Menu

Beschrijving

Self guided eendaagse kanotochten op de Sázava

Sázava is een stadje (obec) aan de rivier de Sázava.In het Boheemse Hoogland, even ten zuid-oosten van Praag stroomt de Sázava - een van de mooiste rivieren van het land. Zolang men zich kan heugen wordt de Sázava veel bezocht door kampeerders, watersport liefhebbers en mensen die hier naartoe komen met de bekende „Sázava Pacifik“ trein vanwege de romantiek. Je vindt er sprookjesachtige plekjes, bruisende stroomversnellingen, geheimzinnige burchten, majestueuze kastelen, witte rotsen, diepe bossen, geurende velden en de stilte van de Tsjechische Hooglanden. Dat alles op een steenworp afstand van Praag!

Wij organiseren dagtrips en meerdaagse kanovakanties op de rivier Sázava. Ideaal te combineren met een bezoek aan Praag! Diverse varianten mogelijk: van 1- tot 7-daagse tochten. Kijk hier voor de mogelijkheden en meer informatie over meerdaagse tours op de Sázava.

Eendaagse tours benedenstrooms

Hieronder staan de meest populaire keuzes eendaagse tours in de benedenstroom van de Sázava beschreven.

Als je de dagtrip naar de Sázava vallei vanuit Praag onderneemt zou je kunnen overwegen om een overnachting op een camping aan de Sázava bij te boeken. Wij kunnen zorgen voor noodzakelijke transfers, tentjes en matjes. Ook zijn er natuurlijk overnachtingen in hostels of huisjes mogelijk.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Een stuw passeren in de Sázava rivierTijdens de tocht kom je 4 stuwen tegen die je moet passeren.

De Sázava is op dit segment niet vaak “doorgeknipt” door stuwen, de stroom is rustig. De rivier biedt af en toe een verrassend vergezicht naar de omgeving, zo zie je plotseling de burchtruïne Zbořený kostelec uit het niets rijzen. Ook zijn er diverse opties om te stoppen voor kleine uitstapjes naar bijvoorbeeld de ruïnes van juist dit ooit sprookjesachtige kasteel. De stad Týnec nad Sázavou met een authentieke burcht omsluit de rivier aan allebei de oevers.

 • Details: klasse ZW, geschikt voor families met kinderen en beginnende kanoërs. Afstand: 14 km
 • interactieve kaart

Kanoën op de Sázava Onderweg meerdere stuwen. Vooral bij een hoger water niveau (150 cm) zijn met name opblaasbare kano's en rafts aan te bevelen.

Op deze dagtrip ga je - volgens velen - het mooiste stuk van de Sázava zien. Start kan in Krhanice (verkorte route) of in Týnec nad Sázavou.

De rivier beproeft je handigheid in het besturen van de kano. De ontelbare stroomversnellingen spelen met de boot. De omgeving is betoverend; je vaart langs hoge rotswanden door een canyon. De hellingen zijn bosachtig en overal langs de rivier staan hutjes en huisjes die voor recreatie dienen.

In Pikovice stroomt de Sázava uit in de Vltava en daar eindigt de dagtocht op de Sázava. De Sázava vervolgt zijn stroom richting Praag als de Vltava om vervolgens 800km verder samen met de Elbe bij Hamburg uit te stromen in de Noordzee.

 • Details:klasse ZW - WWII, geschikt voor de meer ervaren peddelaars. Afstand: 16,5 km
 • interactieve kaart

Je kunt kiezen uit diverse typen kano's en rafts. O.a. polyester 2-persoons kano van het type Vydra, of 6-persoons opblaasbaar rubberen rafts van het type Colorado of kajaks van type Swing. Verder natuurlijk neopreen wetsuits en noodzakelijke materialen.

In de zomerperiode is er in de bovenstroom soms weinig water in de Sázava.

Hieronder een gedetailleerde kanogids, alleen in Tsjechisch beschikbaar.

Sázaca Pacific RailwayWellicht de leukste transfer in de Sázava vallei is per trein. Het is de historische, uit 1895 stammende treinverbinding, gehouwen in de rotsen langs de steile oevers van de rivier. De trein kreeg de bijnaam "the Sázava Pacific Railway". (Meer informatie op www.pacifikem.cz).

Je kunt naar het startpunt komen met eigen vervoer of per trein. Vanuit het eindpunt kun je per trein weer terug naar het startpunt waar je je auto geparkeerd hebt. Het treinritje duurt tussen de 15 minuten en een half uur afhankelijk van de verbinding. Desgewenst regelen we een taxi die je brengt naar het startpunt en je weer ophaalt bij het eindpunt.

Opties & extra's

Extra (algemeen)

kanogids Sázava

kanogids Sázava, prijs vanaf €5

Full colour riviergids Sazava met alle informatie over stuwen, gevaarlijke delen, campings, detailkaarten etc. 

Kanoinstructeur voor groepen

Kanoinstructeur voor groepen, prijs vanaf €119

Voor extra begeleiding tijdens de kanotour met een gekwalificeerde instructeur geldt een toeslag. Voor (school)groepen groter dan 20 deelnemers is een instructeur verplicht. Meer dan 5 instructeurs nodig? Dan graag even telefonisch contact opnemen.

Transfers

transfer in actieradius tot 50 km vice versa

transfer in actieradius tot 50 km vice versa, prijs vanaf €0

Voor deze prijs wordt u gehaald en gebracht met een maximum aan kilometers van 50 per transfer. Totaal mag er dus 100 km afgelegd worden. Meerkilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Bij meer dan 19 deelnemers graag even contact opnemen. We maken dan een maatwerk prijsvoorstel. Indien u een transfer wenst: selecteer het gewenste aantal personen. Let op: deze transfer is optioneel. Bij dagtrips en tours met een vaste vertrekdatum is de transfer doorgaans inclusief. U kunt ook zelf uw transfer regelen.

Gewenste duur van de excursie

Gewenste duur van de excursie, prijs vanaf €22

Let op: alleen als u een transfer kiest dient deze optie ingevuld te worden. U kunt hier zelf de gewenste duur van de excursie aangeven. Het minimale aantal is 3 uur en is inclusief de ritprijs. Onze operators zullen het aantal wachturen per chauffeur van minibusjes of touringcar na ontvangst van de boekingsaanvraag controleren en in overleg met de klant vastleggen. Let op: als de totale ritduur langer is dan 14 uur dan ontvangt u een maatwerk voorstel voor de transfer. Selecteer het gewenste aantal uren . Let op: duur van de excursie kun je zelf bepalen bij trips met vrij te kiezen data. Bij dagtrips en tours met een vaste vertrekdatum ligt de duur van de excursie vast. U kunt natuurlijk ook zelf uw transfer regelen.

Huur materiaal

raft Colorado (3 tot 6 persoons)

raft Colorado (3 tot 6 persoons), prijs vanaf €0

De stabiele rubberen opblaasbare rafts zijn van het type Pulsar of Colorado. De 6-persoons kano is geschikt voor 3 tot 6 volwassenen. Kies het gewenste aantal rafts.

reddingsvest/zwemvest

reddingsvest/zwemvest, prijs vanaf €0

Voor deelnemers tot en met 14 jaar is zwemvest verplicht. Kies het aantal zwemvesten. 

waterdichte ton of zak

waterdichte ton of zak, prijs vanaf €1

Waterdichte ton of afsluitbare zak van 50 liter.  Wij adviseren om in ieder geval een of meerdere waterdichte ton/zak als extra te huren.   Kies het gewenste aantal waterdichte tonnen / zakken.

polyester kano (2-persoons)

polyester kano (2-persoons), prijs vanaf €0

De polyester kano's zijn van het type Vydra, Samba of Ardeche. Hiervoor is wel enige ervaring vereist! Indien gewenst kan ook gekozen worden voor meer stabiele rubberen opblaaskano. Kies het aantal personen in 2-persoons kano's.

rubberen kano (3-persoons)

rubberen kano (3-persoons), prijs vanaf €0

De stabiele rubberen opblaaskano's zijn van het type Baraka, Tukan of Orinoco. De 3-persoons kano is geschikt voor 2 volwassenen plus 1 kind. Kies het aantal personen in 3-persoons kano's.

trekkers tent

trekkers tent, prijs vanaf €22

Eenvoudige trekkerstent geschikt voor 2 tot 3 personen.  Kies het gewenste aantal trekkers tentjes.

inflatable matjes

inflatable matjes, prijs vanaf €2

Eenvoudige self inflatable slaapmatjes.   Kies het gewenste aantal self inflatable matjes.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Data & Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

Inclusief:

 • Huur kano/raft en bijbehorende materialen (paddels, waterdichte ton/zak)
 • Kinderen onder 14 jaar krijgen een zwemvest (verplicht)
 • Vervoer van materiaal terug naar beginplek
 • Telefonische ondersteuning bij noodgevallen

Exclusief:

 • Full colour riviergids met o.a. detailbeschrijvingen van alle stuwen en versnellingen
 • Transfer naar startpunt is op eigen gelegenheid. Transfer terug van eindpunt naar startpunt kan per trein of taxi.
 • Extra materialen zoals extra waterdichte ton, waterschoenen, neopreen pak, pomp
 • Voor groepen is een gids - instructeur verplicht per 25 deelnemers

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : €12 per persoon
 • Reistype :
  Dagtrips Dagtrip
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 2 tot 8 uur
 • Categorieen :
  • kanoën kanoën

Soortgelijke tours

image

Kanotour Ohře meerdaagse trips

Rivier Ohře, West-Bohemen

Kanoën op de Ohře in Tsjechië. De rivier Ohře behoort tot de mooiste en schoonste rivieren in Tsjechië. Ohře daagt je tijdens de tocht uit met haar kleine...

Categorieën:
 • kamperen kamperen
 • kanoën kanoën