fbpx

Menu

Beschrijving

Klimmen in Děčín

Klettersteig - Via Ferrata in DěčínEen echte via ferrata in het centrum van de stad! Dit uitgebreide complex met allerlei staalkabels en ladders biedt veertien verschillende routes, waarvan de langste 170m lang is. De eenvoudigste routes zijn geschikt voor kinderen vanaf tien jaar, sommige routes zijn uitsluitend bestemd voor zeer ervaren bergbeklimmers. De term “via ferrata” komt oorspronkelijk uit het Italiaans en betekent “ijzeren weg”. In het Duits wordt dit Klettersteig genoemd. De term wordt in het alpinisme gebruikt om een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand te beschrijven. De kabels zijn op regelmatige afstand bevestigd en dienen vooral ten behoeve van de veiligheid.

Keuze: per 4 personen 1 gids/instructeur of klimmen op eigen gelegenheid. Deelnemers zijn minimaal 140 cm en 40 kg.

 Beginners kunnen de via ferrata met een gids/instructeur afleggen. Daarnaast zijn op een via ferrata ook altijd nog andere hulpmiddelen voor handen en voeten, bruggen, touwen etc. te vinden. Daardoor is het ook voor minder ervaren klimmers mogelijk om hoogtes te bereiken die normaliter alleen voor ervaren klimmers toegankelijk zijn.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

De Děčín via ferrata werd geopend in 2015. Inmiddels zijn er  450 meter aan uitgezette routes met een hoogteverschil van ongeveer 100 meter. De via ferrata routes zijn aangelegd op de rotswand die lokaal bekend staat als Pastýřská stěna ofwel de herdersmuur. De rotswand stijgt haast loodrecht op direct naast de oevers van de Elbe.

Als u nog nooit op deze manier geklommen hebt, adviseren we u dit niet zelfstandig te proberen. Maak dan liever gebruik van een van onze instructeurs, die u alles snel en veilig kan leren. Wij regelen een topkwaliteit uitrusting met harnas en helm, evenals een oefensessie om de technieken onder de knie te krijgen. De beklimming gaat vervolgens met de instructeur. De beloning is een fles fles water, een certificaat voor het volbrengen van deze prestatie. De duur van deze actie zal tussen de één en drie uur liggen. De beloning is verder een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Děčín en de Elbe en natuurlijk een vermelding in het registerboek.

 • Toegankelijk van 01.05. - 30.11. alleen met klimuitrusting en geschikte kleding.
 • Geschikt voor sportieve beginners vanaf 10 jaar met een minimale lengte van 1,50m.
 • Je klimt ongeveer 2 tot 3,5 uur inclusief tijd voor de basisinstructie. Het is op altijd eigen risico.
 • Let op: klimmen niet mogelijk wanneer het nat is!

Děčín via ferrata ofwel KlettersteigVanaf de camping bereikt u de via ferrata binnen een kwartier, lopend over de route Labská Stezka (de Elbe route).

Wij bieden een combinatie van het klimmen op de via ferrata aan met een of meerdere overnachtingen in een van onze huurtenten. Meer informatie over de camping en onze huurtenten vind je hier.

De spannende via ferrata kan bij uitstek goed gecombineerd worden met een verblijf in een van onze huurtenten en natuurlijk met een of meerdere van de activiteiten die we organiseren vanuit de standplaats op camping Děčín.

Meer informatie over de multi actief combinatie pakketten hebben we hier in een overzicht gezet.

Fietsen en steppen

Direct langs de camping ligt de fietsroute langs de Elbe, waarover u via Dresden helemaal naar de Noordzee kunt fietsen, naar Cuxhaven, of juist de kant op, via Litoměřice naar Praag of naar de bron van de Elbe in het Reuzengebergte. Het onlangs aangelegde fietspad leidt door prachtige landschappen en de kwaliteit is zo hoogwaardig, dat het voor het grootste deel uitstekend geschikt is voor rollerskates. De bergen in de omgeving zijn een waar paradijs voor mountainbikers en racefietsers.

Als u geen eigen fiets kunt meenemen, kunt u er natuurlijk via ons één huren, of probeert u eens een step. U kunt deze fietsen en steppen reserveren bij de receptie en ze worden vervolgens voor u naar de camping gebracht. Omdat er ook elektrische fietsen te huur zijn, is de unieke ervaring van een tocht door de prachtige omgeving bereikbaar voor een extra breed publiek.

Naar de berg Decínský Snežník, 723 m. N.A.P. (of tot aan de rotsformatie Tiské Steny) en terug. Lengte van de route 33 km – ongeveer 3 uur, wegdek: asfalt, moeilijkheidsgraad: redelijke fysieke conditie vereist, bij gebruik van elektrische fietsen of van de fietsbus is de route ook geschikt voor gezinnen met kinderen. U kunt gebruik maken van de fietsbus, die u met uw fiets naar het hoogste punt brengt, waarna u bergaf terug naar de camping rijdt.

MTB

Zelfs voor fanatieke mountainbikers zijn er voldoende routes. Bijvoorbeeld de oude, vooroorlogse "singletracks" in de canyon van de Elbe. Meer info geven we graag.

Racefietsen

Het is bijna ongelooflijk, hoeveel prachtige klimmetjes u als racefietser aantreft in de directe omgeving van de camping. Tijdens uw tochten door de diepe dalen van het Ertsgebergte en over de glooiende weggetjes van het Boheemse Middengebergte zult u soms niet aan de indruk ontkomen dat u door de Alpen fietst. Om de hele streek grondig te verkennen zult u verschillende dagen zwaar werk hebben! Of doet u het liever wat rustiger aan? De camping ligt in het centrum van de stad, dus terug rijdt u altijd bergafwaarts: Snežník – Cunnersdorf – Bad Schandau – Hrensko – Mezní Louka – Jetrichovice – Nová Oleška – Huntírov – uitkijktoren Sokolí Vrch, lengte van de route: 94 km. Navigatie m.b.v. GPS.

Klettersteig Alpiner Grat OybinDe veiligheidsvoorzieningen bestaan grotendeels uit staalkabels in combinatie met klettersteiguitrusting. Wij gebruiken een driepunts uitrusting waarbij je een extra zekerheid hebt en dat bij een eventuele val je maar een klein stukje omlaag schiet en je hoofd (met helm) naar boven blijft, je kunt dus niet roteren.

Verder zijn er weinig andere hulpmiddelen voor handen en voeten. Dat betekent dat je vooral natuurlijke handvatten in de rotsen moet gaan gebruiken waarvoor enige ervaring met klimmen vereist is. Bovendien zijn de stalen beugels en veiligheidskabels soms ver uit elkaar waardoor kleinere mensen meer moeite zullen hebben om de Klettersteig af te leggen.

Toegankelijk alleen met klimuitrusting en geschikte kleding. Kinderen onder de 15 alleen onder begeleiding van een volwassene!

De diverse moeilijkheidsgraden staan aangegeven met kleuren. Wij verstrekken de klimmers een kaart met de gekleurde routes. Enkele moeilijke routes zijn minder geschikt voor kinderen en alleen voor gevorderde klimmers aan te bevelen. Dit wordt duidelijk aangegeven.

De hele duur van de activiteit is circa 2 tot 3,5 uur. Het is op eigen risico.

Let op: de routes gaan alleen omhoog, niet naar beneden! Als je aan het einde van de route bent ga je te voet weer naar het startpunt. Dit is circa 15 minuten lopen. Boven aan het eindpunt is een prima plek om nog even na te genieten van je inspanning onder het genot van een drankje en/of een hapje: restaurant Pastýřská stěna. Wel wat geld meenemen dus!

Wij maken gebruik van de hieronder genoemde accommodaties. De kamertypen kun je in het boekingsformulier kiezen. Neem contact met ons op voor een maatwerk voorstel als je speciale wensen hebt ten aanzien van de accommodatie(s).

Pension U Cempů Kunratice

Pension U Cempů Kunratice

Familiepension in het prachtige landschap van Boheems Zwitserland
Het pension is gelegen in Kunratice, de toegangspoort tot het nationale park van Boheems Zwitserland, de Lausitzer bergen en het beschermde natuurgebied Elbe Sandstone. Op de begane grond van het gebouw vindt u een traditioneel dorpscafé met een lange familietraditie. Het in de natuur gelegen terras is een ideale plek voor een avondbarbecue met familie en vrienden na een dagje uit.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Mezná – Boheems-Zwitserland
 • Adres:
 • Faciliteiten: Honden; Parking;
 • Hoogte : 300 m

Ubytování U Marešů

Ubytování U Marešů

Restaurace a ubytování U Marešů biedt huisdiervriendelijke accommodatie met gratis WiFi in Mezna in het Nationaal Park Tsjechisch-Saksisch Zwitserland.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Mezná – Boheems-Zwitserland
 • Adres:
 • Faciliteiten: Honden; Parking;
 • Hoogte : 300 m

Hotel Česká koruna

Hotel Česká koruna

Hotel Česká Koruna – Accomodation in the historic heart of Děčín.
Our services contain accomodation in comfortable rooms, free Wifi internet connection. Our personnel is ready to help 24 hours a day and provide you maximal confort during your stay. We are the only one hotel in Děčín certified by The Czech Association of Hotels and Restaurants (AHR ČR). Whether you are going to discover the beauties of Czech-Saxon Switzerland or looking for accomodation in Děčín on a business trip, Hotel Česká Koruna is the right choice for you.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Děčín – Boheems-Zwitserland
 • Adres:
 • Faciliteiten: WIFI; Parking; Wellness
 • Hoogte :

Chata Tokáň

Chata Tokáň

Cottage Tokáň ligt aan het einde van de asfaltweg bij de ingang van de 1e zone van het Nationaal Park.
Er is een buitenterras met een zithoek en een gratis touwklimparcours voor de kleine kinderen.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Jetřichovice – Boheems-Zwitserland
 • Adres:
 • Faciliteiten: Honden; Parking;
 • Hoogte : 418 m

Hotel Hubert Mezná

Hotel Hubert Mezná

Het pension ligt even centraal in het Nationaal Park Tsjechisch Zwitserland in het dorpje Mezná. Er is een stijlvol restaurant met eetzaal, gezellig zitten op het terras en in de tuin en natuurlijk accommodatie voor individuen, families en kleine groepen.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Mezná – Boheems-Zwitserland
 • Adres: Mezná 76, 407 17 p. Hřensko, Czechia
 • Faciliteiten: Honden; Parking
 • Hoogte : 296 m
Aan het laden...

Opties

Opties en extra's algemeen

extra kliminstructeur(s) met licentie

extra kliminstructeur(s) met licentie, prijs vanaf €39

Als er extra kliminstructeurs gewenst zijn kunt u dat in het boekingsformulier aangeven. De prijs is per kliminstructeur per dagdeel. Heeft u bijzondere wensen of meer dan 30 deelnemers neem dan even contact op met ons.

Transfers & vertrekinformatie

transfer naar de locatie en terug tot 50 km

transfer naar de locatie en terug tot 50 km, prijs vanaf €0

Voor deze prijs wordt u vanuit Praag gehaald en gebracht met een maximum aan kilometers van 50 per transfer. Totaal mag er dus 100 km afgelegd worden. Extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. ⇒ Selecteer het gewenste aantal zitplaatsen voor de transfer.

Combinatie Activiteiten

Mountain scooter downhill from Sněžník to Děčín

Mountain scooter downhill from Sněžník to Děčín, prijs vanaf €22

De bergen in de omgeving zijn een waar paradijs voor steppers, mountainbikers en racefietsers. Naar de berg Decínský Snežník, 723 m. N.A.P. (of tot aan de rotsformatie Tiské Steny) en terug. lengte van de route 33 km – ongeveer 3 uur wegdek: asfalt moeilijkheidsgraad: redelijke fysieke conditie vereist. U kunt gebruik maken van de fietsbus, die u met uw step/fiets naar het hoogste punt brengt, waarna u bergaf terug naar het startpunt (de camping) rijdt. Buiten het zomerseizoen rijdt de fietsbus volgens een zeer beperkte dienstregeling. In die periode brengen wij u en de steps naar het hoogste punt brengt, waarna u bergaf terug naar het startpunt (de camping) rijdt. ⇒ Kies het gewenste aantal personen.

Eten en drinken

worstjes roosteren

worstjes roosteren, prijs vanaf €10

Het worstjes roosteren bestaat standaard uit twee worstjes, brood, mosterd, ketchup, salade en een drankje. Wij zorgen voor de locatie en voor de noodzakelijke materialen.   We kunnen deze optie indien gewenst uitbreiden naar een volledige barbecue met meer keuze aan vlees, salades en drankjes. Hieraan is een kleine toeslag verbonden. Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

Inclusief:

 • Huur materialen: harnas, helm, touwen, karabijnen
 • Korte introductie over het juiste gebruik van de uitrusting

Exclusief:

 • Verzekering
 • Transfer is op eigen gelegenheid. Desgewenst zorgen wij voor aanvullende transfers.
 • Professionele gids

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €30 persoon
 • Reistype :
  Dagtrips Dagtrip
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
 • Duur : 2 - 3 uur
 • Categorieen :
  • adrenaline sport adrenaline sport
  • klimmen en abseilen klimmen en abseilen