Introductie

Team van Nederlanders en Tsjechen

Het “Actief in Tsjechië” team organiseert al meer dan 20 jaar schoolreizen, studiereizen en groepsreizen “op maat” naar Tsjechië en aangrenzende regio’s in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Duitsland. Wij zijn een uitgebalanceerd team van Nederlanders en Tsjechen met tezamen meer dan 60 jaar ervaring in de reiswereld. Daarnaast hebben we een uitgebreid en betrouwbaar netwerk van lokale partners.

In het hoogseizoen richten wij ons met name op de “actieve” vakantieganger in het algemeen (o.a. gezinnen, scoutinggroepen, vriendengroepen), buiten het seizoen zijn onze klanten met name middelbare scholen, beroepsopleidingen, hogescholen en universiteiten.

Geen “strandvakantie”

Wij organiseren zowel eenvoudige super low budget programma’s als ook complexe programma’s voor grote groepen tot meer dan 150 deelnemers. De term “actief” vatten wij breed op: van bergtrekking tot extreem wild-water raften, van educatieve stadswandeling tot downhill mountainbiken, van bedrijfsbezoek tot beursbezoek, van uitzichttorens tot bruinkoolmijnen, van voetbal- tot ijshockeywedstrijden, van klimmen & abseilen tot rodelen, van kanoën in de natuur tot boottocht in de stad. Zolang het maar geen “strandvakantie” is zijn wij de juiste partner.

Volledige maatwerk programma’s voor groepen

Geen groep is hetzelfde is onze ervaring. Wij organiseren dus volledige maatwerk programma’s voor groepen. De programma’s kunnen zowel culturele, historische als ook sportieve outdoor elementen bevatten. De inhoudelijke keuze is te allen tijde aan de groep. Onze expertise ligt in het technisch, logistiek en budgettair realiseren van de wensen van de groep.

De keuze wat betreft accommodatie passen we aan op de specifieke wensen van de groep en het beschikbare budget.

Wij luisteren naar de wensen van de groep. Neem contact met ons op voor een all in maatwerk offerte of vraag de kant en klare bouwstenen aan als je eigen vervoer hebt.

Transfers

Transfers verzorgen wij met Kemakeur busbedrijven (sktb.nl)

reis per touringcar van Nederland naar Reuzengebergte in Tsjechië

Prijsindicatie

Prijsindicatie bij meer dan 45 deelnemers.

budget -> 235 EUR per deelnemer
standaard -> 295 EUR per deelnemer
comfortabel -> 375 EUR per deelnemer

Inclusief:
– alle kosten transfer per touringcar gedurende 6 dagen
– 4 x vol pension
– genoemde excursies & activiteiten
– gids tijdens het programma daar waar noodzakelijk

Boheems Paradijs

Voorbeeldprogramma: Boheemse Paradijs en Praag

Dit programma, zesdaagse schoolreis, kan zowel op basis van low budget accommodatie midden in de bossen als ook in hotels in Malá Skála waar je op loopafstand van de meeste activiteiten zit. De invulling is cultureel-educatief met vele sportief element.

 • Doelgroep: van groepen van middelbare scholen, groepen studenten tot doelgroepen die hoge eisen stellen aan comfort. Het Boheems Paradijs leent zich wat betreft outdoor uitermate goed voor zowel groepen met een laag conditienivo als voor echte “adrenalinezoekende” groepen.
 • Beste tijd: voorjaar, najaar. In zomerseizoen zijn accommodaties snel volgeboekt. In de winter zijn enkele outdoor activiteiten niet mogelijk.
 • Transfers: touringcar of vliegen in combinatie met lokale transfer. Hieronder wordt een reis per touringcar verder uitgewerkt.

Het programma is aan uw wensen aan te passen.

Standplaats kan zijn Jinolice, Malá Skála of Hruba Skala. Accommodaties kunnen in de bewoonde wereld of juist in de natuur verstoken van alle aardse verlokkingen.  De invulling is sportief met een cultureel-educatief accent. Het programma is aan uw wensen aan te passen.

Hieronder staat het programma van dag tot dag beschreven.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Vertrek per touringcar uit Nederland. Warme maaltijd net over de grens Dld-Cz. Aankomst. Inchecken bij het ho(s)tel. ‘s Avonds vrij programma.

Kanoen op de Jizera in het Boheems Paradijs

’s Ochtends: wisselen van geld en kleine inkopen doen in het stadje Jicin.
’s Middags: gebiedsverkenning o.a. uitzichttoren, middeleeuwse kasteelruïne Trosky en ‘de stenen stad van Prachov’, een indrukwekkende geologische rariteit die beelden oproept van de Grand Canyon.

Beschermd landschapspark Boheems Paradijs

In Noord-Bohemen bevelen wij twee aan elkaar grenzende gebieden aan: het Reuzengebergte (Krkonoše) en het Boheemse Paradijs (Český ráj). Beide gebieden zijn met name interessant vanwege de grote culturele en geofysische verschillen die zich op relatief korte afstand van elkaar bevinden. Er ligt een goede toeristische infrastructuur, het gebied is bereisbaar binnen een dag, nog steeds erg betaalbaar, maar vooral erg mooi. Combineer Noord-Bohemen met een bezoek aan Praag of Berlijn en succes verzekerd!

Zo’n 80 km ten noorden van Praag ligt een sprookjesachtig landschap met bizarre rotsformaties. Het ontstaan hiervan moet in het mesozoïcum (137 miljoen jaar geleden) worden gezocht toen hier een zogeheten krijtzee was. De toen in deze zee levende schelpdiertjes vermengden zich na afsterven met zand van de zeebodem en vormden daar een dikke laag sediment. Het Europese continent werd vervolgens door tektonische krachten weer opgeheven, de zee verdween en er volgde een periode van grote vulkanische activiteit, het Tertiair.

Tot op de dag van vandaag krijgt het landschap van het Boheemse Paradijs -net als ieder ander landschap ter wereld- zijn vorm door erosie. In dit geval spelen met name vorst en -de van nature al zure- regen de grootste rol. De zachte kalkzandsteen is bijzonder gevoelig voor de invloed van regen, het kalk lost erin op en het zand spoelt weg.

Het gebied kreeg uiteindelijk eind vorige eeuw zijn veelzeggende naam ‘Boheemse Paradijs’ van de toenmalige (rijke) kuurgasten. De ‘mondaine chique’ liet zich er graag zien. Tegenwoordig heeft het gebied de status van beschermd landschapspark en geopark Unesco.

Warm eten bij restaurant of ‘Boheemse barbecue’ met kampvuur in de open lucht.
’s Avonds vrij programma.

excursie naar voormalige Nazi gevangenis Theresienstadt

’s Ochtends: bezoek aan Theresienstadt (o.a. crematorium, museum, video en rondleiding).
’s Middags: keuze uit
rodelen (onze tip), bezoek aan Praag of stadje Litoměřice, een glasfabriek of Skodamuseum.
Warme maaltijd.
’s Avonds laat terug bij ho(s)tel.

Klimmen en abseilen in Malá Skála

Sportief dagvullend programma: o.a. klimmen, abseilen, tokkelen, mountainbiken, kanoën, raften, boogschieten en rodelen.
Warme maaltijd.
’s Avonds vrij programma.

prachtig panorama over Praag

’s Ochtends: uitchecken.
Vertrek met bus richting Praag.
’s Middags: Stadsverkenning in Praag. We gaan de Gouden Mijl wandeling doen aan de hand van door Oostwaarts verstrekt kaart- en informatiemateriaal. De wandeling gaat o.a. langs klooster Strahov, Praagse burcht, gouden straatje, Kafkahuis, Karelsbrug, oude stadsplein, Kruittoren en Wenceslas plein. Rest van de middag vrij de stad verkennen. Aanraders zijn Mucha museum en Obecní Dům of bezoek aan Joodse Wijk Josefov.
’s Avonds: gezamenlijk diner, bijvoorbeeld warm en koud buffet tijdens boottocht over de Moldau. Aansluitend nachtreis terug naar huis.

Eventueel nog ontbijt onderweg.
Aankomst in Nederland. Aankomst afhankelijk van avondprogramma.

Avondprogramma’s: nachtelijke spooktocht, schatzoeken/geocaching met GPS, disco, kampvuur, dropping, compastocht/night orienteering met diverse opdrachten of zwemmen (openlucht of overdekt)

Verzorging bij de accommodatie

Dag 1: warme maaltijd
Dag 2: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 3: ontbijt, lunchpakket
Dag 4: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 5: ontbijt, lunchpakket
Dag 6: geen

Variaties op het programma

Avondprogramma’s afhankelijk van de locatie: bijvoorbeeld zwemmen (o.a. Liberec) of nachtwandeling/nachtelijke spooktocht, schatzoeken/geocaching met GPS, (o.a. Malá Skála), dropping, compastocht of zwemmen (openlucht of overdekt). Verder natuurlijk disco en kampvuur.
Alternatieven: combinatie met bergtrektocht in het Reuzengebergte (Polen & Tsjechië). Dit kan zowel met overnachting in een berghut als dagtrip.

Toeslagen & aanvullingen:
– boottocht Praag

Kortingen:
– reisdata buiten het seizoen, o.a. november, december, januari, februari, maart

Reuzengebergte

Voorbeeldprogramma: Reuzengebergte in combinatie met Boheems Paradijs en Praag

Het Reuzengebergte leent zich wat betreft outdoor programma’s uitermate goed voor zowel groepen met een laag conditienivo als voor adrenalinezoekende groepen.

 • Doelgroep: breed, van groepen van middelbare scholen, groepen studenten tot doelgroepen die hoge eisen stellen aan comfort.
 • Beste tijd: het hele jaar. In de wintermaanden januari en februari zijn accommodaties snel volgeboekt.
 • Afstand vanaf grens bij Hengelo gerekend 780 km.
 • Transfers: Reuzengebergte is beste te bereiken per touringcar. Hieronder wordt een programma per touringcar verder uitgewerkt.
 • Combinaties met Praag, Berlijn, Dresden, Boheems Paradijs mogelijk.

Standplaats kan zijn Harrachov, Spindleruv Mlyn of Rokytnice. Dit programma kan zowel op basis van accommodatie in als buiten het centrum. De invulling is sportief met een cultureel-educatief accent. Het programma is aan uw wensen aan te passen.

Hieronder staat het programma van dag tot dag beschreven.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Vertrek per touringcar uit Nederland.
Warme maaltijd net over de grens Dld-Cz.
Aankomst. Inchecken bij het ho(s)tel.
‘s Avonds vrij programma.

Sneeuwtrekking in Reuzengebergte

Dag 2: trekking Sněžka (1603m) en rodelen
‘s Avonds vrij programma.

afvaart van de Jizera

Ontbijt en lunchpakket.
’s Ochtends: druipsteengrotten of de “stenen stad” van Prachov.
’s Middags: kanoën of raften op de rivier Jizera.
Warm eten of ‘Boheemse barbecue’ met kampvuur.
’s Avonds vrij programma.

Klimmen en abseilen in Malá Skála

Ontbijt en lunchpakket.
’s Ochtends: mountainbiketocht door licht glooiend landschap langs de mooiste plekken van het Boheemse Paradijs (o.a. kasteelruïne Trosky).
’s Middags: klimmen en abseilen en spectaculair touwenparcours over diepe afgronden. Bij voldoende tijd boogschiet competitie in middeleeuwse setting.
Warme maaltijd bij ho(s)tel.
‘s Avonds “disco-avond” in het hotel of disco bezoeken.

prachtig panorama over Praag

Ontbijt plus lunchpakket. Uitchecken.
Vertrek met bus richting Praag.
Bezoek aan Praag. Invulling in overleg. Bijvoorbeeld de ‘Gouden Mijl’ wandeling aan de hand van door Oostwaarts verstrekt kaart- en informatiemateriaal.
Rest van de middag vrij de stad verkennen. Aanraders: Mucha museum en Obecní Dům of bezoek aan Joodse Wijk Josefov.

Gezamenlijk diner, bijvoorbeeld warm en koud buffet op een boot op de Moldau. Aansluitend nachtreis terug naar huis.

Eventueel nog ontbijt onderweg.
Aankomst in Nederland. Aankomst afhankelijk van avondprogramma.

Avondprogramma’s: nachtelijke spooktocht, schatzoeken/geocaching met GPS, disco, kampvuur, dropping, compastocht/night orienteering met diverse opdrachten of zwemmen (openlucht of overdekt)

Verzorging bij de accommodatie

Dag 1: warme maaltijd
Dag 2: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 3: ontbijt, lunchpakket
Dag 4: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 5: ontbijt, lunchpakket
Dag 6: geen

Aanvullende informatie

Avondprogramma’s afhankelijk van de locatie: bijvoorbeeld zwemmen (o.a. Liberec) of nachtwandeling/nachtelijke spooktocht, schatzoeken/geocaching met GPS, (o.a. Malá Skála), dropping, compastocht of zwemmen (openlucht of overdekt). Verder natuurlijk disco en kampvuur.
Alternatieven: combinatie met bergtrektocht in het Reuzengebergte (Polen & Tsjechië). Dit kan zowel met overnachting in een berghut als dagtrip.

Aanvullingen:
– boottocht Praag

Ertsgebergte

Het Ertsgebergte oost

De Tsjechische benaming van het Ertsgebergte Noord is Krušné hory “sever”. Groot voordeel van dit gebied is dat je zowel een korte excursie naar Praag kunt inplannen – gecombineerd met bezoek aan Theresienstadt  – of juist een lange excursie op bijvoorbeeld de laatste dag voor de terugreis.

Met name als er zowel een excursie naar Theresienstadt als een dagvullende excursie Praag in het programma wordt opgenomen is dit een optimale uitvalsbasis.

 • Doelgroep: groepen van middelbare scholen, groepen studenten. Het Ertsgebergte leent zich
  wat betreft outdoor en survival uitermate goed voor zowel groepen met een laag conditieniveau
  als adrenalinezoekende groepen.
 • Beste tijd: jaarrond. Let op: in de zomermaanden juli en augustus zijn accommodaties snel volgeboekt.
 • Transfers: touringcar.
 • Combinaties mogelijk met: Praag, Dresden, Duitse Erzgebergte, landschapspark Elbezandsteengebergte en nationaal park Boheems-Saksisch Zwitserland (České Švýcarsko).
  Pravčická brána
  De Pravčická brána is hét symbool van Boheems Zwitserland
 • Highlights: nationaal park Boheems-Saksisch Zwitserland; meest spectaculaire klimlocaties van het Ertsgebergte (o.a. via ferrata); tussen het Ertsgebergte en het Nationaal Park Boheems-Saksisch Zwitserland ligt het beschermd landschapspark CHKO Labské pískovce. De regio wordt liefkozend wel “het land van Narnia” genoemd, naar de beroemde Disney trilogie The Chronicles of Narnia, die hier deels is opgenomen.
 • Van alle locaties in Tsjechië leveren de onderstaande programma’s voor Nederlandse groepen het minste aantal af te leggen kilometers op en dus de kortste rijtijden! De heenreis gaat nagenoeg alleen over snelwegen. In Tsjechië is de snelweg D6 tussen Dresden en Praag bijna klaar 🙂 zodat de reistijd naar Praag verkort wordt tot circa 1 uur.
 • Zowel een korte excursie naar Praag – gecombineerd met bezoek aan Theresienstadt – als een lange excursie op bijvoorbeeld de laatste dag voor de terugreis mogelijk.

Voorbeeldprogramma 1: Outdoor Boheems Zwitserland en Praag

Voorbeeldprogramma 1: Outdoor adventure Ertsgebergte en Praag

Een sportieve, breed opgezette, reis voor het middelbaar onderwijs waarbij het programma goed is te combineren met een bezoek aan Praag en Theresienstadt. Er zijn programmaonderdelen aan zowel aan de Tsjechische als aan de Duitse kant van de grens (Duitse Sachsen).

Dag 1: heenreis

’s Ochtends: vertrek met touringcar vanuit school naar uitvalsbasis net over de grens Altenberg (D), Cínovec (Zinnwald).
’s Middags: warme maaltijd onderweg of bij de accommodatie.
’s Avonds: inchecken, de rest van de avond vrij in te vullen.

Dag 2: bergtrekking, paintball en rodelen

’s Ochtends: “welkom in het land van Narnia” berg trekking rond geologisch wereldwonder Tisá (beschermd landschapspark Labské pískovce) of nationaal park Boheems-Saksisch Zwitserland.
’s Middags: rodelen en/of paintball.
’s Avonds: vrij programma.

Dag 3: excursie Theresienstadt en Praag

’s Ochtends: bezoek aan voormalig concentratie/doorvoerkamp KZ Theresienstadt (o.a. crematorium, museum, video en rondleiding door gids).
’s Middags: bezoek aan Praag. Invulling in overleg. Bijvoorbeeld de ‘Gouden Mijl’ wandeling met gids. Optioneel: boottocht Vltava met warm en koud buffet.
’s Avonds: tegen 22:30 terug in accommodatie.

Dag 4: outdoor Boheems Zwitserland

’s Ochtends: uitchecken. Met de bus naar outdoor locatie. Hele dag outdoor: via ferrata (Klettersteig, Via ferrata Decin), mountainbiken, raften op de Elbe.
’s Middags: vervolg outdoor.
’s Avonds: gezamenlijk diner. Aansluitend nachtreis terug naar huis.

Dag 5: weer thuis

’s Ochtends: eventueel nog ontbijt onderweg. Aankomst in Nederland. Aankomsttijd is afhankelijk van avondprogramma op dag 4.

Verzorging bij de accommodatie

Dag 1: warme maaltijd
Dag 2: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 3: ontbijt, lunchpakket
Dag 4: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 5: geen

Aanvullende informatie

Diverse uitvalsbases mogelijk in straal van circa 30km rond Teplice: o.a. Tisá, Teplice of Děčín.
Avondprogramma’s afhankelijk van de locatie bijvoorbeeld zwemmen (o.a. Teplice en Děčín) of nachtwandeling (o.a. Tisá). Verder natuurlijk disco, en kampvuur.
Deze schoolreis kan ook super low budget met nachtrit heen en terug.

Prijsindicatie

Prijsindicatie bij meer dan 45 deelnemers, 3 dagen vol pension, 5 dagen touringcar, excursies & activiteiten.

budget -> 215 EUR per deelnemer
standaard -> 245 EUR per deelnemer
comfortabel -> 275 EUR per deelnemer

Toeslagen & aanvullingen:
– boottocht Praag
– disco

Voorbeeldprogramma 2: Outdoor Ertsgebergte Noord en dagtrip Praag”

Voorbeeldprogramma 2: Outdoor Ertsgebergte en dagvullende trip Praag

Dit tweede voorbeeldprogramma heeft een standplaats nabij Děčín, hoogste berg in de omgeving is top van de berg Děčínský Sněžník (723 m). Alternatieve uitvalsbasis in straal van circa 30km: Altenberg (D), Tisá (Tiské Stěny), Teplice of Děčín. Welkom in het land van Narnia!

Dag 1: heenreis overdag, onderweg een korte stop om te rodelen

’s Ochtends: vertrek met touringcar naar uitvalsbasis net over de grens Altenberg (D), Cínovec (Zinnwald).
’s Middags: dankzij de relatief korte heenreis is het mogelijk om een activiteit te plannen die de reis wat breekt. Onze suggestie is dan om te gaan rodelen, eventueel in combinatie met een maaltijd ter plekke.
’s Avonds: inchecken, rest van de avond vrij in te vullen. Afhankelijk van de locatie bijvoorbeeld zwemmen (o.a. Teplice en Děčín) of nachtwandeling (o.a. Tisá).

Dag 2: geologisch wereldwonder Tisá en mountainbiken

’s Ochtends: trekking door geologisch wereldwonder Tisá, een avontuurlijk rotsenlabyrint dat beelden oproept van “het land van Narnia”.
’s Middags: mountainbiken.
’s Avonds: vrij in te vullen (bijvoorbeeld zwemmen, nachtwandeling of disco).

Dag 3: Theresienstadt en klimmen en abseilen

’s Ochtends: bezoek aan voormalig concentratie/doorvoerkamp KZ Theresienstadt (o.a. crematorium, museum, video en rondleiding door gids).
Een excursie naar Theresienstadt behoort tot een van de standaard excursies voor middelbare scholen. Een indrukwekkend verhaal dat verteld moet blijven worden. Wij combineren deze “zware” excursie met een lichamelijk inspannende activiteit in de vrije natuur: klimmen op natuurrotsen. Eenmaal naar boven geklommen kun je gaan abseilen. Veiligheid gaat boven alles. Top materialen, top instructeurs. Helmen zijn uiteraard verplicht.
’s Middags: klimmen en abseilen op natuurrotsen.
’s Avonds: vrij in te vullen.

Dag 4: dagexcursie Praag en terugreis

’s Ochtends: vertrek naar Praag.
’s Middags: hele dag verblijf in Praag, invulling bijvoorbeeld de ‘Gouden Mijl’ wandeling aan de hand van door Oostwaarts verstrekt kaart- en informatiemateriaal.
’s Avonds: boottocht op de Vltava met warm en koud buffet. Nachtrit terug.

Dag 5: terugreis

’s Ochtends: aankomst op school in de loop van de ochtend/middag.

Verzorging bij de accommodatie

Dag 1: warme maaltijd
Dag 2: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 3: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 4: ontbijt, lunchpakket
Dag 5: geen

Aanvullende informatie

Alternatieven: nationaal park Boheems-Saksisch Zwitserland. Je kunt hier prachtige trektochten maken, desgewenst kun je klettersteigen. Een deel van de trekking gaat per boot door een diepe canyon.

Vraag?

Maatwerk voor groepen

Met behulp van onderstaand formulier kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Alleen de met een * gemarkeerde velden in onderstaand formulier zijn verplicht om in te vullen. Echter hoe vollediger u ons duidelijk maakt wat u wilt, hoe beter wij een passende offerte kunnen maken.

U kunt natuurlijk ook bellen (+31 26 737 0271), mailen op info@actief-in-tsjechie.nl of gewoon langskomen bij ons op kantoor om uw plannen met ons te bespreken. We maken graag een afspraak met u.

Wij organiseren uw groepsreis tegen de laagst mogelijk tarieven. Heeft u een vergelijkbare offerte tegen een lager tarief? Dan geven wij u bovenop dit lagere tarief een extra korting van 5%!

  Met behulp van dit formulier kun je een vrijblijvende offerte aanvragen of een vraag stellen.

  Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Team Actief in Tsjechië.
  Wij danken u voor uw tijd en wensen u een prettige dag verder!

  Een kopij van uw aanvraag wordt nu DIRECT naar het door u aangegeven e-mail adres verzonden. Indien u van ons GEEN e-mail ontvangt, check dan of u uw e-mail adres correct heeft ingegeven of kijk in uw spam folder (met name bij hotmail adressen) en neem a.u.b. contact op met ons. Zorg dat u ons e-mailadres info@actief-in-tsjechie.nl als veilige afzender markeert. Dit laatste geldt met name voor hotmail adressen.