Timeline

 1. Dag 1
  Dag 1: van Špindlerův mlýn naar Szrenica (1362m).
  Dag 1

  Zicht op de SněžkaUitzicht op de Sněžka (1602m)

  Špindlerův Mlýn ligt op een hoogte van zo rond de 700m. Van hieruit begint de trektocht: op naar de “Reuzen”. De eerste kilometers zullen wel zwaar zijn, want je moet flink stijgen.

  Mogelijk alternatief: neem vanuit Špindlerův Mlýn de lift naar Medvědín, zo kun je 500m hoogteverschil in 15 minuten afleggen. Je loopt dan voor een deel een andere route.

  Vanuit Špindlerův Mlýn volg je de rivier Labe, je loopt natuurlijk tegen de stroom in. Het riviertje wordt een beek, maar dan wel een wilde beek. Langs de Labe waterval klim je door een steile kloof omhoog en je kunt een kijkje nemen bij de bron van deze Europese rivier. Eenmaal op de kam bieden de bergen een prachtig vergezicht over zowel het Tsjechische als het Poolse staatsgebied. In de verte op de kam zie je een klein kerkje. Als je hem nadert zie je dat hij op een rotsklif staat, je daalt daar een klein stukje Polen in en daar staat al de eerste herberg: Szrenica.

 2. This is a title
  September 21, 1905

  • Klimmen: 892m
  • Dalen: 279m
  • Overnachting: berghut Szrenica (1362m) in het Poolse deel van nationaal park Reuzengebergte

 3. Dag 2
  Dag 2: over de kam naar berghut Samotnia (1200m)
  Berghutttentocht Reuzengebergte met overnachting bij berghut Samotnia.

  berghutttentocht Reuzengebergte met overnachting bij berghut SamotniaBerghutttentocht Reuzengebergte met overnachting bij berghut Samotnia.

  De tweede dag loop je bijna de hele dag op de Tsjechisch - Poolse grens het pad van de Tsjechisch - Poolse vriendschap. In de ochtend moet je uit het dal klimmen naar de bergrug en daar blijf je vervolgens de hele dag lopen op ongeveer dezelfde hoogte. Polen laat zijn diepe dalen zien en aan de Tsjechische kant zie je vele horizonten. Bijna op het einde van de dagtocht kijk je in een keer neer naar twee bergmeertjes: Wielki Staw (Groot meer) en Mały Staw (Klein meer). Het zijn allebei kraakheldere meren waar bijna geen leven is, omdat het water te koud is. Bij helder weer spiegelen de luchten schitterend op het waterpeil. Naast het kleinere meer is de accommodatie voor de komende nacht: Schronisko Samotnia.

  Het pad van de Tsjechisch - Poolse vriendschap is uitgestippeld op de kam van het Reuzengebergte op de grens tussen Tsjechië en Polen. Telkens wordt de grens tussen deze twee landen gepasseerd. Allebei de kanten van het Reuzengebergte bieden veel aantrekkelijks: De Poolse kant is steiler en ruwer terwijl de Tsjechische heuvels wat glooiender en groener zijn.

 4. Dag 2 ....
  This is a title
  September 21, 1968

  • Klimmen: 986m
  • Dalen: 874m
  • Overnachting: berghut Schronisko Samotnia (1200m) in het Poolse deel van nationaal park Reuzengebergte

 5. Dag 3
  Dag 3: via Sněžka (1602m) terug naar het dal (800m)
  Dag 3

  Typisch kenmerkend beeld van Reuzengebergte
  Typisch kenmerkend beeld van Reuzengebergte

  Eet goed van het ontbijt, want er staat je een pittige klim te wachten. Uit het dal waar berghut Samotnia zo mooi ligt klim je naar de kam. Nu heb je de keuze om door te gaan naar de top van de Sněžka of vanaf de kam langzaam af te dalen naar Špindlerův Mlýn. Kies je voor de top dan moet je 450 meter extra hoogteverschil overbruggen. Met 1602 meter is de Sněžka de hoogste berg van Tsjechië. Het uitzicht aan de top is de klim meer dan waard! Vervolgens daal je langs het beekje Witte Elbe met zijn watervallen geleidelijk af naar Špindlerův Mlýn. De trektocht is ten einde, het Reuzengebergte is verkend.

 6. 1977
  Title
  January 13, 1977

  • Klimmen: 477m
  • Dalen: 1189m
  • Overnachting: geen