fbpx

Menu

Beschrijving

Kanovakantie op de Otava

De Otava (Duits: Wottawa) is een rivier in de Tsjechische regio's Zuid-Bohemen en Pilsen. De rivier is 113 kilometer lang en mondt uit in de Moldau. Wij organiseren een 6-daagse kanotocht op de rivier de Otava.

De Otava ligt vlak bij de Vltava. De Vltava rivier kan in de zomerperiode soms erg druk zijn, dit is bij de Otava niet het geval. de Otava rivier is een relatief onontdekte parel in het toch al zo mooie Zuid-Bohemen.

Na gezamenlijk ontbijt vaar je met een internationaal gezelschap de dagetappe. De deelnemers aan deze groepsreis komen uit Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Duitsland, Nederland en België. Het niveau van inspanning is voor iedereen met een beetje conditie en doorzettingsvermogen goed te doen. We overnachten op basic campings langs de rivier. Wij zorgen voor bagagevervoer en vervoer van de deelnemers, zo heb je dus altijd je eigen auto bij de hand op de plek waar we overnachten.

Het programma van dag tot dag

 • 6 dagen / 5 nachten, start op dag 1, totaal 62 km van Sušice naar Putim.

Hieronder staat het 6-daagse programma van dag-tot-dag uitgewerkt.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Kanotocht op de OtavaAankomst in Sušice in de voormiddag, (Een dag eerder aankomen is ook een mogelijkheid. En je hebt dan meer tijd om het historische centrum van de stad te bekijken.) Ontmoeten met gids en de andere deelnemers. Tijdens de eerste kano-etappe worden de peddeltechnieken geoefend. De rivier stroomt hier rustig en er zijn bijna geen stuwen/stroomversnellingen. Vanaf het water zie je het de ruïne van de burcht Rabí hoog boven de rivier. Inchecken op de camping en tent opbouwen.

 • Overnachten: camping in Velké Hydcice
 • Afstand: 13,44 km of 8,41 nm (1 nm=1,6 km)
 • interactieve kaart

Kanotocht op de OtavaJe wordt wakker en na een gezamenlijk ontbijtje stap je weer in de kano. Ook vandaag vaar je door het afwisselende landschap; langs bossen met daarin de ruïne van de gotische burcht Práchen, open weilandenlandschap en langs de stad Horazdovice.

 • Overnachten: camping Otavský ráj
 • Afstand: 15 km of 9,4 nm (1 nm=1,6 km)
 • interactieve kaart

Kanotocht op de Otava Vandaag kun je gebruiken om tot rust te komen of om een kanotocht te maken in de omgeving. Je verblijft op dezelfde camping.

 • Overnachten: camping Otavský ráj (https://otavskyraj.cz)
 • Afstand: 11 of 6,8 nm (1 nm=1,6 km)
 • interactieve kaart

Kanotocht op de OtavaVandaag gaan we kilometers maken! Onderweg doorkruis je de stad Strakonice waar je het mooie kasteel Strakonice op een heuvel ziet liggen.

 • Overnachten: camping in Katovice
 • Afstand:16 km of 10 nm

Kanotocht op de OtavaHet riviersegment dat vandaag afgelegd wordt heeft vele kronkels, daardoor verlies je af en toe het gevoel voor de richting. Geen paniek, de rivier brengt je gewoon naar de eindbestemming, de plaats Putim. Deze stad, gelegen aan de samenstroom van de Otava met de Blanice rivier, is vooral bekend door de kenmerkende façaden in het stijl van boerenbarok. In Putim stap je uit de kano. Als je nog tijd hebt, dan is de stad Písek zeker een aanrader. Over de Otava ligt daar de oudste stenen brug van Tsjechië uit de 13de eeuw.

Na gezamenlijk ontbijt vaar je met een internationaal gezelschap de dagetappe. De dagetappen zijn voor iedereen goed te doen. Men kan ook individueel gaan varen; alleen de overnachtingsplaats staat vast. Na het afleggen van de dagetappe worden de autobestuurders terug naar hun eigen auto gebracht, zo heb je dus altijd je eigen auto bij de hand.

Het is niet verplicht om alle dagen te gaan kanoën.

Kanoën op de OtavaTijdens deze tour is er veel vrijheid voor eigen invulling van de dag. Een aantal momenten op de dag zijn gezamenlijk: het ontbijt met o.a. korte bespreking van dagprogramma, de start en de finish.

Op de vrije momenten en tijdens de avonden is er in principe GEEN programma maar soms worden er toch activiteiten georganiseerd (o.a. kampvuur, spelletjes, stadsbezoek etc.) waaraan je facultatief kunt meedoen. Verder is het ophalen/wegbrengen van de bagage een dagelijks gezamenlijk ritueel. Het tentenkamp waar de kanomaterialen liggen en waar het dagelijkse ontbijt is kun je je bij aansluiten. Je kunt ook besluiten om een rustiger hoekje met meer privacy van de camping te zoeken.

Gegarandeerd vertrek

Wat houdt “gegarandeerd vertrek” in? Wat we hiermee bedoelen is dat de data gegarandeerd vertrek bieden. Het komt wel best vaak voor dat we moeten uitwijken naar een andere rivier of groepen moeten samenvoegen (of juist moeten splitsen). Redenen zijn o.a. te weinig of te veel aanmeldingen, hoog water, laag water, extreem weer, werkzaamheden, evenementen en lokale verordeningen.

Opties

Huur materiaal

polyester kano (2-persoons) type Vydra

polyester kano (2-persoons) type Vydra, prijs vanaf €0

De polyester kano's zijn makkelijk wendbaar en snel (type Vydra, Samba of Ardeche). Hiervoor is wel enige ervaring vereist! Indien gewenst kunnen de deelnemers kiezen voor meer stabiele rubberen opblaaskano. Kies het gewenste aantal 2-persoons kano's.

rubberen kano (2-persoons)

rubberen kano (2-persoons), prijs vanaf €0

De stabiele rubberen opblaaskano's zijn van het type Palava of Orinoko. Indien gewenst kan ook gekozen worden voor de snellere en makkelijker wendbare polyester kano's. Kies het gewenste aantal 2-persoons rubberen kano's.

rubberen kano (3-persoons)

rubberen kano (3-persoons), prijs vanaf €23

De stabiele rubberen opblaaskano's zijn van het type Baraka, Tukan of Orinoco. De 3-persoons kano is geschikt voor 2 volwassenen plus 1 kind. Kies het aantal 3-persoons rubberen kano's.

trekkers tent

trekkers tent, prijs vanaf €22

Je kunt zelf een tentje met matras/luchtbed meenemen maar je kunt het ook van ons huren. Wij verhuren eenvoudig op te zetten trekkerstenten. Er is een beperkt aantal tentjes beschikbaar. Kies het aantal tentjes dat je wil huren.

raft Colorado (3- tot 6-persoons)

raft Colorado (3- tot 6-persoons), prijs vanaf €29

Raft type Pulzar of Colorado (inflatable), geschikt voor 3 - 6 personen. Kies het gewenste aantal rafts.

kajak (1-persoons)

kajak (1-persoons), prijs vanaf €14

De eenpersoons kajaks worden alleen verstrekt aan deelnemers met duidelijk aantoonbare kano ervaring! Kajaks zijn in beperkte hoeveelheid beschikbaar. Kies het gewenste aantal kajaks.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • sep

   

 • okt

   

 • nov

   

 • dec

   

Inclusief

Hieronder staat aangegeven wat inclusief is bij de kanotour Otava.

 • 4 nachten kamperen op diverse campings in eigen tent (stageld en toeristenbelasting inclusief)
 • 4 keer gezamenlijk ontbijt (bij voorkeur eigen bestek, kopje en bordje meenemen)
 • Huur kano en bijbehorende materialen (paddels, waterdichte ton/zak)
 • Kinderen onder 14 jaar krijgen een zwemvest (verplicht)
 • Informatiepakket
 • Vervoer van de chauffeur of bagage aan einde van iedere dag (u hebt dus steeds uw eigen auto op de camping)
 • Deskundige gids/instructeur
 • Organisatie kosten

Exclusief

 • Overige maaltijden (het ontbijt is wel inclusief!)
 • Eventuele parkeerkosten op de campings
 • Full colour riviergids met o.a. detailbeschrijvingen van alle stuwen en versnellingen
 • Eenmalig boekingskosten

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Deze tour is geschikt voor de ervaren recreatieve kanoër. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 2 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling klasse ZWB / ZWC

rustig water – zwak stromend water tot lichtstromend

 

Wat houdt “gegarandeerd vertrek” in? Wat we hiermee bedoelen is dat de data gegarandeerd vertrek bieden. Het komt best vaak voor dat we moeten uitwijken naar een andere rivier of groepen moeten samenvoegen (of juist moeten splitsen). Redenen zijn o.a. te weinig of te veel aanmeldingen, hoog water, laag water, extreem weer, werkzaamheden, evenementen en lokale verordeningen.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €85 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
 • Duur : 6 dagen
 • Categorieen :
  • kamperen kamperen
  • kanoën kanoën