Menu

Beschrijving

Gouden route door het Boheems Paradijs

BewegwijzeringEen wandelroute die de meest interessante en bijzondere gebieden van het Boheemse Paradijs (CZ: Český ráj) met elkaar verbindt. In het Tsjechisch heet de route Zlatá stezka Českého ráje, letterlijk vertaald de gouden route van het Boheems Paradijs. Het Boheemse Paradijs is sinds 1995 een Beschermd Landschap (CHKO in het Tsjechisch). De term Boheems Paradijs wordt ook wel gebruikt voor de hele regio die ligt tussen de plaatsen Jičín, Sobotka, Mnichovo Hradiště, Kopanina, Železný Brod en Lomnice nad Popelkou. Het Boheems Paradijs kreeg zijn naam omstreeks 1870 van de vaak welgestelde gasten van de toen wereldberoemde 'Spa Sedmihorky'. Langzamerhand werd de naam opgepikt door de lokale bevolking. Soms rijdt er voor de toeristen een echte stoomtrein in de zomer!

Wil je een maatwerk variatie op de standaard tour? Dat kan. Er is bijvoorbeeld een luxe variant van deze tocht mogelijk met alle overnachtingen in ***/**** accommodaties. Ook is er een budget versie met dito accommodatie die goed past bij bijvoorbeeld scoutinggroepen. Neem voor maatwerk even contact op met ons of geeft het aan in het boekingsformulier. We maken graag een voorstel speciaal op jouw wensen en budget toegesneden.

Het programma van dag tot dag

Individuele trektocht, 100 km, uitstekende **/*** accommodaties, 7 dagen, 6 nachten. Het aantal te lopen kilometers is door aanpassingen aan de route eenvoudig te vergroten of te verkleinen. Tijdens de wandeltocht overnacht je in verschillende hotels/pensions direct aan de route. De eerste en de laatste nacht in Jičín  slaap je in hetzelfde hotel, daar kan je auto ook blijven staan.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Uitzicht op kasteelhotel Hrubá SkálaEr zijn diverse mogelijkheden wat betreft comfort tijdens het wandelen en fietsen in het Boheems Paradijs.

 • privé familiekamers of meerpersoonskamers met privé faciliteiten (**/*** accommodaties). Mogelijk vanaf 3 personen.
 • eenpersoons of twee persoonskamers met privé faciliteiten (**/*** accommodaties)
 • privé kamers met privé faciliteiten (luxe **** kamers)

In het boekingsformulier kunt u uw keuze aangeven. Er wordt dan automatisch een totale reissom berekend. Let op dat niet alle typen kamers bij alle accommodaties op de route beschikbaar zijn. Eenpersoonskamers zijn soms beperkt beschikbaar. In enkele gevallen is er een route aanpassing noodzakelijk. Wij informeren u vooraf over de beschikbaarheid van het door u gewenste kamertype en de daarmee samenhangende route-aanpassingen.

Wallenstein kasteel in JičínAankomst en inchecken in een hotel in het centrum van de stad Jičín, een stadswandeling. De stad Jičín is de toegangspoort tot het natuurgebied Boheems Paradijs. De stad had zijn “gouden tijd” beleefd in de eerste helft van de 17de eeuw tijdens de regeerperiode van Albrecht z Valdštejna (Wallenstein, Tsjechische graaf en veldheer). Hij had grote voornemens met het ontwikkelen van dit gebied en deze stad. Hij bouwde hier op het plein zijn residentie. Zijn dood bracht een einde aan zijn grootse plannen.

 • Overnachten in Jičín
 • Kilometers dagtotaal: 0 km

Bizarre rotsformaties in het Boheems ParadijsEen eeuwenoude dubbele laan van geknotte linden wijst je de weg uit de stad Jičín. Vandaag ga je een van de mooiste plekken van het Boheemse Paradijs bezoeken: de Stenen stad Prachov, een complex van zandsteenrotsen in verschillende vormen met een oppervlakte van 190ha. Prachov rotsen zijn zandstenen pilaren die vlak bij elkaar staan, je krijgt het gevoel dat  je tussen de gebouwen van een stad loopt - vandaar de benaming Stenen Stad.

 • Overnachten bij hotel Skalní město
 • Klimmen: 415m
 • Dalen: 327m
 • interactieve kaart
 • Kilometers uit te breiden met Prachov lus van 5km

Rustpunt met uitzicht op burchtruïne TroskyNa de bezichtiging van de ruïne van de gotische burcht Pařez betreed je het romantische dal van het riviertje Žehrovka. Tijdens de wandeling door het bosrijke dal ervaar je de rust van de natuur en de pracht van de vijvers.

 • Overnachten bij hotel Ort of bij hotel Pošta in Sobotka.
 • Klimmen: 463m
 • Dalen: 563m
 • interactieve kaart

Uitzicht vanaf de rotsformaties met in de verte burcht TroskyDoel van vandaag is kasteel Hrubá Skala, tegenwoordig een hotel en restaurant. Van de toren van het kasteel kun je de volgende burchtruïne al zien: Trosky. Vanuit de burcht met één dikke (de oude heks) en één dunne toren (de schone maagd) hadden de heersers in het verleden de controle over het hele gebied. Tegenwoordig zijn ze het symbool van het gebied.

 • Overnachten bij kasteelhotel Hrubá Skala (standaard of upgrade), luxe hotel Štekl (upgrade), pension Harmonie (standaard) of pension Podháj (standaard).
 • Klimmen: 330m
 • Dalen: 273m
 • interactieve kaart

Let op bij kasteelhotel Hrubá Skala is maar op beperkte schaal verblijf mogelijk (standaard of upgrade). In het seizoen worden alleen boekingen met minimaal 3 overnachtingen geaccepteerd door het hotel.

Uitzicht op de imposante ruïne TroskyIn de ochtend begin je een pittige dagtocht naar de hoogste top van het Boheems Paradijs: Kozákov (744m). Aan het begin van de dag verlaat je de bossen en loop je in open landschappen en door vele lieflijke dorpen. Geleidelijk stijg je hoger en hoger en op de berg Kozákov waar je uiteindelijk beloond wordt met schitterende panorama's. Je daalt weer langzaam af via de rode route naar het stadje Malá Skála aan de rivier Jizera. Onderweg passeer je imposante rotsen van Chleviste in Besedice - ook rotsendoolhof genoemd.

Tip: de route kan wat lichter gemaakt worden door een rustdag te plannen en dan vanuit Malá Skála met de trein terug te reizen naar Jičín.

 • Overnachten in Malá Skála bij hotel Kavka, hotel Skála of pension Neco.
 • Klimmen: 852m
 • Dalen: 871m
 • interactieve kaart

Landschap rond FrýdštejnDe route leidt naar de burchtruïne Frýdštejn die hoog boven Malá Skála staat. Vanaf daar keer je terug naar het rivierdal en kun je de stad Turnov bezichtigen. Je keert weer terug naar de natuur, al na een paar kilometer sta je boven op het uitkijktoren Hlavatice, en weer een paar kilometer verderop breng je bezoek aan de burchtruïne Valdštejn die op een rotsklif staat. Van de burcht kun je slechts resten zien, maar mooi bewaard gebleven is de kerk en de brug van zandsteen.

Vanaf Valdštejn daal je af naar Sedmihorky en waar je de (boemel)trein terug naar Jičín neemt, op zich al een hele belevenis!

 • Overnachten wederom in het middeleeuwse Jičín.
 • Klimmen: 634m
 • Dalen: 622m
 • interactieve kaart

Na het ontbijt vertrek naar uw volgende bestemming ...

 • Overnachten: geen.
 • Kilometers dagtotaal: 0 km

Met dank aan prachtige fotoreportage gemaakt door Marco Jorissen, zie www.marcojorissen.nl/images/albums%2011/Tsjechie/bohemen/index.html

Uitzicht op kasteelruïne Trosky Je kunt de tocht verlengen met bijvoorbeeld een extra overnachting na afloop van de tocht in Jičín of in Praag. Maar u kunt ook kiezen om uw verblijf in kasteelhotel Hrubá Skála te verlengen. Laat ons uw speciale wensen weten en we maken een voorstel voor u op maat.

Upgrade luxe variant Gouden Route

Er is ook een luxe variant met overnachtingen in ***/**** accommodaties waarvan een in **** kasteelhotel Hrubá Skála! Bij o.a. kasteelhotel Hrubá Skála, kasteelhotel Sychrov, hotel Štekl, hotel Jičín en Parkhotel Skalní Město zijn enkele luxere kamers beschikbaar. Deze worden geboekt indien wordt gekozen voor de upgrade "luxe variant". Neem even contact met ons op voor hoeveel personen u een prijsvoorstel wilt ontvangen voor de upgrade naar **** accommodaties. We maken graag een voorstel op maat.

In het boekingsformulier kun je aangeven of je de Upgrade luxe variant Gouden Route wil. We maken in dat geval een voorstel speciaal op jouw wensen en budget toegesneden.

Tijdens het boekingsproces kun je de gewenste kamers kiezen. Op basis van deze keuze wordt - voordat je overgaat tot definitieve boeking - precies berekend hoeveel de totale reissom zal bedragen.

Bij dit arrangement kun je kiezen tussen diverse typen kamers. De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in meerpersoonskamers (familiekamers) met gedeelde faciliteiten. Wil je een kamerupgrade naar 1-persoonskamer of 2-persoonskamer met privé faciliteiten dan kunt je dat in het boekingsformulier aangeven.

De kamertypen zijn:

 • Privé meerpersoonskamers/familiekamers met gedeelde of privé faciliteiten. Aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepen die hechten aan privacy. Bij alle accommodaties zijn kamers met privé faciliteiten beschikbaar.
 • Een- of tweepersoonskamer met privé faciliteiten.

Hieronder staan de door ons gebruikte hotels bij deze meerdaagse tour. De hotels zijn geselecteerd op zowel locatie (aan de route) als op luxe. Doordat we geen concessies wilden doen aan de locatie bestaat er enig verschil in kwaliteit van de hotels. Alle hotels voldoen ruimschoots aan de minimale **/*** kwaliteitsvereisten. Er zijn mogelijkheden voor een **** upgrade.

Opties

Opties en extra's (algemeen)

bagagevervoer

bagagevervoer, prijs vanaf €31

De bagage wordt na 9 uur opgehaald en voor 19 uur bezorgd. Bagage dient u ingepakt bij de receptie achter te laten. Wij adviseren om paspoort, rijbewijs, waardepapieren etc. niet bij uw bagage te pakken maar zelf bij u te houden. Kies het aantal personen waarvoor bagagevervoer geregeld moet worden.

hond

hond, prijs vanaf €12

Gaat je hond / huisdier ook mee? Bij de accommodaties zijn honden / huisdieren welkom.   Kies het gewenste aantal honden dat je wilt boeken.

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers, prijs vanaf €0

De basisprijs van dit arrangement is gebaseerd op overnachten in privé meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten op de kamer. Kies het gewenste aantal personen in privé meerpersoonskamers (familiekamers). 

overnachten in 1-persoonskamer

overnachten in 1-persoonskamer, prijs vanaf €24

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour, prijs vanaf €23

Je kunt kiezen voor overnachting in 2-persoonskamers. De prijs wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

Locale betaling en borg

parkeren

parkeren, prijs vanaf €6

Parkeren bij het hotel. Kosten zijn per auto per dag. Kies het gewenste aantal auto's dat je wilt parkeren bij het startpunt.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • 6 overnachtingen op basis van logies met ontbijt in goede **hotels en *** hotels in meerpersoonskamers / familiekamers met privé faciliteiten
 • Gedetailleerde topografische wandelkaart (schaal 1:50.000)
 • Gedetailleerde routebeschrijving en suggesties voor aanvullende wandelroutes (gpx formaat beschikbaar)
 • Kosten bagage opslag bij het eerste overnachtingsadres in Jičín.
 • Indien noodzakelijk telefonische hulp en ondersteuning
 • SGR garantie

Exclusief:

 • De overnachtingen zijn ook mogelijk in 1-persoonskamers of 2-persoonskamers. Daarvoor geldt een toeslag die automatisch in de boekingsmodule berekend wordt.
 • Eventuele parkeerkosten in Jičín
 • Treinkaartje - te kopen bij de conducteur in de trein - noodzakelijk voor de lokale transfer terug naar Jičín Kosten bedragen circa 4 euro, u krijgt instructies over het traject.
 • Kosten bagage vervoer
 • Lunches en diners, maar onderweg zijn er restaurantjes waar je van een goede lunch kunt genieten voor weinig geld of je vraagt bij je hotel om een lunchpakket, 's avonds kan je eten in het stadje waar je slaapt, dit is vaak zelfs direct bij het hotel mogelijk

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Onze wandelingen in het Boheems Paradijs hebben een kleine overlap qua route maar een combinatie met een paar kleine aanpassingen is zeker mogelijk. 
Een alternatieve suggestie is om Boheems Paradijs te combineren met Boheems Zwitserland
(bijvoorbeeld https://actief-in-tsjechie.nl/wandelen-door-boheems-zwitserland/848) of met Reuzengebergte (bijvoorbeeld: https://actief-in-tsjechie.nl/berghuttentocht-reuzengebergte/7/). 

De tour is geschikt voor recreatieve wandelaars. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 2 uit 5.

 

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling wandelingen met hoogteverschillen

meerdaagse wandelingen, waarbij de hoogteverschillen op één dag niet meer zijn dan ongeveer 500 m. Er wordt gemiddeld 4 uur per dag gelopen, niet langer dan 5 dagen, niet hoger dan 3000 m. Over het algemeen gaan de wandelingen over onverharde landwegen of goed begaanbare voetpaden.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een verzekering afsluiten via ons maar U dient de premie direct aan de Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt nu online een gunstige reisverzekering afsluiten bij De Europeesche. U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Als u vanuit het centrum van Praag wil vertrekken naar Turnov of Liberec dan is de trein het makkelijkst. Er gaan echter maar enkele (directe) treinverbindingen naar de genoemde steden. Als u kiest voor de lijndienst bus of wellicht een taxi dan is er een ruimere keuze in vertrektijden. Wij kunnen de treintickets voor u boeken, maar de treintickets kunt u natuurlijk ook zelf op het treinstation kopen. Tegenwoordig kan dit ook online via: http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/

Als u de trein- of bustickets liever niet zelf wilt boeken maar dit graag door ons wilt laten doen, dan ontvangen we graag even een mailtje met uw wensen (met name het gewenste vertrektijdstip en de plaats van vertrek- en aankomst.) Wij mailen u dan een prijsvoorstel.

Deze twee gebieden liggen ongeveer 125 km uit elkaar. Boheems Zwitserland ligt in noord-west Tsjechië en is een gebied met spectaculaire zandsteen formaties. Het ligt met het Tsjechische deel van het Elbezandsteengebergte ten noorden van Děčín bij de Elbe. Het Boheemse Paradijs ligt in de noord-oost Bohemen, zon 80km ten noord-oosten van Praag. Het is een iets gevarieerder landschap met zowel rotssteden als weidse landschappen.

De wandeling door het Boheems Paradijs gaat o.a. langs kenmerkende natuurfenomenen zoals Prachovské skály (https://nl.wikipedia.org/wiki/Prachovsk%C3%A9_sk%C3%A1ly) en Hruboskalsko (http://www.cesky-raj.info/dr-nl/710-hruboskalsko-rotsstad.html).

 

Het is mogelijk dat het boekingsformulier voor 4 personen is ingevuld. Ons systeem gaat dan uit van maximaal 4 auto’s. Als u met z’n vieren in één auto komt zou u hier 1  moeten invullen en dan wordt er in ons systeem op de achtergrond automatische uitgerekend hoeveel het totaal bedrag voor 7 dagen is.

>De reis naar Jičín kunt u het beste per bus doen vanuit Praag. Vanaf metrohalte Černý Most gaat een rechtstreekse bus naar Jičín.

U stapt dan vlak in de buurt van uw eerste hotel uit.

Voor recente bustijden en prijzen zie: 

Informatie over de route van Praag naar Jičín staat ook beschreven in de reisbrochure, die u alvorens uw reis via de post en email binnen krijgt.

De accommodaties die onze eerste voorkeur hebben zijn:

1e dag: penzion Jičín (standaard) of hotel Rieger (standaard) of hotel Jičín (upgrade)
2e dag: hotel Skalní Město (standaard)
3e dag: hotel Pošta (standaard) of Ekofarma Rytířova Lhota (standaard)
4e dag: hotel Hrubá Skála (standaard of upgrade) of hotel Štekl (upgrade)
5e dag: hotel Skála (standaard) of pension Neco (standaard)
6e dag: penzion Jičín (standaard) of hotel Rieger (standaard) of hotel Jičín (upgrade)

 

We hebben jarenlange ervaring met deze accommodaties. Ze kennen ons en houden rekening met soepele incheck, eventueel bagagevervoer etc. Maar we houden natuurlijk zo veel mogelijk rekening met uw wensen. In sommige periodes is er weinig beschikbaarheid in de accommodaties langs de route. Zeker omdat het maar steeds voor een overnachting is. Om zeker te zijn dat de gewenste hotels beschikbaar zijn, kunt u een offerte aanvraag doen.

Nee er is geen gids aanwezig, de tocht is self guided.

U krijgt t.z.t. verder informatie over de tour via de reisbescheiden. 

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €166 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 7 dagen
 • Categorieen :
  • natuurpark natuurpark
  • wandelen wandelen
June 2019
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 20 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 20)

Totaal:
€ --.--