minder geschikt voor kinderen en alleen voor gevorderde klimmers aan te bevelen. Dit wordt duidelijk aangegeven.

De hele duur van de activiteit is circa 2 tot 3,5 uur. Het is op eigen risico.

Let op: de routes gaan alleen omhoog, niet naar beneden! Als je aan het einde van de route bent ga je te voet weer naar het startpunt. Dit is circa 15 minuten lopen. Boven aan het eindpunt is een prima plek om nog even na te genieten van je inspanning onder het genot van een drankje en/of een hapje: restaurant Pastýřská stěna. Wel wat geld meenemen dus!

Wij maken gebruik van de hieronder genoemde accommodaties. De kamertypen kun je in het boekingsformulier kiezen. Neem contact met ons op voor een maatwerk voorstel als je speciale wensen hebt ten aanzien van de accommodatie(s).

Opties

Opties en extra's (algemeen)

extra kliminstructeur(s) met licentie

extra kliminstructeur(s) met licentie, prijs vanaf €39

Als er extra kliminstructeurs gewenst zijn kunt u dat in het boekingsformulier aangeven. De prijs is per kliminstructeur per dagdeel. Heeft u bijzondere wensen of meer dan 30 deelnemers neem dan even contact op met ons.

Transfers

transfer naar de locatie en vice versa

transfer naar de locatie en vice versa, prijs vanaf €0

Voor deze prijs wordt u vanuit Praag gehaald en gebracht met een maximum aan kilometers van 50 per transfer. Totaal mag er dus 100 km afgelegd worden. Extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Selecteer het gewenste aantal zitplaatsen voor de transfer.

Eten en drinken

worstjes roosteren

worstjes roosteren, prijs vanaf €8

Het worstjes roosteren bestaat standaard uit twee worstjes, brood, mosterd, ketchup, salade en een drankje. Wij zorgen voor de locatie en voor de noodzakelijke materialen. We kunnen deze optie indien gewenst uitbreiden naar een volledige barbecue met meer keuze aan vlees, salades en drankjes. Hieraan is een kleine toeslag verbonden. Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief:

 • Huur materialen: harnas, helm, touwen, karabijnen
 • Korte introductie over het juiste gebruik van de uitrusting

Exclusief:

 • Verzekering
 • Transfer is op eigen gelegenheid. Desgewenst zorgen wij voor aanvullende transfers.
 • Professionele gids

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

  Heb je een vraag die niet in onze FAQ database staat? Met behulp van dit formulier kun je de vraag stellen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Actief in Tsjechië.
  Wij danken u voor uw boeking en wensen u een prettige dag verder!

  Een kopij van uw boeking wordt nu DIRECT naar het door u aangegeven e-mail adres verzonden. Indien u van ons GEEN e-mail ontvangt, check dan of u uw e-mail adres correct heeft ingegeven of kijk in uw spam folder (met name bij hotmail adressen) en neem a.u.b. contact op met ons. Zorg dat u ons e-mailadres info@actief-in-tsjechie.nl als veilige afzender markeert. Dit laatste geldt met name voor hotmail adressen.

  Je kunt een maatwerk programma door ons laten opstellen van een bestaande tour of activiteit. We passen de tour/activiteit dan aan op basis van jouw specifieke wensen. Je kunt je specifieke wensen in een email zetten en/of even telefonisch met ons bespreken. Ook kun je het online boekingsformulier van de betreffende tour/activiteit invullen en dan in stap 3 je specifieke wensen vermelden bij het veld “NOTITIES EN SPECIALE VERZOEKEN”.

  Voor maatwerk hebben we antwoord nodig op de volgende vragen, alle antwoorden mogen in eerste instantie “bij benadering”:

  • de reisdata / de datum van de activiteit
  • aantal personen (volwassenen, kinderen, studenten, scholieren)
  • (indien van toepassing) gewenste kamertypen: privé meerpersoonskamer/familiekamer(s), tweepersoonskamers(s), dormitories/slaapzalen
  • gewenste activiteit(en): bijvoorbeeld wandelen, fietsen, kanoën, klimmen, boogschieten etc.
  • gewenst gebied: bijvoorbeeld Reuzengebergte, Boheems Paradijs, Ohře vallei, Sázava vallei
  • korte schets van de deelnemers/groep: bijvoorbeeld wat is conditieniveau?
  • zijn er bijzondere wensen (vegetarisch, allergieën etc.)
  • eventueel: beschikbare budget.

  Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

  U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

  Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

  https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

  Als u vanuit het centrum van Praag wil vertrekken naar Turnov of Liberec dan is de trein het makkelijkst. Er gaan echter maar enkele (directe) treinverbindingen naar de genoemde steden. Als u kiest voor de lijndienst bus of wellicht een taxi dan is er een ruimere keuze in vertrektijden. Wij kunnen de treintickets voor u boeken, maar de treintickets kunt u natuurlijk ook zelf op het treinstation kopen. Tegenwoordig kan dit ook online via: https://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/

  Als u de trein- of bustickets liever niet zelf wilt boeken maar dit graag door ons wilt laten doen, dan ontvangen we graag even een mailtje met uw wensen (met name het gewenste vertrektijdstip en de plaats van vertrek- en aankomst.) Wij mailen u dan een prijsvoorstel.

  Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

  Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

  Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

  Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

  We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

  Snelle feiten & cijfers

  • prijs : vanaf €19 persoon
  • Reistype :
   Dagtrips Dagtrip
  • Comfort :
   comfort comfort comfort comfort comfort
  • Nivo :
   grade grade grade grade grade
  • Reisbegeleiding :
   reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
  • Duur : 2 tot 3 uur
  • Categorieen :
   • adrenaline sport adrenaline sport
   • klimmen en abseilen klimmen en abseilen
   • touwenparcours touwenparcours