Menu

Beschrijving

Fietsen van Praag naar Wenen * individueel maatwerk *

wegbewijzering langs de Greenway Praag WenenWij organiseren self guided fietstours van Praag naar Wenen. De Praags-Weense Greenway neemt je mee op een fietsavontuur zuidwaarts langs kastelen en burchten, door de historische Tsjechische dorpen en steden en door de wijngebieden van Zuid Bohemen, Moravië en het lager gelegen Oostenrijk. De route is veilig en de moeilijkheidsgraad is medium. Wij kunnen je helpen met materiaal en met het plannen van een actieve en gedenkwaardige reis zodat je de fietsroute van Praag naar Wenen kunt verkennen zoals je wenst en op je eigen tempo. Het grootste deel van deze tocht volg je de "Greenway" fietsroute.

470 km, niveau gemiddeld, totale fietstijd varieert van 4 tot 8 dagen, dus vanaf 60 km tot meer dan 100 km per dag. De te overbruggen hoogtemeters zijn per dag niet meer dan 400 à 600m. De routes gaan meest over asfalt, rustige secundaire wegen. De tochten zijn geschikt voor getrainde recreatieve fietsers.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Fietsen van Praag naar Wenen over de Greenway routes Praag - Wenen Greenway (groene route) is een netwerk van fiets- en wandelpaden en routes tussen Praag en Wenen. Al fietsend kom je langs vele historische steden, dorpen, romantische kastelen en middeleeuwse kloosters. Je kunt al dit culturele erfgoed bezoeken om zo dichterbij de cultuur en tradities te komen of om te genieten van een goed glas wijn in één van de plaatselijke wijnkelders.

 • De beste tijd om je tour te plannen is tussen midden april en midden oktober.
 • Officiële startpunt van de Praag Wenen Greenway tour is in het Centrální park in Praag 13. Wij voorzien je van een gedetailleerde routekaart met beschrijving.
 • Het officiële eindpunt is in Wenen, bij het Stammersdorf.
 • Afstand: 470 km
 • Praag - Wenen Greenways volgt voornamelijk rustige asfaltwegen met af en toe stukken op niet geasfalteerde wegen
 • Je kunt gebruik maken van trekking bikes of mountainbikes. We adviseren je om trekking bikes te gebruiken omdat deze lichter zijn dan mountainbikes, maar ook de niet-geasfalteerde wegen kunnen doorstaan.
 • De reistijd hangt af van de hoeveelheid kilometers die je per dag wilt maken. De tocht beslaat meestal 5 tot 10 dagen.

Praha - Pražský hrad - pohled z PetřínaWie met enige bepakking 50 tot 100 kilometer per dag kan fietsen, kan dat ook langs de Praag - Wenen Greenway. Behoudens een enkel heuvel zijn de hoogteverschillen niet te groot. De plekken waar je kunt drinken, eten of slapen zijn talrijk, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel kilometer je per dag rijdt, 50 tot 100 kilometer per dag of meer.

Althans, buiten het hoogseizoen, want hartje zomer zitten die plekken vrij vol.

Als je geen genoeg tijd hebt of als je delen wilt overslaan kun je de fietsen ook mee de trein in nemen.

Er is veel voor te zeggen om nog een volle dag (en nacht) in zowel Praag als in Wenen door te brengen, zeker voor wie deze steden niet eerder bezocht. Ook een omweg via het middeleeuwse stadje Český Krumlov, halverwege de tocht, is de moeite waard.

Fietsen van Praag naar Wenen over de Greenway routes voert langs bijzondere objectenGreenways Steden en Dorpen welke je al fietsend passeert op de fietsroute van Praag naar Wenen. Hier is een lijst en afstanden tussen Steden/Dorpen in Tsjechië en Oostenrijk:

 • Praag - Pruhonice - Dobrejovice - Herink - Olesky - Cenetice - Krizkovy jezdec - Petrikov - Stirin - Kamenice - Cakovice - Tynec nad Szavou - 30 km
 • Tynec nad Szavou - Podelusy - Chleby - Dunvice - Sobesovice - Oustice - Neveklov - 13 km 
 • Neveklov - Hodetice - Klimetice - Stetkovice-Kosova Hora - Sedlcany (Cerveny Hradek) - Janov - Dohnalova Lhota - Mezne - Jesenice - Doublovicky - Dobrosovice - Mesetice - Sedlec-Prcice - 28,6 km
 • Sedlec-Prcice - Prestavlky - Na Frantisku - Libenice - Sychrov - Borotn - Chomoutova Lhota - Novy Kostelec - Revnov - Liderovice - Radimovice - Nasavrky - Hejlov - Tabor - 34,82 km
 • Tabor - Lom - Zhor u Tbora - Plan nad Luznic - Strkov - Kosice - Tucapy - 24,9 km 
 • Tucapy - Nova Ves - Dirn - Cerven Lhota - Pluhuv Zdar - Studnice- Debolin - Jindrichuv Hradec- 26,8 km 
 • Jindrichuv Hradec - Horn Zdar - Dolni Zdar - Malkov nad Nezarkou - Nova ves - Novy Mlyn - Perslak - Novy Vojirov - Nova Bystrice - 24 km 
 • Nov Bystrice - Alber - Klaster - Landstejn - Star Mesto pod Landstejnem - Slavonice - 23.6 km
 • Slavonice - Slavetn - Psecne - Rancrov-Vratetin - 23,1 km
 • Vratetin - Uhercice - Stalky - Safov - Podmyce - Vranov nad Dyji - 21,8 km
 • Vranov nad Dyji (Podyji National Park Thayatal) - Lesna - Czov - Lukov - Hnanice-Satov - 27,5 km
 • Satov - Chvalovice - Dyjakovicky - Hnizdo - Strachotice - Slup - Jaroslavice - Hradek - 25,5 km
 • Hradek - Dyjakovice - Hevlin - Novy Prerov - 25,5 km 
 • Nov Prerov - Brez - Mikulov - Sedlec - Valtice (grensovergang) 24,4 km 
 • Valtice - Schrattenberg- Poysdorf -16.5 km 
 • Poysdorf - Walterskirchen - Ebersdorf - Wilfersdorf - Mistelbach - Ladendorf - Niederkreuzstetten - Wolkersdorf - Wenen - 49 km

Een treinstation is nooit ver. In Tsjechië betaal je slechts een paar euro voor fietstransport in het regionale treinverkeer.

Er zijn vele restaurants langs Greenway routes Aan het einde van de reis kun je met je fiets in de trein of bus terug richting Praag. Fietsen kunnen worden vervoerd in de trein of de bus. De treinreis duurt zo'n 4 uur en 45 minuten (415 km). Om de beschikbaarheid en prijzen van de verschillende verbindingen te controleren, verwijzen wij je naar deze handige site www.jizdnirady.cz.

De website heeft ook een Engelse versie. Er zijn directe treinverbindingen van Wenen naar Praag. Wij helpen graag bij het plannen van de treinreis.

Voor het meenemen van je fiets in trein of bus is reserveren verplicht!

We kunnen ook de pick-up service van Wenen naar Praag voor de fietsen regelen.

De prijs voor fietstransport kunt u exact berekenen in het boekingsformulier.

Onderweg kom je regelmatig langs historische gebouwenWij hebben de volgende informatie van u nodig om een maatwerk prijsvoorstel voor uw self guided tour  voor te bereiden. De totale reissom kunt u exact berekenen in het boekingsformulier voordat u een aanvraag verstuurt:

 • de door u geplande data
 • uw gewicht, zodat we de juiste fiets kunnen samenstellen met de juiste grootte en kwaliteit
 • type fiets, mannelijk of vrouwelijk
 • aanvullende wensen: verzekering, slot, fietstas etc.

Červená Lhota - zámek - loďkaEr is accommodatie beschikbaar in bijna elke stad die u passeert tijdens de reis. Waar je slaapt is afhankelijk van hoe ver je elke dag fietst.

Wij kunnen helpen om een reservering te maken bij de diverse hotels en pensions langs de route. Campings hoeven meestal niet gereserveerd te worden.

Wij bieden de mogelijkheid om vooraf een hotel, pension of camping door ons te laten boeken. Je kunt ook zelf de accommodaties boeken en alleen het kaartmateriaal en/of de fietsen bij ons boeken.

Hieronder staan de door ons gebruikte hotels bij deze meerdaagse tour. De hotels zijn geselecteerd op zowel locatie (aan de route) als op luxe. Doordat we geen concessies wilden doen aan de locatie bestaat er enig verschil in kwaliteit van de hotels. Alle hotels voldoen ruimschoots aan de minimale **/*** kwaliteitseisen. Er zijn mogelijkheden voor een **** upgrade.

Opties & extra's

Opties en extra's (algemeen)

Kaart Praha - Wien Greenway

Kaart Praha - Wien Greenway, prijs vanaf €7

ShoCart Praha - Wien Greenway. Uitgebreide routebeschrijving van de Praag - Wenen Greenway. Full colour, Tsjechisch en Engelstalig met 1:110.000 detailkaarten. Deze fietskaart beschrijft in 14 etappes de Greenway fietsroute van Praag naar Wenen - met kilometeraanduiding en hoogteprofielen.

Transfers

transfer materialen van Wenen naar Praag

transfer materialen van Wenen naar Praag, prijs vanaf €150

Wij kunnen desgewenst zorgen voor transport van de fietsen terug naar Praag. 

Verlengen

overnachten voor aanvang in Praag in 1-persoonskamer

overnachten voor aanvang in Praag in 1-persoonskamer, prijs vanaf €59

Overnachten in Praag voor aanvang van het arrangement. Overnachting in een centraal gelegen ***hotel op basis van logies met ontbijt. Hotel Novomestsky*** of een gelijkwaardige accommodatie wat betreft locatie en kwaliteit. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

Huur materiaal

helm

helm, prijs vanaf €0

Fietshelm in Tsjechië verplicht voor fietsers jonger dan 18 jaar. Voor deelnemers tot 18 jaar geen toeslag.

huur trekkingbike(s)

huur trekkingbike(s), prijs vanaf €22

Speciaal geassembleerde kwaliteitsfietsen (trekking- en mountainbikes). Kies het aantal bikes dat je wil huren. Hieronder kunt u speciale wensen kenbaar maken. Ook graag de lengte(s) doorgeven i.v.m. keuze en afstellen van de fietsen.

huur e-bike(s)

huur e-bike(s), prijs vanaf €27

U krijgt een afgestelde elektrische fiets met een volledig opgeladen batterij, oplader en gedrukte instructies. Hieronder kunt u speciale wensen kenbaar maken. Ook graag in de laatste stap van het boekingsproces de lengte(s) doorgeven i.v.m. keuze en afstellen van de fietsen.

fietstassen

fietstassen, prijs vanaf €3

Fietstassen van hoge kwaliteit. Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

 

Data & Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • minimaal 4 overnachtingen op basis van logies met ontbijt in tweepersoons kamers
 • Gedetailleerd kaartmateriaal
 • Route instructies
 • Hulp en ondersteuning

Bij deze maatwerk fietstour kun je helemaal zelf kiezen welke onderdelen je inclusief wilt hebben. Wij rekenen eenmalig boekingskosten. In het boekingsformulier kun je exact de uiteindelijke maatwerk pakketprijs berekenen. Wij adviseren graag.

Wij behouden ons het recht voor om het programma te wijzigen afhankelijk van actuele omstandigheden (wegwerkzaamheden, weer, hotel beschikbaarheid).

De genoemde steden en plekken alsmede het aantal fietsdagen, aantal overnachtingen en gemaakte kilometers blijft gewaarborgd.

Exclusief:

De volgende onderdelen kunnen geboekt worden. Wij adviseren graag.

 • Trekking bike met 28" banden, 24 versnellingen, dames/heren Alu frames, verschillende maten
 • Zekerheidsslot
 • Helm (aanbevolen!)
 • Kaartmateriaal voor Praag - Wenen Greenway tour (ook GPS tracks beschikbaar)
 • Detailbeschrijving van de te fietsen route (ingetekende routes op zwart/wit kopijen van de route)
 • Bagagedrager
 • Fietstassen set
 • Standaard trappers, we hebben meerdere (spd) trappers of je kunt je eigen meenemen, die monteren we dan op de trekkingbike
 • Reparatieset (pomp, binnenband, plakkers en gereeedschapsetje)
 • Opslag van bagage in Praag
 • Transfer terug naar Praag van de reiziger(s) per trein of bus
 • Transfer terug naar Praag van de materialen (fietsen met toebehoren). Je kan de fiets meenemen in de trein.
 • Accommodaties langs de route, indien u dit tijdens de boeking aangeeft
 • Reis- en ongevallenverzekering
 • Annuleringsverzekering

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : €116 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : vanaf 5 dagen
 • Categorieen :
  • fietsen fietsen

Soortgelijke tours

image

Mountainbike maatwerk Boheems Paradijs

Malá Skála

Maatwerk mountainbike arrangement in het Boheems Paradijs! Zowel makkelijke routes over asfalt als extreme routes off road dwars door de bossen. Wij kennen de beste routes en...

Categorieën:
 • adrenaline sport adrenaline sport
 • fietsen fietsen
 • mountainbiken mountainbiken
 • multi actief multi actief