Introductie

Team van Nederlanders en Tsjechen

Het “Actief in Tsjechië” team organiseert al meer dan 20 jaar schoolreizen, studiereizen en groepsreizen “op maat” naar Tsjechië en aangrenzende regio’s in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Duitsland. Wij zijn een uitgebalanceerd team van Nederlanders en Tsjechen met tezamen meer dan 60 jaar ervaring in de reiswereld. Daarnaast hebben we een uitgebreid en betrouwbaar netwerk van lokale partners.

In het hoogseizoen richten wij ons met name op de “actieve” vakantieganger in het algemeen (o.a. gezinnen, scoutinggroepen, vriendengroepen), buiten het seizoen zijn onze klanten met name middelbare scholen, beroepsopleidingen, hogescholen en universiteiten.

Geen “strandvakantie”

Wij organiseren zowel eenvoudige super low budget programma’s als ook complexe programma’s voor grote groepen tot meer dan 150 deelnemers. De term “actief” vatten wij breed op: van bergtrekking tot extreem wild-water raften, van educatieve stadswandeling tot downhill mountainbiken, van bedrijfsbezoek tot beursbezoek, van uitzichttorens tot bruinkoolmijnen, van voetbal- tot ijshockeywedstrijden, van klimmen & abseilen tot rodelen, van kanoën in de natuur tot boottocht in de stad. Zolang het maar geen “strandvakantie” is zijn wij de juiste partner.

Volledige maatwerk programma’s voor groepen

Geen groep is hetzelfde is onze ervaring. Wij organiseren dus volledige maatwerk programma’s voor groepen. De programma’s kunnen zowel culturele, historische als ook sportieve outdoor elementen bevatten. De inhoudelijke keuze is te allen tijde aan de groep. Onze expertise ligt in het technisch, logistiek en budgettair realiseren van de wensen van de groep.

De keuze wat betreft accommodatie passen we aan op de specifieke wensen van de groep en het beschikbare budget.

Wij luisteren naar de wensen van de groep. Neem contact met ons op voor een all in maatwerk offerte of vraag de kant en klare bouwstenen aan als je eigen vervoer hebt.

Transfers

Transfers verzorgen wij met Kemakeur busbedrijven (sktb.nl)

reis per touringcar van Nederland naar Reuzengebergte in Tsjechië

Prijsindicatie

Prijsindicatie bij meer dan 45 deelnemers.

budget -> 275 EUR per deelnemer
standaard -> 335 EUR per deelnemer
comfortabel -> 415 EUR per deelnemer

Inclusief:
– alle kosten transfer per touringcar gedurende 6 dagen
– 4 x vol pension
– genoemde excursies & activiteiten
– gids tijdens het programma daar waar noodzakelijk

Boheems Paradijs

Voorbeeldprogramma: Boheemse Paradijs en Praag

Dit programma, zesdaagse schoolreis, kan zowel op basis van low budget accommodatie midden in de bossen als ook in hotels in Malá Skála waar je op loopafstand van de meeste activiteiten zit. De invulling is cultureel-educatief met vele sportief element.

Het programma is aan uw wensen aan te passen.

Accommodaties kunnen in de bewoonde wereld of juist in de natuur verstoken van alle aardse verlokkingen.  De invulling is sportief met een cultureel-educatief accent. Het programma is aan uw wensen aan te passen.

Hieronder staat het programma van dag tot dag beschreven.

 

Reuzengebergte

Voorbeeldprogramma: Reuzengebergte in combinatie met Boheems Paradijs en Praag

Het Reuzengebergte leent zich wat betreft outdoor programma’s uitermate goed voor zowel groepen met een laag conditienivo als voor adrenalinezoekende groepen.

 • Doelgroep: breed, van groepen van middelbare scholen, groepen studenten tot doelgroepen die hoge eisen stellen aan comfort.
 • Beste tijd: het hele jaar. In de wintermaanden januari en februari zijn accommodaties snel volgeboekt.
 • Afstand vanaf grens bij Hengelo gerekend 780 km.
 • Transfers: Reuzengebergte is beste te bereiken per touringcar. Hieronder wordt een programma per touringcar verder uitgewerkt.
 • Combinaties met Praag, Berlijn, Dresden, Boheems Paradijs mogelijk.

Standplaats kan zijn Harrachov, Spindleruv Mlyn of Rokytnice. Dit programma kan zowel op basis van accommodatie in als buiten het centrum. De invulling is sportief met een cultureel-educatief accent. Het programma is aan uw wensen aan te passen.

Hieronder staat het programma van dag tot dag beschreven.

 • Alles openen
 • Alles sluiten
 

Vertrek per touringcar uit Nederland.
Warme maaltijd net over de grens Dld-Cz.
Aankomst. Inchecken bij het ho(s)tel.
‘s Avonds vrij programma.

Sneeuwtrekking in Reuzengebergte

 

Dag 2: trekking Sněžka (1603m) en rodelen
‘s Avonds vrij programma.

afvaart van de Jizera

 

Ontbijt en lunchpakket.
’s Ochtends: druipsteengrotten of de “stenen stad” van Prachov.
’s Middags: kanoën of raften op de rivier Jizera.
Warm eten of ‘Boheemse barbecue’ met kampvuur.
’s Avonds vrij programma.

Klimmen en abseilen in Malá Skála

 

Ontbijt en lunchpakket.
’s Ochtends: mountainbiketocht door licht glooiend landschap langs de mooiste plekken van het Boheemse Paradijs (o.a. kasteelruïne Trosky).
’s Middags: klimmen en abseilen en spectaculair touwenparcours over diepe afgronden. Bij voldoende tijd boogschiet competitie in middeleeuwse setting.
Warme maaltijd bij ho(s)tel.
‘s Avonds “disco-avond” in het hotel of disco bezoeken.

prachtig panorama over Praag

 

Ontbijt plus lunchpakket. Uitchecken.
Vertrek met bus richting Praag.
Bezoek aan Praag. Invulling in overleg. Bijvoorbeeld de ‘Gouden Mijl’ wandeling aan de hand van door Oostwaarts verstrekt kaart- en informatiemateriaal.
Rest van de middag vrij de stad verkennen. Aanraders: Mucha museum en Obecní Dům of bezoek aan Joodse Wijk Josefov.

Gezamenlijk diner, bijvoorbeeld warm en koud buffet op een boot op de Moldau. Aansluitend nachtreis terug naar huis.

Eventueel nog ontbijt onderweg.
Aankomst in Nederland. Aankomst afhankelijk van avondprogramma.

Avondprogramma’s: nachtelijke spooktocht, schatzoeken/geocaching met GPS, disco, kampvuur, dropping, compastocht/night orienteering met diverse opdrachten of zwemmen (openlucht of overdekt)

Verzorging bij de accommodatie

Dag 1: warme maaltijd
Dag 2: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 3: ontbijt, lunchpakket
Dag 4: ontbijt, lunchpakket, warme maaltijd
Dag 5: ontbijt, lunchpakket
Dag 6: geen

Aanvullende informatie

Avondprogramma’s afhankelijk van de locatie: bijvoorbeeld zwemmen (o.a. Liberec) of nachtwandeling/nachtelijke spooktocht, schatzoeken/geocaching met GPS, (o.a. Malá Skála), dropping, compastocht of zwemmen (openlucht of overdekt). Verder natuurlijk disco en kampvuur.
Alternatieven: combinatie met bergtrektocht in het Reuzengebergte (Polen & Tsjechië). Dit kan zowel met overnachting in een berghut als dagtrip.

Aanvullingen:
– boottocht Praag

Ertsgebergte

Het Ertsgebergte oost

De Tsjechische benaming van het Ertsgebergte Noord is Krušné hory “sever”. Groot voordeel van dit gebied is dat je zowel een korte excursie naar Praag kunt inplannen – gecombineerd met bezoek aan Theresienstadt  – of juist een lange excursie op bijvoorbeeld de laatste dag voor de terugreis.

Vraag?

Maatwerk voor groepen

Met behulp van onderstaand formulier kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Alleen de met een * gemarkeerde velden in onderstaand formulier zijn verplicht om in te vullen. Echter hoe vollediger u ons duidelijk maakt wat u wilt, hoe beter wij een passende offerte kunnen maken.

U kunt natuurlijk ook bellen (+31 26 737 0271), mailen op info@actief-in-tsjechie.nl of gewoon langskomen bij ons op kantoor om uw plannen met ons te bespreken. We maken graag een afspraak met u.

Wij organiseren uw groepsreis tegen de laagst mogelijk tarieven. Heeft u een vergelijkbare offerte tegen een lager tarief? Dan geven wij u bovenop dit lagere tarief een extra korting van 5%!

  Met behulp van dit formulier kun je een vrijblijvende offerte aanvragen of een vraag stellen.

  Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Team Actief in Tsjechië.
  Wij danken u voor uw tijd en wensen u een prettige dag verder!

  Een kopij van uw aanvraag wordt nu DIRECT naar het door u aangegeven e-mail adres verzonden. Indien u van ons GEEN e-mail ontvangt, check dan of u uw e-mail adres correct heeft ingegeven of kijk in uw spam folder (met name bij hotmail adressen) en neem a.u.b. contact op met ons. Zorg dat u ons e-mailadres info@actief-in-tsjechie.nl als veilige afzender markeert. Dit laatste geldt met name voor hotmail adressen.