Kun je ook een of slechts enkele van de activiteiten boeken?

Fietsplezier
Ben je verplicht om ook een accommodatie te boeken?

Nee. Je kunt het “Actief pakket” zowel los als in combinatie met een accommodatie boeken.

Als het slecht weer is?

Als een activiteit niet door kan gaan vanwege het weer wordt de activiteit op een andere dag nogmaals aangeboden of er wordt een alternatief aangeboden.

Kun je het activiteitenpakket ook ter plekke boeken?

Nee, de pakketten moeten van te voren geboekt worden. We hebben tijd nodig voor
de voorbereiding en planning.

Kun je ook een of slechts enkele van de activiteiten boeken?

Ja dat kan, maar dan alleen voor groepen groter dan 12 deelnemers. Wij maken
dan een voorstel op maat. Voor groepen gelden in de meeste gevallen flinke kortingen!

Wat zijn de voordelen van een outdoor pakket?

Als het goed weer is, zijn sommige activiteiten (klimmen, kanoën) snel volgeboekt.
Als je van te voren boekt ben je verzekerd van een plek! Geen gezoek, geen kostbare
vakantietijd verliezen! Verder is het erg leuk om samen met gelijkgestemden outdoor activiteiten te ondernemen.
Samen is natuurlijk niet verplicht maar we bieden de mogelijkheid!
Normaliter verzorgen we dit soort activiteiten uitsluitend voor groepen vanaf
12 deelnemers. Doordat we de activiteiten als pakket aanbieden zijn ze
ook toegankelijk voor individuele deelnemers (wel minimaal 3 deelnemers per boeking).

Is het “Multi actief” pakket geschikt voor kinderen?

Ja, ook kinderen zijn welkom vanaf ongeveer 10 jaar. Het hangt er ook van af hoe sportief je kind is. Als ouder kun je het beste inschatten wat je kind aan kan en wat je kind leuk vindt. Wij zorgen wel voor passend materiaal, je kind krijgt dan bijvoorbeeld een kindermountainbike.

Nog meer voordeel!

Voor degenen die een activiteitenpakket boeken kunnen we aanvullende activiteiten
organiseren zoals bijvoorbeeld paragliden, geweer schieten, vislicenties, maatwerk
excursies met gids etc.

Wij willen morgen niet met de bus terug maar lopen. Nu staat in onze beschrijving dat de bus optie totaal 6 km is en de ‘terugloop’ optie 2 km. Klopt dat wel? Is t niet andersom?

Vraag:

Ha, ik zag pas net jullie automatische mail. Maar alles goed dus. Erg tevreden.

Nog wel vraag. Wij willen morgen niet met de bus terug maar lopen. Nu staat in onze beschrijving dat de bus optie totaal 6 km is en de ‘terugloop’ optie 2 km. Klopt dat wel? Is t niet andersom?

Antwoord:

Je hebt de keuze uit twee verschillende routes afhankelijk van hoe ver jullie willen lopen:

Optie 1 (ons advies): Je klimt weer een stuk naar de kam en vervolgt het pad van de Pools-Tsjechische vriendschap tot de hut Špindlerova Bouda (ongeveer 2 km). Vanuit hier gaan regelmatig bussen terug naar Špindlerův Mlýn. Je kan bij Špindlerova Bouda nog even genieten van het prachtig uitzicht en het gezin belonen voor de inspanningen met bijvoorbeeld een ijsje. Daarna reis je met het openbaar vervoer terug naar Špindlerův Mlýn.

Tip: ipv bus kun je met steps afdaling doen. Bij Špindlerova Bouda kun je ter plekke de steps regelen. Kost zo’n 10 EUR op.

Optie 2: Je daalt vanuit Moravská Bouda helemaal af terug naar Špindlerův Mlýn (kortste route ongeveer 5-6 km, langere route circa 11km). Je volgt de hele dag de gele route, steeds bergaf. Maar let op: ook een hele dag bergaf lopen is niet te onderschatten. Je moet nog steeds goed opletten waar je je voeten zet en niet beginnen te hollen.

Alleen komen we er nu achter dat we de geplastificeerde kaart zijn vergeten. Stom.

Vraag:

Beste mensen.
We zijn safe & sound in spindleruv aangekomen. Wat is het hier mooi! En wat hebben we zin in de wandeling!!!

Alleen komen we er nu achter dat we de geplastificeerde kaart zijn vergeten. Stom.

Vraag is even of deze echt nodig is voor jullie route of vooral voor eventueel anders (extra) lopen.

We gaan sowieso op zoek naar n nieuwe hier kopen maar dan weten we even het belang daarvan.

Het kan zonder als het echt moet. Je kunt je oriënteren op kleuren en namen van de berghutten.
Hierbij wat aanvullende instructies;

– Bij hotel Eden kunnen de mensen van de receptie jullie een kaart geven van het gebied. Met die kaart kun je de wandeling doen. Als je echter meer details wilt van de route dan moet je ter plekke een kaart kopen. 

– Ter plaatse is de juiste kaart is te verkrijgen bij de kiosk bij de “witte brug” in het centrum van Spindleruv Mlyn of bijvoorbeeld bij het informatiecentrum daar schuin tegenover. 

Dit is de kaart die jullie nodig hebben: Krkonose nr 024 of nr 424 
https://www.shocart.cz/>turisticke-mapy-1-50-000-cesko/024-krkonose-1-50-000/

Heel veel plezier gewenst tijdens de bergtrektocht en veilige thuiskomst natuurlijk! 

Momenteel verblijven we in Rokytnice nad Jizerou en zouden graag met 5 personen as maandag 30 juli een tour met de raftboot boeken vanaf mala skala.

Vraag:

Momenteel verblijven we in Rokytnice nad Jizerou en zouden graag met 5 personen as maandag 30 juli een tour met de raftboot boeken vanaf mala skala. Graag ontvang ik nadere info en offerte cq hoe/wat het beste te reserveren ed. De leeftijden varieren van 14 (jongste), 20, 22, 47 en 56. Tevens verneem ik graag wat de voorwaarden zijn bv wanneer er ineens slecht weer (onweer) wordt voorspeld ed. Allen zijn verzekerd, buiten deze 5 die willen raften blijven er een 3-tal achter ivm leeftijd/mobiliteit. 

Antwoord:

We kunnen jullie voor morgen inboeken. Als het raften/kanoen vanwege officiele weerswaarschuwing niet door kan gaan krijgen jullie natuurlijk je geld gerestitueerd. Het kan zijn dat de onweersbui overtrekt en dat je de activiteit een aantal uren later diezelfde dag wel kunt uitvoeren. Even telefonisch de vinger aan de pols houden is eigenlijk het advies. Ik stuur je straks een Mollie betaalverzoekje. Alvast veel plezier gewenst.

Onze reisvoorwaarden kun je hier inzien: https://actief-in-tsjechie.nl/reisvoorwaarden/

Kan ik telefonisch een vraag stellen en eventueel direct boeken?

Vraag:

 

Kan ik telefonisch een vraag stellen en eventueel direct boeken?

 

Antwoord:

 

Ja een vraag kan telefonisch gesteld worden. We zijn zowel in Nederland/Belgie als ook in Tsjechie onder lokaal tarief te bellen. Telefonisch boeken kan ook. We sturen dan een Tikkie of een Mollie betaalverzoek waarvoor je doorgaans je ABN Amro e-dentifier of Rabo randomreader nodig zult hebben. 

 

https://actief-in-tsjechie.nl/contact/

Ik heb een aantal vragen over de activiteiten die wij volgende week zullen doen in Praag.

Vraag:

Ik heb een aantal vragen over de activiteiten die wij volgende week zullen doen in Praag.

Allereerst heb ik van zowel de fiets als de boottocht in de afgelopen week een mail ontvangen waarin er wordt gesproken over vouchers, deze kan ik van beide activiteiten niet terug vinden in een eerdere mail.

Van de boottocht staan er twee vertrektijden aangegeven, 15.00 uur en 16.30 uur. Onze voorkeur gaat uit naar 15.00 uur, in de boekingsgegevens kan ik niet terugvinden welke en of er een tijd voor ons is geselecteerd. En wat zijn de gegevens van het vertrekpunt van de boot?

Verder wil ik ook graag weten vanaf welk vertrekpunt de fietstocht zal starten. En mijn vader merkte op dat er in het kostenoverzicht bij “mountainbike instructeur annex gids” een aantal van 4. We vroegen ons daardoor af wat hieronder valt, want we hebben maar 1 gids toch…….

Antwoord:

Hopelijk zijn al je vragen beantwoord adhv de vouchers die ik je zoeven gestuurd heb.

Laat me maar weten of een duidelijk genoeg is nu.

Is er een mogelijkheid om bagage daar achter te laten die we bij vertrek na 5 dagen kunnen oppikken?

Vraag:

Als ik het goed begrepen heb worden we overgebracht naar het hotel/berghut eerste bestemming van waaruit we de volgende dag zullen vertrekken.  Is er een mogelijkheid om bagage daar achter te laten die we bij vertrek na 5 dagen kunnen oppikken ? Is dit hotel / deze berghut van de eerste nacht ook deze waar we terug zullen aankomen ? Ik overweeg namelijk één reiskoffer mee te nemen, net voor ons 5-daags vertrek de rugzakken te pakken en de overige bagage achter te laten om terug mee te nemen na de 5 dagen.   Kan dit ?

Antwoord:

Bij pension Koliba, Tatranská Kotlina, 059 54 Vysoké Tatry kunnen jullie bagage achterlaten en dan aan einde van de trip weer oppikken. 

Jullie overnachten de laatste 2 nachten bij Mountain hotel Majlatova chata. Van daaruit klein stukje lopen naar plek waar de taxi klaarstaat. Dan langs pension Koliba rijden om bagage op te halen en dan door naar Krakau.

Graag e.e.a. ter plekke ook nog even door te spreken met onze representant Roman ter plekke.

Wij zijn momenteel in Tsjechië nabij Harrachov en willen graag klimmen, abseilen, long rope programma doen. Is dit mogelijk?

Vraag:

Wij zijn momenteel in Tsjechië nabij Harrachov en willen graag klimmen, abseilen, long rope programma doen. Is dit mogelijk? Wij zijn met 2 families: 4 volwassenen, 1 x 16 jaar , 1 x 12 jaar en 2 x 13 jaar

Antwoord:

Ja dat kan bijvoorbeeld in Malá Skála. Uurtje rijden vanaf Harrachov. Leuke besteding voor een dagje actief! Ik stuur binnen een uurtje even de offerte. Als jullie direct met internetbankieren betalen kunnen we jullie inplannen voor morgen.

Bij het boeken hebben we de keuze uit slaapzalen, of de significant duurdere 2-persoonskamers (we zijn slechts met ons tweeën).

Vraag:

 

Wij hebben vandaag gekeken naar uw 7-daagse wandeltocht “de oversteek van het reuzengebergte”. We zouden deze graag wandelen, maar hebben een vraag. Bij het boeken hebben we de keuze uit slaapzalen, of de significant duurdere 2-persoonskamers (we zijn slechts met ons tweeën). 
 
We hebben er geen probleem mee om op een slaapzaal te slapen, maar zouden liever wandelen zonder matje en slaapzakken. Is het mogelijk om alleen de hutten waar een matje en slaapzak nodig is een duurdere kamer te boeken?
 
Kunt u aangeven bij welke berghutten het nodig is om zelf een slaapzak/matje mee te nemen?
 
Antwoord:
 
De slaapzalen zijn maar aanwezig op enkele van de locaties. Bij sommige zul je sowieso op 2-persoons kamers slapen.  De totale prijs en toeslag/korting is hierop gebaseerd.
Als je kiest voor slaapzalen is er geen andere mogelijkheid dan zelf een matje en slaapzak mee te nemen. Ter plekke huren is helaas niet mogelijk.
 
Enkele van de berghutten zijn echt goed (in wezen meer hotel niveau dan berghut). Dit zit ook in de prijs verdisconteerd. 
 
Dat is in ieder geval Lucni bouda. Bij Samotnia krijg je een gedeelde slaapzaal inclusief bedlinnen.
Dus als je de bagagewissel meerekent hoef je pas vanaf Moravska bouda, dus pas vanaf dag 5 met de extra bagage (matje en slaapzak) te lopen. Valt mee toch?