Menu

Beschrijving

Gouden route door het Boheems Paradijs

BewegwijzeringEen wandelroute die de meest interessante en bijzondere gebieden van het Boheemse Paradijs (CZ: Český ráj) met elkaar verbindt. In het Tsjechisch heet de route Zlatá stezka Českého ráje, letterlijk vertaald de gouden route van het Boheems Paradijs. Het Boheemse Paradijs is sinds 1995 een Beschermd Landschap (CHKO in het Tsjechisch). De term Boheems Paradijs wordt ook wel gebruikt voor de hele regio die ligt tussen de plaatsen Jičín, Sobotka, Mnichovo Hradiště, Kopanina, Železný Brod en Lomnice nad Popelkou. Het Boheems Paradijs kreeg zijn naam omstreeks 1870 van de vaak welgestelde gasten van de toen wereldberoemde 'Spa Sedmihorky'. Langzamerhand werd de naam opgepikt door de lokale bevolking. Soms rijdt er voor de toeristen een echte stoomtrein in de zomer!

Wil je een maatwerk variatie op de standaard tour? Dat kan. Er is bijvoorbeeld een luxe variant van deze tocht mogelijk met alle overnachtingen in ***/**** accommodaties. Ook is er een budget versie met dito accommodatie die goed past bij bijvoorbeeld scoutinggroepen. Neem voor maatwerk even contact op met ons. We maken graag een voorstel speciaal op jouw wensen en budget toegesneden.

Het programma van dag tot dag

Individuele trektocht, 100 km, comfortabele **/*** accommodaties, 7 dagen, 6 nachten. Het aantal te lopen kilometers is door aanpassingen aan de route eenvoudig te vergroten of te verkleinen. Tijdens de wandeltocht overnacht je in verschillende hotels/pensions direct aan de route. De eerste en de laatste nacht in Jičín  slaap je in hetzelfde hotel, daar kan je auto ook blijven staan.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Uitzicht op kasteelhotel Hrubá SkálaEr zijn diverse mogelijkheden wat betreft comfort tijdens het wandelen en fietsen in het Boheems Paradijs.

 • privé familiekamers of meerpersoonskamers met gedeelde faciliteiten op de gang (** accommodaties)
 • eenpersoons of twee persoonskamers met privé faciliteiten (*** accommodaties)
 • privé kamers met privé faciliteiten (luxe **** kamers)

In het boekingsformulier kunt u uw keuze aangeven. Er wordt dan automatisch een toeslag berekend. Let op dat niet alle typen kamers bij alle accommodaties op de route beschikbaar zijn. Eenpersoonsmamers zijn soms beperkt beschikbaar. In enkele gevallen is er een route aanpassing noodzakelijk. Wij informeren u vooraf over de beschikbaarheid van het door u gewenste kamertype en de daarmee samenhangende route-aanpassingen.

Wallenstein kasteel in JičínAankomst en inchecken in een hotel in het centrum van de stad Jičín, een stadswandeling. De stad Jičín is de toegangspoort tot het natuurgebied Boheems Paradijs. De stad had zijn “gouden tijd” beleefd in de eerste helft van de 17de eeuw tijdens de regeerperiode van Albrecht z Valdštejna (Wallenstein, Tsjechische graaf en veldheer). Hij had grote voornemens met het ontwikkelen van dit gebied en deze stad. Hij bouwde hier op het plein zijn residentie. Zijn dood bracht een einde aan zijn grootse plannen.

 • Overnachten in Jičín
 • Kilometers dagtotaal: 0 km

Bizarre rotsformaties in het Boheems ParadijsEen eeuwenoude dubbele laan van geknotte linden wijst je de weg uit de stad Jičín. Vandaag ga je een van de mooiste plekken van het Boheemse Paradijs bezoeken: de Stenen stad Prachov, een complex van zandsteenrotsen in verschillende vormen met een oppervlakte van 190ha. Prachov rotsen zijn zandstenen pilaren die vlak bij elkaar staan, je krijgt het gevoel dat  je tussen de gebouwen van een stad loopt - vandaar de benaming Stenen Stad.

 • Overnachten bij hotel Skalní město
 • Klimmen: 415m
 • Dalen: 327m
 • interactieve kaart
 • Kilometers uit te breiden met Prachov lus van 5km

Rustpunt met uitzicht op burchtruïne TroskyNa de bezichtiging van de ruïne van de gotische burcht Pařez betreed je het romantische dal van het riviertje Žehrovka. Tijdens de wandeling door het bosrijke dal ervaar je de rust van de natuur en de pracht van de vijvers.

 • Overnachten bij hotel Ort of bij hotel Pošta in Sobotka.
 • Klimmen: 463m
 • Dalen: 563m
 • interactieve kaart

Uitzicht vanaf de rotsformaties met in de verte burcht TroskyDoel van vandaag is kasteel Hrubá Skala, tegenwoordig een hotel en restaurant. Van de toren van het kasteel kun je de volgende burchtruïne al zien: Trosky. Vanuit de burcht met één dikke (de oude heks) en één dunne toren (de schone maagd) hadden de heersers in het verleden de controle over het hele gebied. Tegenwoordig zijn ze het symbool van het gebied.

 • Overnachten bij kasteelhotel Hrubá Skala, Hotel Štekl of bij hotel Lázně Sedmihorky. Keuze standaard of luxe kamer (upgrade).
 • Klimmen: 330m
 • Dalen: 273m
 • interactieve kaart

Uitzicht op de imposante ruïne TroskyIn de ochtend begin je een pittige dagtocht naar de hoogste top van het Boheems Paradijs: Kozákov (744m). Aan het begin van de dag verlaat je de bossen en loop je in open landschappen en door vele lieflijke dorpen. Geleidelijk stijg je hoger en hoger en op de berg Kozákov waar je uiteindelijk beloond wordt met schitterende panorama's. Je daalt weer langzaam af via de rode route naar het stadje Malá Skála aan de rivier Jizera. Onderweg passeer je imposante rotsen van Chleviste in Besedice - ook rotsendoolhof genoemd.

Tip: de route kan wat lichter gemaakt worden door een rustdag te plannen en dan vanuit Malá Skála met de trein terug te reizen naar Jičín.

 • Overnachten in Malá Skála bij hotel Kavka, hotel Skála of pension Neco.
 • Klimmen: 852m
 • Dalen: 871m
 • interactieve kaart

Landschap rond FrýdštejnDe route leidt naar de burchtruïne Frýdštejn die hoog boven Malá Skála staat. Vanaf daar keer je terug naar het rivierdal en kun je de stad Turnov bezichtigen. Je keert weer terug naar de natuur, al na een paar kilometer sta je boven op het uitkijktoren Hlavatice, en weer een paar kilometer verderop breng je bezoek aan de burchtruïne Valdštejn die op een rotsklif staat. Van de burcht kun je slechts resten zien, maar mooi bewaard gebleven is de kerk en de brug van zandsteen.

Vanaf Valdštejn daal je af naar Sedmihorky en waar je de (boemel)trein terug naar Jičín neemt, op zich al een hele belevenis!

 • Overnachten wederom in het middeleeuwse Jičín.
 • Klimmen: 634m
 • Dalen: 622m
 • interactieve kaart

Na het ontbijt vertrek naar uw volgende bestemming ...

 • Overnachten: geen.
 • Kilometers dagtotaal: 0 km

Met dank aan prachtige fotoreportage gemaakt door Marco Jorissen, zie www.marcojorissen.nl/images/albums%2011/Tsjechie/bohemen/index.html

Uitzicht op kasteelruïne Trosky Je kunt de tocht verlengen met bijvoorbeeld een extra overnachting na afloop van de tocht in Jičín of in Praag. Maar u kunt ook kiezen om uw verblijf in kasteelhotel Hrubá Skála te verlengen. Laat ons uw speciale wensen weten en we maken een voorstel voor u op maat.

Upgrade luxe variant Gouden Route

Er is ook een luxe variant met overnachtingen in ***/**** accommodaties waarvan een in **** kasteelhotel Hrubá Skála! Bij o.a. kasteelhotel Hrubá Skála, kasteelhotel Sychrov, hotel Štekl, hotel Jičín en Parkhotel Skalní Město zijn enkele luxere kamers beschikbaar. Deze worden geboekt indien wordt gekozen voor de upgrade "luxe variant". Neem even contact met ons op voor hoeveel personen u een prijsvoorstel wilt ontvangen voor de upgrade naar **** accommodaties. We maken graag een voorstel op maat.

Tijdens het boekingsproces kun je de gewenste kamers kiezen. Op basis van deze keuze wordt - voordat je overgaat tot definitieve boeking - precies berekend hoeveel de totale reissom zal bedragen.

Bij dit arrangement kun je kiezen tussen diverse typen kamers. De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in meerpersoonskamers (familiekamers) met gedeelde faciliteiten. Wil je een kamerupgrade naar 1-persoonskamer of 2-persoonskamer met privé faciliteiten dan kunt je dat in het boekingsformulier aangeven.

De kamertypen zijn:

 • Privé meerpersoonskamers/familiekamers met gedeelde of privé faciliteiten. Aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepen die hechten aan privacy. Bij alle accommodaties zijn kamers met privé faciliteiten beschikbaar.
 • Een- of tweepersoonskamer met privé faciliteiten.

Hieronder staan de door ons gebruikte hotels bij deze meerdaagse tour. De hotels zijn geselecteerd op zowel locatie (aan de route) als op luxe. Doordat we geen concessies wilden doen aan de locatie bestaat er enig verschil in kwaliteit van de hotels. Alle hotels voldoen ruimschoots aan de minimale **/*** kwaliteitsvereisten. Er zijn mogelijkheden voor een **** upgrade.

Opties & extra's

Opties en extra's (algemeen)

bagagevervoer

bagagevervoer, prijs vanaf €20

De bagage wordt na 9 uur opgehaald en voor 19 uur bezorgd. Bagage dient u ingepakt bij de receptie achter te laten. Wij adviseren om paspoort, rijbewijs, waardepapieren etc. niet bij uw bagage te pakken maar zelf bij u te houden. Kies het aantal personen waarvoor bagagevervoer geregeld moet worden.

hond

hond, prijs vanaf €12

Gaat je hond / huisdier ook mee? Bij de accommodaties zijn honden / huisdieren welkom, er geldt wel een toeslag voor een huisdier.  

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers, prijs vanaf €0

De basisprijs van dit arrangement is gebaseerd op overnachten in privé meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten op de kamer. Kies het gewenste aantal personen in privé meerpersoonskamers (familiekamers).  Is jouw gezelschap met meer dan 3 personen en wil je bij kasteelhotel Hrubá Skála liever gedeelde faciliteiten op de gang dan kun je korting krijgen. Geef het aantal hieronder bij het kopje "Kortingen" aan.  

overnachten in 1-persoonskamer

overnachten in 1-persoonskamer, prijs vanaf €24

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers. De toeslag wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

overnachten in 2-persoonskamer

overnachten in 2-persoonskamer, prijs vanaf €23

Je kunt kiezen voor overnachting in 2-persoonskamers. De toeslag wordt gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

Locale betaling en borg

Parkeren

Parkeren, prijs vanaf €7

Parkeren bij het hotel. Kosten zijn per auto per dag.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Data & Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • 6 overnachtingen
 • De overnachtingen zijn in goede **hotels en *** hotels op basis van logies met ontbijt in meerpersoonskamers / familiekamers met privé faciliteiten
 • Gedetailleerde topografische wandelkaart (schaal 1:50.000)
 • Gedetailleerde routebeschrijving en suggesties voor aanvullende wandelroutes (gpx formaat beschikbaar)
 • Indien noodzakelijk telefonische hulp en ondersteuning
 • SGR garantie

Exclusief:

 • Eventuele parkeerkosten in Jičín
 • Treinkaartje - te kopen bij de conducteur in de trein - noodzakelijk voor de lokale transfer terug naar Jičín Kosten bedragen circa 4 euro, u krijgt instructies over het traject.
 • Kosten bagage vervoer (graag aangeven in het boekingsformulier)
 • Kosten bagage opslag (ter plekke te voldoen, als u bagage in uw auto laat zijn er geen kosten)
 • Lunch en diner, maar onderweg zijn er restaurantjes waar je van een goede lunch kunt genieten voor weinig geld of je vraagt bij je hotel om een lunchpakket, 's avonds kan je eten in het stadje waar je slaapt, dit is vaak zelfs direct bij het hotel mogelijk
 • Zie het boekingsformulier voor meer mogelijke extra's, aanvullingen en kortingen

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €166 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 7 dagen
 • Categorieen :
  • natuurpark natuurpark
  • wandelen wandelen
October 2018
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 20 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 20)

Totaal:
€ --.--