Menu

Beschrijving

Praag, de Gouden Mijl

Deze wandeling doorkruist vier stadsdelen van de Tsjechische hoofdstad: de Burchtwijk (Hradčany), de Kleine Zijde(Malá Strana), de Oude stad (Staré Město) en de Nieuwe Stad (Nové Město).

de Karelsbrug in PraagOnze wandeling is, bochten en zijpaden meegerekend, ongeveer vier kilometer lang. We doen deze wandeling in drie tot maximaal 4 uur.  De Gouden Mijl begint en eindigt bij een metrostation, in Praag trouwens al een hele belevenis vanwege de diepte.

Onderweg is er gelegenheid voor pauze met bijvoorbeeld een lunchbuffet in een gotische kelder, of een verfrissende "pivo" op een terras in de zomer of een warme kop kava of caj in de winter.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Gouden Mijl in PraagPraag is vooral een authentieke stad: sinds de middeleeuwen is er bijna niets veranderd in het stratenplan. Dat betekent dat het een stad is van kerken, kloosters, paleizen, torens, bochtige straatjes, oude bruggen over de rivier de Vltava, en fraaie pleinen. De (kunst-)geschiedenis laat zich hier van de gebouwen aflezen. Na de romaanse en gotische periodes, waarin bijvoorbeeld de indrukwekkende Sint Vituskathedraal is gebouwd, heeft vooral de rijke barok een zwierig en deftig stempel op de stad gezet. Een stempel van goud. Vandaar de naam van onze wandeling: De Gouden Mijl.

In de 17e en 18e eeuw liet elk adellijk geslacht een paleis in Praag bouwen. En ook de kerkelijke stand liet zich niet onbetuigd. Enkele van de mooiste Europese barokkerken komen we tegen, zoals de beide St. Nicolaaskerken. Het was ook in deze tijd (1784) dat de stadsdelen waar we nu doorheen lopen - toen waren het zelfstandige stadjes - verenigd werden tot de stad Praag.

Grand Hotel EuropaEen eeuw later bloeide in deze Midden-Europese stad de Jugendstil. In Praag lijkt wel haast achteloos, en met gulle hand, gestrooid te zijn met deze versierende kunstuiting. Vaak schitteren én het barokverguldsel én het Jugendstilgoud van dezelfde gebouwen. Het Representatiehuis en het befaamde hotel Evropa staan natuurlijk ook in onze route.

Een groot gedeelte van onze wandeling volgt - letterlijk - het spoor van de Boheemse vorsten. Zij regeerden vanuit de Praagse Burcht, maar woonden aan de andere zijde van de Moldau, in het nu verdwenen Koningshof: we lopen over de 'Koningsweg'.

We hebben de wandeling beschikbaar in pdf formaat. Mail ons voor meer informatie. Er wordt druk gewerkt aan een nieuwe gedrukte versie.

Team Actief in Tsjechië wenst u alvast veel wandel- en kijkplezier!

Opties & extra's

Opties en extra's (algemeen)

officiële gelicenseerde gids Praag

officiële gelicenseerde gids Praag, prijs vanaf €42

Per gids maximaal 25 tot 30 deelnemers. Nederlandstalige gids met officiële licentie. Let op: kies hier het totale aantal gewenste extra gidsuren. Dus als je 2 gidsen wilt voor 3 uur rondleiding per gids kies je in totaal 2 x 3 = 6 gidsuren. Minimale inzet van gidsuren per gids is 3 uur.

Transfers

transfer naar de locatie

transfer naar de locatie, prijs vanaf €0

Transfer tot actieradius van 10 km of 20 minuten rond centrum Praag. Eventuele extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Indien u een transfer naar de locatie wenst kunt u dat hier aangeven. Bij meer dan 19 deelnemers kunt u het gewenste aantal zitplaatsen selecteren, we maken dan een maatwerk prijsvoorstel. Indien u een transfer wenst: selecteer het gewenste aantal personen dat meegaat met de transfer. Let op: deze transfer is optioneel. Bij dagtrips en tours met een vaste vertrekdatum is de transfer doorgaans inclusief. U kunt desgewenst ook zelf uw transfer regelen.

transfer van de locatie terug

transfer van de locatie terug, prijs vanaf €0

Transfer tot actieradius van 10 km of 20 minuten rond centrum Praag. Indien u een transfer wenst naar de locatie kunt u dat hier aangeven. Eventuele extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Bij meer dan 19 deelnemers kunt u het gewenste aantal zitplaatsen selecteren, we maken dan een maatwerk prijsvoorstel. Indien u een transfer wenst: selecteer het gewenste aantal personen dat meegaat met de transfer. Let op: deze transfer is optioneel. Bij dagtrips en tours met een vaste vertrekdatum is de transfer doorgaans inclusief. U kunt desgewenst ook zelf uw transfer regelen.

Combinatie Activiteiten

boottocht twee uur met lunch en muziek

boottocht twee uur met lunch en muziek, prijs vanaf €21

Een twee uur durende boottocht met lunch buffet en muziek door het historische centrum van Praag.

boottocht op Vltava

boottocht op Vltava, prijs vanaf €14

Boottocht op de Vltava, 60 minuten. Bekijk Praag vanaf het water! Deze een uur durende boottocht biedt een blik op Praags meest in het oog springende gebouwen vanuit een ander perspectief. Je ziet o.a. de Praagse burcht, de Karelsbrug, het goudgerande Nationaal Theater, barok huizen van Malá Strana (de Kleine Zijde) en de vele pastel gekleurde art nouveau gebouwen aan de oever van de Vltava tot aan die andere burcht - Vyšehrad - en weer terug. Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

Eten en drinken

bierfestival Praag

bierfestival Praag, prijs vanaf €30

Voor een reservering is het noodzakelijk een card te kopen die je kunt opladen met tegoed voor eten en drinken. Daarnaast is reservering van een plek verplicht (minimaal 6 plekken). Deze prijs is inclusief 650 CZK tegoed (26 EUR). Je betaalt dus eigenlijk maar 4 EUR entree. Meer informatie: zie bierfestival Praag .

Plzeňská restaurant in het Obecní dům in Praag

Plzeňská restaurant in het Obecní dům in Praag, prijs vanaf €19

Het Plzeňská restaurace bevindt zich in de kelder van het prachtige Obecní dům (stadhuis of gemeenschapshuis) en heeft een capaciteit van 350 zitplaatsen. Deze prijs is voor 2-gangen menu van een van de Tsjechische hoofdgerechten in combinatie met een salade. Menukeuze in overleg. Meer informatie op: www.plzenskarestaurace.cz.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Data & Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief:

 • Nederlands sprekende gids gedurende 3 uren
 • Achtergrondmateriaal over Praag, de Gouden Mijl (pdf formaat)

Exclusief:

 • Extra gids uren
 • Eventuele entree's
 • Eventuele lunch en drankjes onderweg

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €120 per gids
 • Reistype :
  Maatwerk Maatwerk
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
 • Duur : 3 uur
 • Categorieen :
  • city trip city trip
  • stadswandelingen stadswandelingen
October 2018
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 250 personen in totaal
Personen (1 tot 250)

Totaal:
€ --.--