Menu

Beschrijving

Jugendstil in Praag

De eeuwwisseling van de 19de naar de 20ste eeuw is onder andere interessant vanwege de toen opkomende nieuwe architectuurstijlen. Tijdens deze wandeling vergelijken we de Praagse Jugendstil met andere toenmalige architectuurstijlen. Je bezichtigt belangrijke iconische gebouwen uit deze periode, zoals het Gemeenschapshuis, Hotel Europa en nog veel meer.

De wandeling is volledig aan jullie wensen aan te passen. De gids ontmoet jullie op een afgesproken beginpunt en ook de route kunnen we naar jullie voorkeuren aanpassen. Hieronder vind je wat meer informatie over enkele bezienswaardigheden die bezocht kunnen worden.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Hotel EuropaHet Wenceslasplein vormt het centrum van het moderne Praag. Je vindt er vele winkels, warenhuizen, reisbureaus, banken, wisselkantoren, hotels en cafés. Het plein is goed bereikbaar doordat de twee belangrijkste spoorlijnknooppunten, het Centraal Station (hlavní nádraží) en het Masaryk Station (Masarykovo nádraží), vlakbij liggen. Ook de snelweg loopt erlangs, die het plein helaas wel van het Nationaal Museum scheidt. Daarnaast heeft dit plein aan beide zijden een metrostation.

Op het Wenceslasplein vinden we indrukwekkende neorenaissancistische en neogotische gebouwen, zoals bijvoorbeeld naast het neorenaissance gebouw van het Nationaal Museum, het Wiehlhuis nr. 792 of het neobarokke paleis Assicurazioni Generali van de architecten Bedrich Ohmann en Osvald Polivka uit het einde van de 19e eeuw op de hoek van het Wenceslasplein en de straat Jindrisska. Na een tijdperk waarin neostijlen overheersten, vond ook de Jugendstil zijn plaats in de vormgeving van de gebouwen en de decoraties.

Een mooi voorbeeld van JugendstilDe betekenis van het Wenceslasplein nam vanaf het midden van de 19de eeuw toe, omdat toen definitief het politieke en economische centrum van Praag van het Oude Stadsplein hier naar toe werd verlegd. Nieuwe paleizen en huizen aan beide kanten vervolmaakten verder het grootsteedse karakter van het plein dat een afmeting van 683 m bij 60 m heeft, en eigenlijk meer een moderne boulevard is. De talrijke gebouwen, huizen, paleizen en winkels die vanaf het midden van de 19de eeuw ontstonden, weerspiegelen alle mogelijke stijlen; met name die uit de tweede helft van de 19de eeuw tot heden waarbij het gelukt is het plein voor de smakeloze moderne flatgebouwen en de afschuwelijke monumenten van de jongste tijd te behoeden.

Dit en veel meer Jugendstil tijdens de wandeling!

Literatuur: Jugendstil in Praag, 1993, Marie Vitochova, Jindrich Kejr, Jiri Vsetecka. Uitgeverij V Raji.

Opties

Opties en extra's (algemeen)

Muchamuseum

Muchamuseum, prijs vanaf €6

Het Muchamuseum is gewijd aan de Praagse Jugendstilkunstenaar Alphonse Mucha (1860-1939). Het museum richt zich vooral op zijn Parijse periode en is gevestigd in het Kaunický paleis in het hart van Praag.

Transfers

transfer naar de locatie

transfer naar de locatie, prijs vanaf €0

Transfer tot actieradius van 10 km of 20 minuten rond centrum Praag. Eventuele extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Indien u een transfer naar de locatie wenst kunt u dat hier aangeven. Indien u een transfer wenst: selecteer het gewenste aantal personen dat meegaat met de transfer.

transfer van de locatie terug

transfer van de locatie terug, prijs vanaf €0

Transfer tot actieradius van 10 km of 20 minuten rond centrum Praag. Indien u een transfer wenst naar de locatie kunt u dat hier aangeven. Eventuele extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Indien u een transfer wenst: selecteer het gewenste aantal personen dat meegaat met de transfer.

Eten en drinken

Plzeňská restaurant in het Obecní dům in Praag

Plzeňská restaurant in het Obecní dům in Praag, prijs vanaf €19

Deze prijs is voor 2-gangen menu van een van de Tsjechische hoofdgerechten in combinatie met een salade. Menukeuze in overleg. Meer informatie op: plzenskarestaurace.cz . Kies het aantal personen waarvoor 2-gangen menu gereserveerd moet worden. Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief:

 • Nederlandstalige gids met officiële Praagse licentie

Exclusief:

 • Entree voor het Museum van Alfons Mucha

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €145 per gids
 • Reistype :
  Maatwerk Maatwerk
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
 • Duur : 2,5 tot 3 uur
 • Categorieen :
  • cultureel-historisch cultureel-historisch
  • stadswandelingen stadswandelingen
September 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 30 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 30)

Totaal:
€ --.--