Kasteelhotels

burcht Karlštejn nabij Praag
burcht Karlštejn nabij Praag

Sfeervol overnachten in kastelen, burchten en kloosters. Koninklijk overnachten in Tsjechië en Slowakije. Altijd al een keer willen overnachten in een kasteel, paleis of ander historisch gebouw? Steeds meer authentieke kastelen en luxueuze paleizen worden in gebruik genomen als hotel of gastenverblijf. Voor het geld hoef je het vaak niet te laten.  In steeds meer kastelen, burchten en kloosters, kan je naast het brengen van een gewoon bezoek nu ook in een historische omgeving de nacht doorbrengen. Prijzen zijn sterk afhankelijk van het seizoen, de verblijfsduur, het aantal deelnemers en het kamertype en natuurlijk de locatie.

Onze tip is kasteelhotel “Zámecký hotel” Hrubá Skála in het Boheems Paradijs.

Meer informatie

Kasteelhotel Hruba Skala

kasteelhotel Hruba Skala in het Boheems ParadijsZámecký hotel Hrubá Skála is een mooi en net gerenoveerd hotel in een historisch gebouw op de top van de rots Hruba Skala. Vanuit het hotel heeft men daardoor een prachtig uitzicht over het landschap waarin het hotel ligt.

Ligging:

Zoals de naam verklapt, is het hotel onderdeel van het kasteel. De kamers werden geïntegreerd in de mooiste delen van het kasteel en bieden een uniek zicht op de omgeving en de ruïnes van het Trosky Kasteel. Dankzij de strategische positie – op korte afstand van Turnov en slechts een uur rijden van Praag (snelweg, richting Liberec) – is het Hrubá Skála Chateau de ideale keuze voor uw huwelijksreis, weekend-break, conferentie, vergadering, presentatie of trainingsessie op een unieke locatie.kasteelhotel Hruba Skala in het Boheems Paradijs

Kamers:

In het hotel werd geopteerd om zowel luxueuze suites als standaard kamers in te richten. De suites zijn gemeubeld volgens de tijdsperiode van het kasteel, ruime kamers met badkamer, telefoon en Sat TV. De standaard kamers beschikken enkel over een wastafel.

De kamers van dit hotel liggen in de meest aantrekkelijke delen van het chateau. U heeft er een prachtig uitzicht op de omringende gebergtes en de ruïnes van het Trosky-kasteel, de meest prominente bezienswaardigheden van het Boheemse paradijs. Geniet hier van een romantisch verblijf met een prachtig uitzicht.

Kasteelhotel Svojanov

Een van de eerste kastelen die zijn deuren opende voor het publiek is dat van Svojanov, in de regio Policka (Oost-Bohemen), zo’n 50 km ten noorden van Brno. In het hoofdgebouw van dit kasteel zij de kamers stijlvol ingericht met historisch meubilair. Zo kunnen de gasten aan den lijve de authentieke sfeer van dit kasteel beleven. De prijs van een overnachting is vergelijkbaar met die van een pension. Toeristen die de sfeer willen opsnuiven van het ontwaken in een stoeterij en willen genieten van het uitzicht op tientallen rondhollende schimmels kunnen overnachten in het kasteel van Kladruby nad Labem. Je kan hier ook een rondrit maken met een span paarden.

Klokočov – kasteelhotel

Wie graag een romantisch nacht in een kasteel met wat meer comfort willen beleven, kan bijvoorbeeld naar het Klokočov – kasteelhotel gaan, dat niet ver van het Sec stuwmeer is gelegen.

klooster in Hedci na Kralicku

Het klooster in Hedci na Kralicku is eveneens een niet-alledaagse overnachtingsmogelijkheid.

Kaart met kasteelhotels