Menu

Beschrijving

Vltava kanotour self guided dagtrips

Vodácké navigaceWij organiseren dagtrips en meerdaagse self guided kanotochten over de majestueuze Moldau! Een rivier met z'n oorsprong in Zuid-Bohemen. Aan weerszijden van de grens tussen Zuid-Bohemen en Beieren strekt zich over een oppervlak van meer dan 1630 km² het Boheemse Woud uit. Het gebied vormt verreweg het grootste bos- en natuurcomplex van Centraal Europa en wordt wel het ‘groene dak’ van Europa genoemd. Er ontspringen hier meer dan 6 grote rivieren, waaronder de Otava en de Moldau (Vltava). Gezamenlijk stromen deze twee rivieren als de Vltava door Praag.

De Vltava is sinds tientallen jaren een van de mooiste rivieren om te kanoën in Midden-Europa. Dat maakt het traject vanaf het Lipno meer tot České Budějovice (Budweis) via de romantische Unesco stad Český Krumlov de meest bevaren route van Europa. En dat terecht! Een kanotocht op de Vltava biedt naast rustige gemoedelijke trajecten ook leuke stroomversnellingen en spannende stuwen die afhankelijk van de waterstand bevaren of overgedragen worden. Voor natuur- en cultuurliefhebbers valt er veel te beleven op deze route.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

KanoënLet op: In het hoogseizoen kan het vanaf Vyšší Brod op sommige dagen vrij druk zijn met kanovaarders. De kanocampings zijn dan ook vrij druk bezet tijdens die periode waardoor het soms ook 's nachts pas laat rustig wordt. Met name in de weekenden is het extra druk. Als je de drukte wilt omzeilen kies dan voor een doordeweekse dag. Ben je echter op zoek naar meer rust raden we aan om voor een kanotour op de Otava kiezen.

KanoënDagtrips of meerdaagse trips? De dagtrips starten in Vyšší Brod of bij camping Na Pískárně. Hieronder staan de meest populaire keuzes kort omschreven. Wil je graag een langere kanotocht maken, kijk dan hier voor de meerdaagse kanotours. In het lijstje hieronder staan de meest gangbare dagtrips opgesomd:

 • Vyšší Brod - Rožmberk (10 km - circa 2 tot 3 uur)
 • Vyšší Brod - Branná - Náhořany (21 km - circa 4 tot 5 uur)
 • Vyšší Brod - Na Pískárně (27 km - 5 tot 7 uur)
 • Vyšší Brod - Český Krumlov (34 km - 8 tot 10 uur)
 • Na Pískárně - Český Krumlovv - Zlatá Koruna (24 km - 5 tot 7 uur) * onze tip *

Dagtrip Vyšší Brod - Rožmberk (10 km)

KanoënIn het stadje Vyšší Brod kun je voor het begin van de kanotocht een prachtig gotiek klooster uit de 13de eeuw bekijken. Vol indrukken van de middeleeuwse pracht ga je peddelen op rustig stromend water met weinig versnellingen. Onderweg komen we langs drie stuwen die ook voor beginners goed te passeren zijn. Op de bosrijke route rijst op een steile helling burcht Rožmberk op. Dit stadje is na ca. 2 uur ons eindpunt.

Dagtrip Vyšší Brod - Branná - Náhořany (21 km)

Voor het eerste stuk tot Rožmberk, zie de beschrijving hier boven. Als je voldoende tijd hebt raden we aan om hier een pauze in te plannen om een hapje te eten en/of het kasteel van Rožmberk te bekijken met zijn exposities van historische meubels en wapens. Daarna zetten we onze tocht voort. Tot Branná-Náhořany zijn we nog ongeveer twee tot drie uur onderweg. Er zijn verder geen stuwen meer op dit deeltraject.

Dagtrip Vyšší Brod - Pískárna (27 km) of Český Krumlov (34 km)

Voor diegene die graag nog net iets verder willen kanoën is er de mogelijkheid om de tocht te verlengen tot Pískárna (6 km meer) of zelfs helemaal tot de historische Český Krumlov (13 km meer).

Dagtrip Na Pískárně - Zlatá Koruna (24 km) * onze tip *

KanoënDit traject begint met een absoluut hoogtepunt: je vaart door een van de mooiste middeleeuwse steden van Tsjechië die bovendien op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, zie Český Krumlov. Door je unieke positie op de rivier zie je de prachtige gebouwen en het kasteel vanuit een bijzonder perspectief. Je komt in Český Krumlov langs een aantal stuwen. De laatste stuw die je passeert is de bekende sluis onder het kasteel.

Met een rubberen boot is deze sluis echt een belevenis. Met een polyester kano is voldoende ervaring vereist om het veilig te passeren - of je bereidt jezelf voor om (eventueel) nat te worden. Er staan altijd veel toeristen op de brug om je aan te moedigen en foto's te maken van dit spektakel.

Daarna stroomt de rivier rustig verder, weg van de drukke wegen. Je peddelt door prachtige, romantische natuur in een bebost landschap. Er is een aantal mogelijkheden voor verfrissingen. Een behoorlijk eind verder op arriveer je weer bij een dorp dat gedomineerd wordt door robuuste gebouwen: Zlatá Koruna. Het gaat om een dorpje waar een 13de eeuws Cisterciënzer klooster staat. Dit is het eindpunt van deze dagtrip. Neem vooral de tijd om de sfeer van dit dorp te proeven voordat je terug gaat naar je auto!

Opties

Opties en extra's (algemeen)

kanoinstructeur(s) voor groepen

kanoinstructeur(s) voor groepen, prijs vanaf €43

Voor extra begeleiding tijdens de kanotour met een gekwalificeerde instructeur geldt een toeslag. Voor (school-)groepen groter dan 20 deelnemers is een instructeur verplicht. Heeft u specifieke wensen ten aanzien van de inzet van instructeurs? Dan graag even telefonisch contact opnemen. Minimale inzet van gids / instructeur is 3 uur. Kies het aantal uren voor de inzet van de gids / instructeur tijdens de outdoor activiteit.

Huur materiaal

kajak (1-persoons) - verschillende types

kajak (1-persoons) - verschillende types, prijs vanaf €20

De eenpersoons kajaks worden alleen verstrekt aan deelnemers met duidelijk aantoonbare kano ervaring! Kajaks zijn in beperkte hoeveelheid beschikbaar. Kies het gewenste aantal kajaks.

polyester kano (2-persoons)

polyester kano (2-persoons), prijs vanaf €18

De polyester kano's zijn makkelijk wendbaar en snel (type Vydra, Samba of Ardeche). Hiervoor is wel enige ervaring vereist! Indien gewenst kunnen de deelnemers kiezen voor meer stabiele rubberen opblaaskano. Kies het gewenste aantal 2-persoons kano's.

raft Colorado (3 tot 6 persoons)

raft Colorado (3 tot 6 persoons), prijs vanaf €43

Raft type Colorado (inflatable), geschikt voor 3 - 6 personen. Kies het gewenste aantal rafts.

rubberen kano (2-persoons)

rubberen kano (2-persoons), prijs vanaf €18

De stabiele rubberen opblaaskano's zijn van het type Palava of Orinoko. Indien gewenst kan ook gekozen worden voor de snellere en makkelijker wendbare polyester kano's.Kies het gewenste aantal 2-persoons rubberen kano's.

waterdichte ton of zak

waterdichte ton of zak, prijs vanaf €1

Waterdichte ton of afsluitbare zak van 50 liter.  Wij adviseren om in ieder geval een of meerdere waterdichte ton/zak als extra te huren.   Kies het gewenste aantal waterdichte tonnen / zakken.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief:

 • Huur kano of raft en bijbehorende materialen (paddels, waterdichte ton/zak)
 • Kinderen onder 14 jaar krijgen een zwemvest (verplicht)
 • Vervoer materiaal terug naar het kano-opslag depot
 • Telefonische ondersteuning bij noodgevallen

Exclusief:

 • Transfers van de deelnemers terug naar beginplek waar auto geparkeerd staat of een ander gewenste plek (doorgaans het kano-opslag depot).
 • Full colour riviergids met o.a. detailbeschrijvingen van alle stuwen en versnellingen.
 • Extra materialen zoals extra waterdichte ton, waterschoenen, neopreen pak, pomp.
 • Eventueel parkeergeld voor uw auto.
 • Voor (school)groepen is een gids - instructeur verplicht. Per 25 deelnemers zetten we een instructeur in.

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

De rustige tot en met lichtstromende rivieren zoals Ohře, Vltava, Berounka en Sázava hebben drie moeilijkheidsgraden (ZWA, ZWB en ZWC). De snel stromende en wilde rivieren hebben zes graden (WW I t/m WW IV). In uitzonderlijke gevallen (veel regen, veel smeltwater) kan WW I of hoger bereikt worden. Doorgaan geldt er dan en vaarverbod in genoemde rivieren.

Deze tour is geschikt voor ieder type kanoër. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 1 tot 2 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling klasse ZWA

stilstaand water – meren, stuwmeren

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling klasse ZWB / ZWC

rustig water – zwak stromend water tot lichtstromend

Deze tour is geschikt voor de ervaren recreatieve kanoër. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 2 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling klasse ZWB / ZWC

rustig water – zwak stromend water tot lichtstromend

 

Alvorens de reis krijgt u aanvullende informatie via post/mail over de reis, hierin staat ook een (kleine) paklijst met de benodigdheden die u nodig heeft op uw reis/tocht.

Bij de kanotochten geldt in ieder geval het volgende advies om zelf mee te nemen:

 • waterschoenen (in ieder geval geen losse slippers)
 • zonnebrand (bij voorkeur zo milieuvriendelijk als mogelijk, zie https://kimopreis.nl/duurzame-zonnebrand/
 • petje of hoed of doek tegen de zon
 • geld, mobiel, reisdocumenten etc in de waterdichte ton
 • water!

In het hoogseizoen prefereren wij dat tochten met overnachtingen vroegtijdig vastgelegd worden. Last minute boekingen zijn mogelijk, houdt hierbij rekening dat er om enige flexibiliteit gevraagd kan worden.

Tijdens het kanoën is het aan te raden waterschoenen te dragen.  Op de rivierbodem liggen stenen die doorgaans mooi afgesleten rond zijn maar enkele stenen kunnen flink scherp zijn.

Waterschoenen huren is in Tsjechië niet gebruikelijk vandaar dat wij ze niet aanbieden. Als je gympen of in ieder geval schoenen aan hebt die vast kunnen (bij voorkeur dus geen losse slippers) dan is dat doorgaans voldoende, dat is eigenlijk wat iedereen normaliter doet. Tegenwoordig hebben veel mensen standaard al waterschoenen in hun vakantie assortiment.

Dit is zeker mogelijk, in Tsjechië is het wel verplicht om een hond een muilkorf te laten dragen. Er worden geen extra kosten gerekend voor de hond in de kano.

Ja, zwemdiploma A is verplicht. Zwemdiploma B wordt aangeraden

Tonnen (max 50 liter) zijn te klein voor matjes en tenten. Die zul je bijvoorbeeld in vuilniszakken mee kunnen nemen. Een andere oplossing (die veel mensen kiezen) is om de bagage met je eigen auto zelf alvast naar de eindplek van de dag te brengen. Om vervolgens met trein / bus / taxi terug naar startplek te gaan. Je hebt dan dus iedere dag zowel je auto als je bagage op de plek waar je gaat overnachten.

Ook is het mogelijk een transfer van het begin tot het eindpunt van de dag of gehele tour voor bagage of personen door ons te laten regelen. Als je voor deze optie kiest maken we vooraf altijd een maatwerk prijsvoorstel.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

Nee er is geen gids aanwezig tijdens de tocht, de tocht is geheel self guided.

U krijgt t.z.t. verder informatie over de tour via de reisbescheiden. 

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €30 per kano
 • Reistype :
  Dagtrips Dagtrip
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 2 tot 8 uur
 • Categorieen :
  • kanoën kanoën
September 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 250 personen in totaal
Aantal personen (1 tot 250)

Totaal:
€ --.--