Menu

Beschrijving

Gouden route door het Boheems Paradijs

BewegwijzeringEen wandelroute die de meest interessante en bijzondere gebieden van het Boheemse Paradijs (CZ: Český ráj) met elkaar verbindt. In het Tsjechisch heet de route Zlatá stezka Českého ráje, letterlijk vertaald de gouden route van het Boheems Paradijs. Het Boheemse Paradijs is sinds 1995 een Beschermd Landschap (CHKO in het Tsjechisch). De term Boheems Paradijs wordt ook wel gebruikt voor de hele regio die ligt tussen de plaatsen Jičín, Sobotka, Mnichovo Hradiště, Kopanina, Železný Brod en Lomnice nad Popelkou. Het Boheems Paradijs kreeg zijn naam omstreeks 1870 van de vaak welgestelde gasten van de toen wereldberoemde 'Spa Sedmihorky'. Langzamerhand werd de naam opgepikt door de lokale bevolking. Soms rijdt er voor de toeristen een echte stoomtrein in de zomer!

Wil je een maatwerk variatie op de standaard tour? Dat kan. Er is bijvoorbeeld een luxe variant van deze tocht mogelijk met alle overnachtingen in ***/**** accommodaties. Ook is er een budget versie met dito accommodatie die goed past bij bijvoorbeeld scoutinggroepen. Neem voor maatwerk even contact op met ons of geeft het aan in het boekingsformulier. We maken graag een voorstel speciaal op jouw wensen en budget toegesneden.

Het programma van dag tot dag

Individuele trektocht, 90 km, uitstekende **/*** accommodaties, 7 dagen, 6 nachten. Het aantal te lopen kilometers is door aanpassingen aan de route eenvoudig te vergroten of te verkleinen. Tijdens de wandeltocht overnacht je in verschillende hotels/pensions direct aan de route. De eerste en de laatste nacht in Jičín overnacht je in hetzelfde hotel, daar kan je auto ook blijven staan.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Uitzicht op kasteelhotel Hrubá SkálaEr zijn diverse mogelijkheden wat betreft comfort tijdens het wandelen en fietsen in het Boheems Paradijs.

 • privé familiekamers of meerpersoonskamers met privé faciliteiten (**/*** accommodaties). Mogelijk vanaf 3 personen.
 • eenpersoons of twee persoonskamers met privé faciliteiten (**/*** accommodaties)
 • privé kamers met privé faciliteiten (luxe **** kamers)

In het boekingsformulier kunt u uw keuze aangeven. Er wordt dan automatisch een totale reissom berekend. Let op dat niet alle typen kamers bij alle accommodaties op de route beschikbaar zijn. Eenpersoonskamers zijn soms beperkt beschikbaar. In enkele gevallen is er een route aanpassing noodzakelijk. Wij informeren u vooraf over de beschikbaarheid van het door u gewenste kamertype en de daarmee samenhangende route-aanpassingen.

Wallenstein kasteel in JičínAankomst en inchecken in een hotel in het centrum van de stad Jičín, een stadswandeling. De stad Jičín is de toegangspoort tot het natuurgebied Boheems Paradijs. De stad heeft zijn “gouden tijd” beleefd in de eerste helft van de 17de eeuw tijdens de regeerperiode van Albrecht z Valdštejna (Wallenstein, Tsjechische graaf en veldheer). Hij had grote voornemens met het ontwikkelen van dit gebied en deze stad. Hij bouwde hier op het plein zijn residentie. Zijn dood bracht een einde aan zijn grootse plannen.

 • Overnachten in Jičín
 • Kilometers dagtotaal: 0 km

Bizarre rotsformaties in het Boheems ParadijsEen eeuwenoude dubbele laan van geknotte linden wijst je de weg uit de stad Jičín. Vandaag ga je een van de mooiste plekken van het Boheemse Paradijs bezoeken: de Stenen stad Prachov, een complex van zandsteenrotsen in verschillende vormen met een oppervlakte van 190ha. Prachov rotsen zijn zandstenen pilaren die vlak bij elkaar staan, je krijgt het gevoel dat  je tussen de gebouwen van een stad loopt - vandaar de benaming Stenen Stad.

 • Overnachten bij hotel Skalní město
 • Klimmen: 415m
 • Dalen: 327m
 • interactieve kaart
 • Kilometers uit te breiden met Prachov lus van 5km

Rustpunt met uitzicht op burchtruïne TroskyNa de bezichtiging van de ruïne van de gotische burcht Pařez betreed je het romantische dal van het riviertje Žehrovka. Tijdens de wandeling door het bosrijke dal ervaar je de rust van de natuur en de pracht van de vijvers.

 • Overnachten bij hotel Ort of bij hotel Pošta in Sobotka.
 • Klimmen: 463m
 • Dalen: 563m
 • interactieve kaart

Uitzicht vanaf de rotsformaties met in de verte burcht TroskyDoel van vandaag is kasteel Hrubá Skala, tegenwoordig een hotel en restaurant. Van de toren van het kasteel kun je de volgende burchtruïne al zien: Trosky. Vanuit de burcht met één dikke (de oude heks) en één dunne toren (de schone maagd) hadden de heersers in het verleden de controle over het hele gebied. Tegenwoordig zijn ze het symbool van het gebied.

 • Overnachten bij hotel Štekl (standaard), pension Stará škola (standaard), hotel Hrubá skála (aanvullende voorwaarden van toepassing: upgrade, minimaal 2 nachten verblijf, als gekozen wordt voor kasteelhotel Hrubá skála maken we altijd een maatwerk offerte)
 • Klimmen: 330m
 • Dalen: 273m
 • interactieve kaart

Let op bij kasteelhotel Hrubá Skála is alleen upgrade verblijf mogelijk. In het seizoen worden alleen boekingen met minimaal 2 overnachtingen geaccepteerd door het hotel. Als je kiest voor de upgrade bij Hrubá Skálae dan verandert de route van dag 5 en dag 6 als volgt: route dag 5 upgrade, route dag 6 upgrade .

Uitzicht op de imposante ruïne TroskyIn de ochtend begin je een pittige dagtocht naar de hoogste top van het Boheems Paradijs: Kozákov (744m). Aan het begin van de dag verlaat je de bossen en loop je in open landschappen en door vele lieflijke dorpen. Geleidelijk stijg je hoger en hoger en op de berg Kozákov waar je uiteindelijk beloond wordt met schitterende panorama's. Je daalt weer langzaam af via de rode route naar het stadje Malá Skála aan de rivier Jizera. Onderweg passeer je imposante rotsen van Chleviste in Besedice - ook rotsendoolhof genoemd.

Tip: de route kan wat lichter gemaakt worden door een rustdag te plannen en dan vanuit Malá Skála met de trein terug te reizen naar Jičín.

 • Overnachten in Malá Skála bij hotel Kavka, hotel Skála of pension Neco.
 • Klimmen: 852m
 • Dalen: 871m
 • interactieve kaart

Landschap rond FrýdštejnDe route leidt naar de burchtruïne Frýdštejn die hoog boven Malá Skála staat. Vanaf daar keer je terug naar het rivierdal en kun je de stad Turnov bezichtigen. Je keert weer terug naar de natuur, al na een paar kilometer sta je boven op het uitkijktoren Hlavatice, en weer een paar kilometer verderop breng je bezoek aan de burchtruïne Valdštejn die op een rotsklif staat. Van de burcht kun je slechts resten zien, maar mooi bewaard gebleven is de kerk en de brug van zandsteen.

Vanaf Valdštejn daal je af naar Sedmihorky waar je de (boemel)trein terug naar Jičín neemt, op zich al een hele belevenis!

Treinreis terug naar Jičín kan vanuit - Libuň, Jívany, Semínova Lhota of Rovensko pod Troskami. Zo kun je deze dag dus zelf kiezen hoeveel kilometer je wilt lopen: interactieve kaart.

 • Overnachten wederom in het middeleeuwse Jičín.
 • Klimmen: 634m
 • Dalen: 622m
 • interactieve kaart

Na het ontbijt vertrek naar uw volgende bestemming ...

 • Overnachten: geen.
 • Kilometers dagtotaal: 0 km

Met dank aan prachtige fotoreportage gemaakt door Marco Jorissen, zie www.marcojorissen.nl/images/albums%2011/Tsjechie/bohemen/index.html

Uitzicht op kasteelruïne Trosky Je kunt de tocht verlengen met bijvoorbeeld een extra overnachting na afloop van de tocht in Jičín of in Praag. Maar u kunt ook kiezen om uw verblijf in kasteelhotel Hrubá Skála te verlengen. Laat ons uw speciale wensen weten en we maken een voorstel voor u op maat.

Upgrade luxe variant Gouden Route

Er is een luxe variant met overnachtingen in ***/**** accommodaties. Bij o.a. kasteelhotel Hrubá Skála, hotel Štekl, hotel Jičín zijn enkele luxere kamers beschikbaar. Deze worden geboekt indien wordt gekozen voor de upgrade "luxe variant". Neem even contact met ons op voor hoeveel personen u een prijsvoorstel wilt ontvangen voor de upgrade naar **** accommodaties. We maken graag een voorstel op maat.

In het boekingsformulier kun je aangeven of je de Upgrade luxe variant Gouden Route wil. We maken in dat geval een voorstel speciaal op jouw wensen en budget toegesneden.

Tijdens het boekingsproces kun je de gewenste kamers kiezen. Op basis van deze keuze wordt - voordat je overgaat tot definitieve boeking - precies berekend hoeveel de totale reissom zal bedragen.

Bij dit arrangement kun je kiezen tussen diverse typen kamers. De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten. Wil je een kamerupgrade naar 1-persoonskamer of 2-persoonskamer met privé faciliteiten dan kunt je dat in het boekingsformulier aangeven.

De beschikbare kamertypen zijn:

 • Privé meerpersoonskamers/familiekamers met privé faciliteiten. Aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepen die hechten aan privacy.
 • Een- of tweepersoonskamer met privé faciliteiten.

Hieronder staan de door ons gebruikte hotels bij deze meerdaagse tour. De hotels zijn geselecteerd op zowel locatie (aan de route) als op luxe. Doordat we geen concessies wilden doen aan de locatie bestaat er enig verschil in kwaliteit van de hotels. Alle hotels voldoen ruimschoots aan de minimale **/*** kwaliteitsvereisten. Er zijn mogelijkheden voor een **** upgrade.

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Hrubá Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie en comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit unieke hotel is, zoals de naam al verklapt, gevestigd in een kasteel. Het heeft een hostelgedeelte en een luxe hotelgedeelte. Voor het hoteldeel betaal je een toeslag. Het kasteel ligt vlak buiten het plaatsje Hrubá Skála.
Capaciteit: 88 bedden in 41 kamers

Hoogte: 313 m

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Štekl in Hrubá Skála

Hotel Štekl
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Gelegen op een prachtige locatie. Hotel Štekl heeft een eigen restaurant en de kamers hebben een prachtig uitzicht op de omgeving.
Capaciteit: 56 bedden

Hoogte: 313 m

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Pošta Sobotka

Hotel Pošta Sobotka
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Pošta Sobotka ligt in het centrum van het plaatsje Sobotka, de geboorteplaats van de beroemde dichter Fráňa Šrámek. Sobotka ligt zo'n 70 km ten noordoosten van Praag in het Boheems Paradijs. In de directe omgeving van het hotel zijn veel culturele bezienswaardigheden te vinden zoals kasteel Kost en de ruïne Trosky.
Capaciteit: 50 bedden.

Hoogte: 291 m

Sobotka - Boheems Paradijs

Hotel Korunní Princ Turnov

Hotel Korunní Princ
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel bevindt zich in het centrum van de eeuwenoude stad Turnov. Het is recentelijk gerenoveerd, maar heeft nog altijd een karakteristieke uitstraling.
Capaciteit: 62 bedden.

Hoogte: 265 m

Turnov - Boheems Paradijs

Pension Doni Libošovice - Boheems Paradijs

Pension Doni 
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Gelegen op een steenworp afstand van kasteel Kost. Het pension biedt zowel kamers als volledig uitgeruste appartementen aan.
Capaciteit: 45 bedden in kamers en appartementen.

Hoogte: 301 m

Libošovice - Boheems Paradijs

Parkhotel Skalní Město - Boheems Paradijs

Parkhotel Skalní Město
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit familiehotel ligt een paar kilometer buiten Jičín aan de rand van het bijzondere natuurpark Prachovské Skály (de Stenen Stad).
Capaciteit: 28 tweepersoons bedden.

Hoogte: 410 m

Jičín - Boheems Paradijs

Hotel Jičín - Boheems Paradijs

Hotel Jičín
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel ligt in het centrum van Jičín en biedt uitzicht op de Valdice Gate, die in de zestiende eeuw is gebouwd. Ook het restaurant dat onderdeel is van hotel Jičín is een historisch gebouw, maar is in vergelijking met de Valdice Gate piepjong, het gebouw stamt uit 1866.
Capaciteit: 24 bedden in tweepersoons kamers, 4 suites.

Hoogte: 285 m

Jičín - Boheems Paradijs

Hotel Kavka in Malá Skála

Hotel Kavka
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel bevindt zich in het hart van het Boheems Paradijs. Je kunt kiezen tussen hotel- en hostelkamers.
Capaciteit: twee- tot zespersoons kamers.

Hoogte: 279 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Skála

Hotel Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Dit hotel ligt in de romantische vallei van de rivier Jizera. Rond het hotel is van alles te beleven en ook het hotel heeft in- en ontspannende activiteiten.
Capaciteit: 90 bedden.

Hoogte: 263 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Hotel Ort in Nepřívěc

Hotel Ort
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Ort ligt aan de rand van het pittoreske Nepřívěc in het hart van het Boheems Paradijs. Het hotel biedt een schitterend uitzicht op kasteel Humprecht en ligt vlakbij de burcht Kost. Hotel Ort bevindt zich midden in de natuur, maar biedt alle comfort die u gewend bent.
Capaciteit: 100 bedden..

Hoogte: 235 m

Nepřívěc - Boheems Paradijs

Hotel Rieger in Jičín

Hotel Rieger
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Hotel Rieger ligt in het centrum van Jičín, op een steenworp afstand van het Valdštein-plein. Jičín heeft een rijke geschiedenis die terug te zien is in de historische gebouwen met prachtige gevels.
Capaciteit: verschillende types tweepersoonskamers; familiekamers.

Hoogte: 276 m

Jičín - Boheems Paradijs

Camping Ostrov - Malá Skála - Boheems Paradijs

Camping Ostrov
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Camping Ostrov in Malá Skála heeft een centrale ligging in het beschermde landschapsgebied Boheems Paradijs. De camping ligt op een eiland (Ostrov) in de rivier de Jizera. Direct op loopafstand kun je klimmen, kanoën, wandelen, mountainbiken en nog veel meer! De camping is zowel met auto als met openbaar vervoer goed bereikbaar. Grotere gezinnen of groepen kunnen meerdere tenten huren of slaapplekken in bijzettentjes bijboeken. Ook is het mogelijk om zelf bijzettentjes mee te nemen!
Capaciteit: verschillende vier- tot zespersoons tenten

Hoogte: 265 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Vakantiehuis Malá Skála - Malá Skála - Boheems Paradijs

Vakantiehuis Malá Skála
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Een authentieke dorpsboerderij uit 1850, gelegen in het favoriete vakantieoord Malá Skála. Het huis ligt prachtig aan een woonerf op het knooppunt van 4 gemarkeerde fiets- en wandelroutes. Er zijn 6 restaurants en 4 hotels in het stadje. De locatie is goed bereikbaar zowel per openbaar vervoer als met uw eigen auto. Het huis is vrijstaand en bestaat uit twee goed van elkaar gescheiden ruime appartementen. Per appartement zijn alle faciliteiten voorhanden. Groot pluspunt van de locatie: er is heel veel te doen direct op loopafstand.
Capaciteit: zes- en tienpersoons appartement.

Hoogte: 270 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

Pension Neco - Appartementencomplex Malá Skála

Pension Neco
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Het appartementen complex Malá Skála is gelegen in het centrum van het Boheems Paradijs (Cesky Raj), Malá Skála, in de schilderachtige vallei Jizera. De directe omgeving van het dorp biedt een goede setting voor outdoor georiënteerde activiteiten, maar beschikt ook over een aangename verzameling van lokale restaurants en pubs. Het complex biedt twee types accommodaties.
Capaciteit: 33 bedden in 6 appartementen; 45 bedden in hostelgedeelte.

Hoogte: 270 m

Malá Skála - Boheems Paradijs

penzion Svaty Jan - Turnov

penzion Svaty Jan
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Centraal gelegen pension met restaurant en zonnig terras.
Aantal bedden: 26

Hoogte: 262 m

Turnov - Boheems Paradijs

Medieval hotel Stredoveky - Dětenice

Středověký hotel Dětenice
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Een authentiek middeleeuws hotel.
Capaciteit: 41 kamers
Aantal bedden: 80

Hoogte: ..  m

Dětenice - Boheems Paradijs

Penzion Jičín - Penzion Ruská ***

Penzion Penzion Ruská ***
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Onderdeel van hotel Jičín waar je een stuk goedkoper kunt overnachten, maar wel gebruik kunt maken van de faciliteiten in het hotel. Met de centrale ligging ben je zo in het centrum en zo in het nationaal park Boheems Paradijs.
Capaciteit: vijf 2-persoonskamers, drie 3-persoonskamers.

Hoogte: ... m

Jičín - Boheems Paradijs

Hotel & Zámek Svijany

Hotel & Zámek Svijany
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

It is possible to relax in the chateau garden, which is a retreat from reality for all. The chateau has a permanent exhibition of the archaeology and history of the chateau and its surroundings, the history of beer brewing and the spa industry, the underground and much more.
Capaciteit: 41 bedden in 17 kamers.

Hoogte: 387 m

Svijany - Boheems Paradijs

penzion Podháj

penzion Podháj
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Accommodation in double, triple and quadruple rooms is suitable for tourists, school trips, families with children and various groups. In each room hot and cold water is available, and on each floor there are ladies and gents facilities.
Aantal bedden: 59.

Hoogte: 296 m

Turnov Podháj - Boheems Paradijs

Pension Harmonie - Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Pension Harmonie
comfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatiecomfort classificatie accommodatie

Pension Harmonie biedt accommodatie in smaakvol ingerichte kamers met badkamer en toilet. Het gebouw is in 1924 in Art Nouveau-stijl gebouwd en in 1994 - 2000 volledig gerenoveerd.
Pension heeft 8 tweepersoonskamers en een appartement voor vier personen.

Hoogte: 296 m

Hrubá Skála - Boheems Paradijs

Opties

Opties en extra's (algemeen)

bagagevervoer

bagagevervoer, prijs vanaf €29

De bagage wordt na 9 uur opgehaald en voor 19 uur bezorgd. Bagage dient u ingepakt bij de receptie achter te laten. Wij adviseren om paspoort, rijbewijs, waardepapieren etc. niet bij uw bagage te pakken maar zelf bij u te houden. Kies het aantal personen waarvoor bagagevervoer geregeld moet worden.

huisdier

huisdier, prijs vanaf €5

Onder huisdieren wordt verstaan: hond, of dier van vergelijkbare grootte. Voor kleine huisdieren zoals cavia's of konijnen geldt over het algemeen geen toeslag.

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers, prijs vanaf €0

De basisprijs van dit arrangement is gebaseerd op overnachten in privé meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten op de kamer. Kies het gewenste aantal personen in privé meerpersoonskamers (familiekamers). 

overnachten in 1-persoonskamer

overnachten in 1-persoonskamer, prijs vanaf €24

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour, prijs vanaf €25

Je kunt kiezen voor overnachting in 2-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

Locale betaling en borg

parkeren

parkeren, prijs vanaf €6

Parkeren bij het hotel. Kosten zijn per auto per dag. Kies het gewenste aantal auto's dat je wilt parkeren bij het startpunt.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • 6 overnachtingen op basis van logies met ontbijt in goede **hotels en *** hotels in meerpersoonskamers / familiekamers met privé faciliteiten
 • Gedetailleerde topografische wandelkaart (schaal 1:50.000)
 • Gedetailleerde routebeschrijving en suggesties voor aanvullende wandelroutes (gpx formaat beschikbaar)
 • Kosten bagage opslag bij het eerste overnachtingsadres in Jičín.
 • Indien noodzakelijk telefonische hulp en ondersteuning
 • SGR garantie

Exclusief:

 • De overnachtingen zijn ook mogelijk in 1-persoonskamers of 2-persoonskamers. Daarvoor geldt een toeslag die automatisch in de boekingsmodule berekend wordt.
 • Eventuele parkeerkosten in Jičín
 • Treinkaartje - te kopen bij de conducteur in de trein - noodzakelijk voor de lokale transfer terug naar Jičín Kosten bedragen circa 4 euro, u krijgt instructies over het traject.
 • Kosten bagage vervoer
 • Lunches en diners, maar onderweg zijn er restaurantjes waar je van een goede lunch kunt genieten voor weinig geld of je vraagt bij je hotel om een lunchpakket, 's avonds kan je eten in het stadje waar je slaapt, dit is vaak zelfs direct bij het hotel mogelijk

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Onze wandelingen in het Boheems Paradijs hebben een kleine overlap qua route maar een combinatie met een paar kleine aanpassingen is zeker mogelijk. 
Een alternatieve suggestie is om Boheems Paradijs te combineren met Boheems Zwitserland
(bijvoorbeeld https://actief-in-tsjechie.nl/wandelen-door-boheems-zwitserland/848) of met Reuzengebergte (bijvoorbeeld: https://actief-in-tsjechie.nl/berghuttentocht-reuzengebergte/7/). 

De tour is geschikt voor recreatieve wandelaars. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 2 uit 5.

 

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling wandelingen met hoogteverschillen

meerdaagse wandelingen, waarbij de hoogteverschillen op één dag niet meer zijn dan ongeveer 500 m. Er wordt gemiddeld 4 uur per dag gelopen, niet langer dan 5 dagen, niet hoger dan 3000 m. Over het algemeen gaan de wandelingen over onverharde landwegen of goed begaanbare voetpaden.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een verzekering afsluiten via ons maar U dient de premie direct aan de Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt nu online een gunstige reisverzekering afsluiten bij De Europeesche. U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Als u vanuit het centrum van Praag wil vertrekken naar Turnov of Liberec dan is de trein het makkelijkst. Er gaan echter maar enkele (directe) treinverbindingen naar de genoemde steden. Als u kiest voor de lijndienst bus of wellicht een taxi dan is er een ruimere keuze in vertrektijden. Wij kunnen de treintickets voor u boeken, maar de treintickets kunt u natuurlijk ook zelf op het treinstation kopen. Tegenwoordig kan dit ook online via: http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/

Als u de trein- of bustickets liever niet zelf wilt boeken maar dit graag door ons wilt laten doen, dan ontvangen we graag even een mailtje met uw wensen (met name het gewenste vertrektijdstip en de plaats van vertrek- en aankomst.) Wij mailen u dan een prijsvoorstel.

Deze twee gebieden liggen ongeveer 125 km uit elkaar. Boheems Zwitserland ligt in noord-west Tsjechië en is een gebied met spectaculaire zandsteen formaties. Het ligt met het Tsjechische deel van het Elbezandsteengebergte ten noorden van Děčín bij de Elbe. Het Boheemse Paradijs ligt in de noord-oost Bohemen, zon 80km ten noord-oosten van Praag. Het is een iets gevarieerder landschap met zowel rotssteden als weidse landschappen.

De wandeling door het Boheems Paradijs gaat o.a. langs kenmerkende natuurfenomenen zoals Prachovské skály (https://nl.wikipedia.org/wiki/Prachovsk%C3%A9_sk%C3%A1ly) en Hruboskalsko (http://www.cesky-raj.info/dr-nl/710-hruboskalsko-rotsstad.html).

 

Het is mogelijk dat het boekingsformulier voor 4 personen is ingevuld. Ons systeem gaat dan uit van maximaal 4 auto’s. Als u met z’n vieren in één auto komt zou u hier 1  moeten invullen en dan wordt er in ons systeem op de achtergrond automatische uitgerekend hoeveel het totaal bedrag voor 7 dagen is.

>De reis naar Jičín kunt u het beste per bus doen vanuit Praag. Vanaf metrohalte Černý Most gaat een rechtstreekse bus naar Jičín.

U stapt dan vlak in de buurt van uw eerste hotel uit.

Voor recente bustijden en prijzen zie: 

Informatie over de route van Praag naar Jičín staat ook beschreven in de reisbrochure, die u alvorens uw reis via de post en email binnen krijgt.

De accommodaties die onze eerste voorkeur hebben zijn:

1e dag: penzion Jičín (standaard) of hotel Rieger (standaard) of hotel Jičín (upgrade)
2e dag: hotel Skalní Město (standaard)
3e dag: hotel Pošta (standaard) of Ekofarma Rytířova Lhota (standaard)
4e dag: hotel Hrubá Skála (standaard of upgrade) of hotel Štekl (upgrade)
5e dag: hotel Skála (standaard) of pension Neco (standaard)
6e dag: penzion Jičín (standaard) of hotel Rieger (standaard) of hotel Jičín (upgrade)

 

We hebben jarenlange ervaring met deze accommodaties. Ze kennen ons en houden rekening met soepele incheck, eventueel bagagevervoer etc. Maar we houden natuurlijk zo veel mogelijk rekening met uw wensen. In sommige periodes is er weinig beschikbaarheid in de accommodaties langs de route. Zeker omdat het maar steeds voor een overnachting is. Om zeker te zijn dat de gewenste hotels beschikbaar zijn, kunt u een offerte aanvraag doen.

Nee er is geen gids aanwezig tijdens de tocht, de tocht is geheel self guided.

U krijgt t.z.t. verder informatie over de tour via de reisbescheiden. 

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €218 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 7 dagen
 • Categorieen :
  • natuurpark natuurpark
  • wandelen wandelen
January 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 20 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 20)

Totaal:
€ --.--