Menu

Beschrijving

Kanotocht op de rivier Jizera

De rivier de Jizera ontspringt in het Jizeragebergte net over de grens in Polen. De kanotocht begint in het pittoreske dorpje Malá Skála en eindigt in Dolánky bij Turnov. Het segment waar je met de kano doorheen komt heeft een breed rivierbed met ondiep water. Bij lage waterstanden steken er af en toe stenen uit. De rivier is ingesloten in loofbomen, je vaart onder de laag hangende takken door. Regelmatig biedt de rivier een prachtig vergezicht naar de beboste steile heuvels van het dal. Je moet goed opletten voor grote keien en zo je weg zoeken in het rivierbed. Tijdens de kanotocht kun je bijzondere flora en fauna bewonderen, o.a. ijsvogels en forellen.

Combinaties o.a. mogelijk met inline skaten, steppen, mountainbiken en klimmen & abseilen. Vraag naar de mogelijkheden!

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Dam in rivier Jizera in Malá SkálaHier staan enkele basisgegevens van de kanotocht die start in Malá Skála en eindigt in Dolánky

 • Vertrekdata: alle dagen van 01-04 t/m 31-10, andere data op aanvraag
 • Tijden: 09:00 tot 13:00 en 14:00 tot 18:00. Wil je meer tijd van kun je helemaal vrij kiezen tussen 09:00 en 18:00, je betaalt dan een iets hoger tarief.
 • Meeting point: Žlutá plovárna in Malá Skála
 • Lengte tocht: 9 km
 • Terugreis met de trein of met eigen vervoer.
 • Moeilijkheidsgraad: licht (ook voor onervaren, kinderen vanaf 8 jaar)
 • Rustig stromend, ondiep
 • Breedte: 15 tot 20 meter
 • In totaal is de rivier de Jizera 175 km lang, hij ontpringt in in het Jizeragebergte net over de grens in Polen en stroomt uit in de Elbe
 • Versnellingen, risico van het kantelen laag, makkelijke zelfredding
 • Gemiddelde vaarsnelheid 4,5 km per uur

Rustpunt onderwegDe kanotocht begint in het pittoreske dorpje Malá Skála en eindigt in Dolánky bij Turnov. De Jizera ontspringt in het Jizeragebergte net over de grens in Polen. Het segment waar je met de kano doorheen komt heeft een breed rivierbed met ondiep water. Bij lage waterstanden steken er af en toe stenen uit.

Op de Jizera rivier beleef je vooral veel rust, het water stroomt niet hard maar wel voldoende om zich mee te laten slepen. De rivier speelt met jou. Je kunt ook even uit de boot stappen en in de stroming gaan zitten. Vooral de kinderen zullen het geweldig vinden. Maar er zijn ook spannende dingen te beleven. Aan het begin van de tocht is een stroomversnelling. Je moet met je boot precies in de doorlaat varen en dan moet je je laten dragen door golven. Bij ‘de landing’ in het water word je wel een beetje nat, maar het is wel spectaculair. Een ideale plek om foto’s te maken!

Klimmen op de Suche SkályEen kanotocht op de Jizera kun je uitstekend combineren met bezoek aan bezienswaardigheden in de omgeving. In het dorp Malá Skála is een schitterende uitzichtpunt op een rotsklif direct boven de rivier. Ook indrukwekkend is het kapelletje Panteon en burchtruine Vranov die op steile de rotsen ‘geplakt is’. Boven op de kam zijn oude grotwoningen te bezichtigen en aan de overkant van het dal kun je gaan wandelen of klimmen op de Suche skály (Droge rotsen). Een bijzondere rotsformatie die het hele gebied domineert.

De kanotocht is verder goed te combineren met een andere outdoor activiteit: o.a. klimmen & abseilen, mountainbiken of touwenparcours.

Opties

Transfers

transfer materiaal van Dolánky naar Malá Skála

transfer materiaal van Dolánky naar Malá Skála, prijs vanaf €7

Wij zorgen voor transport terug van de boten van Dolánky naar Malá Skála. Dit is een verplichte optie. Selecteer het gewenste aantal boten dat moet worden getransporteerd.

Huur materiaal

polyester kano (2-persoons)

polyester kano (2-persoons), prijs vanaf €20

De polyester kano's zijn van het type Vydra, Samba of Ardeche. Hiervoor is wel enige ervaring vereist! Indien gewenst kunnen de deelnemers kiezen voor meer stabiele rubberen opblaaskano. Kies het gewenste aantal 2-persoons kano's.

polyester kano (3-persoons)

polyester kano (3-persoons), prijs vanaf €25

De 3-persoons polyester kano's zijn van het type Roka Muku. Hiervoor is wel enige ervaring vereist! Indien gewenst kan ook gekozen worden voor meer stabiele rubberen opblaaskano. Kies het gewenste aantal 3-persoons kano's.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • Halve dag huur boot (2- of 3-persoons polyester kano, 1-persoons kayak of 6-persoons raft) en bijbehorende materialen (paddels, waterdichte ton/zak) van 09:00 - 13:00 of van 14:00 tot 18:00.
 • Kinderen onder 14 jaar krijgen een zwemvest (verplicht)
 • Detailbeschrijvingen van de te varen route van Malá Skála tot Dolánky
 • Vervoer van materiaal terug naar beginplek
 • Telefonische ondersteuning bij noodgevallen

Exclusief:

 • Transfer naar startpunt en vanaf eindpunt is op eigen gelegenheid. Desgewenst zorgen wij voor aanvullende transfers
 • Verzekering
 • Extra materialen zoals extra waterdichte ton, waterschoenen, neopreen pak, pomp

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Deze tour is geschikt voor de ervaren recreatieve kanoër. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 2 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling klasse ZWB / ZWC

rustig water – zwak stromend water tot lichtstromend

 

Alvorens de reis krijgt u aanvullende informatie via post/mail over de reis, hierin staat ook een kleine paklijst met de benodigdheden die u nodig heeft op uw reis/tocht.

In het hoogseizoen prefereren wij dat tochten met overnachtingen vroegtijdig vastgelegd worden. Last minute boekingen zijn mogelijk, houdt hierbij rekening dat er om enige flexibiliteit gevraagd kan worden.

Tijdens het kanoën krijgt u waterschoenen ter plekke.

Dit is zeker mogelijk, in Tsjechië is het wel verplicht om een hond een muilkorf te laten dragen. Er worden geen extra kosten gerekend voor de hond in de kano.

Ja, zwemdiploma A is verplicht. Zwemdiploma B wordt aangeraden

Tonnen (max 50 liter) zijn te klein voor matjes en tenten. Die zul je bijvoorbeeld in vuilniszakken mee kunnen nemen. Een andere oplossing (die veel mensen kiezen) is om de bagage zelf alvast naar de eindplek van de dag te brengen. Om vervolgens met trein / bus / taxi terug naar startplek te gaan. Ook is het mogelijk een transfer van het begin tot het eindpunt van de dag of gehele tour voor bagage of personen door ons te laten regelen.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een verzekering afsluiten via ons maar U dient de premie direct aan de Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt nu online een gunstige reisverzekering afsluiten bij De Europeesche. U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Als u vanuit het centrum van Praag wil vertrekken naar Turnov of Liberec dan is de trein het makkelijkst. Er gaan echter maar enkele (directe) treinverbindingen naar de genoemde steden. Als u kiest voor de lijndienst bus of wellicht een taxi dan is er een ruimere keuze in vertrektijden. Wij kunnen de treintickets voor u boeken, maar de treintickets kunt u natuurlijk ook zelf op het treinstation kopen. Tegenwoordig kan dit ook online via: http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/

Als u de trein- of bustickets liever niet zelf wilt boeken maar dit graag door ons wilt laten doen, dan ontvangen we graag even een mailtje met uw wensen (met name het gewenste vertrektijdstip en de plaats van vertrek- en aankomst.) Wij mailen u dan een prijsvoorstel.

Nee er is geen gids aanwezig tijdens de tocht, de tocht is geheel self guided.

U krijgt t.z.t. verder informatie over de tour via de reisbescheiden. 

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €27 per kano
 • Reistype :
  Dagtrips Dagtrip
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 3 tot 8 uur
 • Categorieen :
  • kanoën kanoën
  • natuurpark natuurpark
  • natuurzwemwater natuurzwemwater
January 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 4 tot 140 personen in totaal
Aantal personen (4 tot 140)

Totaal:
€ --.--