Menu

Beschrijving

Pilsener Urquell en Gambrinus brouwerij tour

Bier proeverij PraagPils wordt sinds 1842 gebrouwen in Pilsen (Plzeň). De brouwerij van Pilsner Urquell is de eerste bierbrouwer waar pils gebrouwen werd volgens de zogenaamde Beierse methode. De Pilsner Urquell Brouwerij kun je bezoeken. Je krijgt een rondleiding door de fabriek en de kelders van deze prachtige brouwerij. De rondleiding is er in verschillende talen en duurt 100 minuten. Aan het einde van de rondleiding kun je de ongefilterd pils proeven. Dit enigszins troebele bier heeft een extra bittere smaak. In deze vorm kun je het in de horeca nergens drinken. Een unieke kans voor de liefhebber. Na de rondleiding kun je in de factory shop diverse soorten en ook vele merchandise artikelen kopen.

Tsjechisch bier is niet alleen bekend in de hele wereld, maar het hoort volgens liefhebbers en kenners ook echt bij de beste ter wereld. Volgens de statistieken is er dan ook geen land waar meer bier geconsumeerd wordt. Elke inwoner drinkt gemiddeld maar liefst 160 liter bier per jaar. In Nederland is dat maar ongeveer de helft. Bier in Tsjechië is soms zelfs goedkoper dan een flesje bronwater.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Vier bierbrouwerijen, drie magische plekken en een uniek brouwerij museum. Kom en ontdek de geschiedenis van het bierbrouwen van wellicht je eigen favoriete biermerk Radegast, Velkopopovický Kozel, Pilsner Urquell of Gambrinus. Zie en ervaar de plek waar het authentieke Pilsner Urquell pils ontstaan is, bezoek de moderne Gambrinus brouwerij.

Beleef het verhaal van bier vanaf de oudheid 4.000 voor Christus tot heden ten dage Kom en zie de kleinste bierpul van de wereld, zie het bier brouw laboratorium, het Gothische malt huis… en ontdek de onstaaanswijze van bier en het brouwen in een brouwerij uit de 15e eeu. De tour eindigt met een heuse proeverij van het fijne Pilsner Urquell bier (0.3 l) – alleen 18 plus. In het biermuseum leer je over de geschiedenis van het pils en hoe deze biersoort gebrouwen werd in het verleden tot de state of the art technieken van het huidige brouwproces. Dompel je onder in de historie van het bier in het vermaarde biermuseum in Pilsen en geniet van een onvergetelijke dag.Tijdens de biertour ligt de focus op het vakmanschap van het bierbrouwen. We drinken natuurlijk wel bier, maar dan op een verantwoorde wijze!

Bezoek een ondergronds labyrint van gangen, kelders en rioolstelsels, kelders en putten onder de kasseien van de stad Pilsen. Tijdens de rondleiding maak je kennis met het leven onder de stad te zien en ontdek de geheimen van authentieke vondsten en hoeken en gaten die onder de grond verborgen. Het ondergrondse doolhof van gangen dateert uit de 14e eeuw. De stad had een belangrijke taak, namelijk het conserveren en de opslag van voedsel. Tijdens de rondleiding krijgt u inzicht in het dagelijkse leven van de burgers een middeleeuwse stad. Vergeet niet aan het eind van de tour de unieke Pilsener biermunt mee te nemen, in ruil daarvoor kunt u de speciale Master proberen, een semi-donker bier in geselecteerde restaurants in de "stad van het bier".

Tip: wandeling door het centrum van Pilsen (http://www.pilsen.eu/tourist/visit/tour-of-the-centre/).

Opties & extra's

Transfers

transfer naar de locatie en terug in actieradius tot 50 km vice versa

transfer naar de locatie en terug in actieradius tot 50 km vice versa, prijs vanaf €0

Voor deze prijs wordt u gehaald en gebracht met een maximum aan kilometers van 50 per transfer. Totaal mag er dus 100 km afgelegd worden. Extra kilometers worden ter plekke afgerekend tegen een van te voren vastgelegd tarief. Bij meer dan 19 deelnemers kunt u het gewenste aantal zitplaatsen selecteren, we maken dan een maatwerk prijsvoorstel. Indien u een transfer wenst: selecteer het gewenste aantal personen die meegaan met de transfer. Let op: deze transfer is optioneel. Bij dagtrips en tours met een vaste vertrekdatum is de transfer doorgaans inclusief. U kunt ook zelf uw transfer regelen.

transfer naar de locatie en terug: gewenste duur van de excursie

transfer naar de locatie en terug: gewenste duur van de excursie, prijs vanaf €0

U kunt hier de gewenste duur van de excursie aangeven. Het minimale aantal voor de duur van de excursie is 3 uur. Alleen als u ervoor kiest om de transfer door ons te laten uitvoeren dient deze optie ingevuld te worden. U kunt natuurlijk ook helemaal zelf uw transfer regelen. Selecteer het gewenste aantal uren voor de totale duur van de dagexcursie. Let op: onze operators zullen het aantal wachturen per chauffeur van de minibus(jes) of touringcar(s) na ontvangst van de boekingsaanvraag controleren en alleen in overleg met u definitief vastleggen. Als de totale ritduur langer is dan 14 uur ontvangt u een maatwerk prijsvoorstel voor de transfer. Voor ritten langer dan 24 uur maken we bij voorkeur een maatwerk voorstel voor het totale programma.

Eten en drinken

bierfestival Praag

bierfestival Praag, prijs vanaf €30

Voor een reservering is het noodzakelijk een card te kopen die je kunt opladen met tegoed voor eten en drinken. Daarnaast is reservering van een plek verplicht (minimaal 6 plekken). Deze prijs is inclusief 650 CZK tegoed (26 EUR). Je betaalt dus eigenlijk maar 4 EUR entree. Meer informatie: zie bierfestival Praag .Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Data & Prijzen

Beschikbare data

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : €8 per persoon
 • Reistype :
  Dagtrips Dagtrip
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
 • Duur : vanaf 1 uur
 • Categorieen :
  • bierbrouwerij bierbrouwerij
  • educatief en bedrijfsbezoek educatief en bedrijfsbezoek
  • fun en uitgaan fun en uitgaan
  • gastronomie gastronomie