fbpx

Menu

Beschrijving

Mountainbikevakantie Reuzengebergte * standplaats Harrachov *

Het Reuzengebergte (Krkonoše) is het hoogste gebergte in de Tsjechische Republiek. Vandaag de dag is het gebied Nationaal Park, met naast de hoogste bergen ook een fantastische flora. Het Nationaal Park is in 1992 door UNESCO aangewezen als biosfeerreservaat. Omdat het Reuzengebergte beschermd natuurgebied is, mag je niet van de gemarkeerde routes afwijken. Het gebied vormt, met zijn prachtige natuur, de vele goede wandel- en fietsroutes en gezellige accommodaties, de perfecte setting voor een fiets- of mountainbikevakantie.

De doelgroep van dezetour is breed: er zijn verschillende moeilijkheidsgraden mogelijk.

Een suggestie voor een programma van dag tot dag

De tour duurt 4 dagen / 3 nachten. De routes zijn tussen de 10 en 35 km in gevarieerd terrein met een goede mix van boswegen, onverharde wegen en enkele asfaltwegen. Er is veel vrije tijd en ruimte voor eigen invulling. Hieronder staat het programma van dag tot dag beschreven.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Mountainbikevakantie ReuzengebergteJe komt laat in de middag aan in het OREA Vital Hotel Sklář in Harrachov. Je wordt bij de receptie van het hotel opgewacht door onze Engels sprekende gids. De gids heeft een welkomstpakket bij zich met informatie over je vakantie. Jullie nemen deze informatie, onder andere over de routes en het materiaal, gezamenlijk door. Ook krijg je hier je huurfiets(en) en helm(en).

 • Afstand: 0 km.
 • Overnachting: OREA Vital Hotel Sklář in Harrachov

MountainbikerNa het ontbijt in het hotel begint de fietsvakantie vandaag echt.

Lichte / middelzware route

Vanuit Harrachov neem je de skilift tot Čertova Hora. Je fietst door een prachtig bosrijk gebied langs kleine wegen en bospaden. Het terrein is een beetje ongelijk, met wat klimmetjes en afdalinkjes. Je volgt de weg langs verschillende open stukken in het bos, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de vallei. Aan het eind van de ochtend kom je aan in het mooie berghotel Štumpovka waar je van een heerlijke lunch of verfrissend drankje kunt genieten op het terras. Ook vanaf hier heb je een geweldig uitzicht. Je kunt eventueel voor een wat langere pauze kiezen, of maak een kort uitstapje naar de bron van de Elbe, op 2,5 km van het hotel. Vanaf Štumpovka fiets je verder de berg af, naar de Vitkovice vallei en verder door Mísečky, om Špindlerův Mlýn. De rit naar beneden is wisselend: je rijdt zowel licht bergop als bergafwaarts. De rit van vandaag eindigt in Špindlerův Mlýn, waar je verblijft in Hotel Villa Hubertus in het centrum van de stad.

Zware route

Vanuit Harrachov fietst u door het bos naar de Mumlava waterval, waarna het omhoog gaat door de bossen. Op verschillende plaatsen langs de weg opent het bos en kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Na een lang stuk bergop komt u in de namiddag aan in het mooie berghotel Štumpovka waar er gelegenheid is om te lunchen of te genieten van een verfrissend drankje op het terras, waar u geniet van een fantastisch uitzicht. Je kunt ook kiezen voor een iets langere route. Maak een wandeling tot aan de Elbe Bron, gelegen op slechts 2,5 km van het hotel. Vanaf hotel Štumpovka fiets je verder de berg af, door de Vitkovice vallei en verder door Mísečky naar eindbestemming Špindlerův Mlýn. De rit naar beneden is wisselend: je rijdt zowel licht bergop als bergafwaarts. Je veblijft in Villa Hubertus in het centrum van Špindlerův Mlýn.

De avond kun je vrij besteden in het prachtige bergstadje Špindlerův Mlýn. Ga bijvoorbeeld een hapje eten in een van de vele restaurants die het stadje rijk is. Heb je nog energie over na de fietstocht van vandaag? Maak dan een avondwandeling door de kleine kronkelende straatjes van Špindlerův Mlýn, of langs de Elbe, die door het centrum van de stad loopt.

MountainbikeNa het ontbijt en het uitchecken neem je afscheid van Špindlerův Mlýn.

Lichte / middelzware route

Van Špindlerův Mlýn neem je de skilift tot Plane, vanwaar je langs een gemakkelijke route naar het prachtige bergdorpje Strážné fietst. Strážné ligt op 800 meter boven de zeespiegel, en heeft een prachtig uitzicht op de bergen. In de stad is er ruimte voor een verfrissing voordat je verder de bergen in fietst, over een mix van asfaltwegen en paden. Na een lange rit bergop gaat de rest van de route over de hoogvlakte naar hotel Kolinská Bouda, dat ook weer een mooi uitzicht biedt op de omgeving. De rest van de dag kun je van dit uitzicht genieten op het terras, een partijtje tennis spelen of bijkomen in het zwembad of de spa van het hotel.

Zware route

Van Špindlerův Mlýn fiets je via Nad Krásnou plání omhoog naar het prachtige bergdorpje Strážné. In de stad is er ruimte voor een verfrissing voordat je verder de bergen in fietst, over een mix van asfaltwegen en paden. Er is ruimte om langs de weg te pauzeren. Laat in de middag kom je aan in ons hotel in de bergen, Kolinská Bouda, dat ook weer een mooi uitzicht biedt op de omgeving. De rest van de dag kun je van dit uitzicht genieten op het terras, een partijtje tennis spelen of bijkomen in het zwembad of de spa van het hotel.

MountainbikenNa het ontbijt staat alweer de laatste fietsdag in het Reuzengebergte op het programma.

Lichte / middelzware route

Van Kolinska fiets je direct omlaag naar Pec Pod Sněžkou, waar je de stoeltjeslift kunt nemen naar de Sněžka. Met zijn 1602 meter is dit de hoogste top van het Reuzengebergte, vanwaar je een prachtig uitzicht over het gebied hebt.

Let op: de fietsen kunnen niet mee de lift in. (Prijs volwassenen: ongeveer 240 CZK / kinderen: 120 CZK).

Vanaf de top heb je bij helder weer prachtig uitzicht over grote delen van het Reuzengebergte. Je kunt er ook voor kiezen om de ochtend door te brengen in de gezellige stad Pec Pod Sněžkou. Er zijn verschillende attracties zoals een (zomer)bobsleebaan en een pretpark. Aan het begin van de middag fiets je verder naar de stad Velká Úpa, waar je de skilift neemt tot Portasky. Vanaf hier beginnen we aan de laatste afdaling naar de stad Spálený Mlýn. Aan het eind van de middag word je opgehaald en met de auto of minibus terug gebracht naar het beginpunt Harrachov. Hier lever je eerst de fietsen weer in bij onze gids en kan je nagenieten van de prachtige tocht in OREA Vital Hotel Sklář.

Middelzware route: Kolínská bouda – Velká Úpa – Spálený mlýn (zonder lift)

Van Kolinska fiets je direct omlaag naar Pec Pod Sněžkou, waar je de stoeltjeslift kunt nemen naar de Sněžka. Met zijn 1602 meter is dit de hoogste top van het Reuzengebergte, vanwaar je een prachtig uitzicht over het gebied hebt. Let op: de fietsen kunnen niet mee de lift in. (Prijs volwassenen: ongeveer 240 CZK / kinderen: 120 CZK). Vanaf de top heb je bij helder weer prachtig uitzicht over grote delen van het Reuzengebergte. Je kunt er ook voor kiezen om de ochtend door te brengen in de gezellige stad Pec Pod Sněžkou. Er zijn verschillende attracties zoals een (zomer)bobsleebaan en een pretpark. Aan het begin van de middag fiets je verder naar de stad Velká Úpa, waar je de skilift neemt tot Portasky. De tour eindigt met een mooie afdaling naar de stad Spálený Mlýn. Aan het eind van de middag word je opgehaald en met de auto of minibus terug gebracht naar het beginpunt Harrachov. Hier lever je eerst de fietsen weer in bij onze gids en kan je nagenieten van de prachtige tocht in OREA Vital Hotel Sklář.

Mountainbiken Ontbijt en uitchecken tot 10:00 uur. Vertrek uit Harrachov.

 • Afstand: 0 km.
 • Overnachting: geen

Het mountainbiken is voor eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade voortkomend uit gebruik van mountainbikes.

Wij maken gebruik van de hieronder genoemde accommodaties. De kamertypen kun je in het boekingsformulier kiezen. Neem contact met ons op voor een maatwerk voorstel als je speciale wensen hebt ten aanzien van de accommodatie(s).

Hotel Labuť

Hotel Labuť

Dit mooie art nouveau driesterrenhotel is gelegen in centrum van Vrchlabí.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Vrchlabí – Reuzengebergte
 • Adres: Krkonošská 188, 543 01 Vrchlabí, Czechia
 • Faciliteiten: WIFI; Parking; Honden
 • Hoogte : 473 m

Opties

Opties en extra's (algemeen)

Kaart Reuzengebergte (1:60.000)

Kaart Reuzengebergte (1:60.000), prijs vanaf €7

ShoCart: Krkonose - Reuzengebergte: Uitgebreide routebeschrijving van alle fiets- en mountainbike routes in Reuzengebergte, schaal 1:60.000.

Accommodatie en kamerkeuze tijdens de tour

overnachten in gedeelde meerpersoonskamers (slaapzalen)

overnachten in gedeelde meerpersoonskamers (slaapzalen), prijs vanaf €-4

De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in privé meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten. Als je kiest voor gedeelde meerpersoons kamers met gedeelde faciliteiten (slaapzalen) dan is er een korting. Bij deze keuze zijn huisdieren NIET toegestaan Je neemt dan o.a. voor de overnachtingen bij berghotel Luční Bouda en Labská Bouda je eigen slaapzak en matrasje/matje mee. Wij bevelen dit aan voor wandelaars die goedkoop willen reizen en genoegen nemen met weinig privacy i.v.m. gedeelde faciliteiten en gedeelde kamers. Kies het gewenste aantal personen in gedeelde meerpersoonskamers met gedeelde faciliteiten.

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers tijdens de tour

overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers tijdens de tour, prijs vanaf €0

Standaard is privé meerpersoons (familie-)kamers tijdens de tour. Hiervoor geldt geen toeslag. Kies het gewenste aantal personen dat wil overnachten in privé meerpersoons (familie-)kamers.

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour

overnachten in 2-persoonskamer(s) tijdens de tour, prijs vanaf €22

Je kunt kiezen voor overnachting in 2-persoonskamers i.p.v. privé meerpersoons (familie-)kamers. In dat geval wordt er een toeslag gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

overnachten in 1-persoonskamer tijdens de tour

overnachten in 1-persoonskamer tijdens de tour, prijs vanaf €25

Je kunt kiezen voor overnachting in 1-persoonskamers i.p.v. privé meerpersoons (familie-)kamers. In dat geval wordt er een toeslag gerekend per kamer per nacht. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

Huur materiaal

helm

helm, prijs vanaf €0

Fietshelm in Tsjechië is verplicht voor fietsers jonger dan 18 jaar. Voor e-bikes is helm verplicht. Wij adviseren om te allen tijde een helm te dragen tijdens het fietsen in Tsjechië.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief:

 • huur mountainbikes voor een hele dag
 • indien gewenst helm, bidon en slot
 • detailbeschrijving van de te fietsen route
 • organisatie- en boekingskosten
 • indien noodzakelijk telefonische hulp en ondersteuning

Standaard rekenen we met mountainbikehuur maar je kunt natuurlijk ook je eigen bike meenemen. We maken dan graag een maatwerk programma.

Exclusief:

De volgende onderdelen kunt u bijboeken.

 • Transfer naar Harrachov is op eigen gelegenheid. Desgewenst zorgen wij voor aanvullende transfers. U kunt dit hier aangeven. Bij meer dan 19 deelnemers graag even contact.
 • Overnachtingen ter plekke in hostel, appartement of hotel
 • Gids/instructeur
 • Maaltijden

GPS routes zijn gratis beschikbaar in diverse formaten (o.a. gpx).

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €99 per persoon
 • Reistype :
  Maatwerk Maatwerk
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 3 dagen / 2 nachten
 • Categorieen :
  • mountainbiken mountainbiken