fbpx

Menu

Beschrijving

Mountainbike Singltrek * maatwerk

Het mountainbikepark Singltrek is door de International Mountainbike Association (IMBA) officieel erkend als het enige IMBA Ride Center in Europa. De routes horen hiermee tot de top mountainbike routes van de wereld. Dus twijfel niet langer en boek nu jouw unieke mountainbike beleving! Hieronder staan de routes voor de diverse niveaus beschreven.

Doelgroep: getrainde en ongetrainde mountainbikers die hun grenzen willen verleggen. Dagelijks begeleide en self guided mountainbike- en fietsroutes. Leuk voor jong en oud! Bij deze maatwerk mountainbike adventure kun je helemaal zelf kiezen welke onderdelen je inclusief wilt hebben. Wij rekenen eenmalig boekingskosten.

Een must voor de mountainbiker!

Singltrek mountainbike arena Het Singltrek Center is gelegen in het mooie plaatsje Nové Město pod Smrkem direct aan een mooi meertje waar je ook kunt zwemmen. Het Center heeft voor zijn bezoekers veel te bieden – drankjes, snacks, speciaalzaak voor MTB uitrusting, een test center van het Tsjechische topmerk AGang bikes, bike wash, kleedkamers met douches, speeltuin voor kinderen en een camping.

In het test center kan je eerst de AGang bikes testen en vervolgens voor maximaal 8 uur per dag huren. De paden zijn professioneel ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. Zo passen alle routes perfect in het landschap en bieden ze een geweldige mountainbike beleving.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Groene route:

De groene route is uitstekend geschikt voor beginners en families met kinderen. De paden zijn wat breder en je kunt ervaring opdoen met het rijden op ruig terrein. Het is belangrijk om te leren hoe je je bike op verschillende ondergronden onder controle kunt houden. De Green Singltrek is ook geschikt voor fysiek beperkte rijders op handfietsen en rolstoelen. De paden zijn bijna overal breed genoeg voor twee fietsers naast elkaar. De route begint aan het Singltrek Center en het is mogelijk om op andere routes van het netwerk over te gaan.

Blauwe route:

Downhill biking by SnookJB, www.piqs.de, CC-BY-2.0Zodra je wat ervaring opgedaan hebt en je je veilig voelt op de groene route kun je beginnen aan de blauwe. Deze route biedt meer bochten en afdalingen waar het plezier pas echt begint. Het is uitermate geschikt voor beginners omdat je wel al het plezier van een bosroute krijgt, maar niet onaangenaam verrast wordt door gevaarlijke obstakels. Op deze route zijn geen zware hellingen of afdalingen. Ook een gevorderde biker die een meer ontspannende tocht wil maken zal op deze route genieten van de prachtige omgeving.

Rode route:

Deze routes zijn bestemd voor mountainbikers die al genoeg vaardigheden op de blauwe route opgedaan hebben. Het zijn middelzware paden. Ervaren bikers genieten van de afdalingen in volle vaart. Minder ervaren bikers kunnen het parcours rustiger afleggen. Je hebt de keuze uit verschillende routes op dit niveau.

Zwarte route:

Ein junger Champion by geli, www.piqs.de, CC-BY-2.0De zwarte routes zijn voor ervaren bikers. De paden zijn nauw en de afdalingen zijn steil. Het daagt je uit maar je verliest nooit de flow. Volledige concentratie en beheersing van je bike zijn noodzakelijk. Maar je hoeft ook geen superheld te zijn om deze route aan te kunnen. Er zijn immers geen grote sprongen of andere hindernissen. De zwarte routes zijn er voor de veeleisende, energieke en technisch gevorderde biker.

Het mountainbiken is voor eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade voortkomend uit gebruik van mountainbikes.

Wij maken gebruik van de hieronder genoemde accommodaties. De kamertypen kun je in het boekingsformulier kiezen. Neem contact met ons op voor een maatwerk voorstel als je speciale wensen hebt ten aanzien van de accommodatie(s).

Geen berichten gevonden.

Opties

Transfers

transfer naar de locatie en vice versa

transfer naar de locatie en vice versa, prijs vanaf €0

Voor deze prijs wordt u vanuit Praag gehaald en gebracht met een maximum aan kilometers van 50 per transfer. Totaal mag er dus 100 km afgelegd worden. Extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Selecteer het gewenste aantal zitplaatsen voor de transfer.

Huur materiaal

huur mountainbike Singltrek: hardtail

huur mountainbike Singltrek: hardtail, prijs vanaf €0

huur mountainbike Singltrek: hardtail 

huur mountainbike Singltrek: toeslag fat bike

huur mountainbike Singltrek: toeslag fat bike, prijs vanaf €7

huur mountainbike Singltrek: toeslag fat bike 

huur mountainbike Singltrek: toeslag full supsension

huur mountainbike Singltrek: toeslag full supsension, prijs vanaf €2

huur mountainbike Singltrek: toeslag full supsension Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

Inclusief:

 • Huur mountainbike en helm
 • Organisatie- en boekingskosten
 • Indien noodzakelijk telefonische hulp en ondersteuning

Exclusief:

 • Transfer naar de Singltrek mountainbike arena. Vanuit Praag is het zo'n 150km.
 • Overnachtingen in huurtent, hostel, appartement of hotel
 • Opslag van uw bagage
 • Maaltijden

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

  Heb je een vraag die niet in onze FAQ database staat? Met behulp van dit formulier kun je de vraag stellen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Actief in Tsjechië.
  Wij danken u voor uw boeking en wensen u een prettige dag verder!

  Een kopij van uw boeking wordt nu DIRECT naar het door u aangegeven e-mail adres verzonden. Indien u van ons GEEN e-mail ontvangt, check dan of u uw e-mail adres correct heeft ingegeven of kijk in uw spam folder (met name bij hotmail adressen) en neem a.u.b. contact op met ons. Zorg dat u ons e-mailadres info@actief-in-tsjechie.nl als veilige afzender markeert. Dit laatste geldt met name voor hotmail adressen.

  Je kunt een maatwerk programma door ons laten opstellen van een bestaande tour of activiteit. We passen de tour/activiteit dan aan op basis van jouw specifieke wensen. Je kunt je specifieke wensen in een email zetten en/of even telefonisch met ons bespreken. Ook kun je het online boekingsformulier van de betreffende tour/activiteit invullen en dan in stap 3 je specifieke wensen vermelden bij het veld “NOTITIES EN SPECIALE VERZOEKEN”.

  Voor maatwerk hebben we antwoord nodig op de volgende vragen, alle antwoorden mogen in eerste instantie “bij benadering”:

  • de reisdata / de datum van de activiteit
  • aantal personen (volwassenen, kinderen, studenten, scholieren)
  • (indien van toepassing) gewenste kamertypen: privé meerpersoonskamer/familiekamer(s), tweepersoonskamers(s), dormitories/slaapzalen
  • gewenste activiteit(en): bijvoorbeeld wandelen, fietsen, kanoën, klimmen, boogschieten etc.
  • gewenst gebied: bijvoorbeeld Reuzengebergte, Boheems Paradijs, Ohře vallei, Sázava vallei
  • korte schets van de deelnemers/groep: bijvoorbeeld wat is conditieniveau?
  • zijn er bijzondere wensen (vegetarisch, allergieën etc.)
  • eventueel: beschikbare budget.

  De tour is geschikt voor getrainde en licht getrainde fietsers die hun grenzen willen verleggen. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 3 uit 5.

  Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling halfzware fietstochten

  Halfzware fietstochten, waarbij de hoogteverschillen op één dag niet meer zijn dan ongeveer 800 m., met af en toe pittige klims. Er wordt tussen de 4 en 6 uur per dag gefietst, niet langer dan 7 dagen achter elkaar, niet hoger dan 3000 m. Zowel verharde als zandwegen mogelijk. Temperatuurverschillen mogelijk.

  Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

  U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

  Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

  https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

  • Door het semi-landklimaat van Tsjechië zijn de maanden mei tot en met oktober geschikt voor de fietstochten. De winterperiode raden we echt af.
  • Wat betreft mountainbiken geldt dat dit het hele jaar door kan.
  • In Praag zijn fietstochten ook het gehele jaar mogelijk.

  De fietsen zijn voorzien van: voorwielvering, spatborden, fietsbel, voor- en achterlicht en een bidon houder.

  Nee er is geen gids aanwezig tijdens de tour, de tour is geheel self guided. Alle voor de tour noodzakelijke informatie (routes, vouchers, adressenlijst etc.) ontvang je voor vertrek via email en in sommige gevallen via de post (de topografische kaart).

  Wij bieden ondersteuning op afstand mocht je onverhoopt voor een onverwachte situatie komen te staan (de weg kwijt, ziek, taalprobleem bij inchecken etc.)..

  Het is mogelijk om je eigen fiets mee te nemen of fietsen bij ons te huren. In dat laatste geval is de verhuur per locatie geregeld om extra transport te vermijden.

  Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

  Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

  Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

  Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

  We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

  Snelle feiten & cijfers

  • prijs : vanaf €19 per persoon
  • Reistype :
   Maatwerk Maatwerk
  • Comfort :
   comfort comfort comfort comfort comfort
  • Nivo :
   grade grade grade grade grade
  • Reisbegeleiding :
   reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
  • Duur : vanaf 1 dag
  • Categorieen :
   • adrenaline sport adrenaline sport
   • fietsen fietsen
   • mountainbiken mountainbiken