Menu

Beschrijving

Self guided eendaagse kanotochten op de Sázava

Sázava is een stadje (obec) aan de rivier de Sázava.In het Boheemse Hoogland, even ten zuid-oosten van Praag stroomt de Sázava - een van de mooiste rivieren van het land. Zolang men zich kan heugen wordt de Sázava veel bezocht door kampeerders, watersport liefhebbers en mensen die hier naartoe komen met de bekende „Sázava Pacifik“ trein vanwege de romantiek. Je vindt er sprookjesachtige plekjes, bruisende stroomversnellingen, geheimzinnige burchten, majestueuze kastelen, witte rotsen, diepe bossen, geurende velden en de stilte van de Tsjechische Hooglanden. Dat alles op een steenworp afstand van Praag!

Wij organiseren dagtrips en meerdaagse kanovakanties op de rivier Sázava. Ideaal te combineren met een bezoek aan Praag! Diverse varianten mogelijk:

 • Meerdaagse self guided tochten. Kijk hier voor de mogelijkheden en meer informatie over meerdaagse tours op de Sázava.
 • Meerdaagse begeleide groepsreizen. Kijk hier voor de mogelijkheden en meer informatie over meerdaagse tours op de Sázava.
 • Self guided dagtrips met transfer op eigen gelegenheid. Kijk hier voor de mogelijkheden en meer informatie over eendaagse trips op de Sázava.
 • Georganiseerde dagtrips met transfer vanuit Praag. Kijk hieronder voor detail informatie.

Eendaagse tours benedenstrooms

Hieronder staan de meest populaire keuzes eendaagse tours in de benedenstroom van de Sázava beschreven.

Als je de dagtrip naar de Sázava vallei vanuit Praag onderneemt zou je kunnen overwegen om een overnachting op een camping aan de Sázava bij te boeken. Wij kunnen zorgen voor noodzakelijke transfers, tentjes en matjes. Ook zijn er natuurlijk overnachtingen in hostels of huisjes mogelijk.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Een stuw passeren in de Sázava rivierTijdens de tocht kom je 4 stuwen tegen die je moet passeren.

De Sázava is op dit segment niet vaak “doorgeknipt” door stuwen, de stroom is rustig. De rivier biedt af en toe een verrassend vergezicht naar de omgeving, zo zie je plotseling de burchtruïne Zbořený kostelec uit het niets rijzen. Ook zijn er diverse opties om te stoppen voor kleine uitstapjes naar bijvoorbeeld de ruïnes van juist dit ooit sprookjesachtige kasteel. De stad Týnec nad Sázavou met een authentieke burcht omsluit de rivier aan allebei de oevers.

 • Details: klasse ZW, geschikt voor families met kinderen en beginnende kanoërs.
 • Afstand: 14 km
 • interactieve kaart

Kanoën op de Sázava Onderweg meerdere stuwen. Vooral bij een hoger water niveau (150 cm) zijn met name opblaasbare kano's en rafts aan te bevelen.

Op deze dagtrip ga je - volgens velen - het mooiste stuk van de Sázava zien. Start kan in Krhanice (verkorte route) of in Týnec nad Sázavou.

De rivier beproeft je handigheid in het besturen van de kano. De ontelbare stroomversnellingen spelen met de boot. De omgeving is betoverend; je vaart langs hoge rotswanden door een canyon. De hellingen zijn bosachtig en overal langs de rivier staan hutjes en huisjes die voor recreatie dienen.

In Pikovice stroomt de Sázava uit in de Vltava en daar eindigt de dagtocht op de Sázava. De Sázava vervolgt zijn stroom richting Praag als de Vltava om vervolgens 800km verder samen met de Elbe bij Hamburg uit te stromen in de Noordzee.

 • Details: klasse ZW - WWII, geschikt voor de meer ervaren peddelaars.
 • Afstand: 16,5 km
 • interactieve kaart

Je kunt kiezen uit diverse typen kano's en rafts. O.a. polyester 2-persoons kano van het type Vydra, of 6-persoons opblaasbaar rubberen rafts van het type Colorado of kajaks van type Swing. Verder natuurlijk neopreen wetsuits en noodzakelijke materialen.

In de zomerperiode is er in de bovenstroom soms weinig water in de Sázava.

Hieronder een gedetailleerde kanogids, alleen in Tsjechisch beschikbaar.

Sázaca Pacific RailwayWellicht de leukste transfer in de Sázava vallei is per trein. Het is de historische, uit 1895 stammende treinverbinding, gehouwen in de rotsen langs de steile oevers van de rivier. De trein kreeg de bijnaam "the Sázava Pacific Railway". (Meer informatie op www.pacifikem.cz).

Je kunt naar het startpunt komen met eigen vervoer of per trein. Vanuit het eindpunt kun je per trein weer terug naar het startpunt waar je je auto geparkeerd hebt. Het treinritje duurt tussen de 15 minuten en een half uur afhankelijk van de verbinding. Desgewenst regelen we een taxi die je brengt naar het startpunt en je weer ophaalt bij het eindpunt.

Opties

Opties en extra's (algemeen)

kanoinstructeur(s) voor groepen

kanoinstructeur(s) voor groepen, prijs vanaf €0

Voor extra begeleiding tijdens de kanotour met een gekwalificeerde instructeur geldt een toeslag. Voor (school-)groepen groter dan 20 deelnemers is een instructeur verplicht. Heeft u specifieke wensen ten aanzien van de inzet van instructeurs? Dan graag even telefonisch contact opnemen. Minimale inzet van gids / instructeur is 3 uur. Kies het aantal uren voor de inzet van de gids / instructeur tijdens de outdoor activiteit.

Transfers

transfers deelnemers van het eindpunt terug naar startpunt

transfers deelnemers van het eindpunt terug naar startpunt, prijs vanaf €0

Tussen Station Petrov u Prahy en Station Týnec nad Sázavou rijdt een trein(tje). Je kunt dus je auto bij het startpunt parkeren en vervolgens bij het eindpunt per trein terug gaan naar daar waar je je auto geparkeerd hebt. Indien je een transfer van de deelnemers wenst van het eindpunt terug naar startpunt dan kun je dat hier aangeven. Kies hiernaast het gewenste aantal zitplaatsen.

Huur materiaal

raft Colorado (3 tot 6 persoons)

raft Colorado (3 tot 6 persoons), prijs vanaf €48

De stabiele rubberen opblaasbare rafts zijn van het type Pulsar of Colorado. De 6-persoons kano is geschikt voor 3 tot 6 volwassenen. Kies het gewenste aantal rafts.

waterdichte ton of zak

waterdichte ton of zak, prijs vanaf €1

Waterdichte ton of afsluitbare zak van 50 liter.  Wij adviseren om in ieder geval een of meerdere waterdichte ton/zak als extra te huren.   Kies het gewenste aantal waterdichte tonnen / zakken.

polyester kano (2-persoons)

polyester kano (2-persoons), prijs vanaf €19

De polyester kano's zijn van het type Vydra, Samba of Ardeche. Hiervoor is wel enige ervaring vereist! Indien gewenst kan ook gekozen worden voor meer stabiele rubberen opblaaskano. Kies het gewenste aantal 2-persoons kano's.

rubberen kano (3-persoons)

rubberen kano (3-persoons), prijs vanaf €21

De stabiele rubberen opblaaskano's zijn van het type Baraka, Tukan of Orinoco. De 3-persoons kano is geschikt voor 2 volwassenen plus 1 kind. Kies het aantal 3-persoons rubberen kano's.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • Huur kano/raft
 • Huur paddels
 • Kinderen onder 14 jaar krijgen een zwemvest (verplicht)
 • Vervoer van materiaal terug naar beginplek
 • Telefonische ondersteuning bij noodgevallen

Exclusief:

 • Full colour riviergids met o.a. detailbeschrijvingen van alle stuwen en versnellingen
 • Transfer naar startpunt is op eigen gelegenheid. Transfer terug van eindpunt naar startpunt kan per trein of taxi.
 • Extra materialen zoals extra waterdichte ton, waterschoenen, neopreen pak, pomp
 • Voor groepen is een gids - instructeur verplicht per 25 deelnemers

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Vraag:

 

Kan ik telefonisch een vraag stellen en eventueel direct boeken?

 

Antwoord:

 

Ja een vraag kan telefonisch gesteld worden. We zijn zowel in Nederland/Belgie als ook in Tsjechie onder lokaal tarief te bellen. Telefonisch boeken kan ook. We sturen dan een Tikkie of een Mollie betaalverzoek waarvoor je doorgaans je ABN Amro e-dentifier of Rabo randomreader nodig zult hebben. 

 

https://actief-in-tsjechie.nl/contact/

Vraag:

 

Volgende week van 4 t/m 8 september ben ik in vraag met mijn vriend.

Nu wilde ik graag kanovaren en wel de route van Týnec nad Sázavou naar Pikovice.

Daarbij ligt het er ook aan of het mooi weer is. Tot nu toe lijkt donderdag de mooiste dag te worden dus dan zou ik graag een kano willen huren voor 7 september. Maar mocht toch woensdag mooier weer zijn, zou het dan ook omgeboekt kunnen worden?
We hebben eigen vervoer, (scooters gehuurd).

 

Antwoord:

 

Geen probleem, we zullen voor 7 september een kano voor jullie boeken. Maandag of dinsdag stuur ik je dan e.e.a. per email. 

Zorg ajb dat je per internetbankieren kunt betalen. Het kost uit m’n hoofd dacht ik 24 EUR.

Vraag:

 

Hallo, vorig jaar deed ik al het raften met enkele vrienden en vond dit zeer fijn. 
Op 12 mei zijn we opnieuw in Praag en zouden we graag een rafting doen met 16 personen in de namiddag. Kan dit? Zo ja, hoe laat en wat zou dit kosten? 

 

Antwoord:

 

Ik zie ik dat er alleen plek is op 10.5 start 10:30-13:00 of 16:30-19:00. Of op 14.5 dezelfde tijden. Zou een van genoemde tijden passen voor jullie?
 
Zo niet dan zouden we wellicht een alternatief kunnen bieden:

Deze vraag is op dit moment niet beschikbaar in de kennisbank...

Wilt u een antwoord op deze specifieke vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €22 per persoon
 • Reistype :
  Dagtrips Dagtrip
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 4 tot 8 uur
 • Categorieen :
  • kanoën kanoën
December 2018
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 4 tot 140 personen in totaal
Aantal personen (4 tot 140)

Totaal:
€ --.--