Menu

Beschrijving

Fietstocht van Praag naar burcht Karlštejn en de Tsjechische Grand Canyon

Ga mee op deze afwisselende gezellige fietsroute met prachtige vergezichten langs de rivieren Vltava en Berounka. Onderweg van Praag naar het 650 jaar oude kasteel van Karlštejn kom je langs prachtige oude typisch Tsjechische stadjes en de indrukwekkende Tsjechische "Grand Canyon". Deze dagtocht is ideaal om de omgeving en natuur buiten Praag te verkennen tijdens een stedentrip.

Historische reis door het landschap van Tsjechië (7-8 uur, ca. 40km)

Je start de fietstour naar Karlštejn vanaf het Praha Bike kantoor in het centrum van Praag. Deze tocht volgt het pad langs de Vltava en Berounka, zonder ander verkeer en heuvels. Het traject van Praag naar het kasteel duurt ongeveer 4 uur. Tijdens deze trip maak je korte stops om van het uitzicht te genieten en voor een kleine versnapering in een Tsjechische "biergarten."

Ongeveer na de helft van de weg stopt de tour bij de indrukwekkende Velká Amerika Canyon. Vanuit een uitzichtplatform is deze voormalige steengroeve uitstekend te zien. Het is een van de meest gefotografeerde natuurverschijnselen van Tsjechië met een grootte van ongeveer 750mx150m.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Amerika Quarry HDRHet gotisch kasteel met betoverende architectuur ligt ten zuidwesten van Praag. Karlštejn is een van de meest bezochte en bekendste Tsjechische kastelen. Bij aankomst in Karlštejn heb je een lunch in een traditioneel Tsjechisch restaurant gevolgd door een excursie over de binnenplaats van het kasteel. De gids zal je alles vertellen over de geschiedenis van het kasteel en het leven van Charles IV, de beroemde era van de koning en de culturele impact. Daarna heb je de mogelijkheid om het kasteel op eigen kosten van binnen te bekijken met een rondleiding of om rustig het stadje in te gaan.

Je keert terug naar Praag per trein. De reis eindigt om ongeveer 17:00. Tijdens de gehele reis wordt je vergezeld door een vriendelijke en behulpzame gids die goed Engels spreekt.

Voor de fietstocht wordt er van elektrische fietsen gebruik gemaakt. Deze geven de mogelijkheid om zonder te veel moeite de afstand van 40km af te leggen en van de prachtige omgeving te genieten.

Hoogtepunten

Genieten van een welverdiende lunch in een Tsjechische Biergarten

 • mooie fietsroute langs de rivieren Moldau en Berounka
 • prachtige oude kleine typisch Tsjechische stadjes onderweg
 • verfrissing stop bij een Boheemse Biergarten (niet inclusief in de prijs!)
 • Canyon Velká Amerika ofwel Tsjechische Grand Canyon (alleen bij juiste weersomstandigheden en groepssamenstelling)
 • stadje Karlštejn
 • burcht Karlštejn
 • traditionele Tsjechische lunch (niet in de prijs inbegrepen!)

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel!Veiligheid is erg belangrijk. De fietsen zijn kwalitatief hoogwaardig. Voor aanvang van de tocht is er een korte instructie over het fietsen met een e-bike. Er zijn helmen als een extra voorzorgsmaatregel. Deze zijn voor minderjarigen verplicht. In de zorgvuldig uitgestippelde routes worden drukke wegen en bijzonder toeristische plaatsen vermeden. Voor zover mogelijk wordt op fietspaden en in  zijstraten gereden langs parken en in een groene omgeving.

Onderweg fiets je door een prachtig landschap

 • deze tour is niet beschikbaar op maandag, woensdag en vrijdag.
 • Kasteel Karlštejn is elke maandag gesloten, behalve in juli en augustus.
 • De tour vindt ook bij slecht weer plaats.
 • Voor families met kinderen jonger dan 12 jaar adviseren wij een privé tour. De informatie die de gids geeft en de route (inspanning) kunnen dan op de jongste worden aangepast! Kinderen tot 23kg kunnen bij ouders achterop de fiets in een veilig zitje. Oudere kinderen krijgen een kinderfiets mee of ze kunnen in een aanhanger.

Opties

Transfers

transfer naar de locatie

transfer naar de locatie, prijs vanaf €0

Transfer tot actieradius van 10 km of 20 minuten rond centrum Praag. Eventuele extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Indien u een transfer naar de locatie wenst kunt u dat hier aangeven. Indien u een transfer wenst: selecteer het gewenste aantal personen dat meegaat met de transfer.

transfer van de locatie terug

transfer van de locatie terug, prijs vanaf €0

Transfer tot actieradius van 10 km of 20 minuten rond centrum Praag. Indien u een transfer wenst naar de locatie kunt u dat hier aangeven. Eventuele extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Indien u een transfer wenst: selecteer het gewenste aantal personen dat meegaat met de transfer.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

 

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief:

 • Begeleide fietstocht naar het kasteel met Engels sprekende gids
 • Huur e-fietsen, helm, mandje, fles water op de fiets
 • Verzekering van de e-fiets
 • Treinticket vanuit Karlštejn terug naar Praag
 • Regenponcho
 • Plattegrond
 • SGR garantie

Exclusief:

 • Lunch, gemiddelde prijs is 8€
 • Drankjes
 • Rondleiding in het kasteel, kijk voor prijzen op de website
 • Hotel pickup and drop-off

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Er zijn helmen als een extra voorzorgsmaatregel, deze zijn niet verplicht maar worden wel aangeraden. Voor minderjarige is het dragen van een helm verplicht.

De tour is geschikt voor recreatieve fietsers. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 1 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling eenvoudige fietstochten

Eenvoudige fietstochten met per dag mogelijkheid te variëren qua fysieke inspanning. Maximaal 70 kilometer per dag, laag tempo. De fietstochten gaan over verharde (land)wegen, zeer vlak terrein.

Praag is een veilige stad durven wij met een gerust hart te stellen! Gebruik echter – net als in alle steden in de wereld – je gezonde verstand. Ga niet in op voorstellen van wildvreemden, laat geen waardevolle spullen onbeheerd ergens achter en houd wel rekening met zakkenrollers in drukke gedeelten van de stad (o.a. stations etc.). Dus hou je spullen goed in de gaten.

Ook moet je er rekening mee houden dat “de toerist” door sommige restaurants en taxi’s als melkkoe wordt gezien. Er wordt graag gebruik gemaakt van de gemakzucht die de toerist soms heeft: gewoon neerploffen bij het eerste terrasje of geen zin hebben in onderhandelen met een taxichauffeur. Dan loop je kans dat er misbruik gemaakt wordt van het feit dat je een toerist bent. Zorg er dus voor dat u van te voren al bekijkt wat het gaat kosten.

Op deze site staat Praag op nummer 10 in de wereld: https://safearound.com/danger-rankings/cities/

Een gezaghebbend artikel over de 5 veiligste stadsdelen van Praag: 

Prague’s 5 Safest Neighborhoods

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

De beste weersomstandigheden zijn in de maanden juli tot september. Maar door het rustige klimaat van Tsjechië zijn de maanden mei tot oktober geschikt voor de fietstochten.

De fietsen zijn voorzien van: voorwielvering, spatborden, fietsbel, voor- en achterlicht en een bidon houder.

In ieder geval gemakkelijke kleren en een fietshelm (verplicht tot 18 jaar).

Een gedetailleerde paklijst wordt verstrekt bij de boekingsbevestiging. 

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €59 per persoon
 • Reistype :
  Dagtrips Dagtrip
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
 • Duur : 7 - 8 uur
 • Categorieen :
  • burchten en kastelen burchten en kastelen
  • fietsen fietsen
  • fietsen ebike fietsen ebike
October 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 20 personen in totaal
Personen (1 tot 20)

Totaal:
€ --.--