Menu

Beschrijving

Pilsener Urquell en Gambrinus brouwerij tour

Bier proeverij PraagPils wordt sinds 1842 gebrouwen in Pilsen (Plzeň). De brouwerij van Pilsner Urquell is de eerste bierbrouwer waar pils gebrouwen werd volgens de zogenaamde Beierse methode. De Pilsner Urquell Brouwerij kun je bezoeken. Je krijgt een rondleiding door de fabriek en de kelders van deze prachtige brouwerij. De rondleiding is er in verschillende talen en duurt 100 minuten. Aan het einde van de rondleiding kun je de ongefilterd pils proeven. Dit enigszins troebele bier heeft een extra bittere smaak. In deze vorm kun je het in de horeca nergens drinken. Een unieke kans voor de liefhebber. Na de rondleiding kun je in de factory shop diverse soorten en ook vele merchandise artikelen kopen.

Tsjechisch bier is niet alleen bekend in de hele wereld, maar het hoort volgens liefhebbers en kenners ook echt bij de beste ter wereld. Volgens de statistieken is er dan ook geen land waar meer bier geconsumeerd wordt. Elke inwoner drinkt gemiddeld maar liefst 160 liter bier per jaar. In Nederland is dat maar ongeveer de helft. Bier in Tsjechië is soms zelfs goedkoper dan een flesje bronwater.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Vier bierbrouwerijen, drie magische plekken en een uniek brouwerij museum. Kom en ontdek de geschiedenis van het bierbrouwen van wellicht je eigen favoriete biermerk Radegast, Velkopopovický Kozel, Pilsner Urquell of Gambrinus. Zie en ervaar de plek waar het authentieke Pilsner Urquell pils ontstaan is, bezoek de moderne Gambrinus brouwerij.

Beleef het verhaal van bier vanaf de oudheid 4.000 voor Christus tot heden ten dage Kom en zie de kleinste bierpul van de wereld, zie het bier brouw laboratorium, het Gothische malt huis… en ontdek de onstaaanswijze van bier en het brouwen in een brouwerij uit de 15e eeu. De tour eindigt met een heuse proeverij van het fijne Pilsner Urquell bier (0.3 l) – alleen 18 plus. In het biermuseum leer je over de geschiedenis van het pils en hoe deze biersoort gebrouwen werd in het verleden tot de state of the art technieken van het huidige brouwproces. Dompel je onder in de historie van het bier in het vermaarde biermuseum in Pilsen en geniet van een onvergetelijke dag.Tijdens de biertour ligt de focus op het vakmanschap van het bierbrouwen. We drinken natuurlijk wel bier, maar dan op een verantwoorde wijze!

Bezoek een ondergronds labyrint van gangen, kelders en rioolstelsels, kelders en putten onder de kasseien van de stad Pilsen. Tijdens de rondleiding maak je kennis met het leven onder de stad te zien en ontdek de geheimen van authentieke vondsten en hoeken en gaten die onder de grond verborgen. Het ondergrondse doolhof van gangen dateert uit de 14e eeuw. De stad had een belangrijke taak, namelijk het conserveren en de opslag van voedsel. Tijdens de rondleiding krijgt u inzicht in het dagelijkse leven van de burgers een middeleeuwse stad. Vergeet niet aan het eind van de tour de unieke Pilsener biermunt mee te nemen, in ruil daarvoor kunt u de speciale Master proberen, een semi-donker bier in geselecteerde restaurants in de "stad van het bier".

Tip: wandeling door het centrum van Pilsen (http://www.pilsen.eu/tourist/visit/tour-of-the-centre/).

Opties

Combinatie Activiteiten

bouwerijmuseum Pilsen

bouwerijmuseum Pilsen, prijs vanaf €5

Een tour door het brouwerij museum kan starten op iedere gewenste tijd tijdens openingstijden: April: 10:00am - 6:00pm Mei tot September: 10:00am - 7:00pm October tot Maart: 10:00am - 5:00pm   Er zijn diverse kortingen mogelijk voor scholieren, studenten en senioren.  Laat u meevoeren door de sfeer van de Middeleeuwen in een uniek museum in zijn soort, gelegen in het oorspronkelijke 15e-eeuwse wetgebouw. De tentoonstelling brengt de oudste geschiedenis van de stad Pilsen aan het licht, de ontwikkeling van ambachten, de opkomst en uitbreiding van de gilden, het begin en de ontwikkeling van brouwen, mouten, coöperatie, timmerwerk en gastvrijheid. Je ontdekt de geheimen van het produceren en serveren van bier uit vervlogen tijden. Kijk eens naar de mout, het zogenaamde hout, de cilinder, het lab en de kelders. We laten je bierglazen, keramiek en blik zien, een verzameling bierflesjes en andere verzamelobjecten. 

Historische ondergrondse tour door Pilsen

Historische ondergrondse tour door Pilsen, prijs vanaf €5

Ontdek het middeleeuwse leven onder de stad en ontdek de geheimen van authentieke vondsten en hoekjes die zich ondergronds verbergen. Een labyrinth van doorgangen, kelders en putten verspreid over (of beter onder) het hiostorische centrum van Pilsen, beslaat een totale lengte van bijna 19 km. De tour is zo'n 800m lang en gaat tot een diepte van 9m tot wel 12m onder het straatniveau. Het is noodzakelijk dat bezoekers een helm dragen. Deze worden kosteloos verstrekt. 

Eten en drinken

bierfestival Praag

bierfestival Praag, prijs vanaf €30

Voor een reservering is het noodzakelijk een card te kopen die je kunt opladen met tegoed voor eten en drinken. Daarnaast is reservering van een plek verplicht (minimaal 6 plekken). Deze prijs is inclusief 650 CZK tegoed (26 EUR). Je betaalt dus eigenlijk maar 4 EUR entree. Meer informatie: zie bierfestival Praag .Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief

 • Rondleiding met gids van ca 100 minuten
 • Mogelijkheid voor degustatie

Exclusief

 • Gastronomie
 • Transfers naar de locatie
 • Aanvullende excursies: bezoek Brouwerijmuseum, ondergrondse tour Pilsen

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een verzekering afsluiten via ons maar U dient de premie direct aan de Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt nu online een gunstige reisverzekering afsluiten bij De Europeesche. U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €9 per persoon
 • Reistype :
  Dagtrips Dagtrip
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
 • Duur : vanaf 1 uur
 • Categorieen :
  • bierbrouwerij bierbrouwerij
  • educatief en bedrijfsbezoek educatief en bedrijfsbezoek
  • fun en uitgaan fun en uitgaan
  • gastronomie gastronomie
November 2019
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 140 personen in totaal
Normaal (vanaf 26 jaar) (1 tot 140)
Gereduceerd (Studenten, jongeren tot 27) (1 tot 140)
Gereduceerd (jeugd 6 -17) (1 tot 140)

Totaal:
€ --.--