Wij willen morgen niet met de bus terug maar lopen. Nu staat in onze beschrijving dat de bus optie totaal 6 km is en de ‘terugloop’ optie 2 km. Klopt dat wel? Is t niet andersom?

Vraag:

Ha, ik zag pas net jullie automatische mail. Maar alles goed dus. Erg tevreden.

Nog wel vraag. Wij willen morgen niet met de bus terug maar lopen. Nu staat in onze beschrijving dat de bus optie totaal 6 km is en de ‘terugloop’ optie 2 km. Klopt dat wel? Is t niet andersom?

Antwoord:

Je hebt de keuze uit twee verschillende routes afhankelijk van hoe ver jullie willen lopen:

Optie 1 (ons advies): Je klimt weer een stuk naar de kam en vervolgt het pad van de Pools-Tsjechische vriendschap tot de hut Špindlerova Bouda (ongeveer 2 km). Vanuit hier gaan regelmatig bussen terug naar Špindlerův Mlýn. Je kan bij Špindlerova Bouda nog even genieten van het prachtig uitzicht en het gezin belonen voor de inspanningen met bijvoorbeeld een ijsje. Daarna reis je met het openbaar vervoer terug naar Špindlerův Mlýn.

Tip: ipv bus kun je met steps afdaling doen. Bij Špindlerova Bouda kun je ter plekke de steps regelen. Kost zo’n 10 EUR op.

Optie 2: Je daalt vanuit Moravská Bouda helemaal af terug naar Špindlerův Mlýn (kortste route ongeveer 5-6 km, langere route circa 11km). Je volgt de hele dag de gele route, steeds bergaf. Maar let op: ook een hele dag bergaf lopen is niet te onderschatten. Je moet nog steeds goed opletten waar je je voeten zet en niet beginnen te hollen.