Menu

Beschrijving

Praag, de Gouden Mijl

Deze wandeling doorkruist vier stadsdelen van de Tsjechische hoofdstad: de Burchtwijk (Hradčany), de Kleine Zijde(Malá Strana), de Oude stad (Staré Město) en de Nieuwe Stad (Nové Město).

de Karelsbrug in PraagOnze wandeling is, bochten en zijpaden meegerekend, ongeveer vier kilometer lang. We doen deze wandeling in drie tot maximaal 4 uur. De Gouden Mijl begint en eindigt bij een metrostation, in Praag trouwens al een hele belevenis vanwege de diepte.

Onderweg is er gelegenheid voor pauze met bijvoorbeeld een lunchbuffet in een gotische kelder, of een verfrissende "pivo" op een terras in de zomer of een warme kop kava of caj in de winter.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Gouden Mijl in PraagPraag is vooral een authentieke stad: sinds de middeleeuwen is er bijna niets veranderd in het stratenplan. Dat betekent dat het een stad is van kerken, kloosters, paleizen, torens, bochtige straatjes, oude bruggen over de rivier de Vltava, en fraaie pleinen. De (kunst-)geschiedenis laat zich hier van de gebouwen aflezen. Na de romaanse en gotische periodes, waarin bijvoorbeeld de indrukwekkende Sint Vituskathedraal is gebouwd, heeft vooral de rijke barok een zwierig en deftig stempel op de stad gezet. Een stempel van goud. Vandaar de naam van onze wandeling: De Gouden Mijl.

In de 17e en 18e eeuw liet elk adellijk geslacht een paleis in Praag bouwen. En ook de kerkelijke stand liet zich niet onbetuigd. Enkele van de mooiste Europese barokkerken komen we tegen, zoals de beide St. Nicolaaskerken. Het was ook in deze tijd (1784) dat de stadsdelen waar we nu doorheen lopen - toen waren het zelfstandige stadjes - verenigd werden tot de stad Praag.

Grand Hotel EuropaEen eeuw later bloeide in deze Midden-Europese stad de Jugendstil. In Praag lijkt wel haast achteloos, en met gulle hand, gestrooid te zijn met deze versierende kunstuiting. Vaak schitteren én het barokverguldsel én het Jugendstilgoud van dezelfde gebouwen. Het Representatiehuis en het befaamde hotel Evropa staan natuurlijk ook in onze route.

Een groot gedeelte van onze wandeling volgt - letterlijk - het spoor van de Boheemse vorsten. Zij regeerden vanuit de Praagse Burcht, maar woonden aan de andere zijde van de Moldau, in het nu verdwenen Koningshof: we lopen over de 'Koningsweg'.

We hebben de wandeling beschikbaar in pdf formaat. Mail ons voor meer informatie. Er wordt druk gewerkt aan een nieuwe gedrukte versie.

Team Actief in Tsjechië wenst u alvast veel wandel- en kijkplezier!

Opties

Transfers

transfer naar de locatie

transfer naar de locatie, prijs vanaf €0

Transfer tot actieradius van 10 km of 20 minuten rond centrum Praag. Eventuele extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Indien u een transfer naar de locatie wenst kunt u dat hier aangeven. Indien u een transfer wenst: selecteer het gewenste aantal personen dat meegaat met de transfer.

transfer van de locatie terug

transfer van de locatie terug, prijs vanaf €0

Transfer tot actieradius van 10 km of 20 minuten rond centrum Praag. Indien u een transfer wenst naar de locatie kunt u dat hier aangeven. Eventuele extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Indien u een transfer wenst: selecteer het gewenste aantal personen dat meegaat met de transfer.

Eten en drinken

Plzeňská restaurant in het Obecní dům in Praag

Plzeňská restaurant in het Obecní dům in Praag, prijs vanaf €19

Het Plzeňská restaurace bevindt zich in de kelder van het prachtige Obecní dům (stadhuis of gemeenschapshuis) en heeft een capaciteit van 350 zitplaatsen. Deze prijs is voor 2-gangen menu van een van de Tsjechische hoofdgerechten in combinatie met een salade. Menukeuze in overleg. Meer informatie op: www.plzenskarestaurace.cz.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • Nederlands sprekende gids gedurende 3 uren
 • Achtergrondmateriaal over Praag, de Gouden Mijl (pdf formaat)

Exclusief:

 • Extra gids uren
 • Eventuele entree's
 • Eventuele lunch en drankjes onderweg

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Vraag:

 

Kan ik telefonisch een vraag stellen en eventueel direct boeken?

 

Antwoord:

 

Ja een vraag kan telefonisch gesteld worden. We zijn zowel in Nederland/Belgie als ook in Tsjechie onder lokaal tarief te bellen. Telefonisch boeken kan ook. We sturen dan een Tikkie of een Mollie betaalverzoek waarvoor je doorgaans je ABN Amro e-dentifier of Rabo randomreader nodig zult hebben. 

 

https://actief-in-tsjechie.nl/contact/

Vraag:

De Gouden mijl stadswandeling met privé? gids is wel aan de prijzige kant in totaal (voor 3 personen??) en waarschijnlijk iets té voor ons.
Is het niet mogelijk een goedkopere gegidste wandeling met groep te doen via jullie?

Antwoord:

De wandeling met gids die in de offerte staat is voor jullie een privé wandeling met gids. Als je wat goedkoper zou willen is dit wellicht een idee: Mountainbiketour met gids door Praag ( https://actief-in-tsjechie.nl/mountainbiketour-praag/12/).

Deze vraag is op dit moment niet beschikbaar in de kennisbank...

Wilt u een antwoord op deze specifieke vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €120 per gids
 • Reistype :
  Maatwerk Maatwerk
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
 • Duur : 3 uur
 • Categorieen :
  • city trip city trip
  • stadswandelingen stadswandelingen
December 2018
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 30 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 30)

Totaal:
€ --.--