fbpx

Menu

Beschrijving

Mountainbike vakantie Reuzengebergte - Bikearena Krkonoše

Mountainbikevakantie Reuzengebergte Het gebied rond Vrchlabí ("heuvel bij de Elbe") biedt zowel makkelijke als extreme routes. Er is zowel off road door de bossen als asfalt. Wij kennen de beste routes en hebben de informatie in GPS en natuurlijk op topografische kaart. We werken alleen met goede en veilige mountainbikes. Een helm is verplicht! Je kunt je eigen mountainbike meebrengen of er een van ons huren. Routes zijn met GPS, kaart of eventueel met gids/monteur en volgwagen (upgrade). Het niveau van de tours varieert van recreatief mountainbiken tot extreem downhill. Daarnaast zijn er enkele lange tours naar Polen mogelijk.

Doelgroep: breed, er zijn diverse niveaus mogelijk. Standplaats Vrchlabí, vanuit deze locatie maak je dagelijks lusroutes door de Tsjechische en Poolse de bergen. Als je de 4 aanbevolen routes doet maak je 235 km en 6150 hoogtemeters in 4 dagen. Een deel van de route is o.a. de bekende Krkonošská diagonála (Harrachov-Žacléř). Veel vrije tijd en ruimte voor eigen invulling.

Het programma van dag tot dag

Individueel arrangement, 30 tot 140 km per dag, de beste tijd is van mei tot oktober, overnachtingen in budget of luxe accommodaties Vrchlabí. Hieronder staat het programma van dag tot dag beschreven.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Mountainbikevakantie Reuzengebergte en Boheems ParadijsDag 1: Aankomst op eigen gelegenheid

Aankomst op eigen gelegenheid per eigen auto, bus of per trein. Wij kunnen desgewenst aanvullende transfers (upgrade) vanuit bijvoorbeeld Praag of Dresden regelen. Ook kun je reizen naar Praag per vliegtuig en dan per lijndienst/minibusjes vanuit Praag naar Vrchlabí (Duits: Hohenelbe) reizen. Vanuit Praag naar Vrchlabí duurt circa 2,5 uur bij normale verkeersomstandigheden.

In Vrchlabí inchecken bij de geboekte accommodaties. In Vrchlabí is een brede keuze aan accommodaties variërend van budget hostel / camping tot ****hotel. Wij gaan bij dit direct te boeken arrangement uit van *** hotel. Alle andere accommodatiekeuzes doen we graag op basis van maatwerk.

Na incheck melden de deelnemers zich op de afgesproken locatie voor een pre trip meeting. Hier ontvang je uitgebreide instructies en eventuele noodzakelijke vouchers. Rest van de dag vrij in te vullen.

Dag 2 en dag 3: verblijf in Vrchlabí (Reuzengebergte)

Mountainbikevakantie Reuzengebergte en Boheems ParadijsTijdens het verblijf in Vrchlabí zijn er vier routes (4 dagdelen) ingepland. De te maken routes en de dagen waarop zijn in overleg op de gids-instructeur ter plekke te maken.

De routes kunnen desgewenst met monteur/begeleider gedaan worden (upgrade). Hiervoor worden de uren van de gids tegen gereduceerd tarief doorgerekend als er mountainbikes gehuurd worden.

Een trip naar de hoogste berg van het Reuzengebergte, de Sněžka is een echte aanrader. Je kunt tot aan de lift komen met je mountainbike in Pec pod Sněžkou. Het laatste deel ga je dan met lift naar 1602m en geniet je van een prachtig uitzicht. Je neemt vervolgens de lift weer terug naar het dal en vervolgt je route.

Bekende vakantieoorden in de bergen zijn o.a. Harrachov, Špindlerův Mlýn (afkorting: Špindl, Duits: Spindlermühle), Pec pod Sněžkou, Janské Lázně, Karpacz (PL) en historische steden Vrchlabí en Kowary (PL).

 •   Krakonos Tour - Through the world of Krakonos [63km/1775m; MTB]

  Powered by Wikiloc

 •   The Blueberry Tour - Through the Krkonose Mountains forests [51km/1615m; MTB]
 •   The Harrach-Tour - Through Harrach-County [60km/1666m; MTB]
 •   The Comenius Route - Following the traces of belief and the teacher of nations [60km/1252m; MTB]
 •   Castle Tour - Tracing the Aristocrats [27km/651m; MTB, Trek]
 •   The Harcuba-Tour - Tracking local architecture [47km/708m; Trek]
 •   The „LPG“ Tour - An „agricultural” excursion [40km/691m; Trek]

In de directe omgeving en in Vrchlabí zelf is voldoende te ondernemen: er zijn restaurants, er zijn hotels, er is een supermarkt en vele winkels. Verder zijn er vele sportfaciliteiten in de buurt (o.a. in het nabije Špindlerův Mlýn!). Verder kun je lekker luieren op de zonneweide van "camping Vejsplachy" direct aan het meertje. Je kunt er heerlijk zwemmen en luieren.

Dag 4: vertrek

Ontbijt in het Vrchlabí.

Terugreis op eigen gelegenheid.

Fietsbussen in de zomer

We maken dankbaar gebruik van de lokale fietsbussen tijdens de mountainbikevakantie Reuzengebergte In het Reuzengebergte kunt u gebruik maken van zogeheten cyklobusy (fietsbussen), die u in het zomerseizoen met de fiets vervoeren, zodat u een route kunt kiezen, waarbij u niet op dezelfde plaats begint en eindigt. Als u met de fiets de bergen in trekt, kunt u hoogteverschillen ook met de kabelbaan overwinnen.

Tijdens het boekingsproces kun je de gewenste type kamers kiezen. Op basis van deze keuze wordt - voor je overgaat tot definitieve boeking - precies berekend hoeveel de totale reissom zal bedragen.

De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in privé meerpersoonskamers (familiekamers) met gedeelde faciliteiten. Wil je een kamerupgrade naar 1-persoonskamer of 2-persoonskamer met privé faciliteiten dan kun je dat in het boekingsformulier aangeven. Het aantal 1-persoonskamers en zeker het aantal kamers met privé faciliteiten is beperkt.

De kamertypen zijn:

 • Privé meerpersoonskamers/familiekamers met gedeelde of privé faciliteiten. Let op: niet bij alle accommodaties zijn kamers met privé faciliteiten beschikbaar.
 • Een- of tweepersoonskamer met gedeelde faciliteiten.
 • Een- of tweepersoonskamer met privé faciliteiten.

De details van de gebruikte accommodaties bij deze tour kun je allemaal vinden bij de FAQ's en de accommodaties staan ook aangegeven op de detailkaart op de tab Kaart (zie derde tab).

Opties

Opties en extra's (algemeen)

Kaart Reuzengebergte (1:60.000)

Kaart Reuzengebergte (1:60.000), prijs vanaf €7

ShoCart: Krkonose - Reuzengebergte: Uitgebreide routebeschrijving van alle fiets- en mountainbike routes in Reuzengebergte, schaal 1:60.000.

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in gedeelde meerpersoonskamers (slaapzalen)

overnachten in gedeelde meerpersoonskamers (slaapzalen), prijs vanaf €-4

De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in privé meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten. Als je kiest voor gedeelde meerpersoons kamers met gedeelde faciliteiten (slaapzalen) dan is er een korting. Bij deze keuze zijn huisdieren NIET toegestaan Je neemt dan o.a. voor de overnachtingen bij berghotel Luční Bouda en Labská Bouda je eigen slaapzak en matrasje/matje mee. Wij bevelen dit aan voor wandelaars die goedkoop willen reizen en genoegen nemen met weinig privacy i.v.m. gedeelde faciliteiten en gedeelde kamers. Kies het gewenste aantal personen in gedeelde meerpersoonskamers met gedeelde faciliteiten.

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour, prijs vanaf €22

Je kunt kiezen voor overnachting in 2-persoonskamers i.p.v. privé meerpersoons (familie-)kamers. In dat geval wordt er een toeslag gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

overnachten in 1-persoonskamer tijdens de tour

overnachten in 1-persoonskamer tijdens de tour, prijs vanaf €25

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers i.p.v. privé meerpersoons (familie-)kamers. In dat geval wordt er een toeslag gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

Verlengen

overnachten voor aanvang in privé meerpersoons (familie-)kamer of appartement

overnachten voor aanvang in privé meerpersoons (familie-)kamer of appartement, prijs vanaf €25

Kies het gewenste aantal personen in privé meerpersoons (familie-)kamer of appartement in **/*** hotel.

overnachten voor aanvang in 1-persoonskamer

overnachten voor aanvang in 1-persoonskamer, prijs vanaf €44

Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers in **/*** hotel.

overnachten voor aanvang in 2-persoonskamer

overnachten voor aanvang in 2-persoonskamer, prijs vanaf €58

Kies het gewenste aantal tweepersoons kamers in **/*** hotel.

Huur materiaal

huur mountainbike

huur mountainbike, prijs vanaf €16

Kies hier het aantal dagen dat u de mountainbikes wilt huren.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief

 • 3 overnachtingen in Vrchlabí in hostel, appartement of hotel
 • 3 x ontbijtbuffet
 • Organisatie- en boekingskosten
 • Indien noodzakelijk telefonische hulp en ondersteuning
 • SGR garantie

Exclusief:

De volgende onderdelen kunt u bijboeken of zelf regelen.

 • Gids - instructeur
 • Gebruik GPS ontvanger
 • Huur mountainbike met 28" banden, 24 versnellingen, dames/heren Alu frames, verschillende maten
 • huur een zekerheidsslot
 • huur helm
 • kaartmateriaal voor Reuzengebergte
 • huur fietstassen voor mountainbike
 • standaard trappers, we hebben meerdere (spd) trappers of u kunt uw eigen meenemen, die monteren we dan op de trekkingbike
 • reparatieset (pomp, binnenband, plakkers en gereeedschapsetje)
 • Facultatief aanvullend activiteiten programma
 • Niet genoemde maaltijden

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Hotel Horní Pramen

Hotel Horní Pramen

Dit mooi gelegen tweesterrenhotel ligt centraal in Špindlerův Mlýn.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Špindlerův Mlýn – Reuzengebergte
 • Faciliteiten: WIFI; Parking
 • Hoogte : 850 m

Bouda Pod Sněžkou

Bouda Pod Sněžkou

Een hostel met prachtig uitzicht over de bergen.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Pec Pod Sněžkou – Reuzengebergte
 • Faciliteiten: Wellness; Parking; WIFI; Honden
 • Hoogte : 951 m

Parkeren bij het start/eindpunt in Špindlerův Mlýn is mogelijk op diverse locaties:

 • er zijn enkele semi bewaakte parkeerplaatsen in Špindlerův Mlýn die overdag en ’s nachts semi bewaakt zijn met camera’s. Deze parkeerplaats is gratis.
 • we hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar bij enkele hotels. De kosten worden in de boeking als lokale betaling toegevoegd (kosten circa 150 CZK per dag, stand november 2019).
 • voor een vouwwagen of kar die niet afgesloten kan worden hebben we een beperkt aantal garageboxen beschikbaar. Garagebox doen eigenlijk alleen klanten met echte dure auto of open kar. Voor kampeerspullen hebben eventuele diefjes echter heel weinig interesse 🙂

Afgelopen 20 jaar hebben we nog geen ellende meegemaakt met parkeren op de semi bewaakte parkeerplaatsen. De dure spullen kunnen bij het starthotel achtergelaten worden indien dat onderdeel uitmaakt van de boeking.

De tour is geschikt voor getrainde en licht getrainde fietsers die hun grenzen willen verleggen. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 3 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling halfzware fietstochten

Halfzware fietstochten, waarbij de hoogteverschillen op één dag niet meer zijn dan ongeveer 800 m., met af en toe pittige klims. Er wordt tussen de 4 en 6 uur per dag gefietst, niet langer dan 7 dagen achter elkaar, niet hoger dan 3000 m. Zowel verharde als zandwegen mogelijk. Temperatuurverschillen mogelijk.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

 • Door het semi-landklimaat van Tsjechië zijn de maanden mei tot en met oktober geschikt voor de fietstochten. De winterperiode raden we echt af.
 • Wat betreft mountainbiken geldt dat dit het hele jaar door kan.
 • In Praag zijn fietstochten ook het gehele jaar mogelijk.

De fietsen zijn voorzien van: voorwielvering, spatborden, fietsbel, voor- en achterlicht en een bidon houder.

Nee er is geen gids aanwezig tijdens de tour, de tour is geheel self guided. Alle voor de tour noodzakelijke informatie (routes, vouchers, adressenlijst etc.) ontvang je voor vertrek via email en in sommige gevallen via de post (de topografische kaart).

Wij bieden ondersteuning op afstand mocht je onverhoopt voor een onverwachte situatie komen te staan (de weg kwijt, ziek, taalprobleem bij inchecken etc.)..

Het is mogelijk om je eigen fiets mee te nemen of fietsen bij ons te huren. In dat laatste geval is de verhuur per locatie geregeld om extra transport te vermijden.

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €109 per persoon
 • Reistype :
  Maatwerk Maatwerk
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 4 dagen / 3 nachten
 • Categorieen :
  • adrenaline sport adrenaline sport
  • fietsen fietsen
  • mountainbiken mountainbiken
December 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 2 tot 20 personen in totaal
Aantal deelnemers (2 tot 20)

Totaal:
€ --.--