Menu

Beschrijving

Mountainbike vakantie Reuzengebergte

Mountainbikevakantie Reuzengebergte Het gebied rond Vrchlabi ("heuvel bij de Elbe") biedt zowel makkelijke als extreme routes. Er is zowel off road door de bossen als asfalt. Wij kennen de beste routes en hebben de informatie in GPS en natuurlijk op topografische kaart. We werken alleen met goede en veilige mountainbikes. Een helm is verplicht! Je kunt je eigen mountainbike meebrengen of er een van ons huren. Routes zijn met GPS, kaart of gids. Het niveau van de tours varieert van recratief mountainbiken tot extreem downhill. Daarnaast zijn er enkele lange tours naar Polen mogelijk.

Doelgroep: breed, er zijn diverse niveaus mogelijk. Dagelijks begeleide en self guided mountainbike- en fietsroutes door Bikearena Krkonoše, standplaats Vrchlabí, door de Tsjechische en Poolse de bergen: 235 km en 6150 hoogtemeters. O.a. de Krkonošská diagonála (Harrachov-Žacléř). Veel vrije tijd en ruimte voor eigen invulling.

Het programma

Dag 1: aankomst

Aankomst op eigen gelegenheid. Wij kunnen desgewenst aanvullende transfers regelen.

Aankomst per eigen auto of per trein. Ook kun je reizen naar Praag per vliegtuig en dan per minibusjes wordt je vanuit Praag naar Vrchlabí (Duits: Hohenelbe) gebracht. Hier inchecken op de camping, hotel of de appartementen in Vrchlabí.

Na incheck bij een van de deelnemende accommodaties melden de deelnemers zich op de afgesproken locatie. Hier ontvangen ze uitgebreide instructies en noodzakelijke vouchers. Rest van de dag vrij in te vullen.

Dag 2 en dag 3: verblijf in Vrchlabí (Reuzengebergte)

We maken dankbaar gebruik van de lokale fietsbussen tijdens de mountainbikevakantie ReuzengebergteTijdens het verblijf in Vrchlabí zijn er vier routes (4 dagdelen) met een gids/instructeur ingepland. De te maken routes en de dagen waarop zijn in overleg op de gids-instructeur ter plekke te maken.

De vier routes die leiden van de Vrijheid van Harrachov Upou van Mala Upa naar Karpacz en aan de voet Sněžka. In de eerste plaats door de Tsjechische en Poolse deel dan deze unieke bergen in Europa. Op deze tour een paar dagen fietsen wachten u onvergetelijke indrukken van het landschap en de mensen.

Bekende vakantieoorden in de bergen zijn o.a. Harrachov, Špindlerův Mlýn (afkorting: Spindl, Duits: Spindlermühle), Pec pod Sněžkou, Janske Lasne, Karpacz (PL) en historische steden Vrchlabí en Kowary (PL).

 • route I, 70 km, 1700 hoogtemeters
 • route II, 55 km, 1970 hoogtemeters
 • route III, 42 km, 1130 hoogtemeters
 • route IV, 68 km, 1350 hoogtemeters

Het mountainbiken is voor eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade voortkomend uit gebruik van mountainbikes.

In de directe omgeving en in Vrchlabí zelf is voldoende te ondernemen: er zijn restaurants, er zijn hotels, er is een supermarkt en vele winkels. Verder zijn er vele sportfaciliteiten in de buurt (o.a. in het nabije Špindlerův Mlýn!). Verder kun je lekker luieren op de zonneweide van "camping Vejsplachy" direct aan het meertje. Je kunt er heerlijk zwemmen en luieren.

Dag 4: vertrek

Ontbijt in het Vrchlabí.

Terugreis op eigen gelegenheid.

Fietsbussen in de zomer

In het Reuzengebergte kunt u gebruik maken van zogeheten cyklobusy (fietsbussen), die u in het zomerseizoen met de fiets vervoeren, zodat u een route kunt kiezen, waarbij u niet op dezelfde plaats begint en eindigt. Als u met de fiets de bergen in trekt, kunt u hoogteverschillen ook met de kabelbaan overwinnen.

Opties

Opties en extra's (algemeen)

Fietsbus - Cyklobus

Fietsbus - Cyklobus, prijs vanaf €0

Fietsbussen in de zomer.In het Reuzengebergte kunt u gebruik maken van zogeheten cyklobusy (fietsbussen), die u in het zomerseizoen met de fiets vervoeren, zodat u een route kunt kiezen, waarbij u niet op dezelfde plaats begint en eindigt. Als u met de fiets de bergen in trekt, kunt u hoogteverschillen ook met de kabelbaan overwinnen. De capaciteit van de bussen is 19 passagiers met fietsen.

Kaart Reuzengebergte (1:60.000)

Kaart Reuzengebergte (1:60.000), prijs vanaf €7

ShoCart: Krkonose - Reuzengebergte: Uitgebreide routebeschrijving van alle fiets- en mountainbike routes in Reuzengebergte, schaal 1:60.000.

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in gedeelde meerpersoonskamers (slaapzalen)

overnachten in gedeelde meerpersoonskamers (slaapzalen), prijs vanaf €-4

De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in privé meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten. Als je kiest voor gedeelde meerpersoons kamers met gedeelde faciliteiten (slaapzalen) dan is er een korting. Bij deze keuze zijn huisdieren NIET toegestaan Je neemt dan o.a. voor de overnachtingen bij berghotel Luční Bouda en Labská Bouda je eigen slaapzak en matrasje/matje mee. Wij bevelen dit aan voor wandelaars die goedkoop willen reizen en genoegen nemen met weinig privacy i.v.m. gedeelde faciliteiten en gedeelde kamers. Kies het gewenste aantal personen in gedeelde meerpersoonskamers met gedeelde faciliteiten.

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour, prijs vanaf €20

Je kunt kiezen voor overnachting in 2-persoonskamers i.p.v. privé meerpersoons (familie-)kamers. In dat geval wordt er een toeslag gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

overnachten in 1-persoonskamer tijdens de tour

overnachten in 1-persoonskamer tijdens de tour, prijs vanaf €20

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers i.p.v. privé meerpersoons (familie-)kamers. In dat geval wordt er een toeslag gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

Huur materiaal

helm

helm, prijs vanaf €0

Fietshelm in Tsjechië is verplicht voor fietsers jonger dan 18 jaar. Voor e-bikes is helm verplicht. Wij adviseren om te allen tijde een helm te dragen tijdens het fietsen in Tsjechië.

huur mountainbike

huur mountainbike, prijs vanaf €16

Kies hier het aantal dagen dat u de mountainbikes wilt huren.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief

Bij deze maatwerk mountainbikevakantie kun je helemaal zelf kiezen welke onderdelen je inclusief wilt hebben. Wij rekenen eenmalig boekingskosten. In het boekingsformulier kun je exact de uiteindelijke maatwerk pakketprijs berekenen.

 • Organisatie- en boekingskosten
 • Indien noodzakelijk telefonische hulp en ondersteuning
 • SGR garantie

Exclusief:

De volgende onderdelen kunt u bijboeken of zelf regelen. Alleen de overnachtingen zijn verplicht. Wij kunnen u adviseren.

 • Overnachtingen in Vrchlabi in huurtent, hostel, appartement of hotel
 • Gids - instructeur
 • Gebruik GPS ontvanger
 • Huur mountainbike met 28" banden, 24 versnellingen, dames/heren Alu frames, verschillende maten
 • huur een zekerheidsslot
 • huur helm
 • kaartmateriaal voor Reuzengebergte
 • huur fietstassen voor mountainbike
 • standaard trappers, we hebben meerdere (spd) trappers of u kunt uw eigen meenemen, die monteren we dan op de trekkingbike
 • reparatieset (pomp, binnenband, plakkers en gereeedschapsetje)
 • Facultatief aanvullend activiteiten programma
 • Niet genoemde maaltijden

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Deze vraag is op dit moment niet beschikbaar in de kennisbank...

Wilt u een antwoord op deze specifieke vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €108 per persoon
 • Reistype :
  Maatwerk Maatwerk
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 4 dagen / 3 nachten
 • Categorieen :
  • adrenaline sport adrenaline sport
  • fietsen fietsen
  • mountainbiken mountainbiken
January 2019
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 2 tot 20 personen in totaal
Aantal deelnemers (2 tot 20)

Totaal:
€ --.--