Menu

Beschrijving

Elberoute deel 2: fietsen van Praag naar Dresden

fietsen langs de ElbeDe Praag - Dresden route volgt de rivieren Mouldau (Vltava) en Labe (ofwel Elbe) en verbindt twee belangrijke culturele en historische steden. Onderweg zie je historische monumenten, oude kastelen, UNESCO steden en prachtige natuur. Deze tocht is geschikt voor fietsers van verschillende niveaus. De afstand van Praag naar Dresden is 220 km. De route langs de Elbe leidt over geasfalteerde routes met een beperkt aantal drukke straten, maar ook over fietspaden en enkele onverharde wegen. Wij bieden u precies datgene wat u nodig heeft voor een self-guided tour: accommodatie langs de route, bagagevervoer, kaart materiaal en de nodige informatie. U kunt uw eigen fiets meenemen of er een van ons huren, desgewenst zorgen wij ook voor transfer van materiaal. Maatwerk dus!

Individuele reis, 4 tot 8 dagen. De totale fietstijd varieert van 3 tot 6 dagen, dus vanaf 40 km tot 80 km per dag. De te overbruggen hoogtemeters zijn per dag niet meer dan 400 tot 600 meter. De routes gaan meest over asfalt, echte fietspaden en enkele rustige secundaire wegen. De tochten zijn zeer geschikt voor enigszins getrainde recreatieve fietsers. 

Basis schema van Praag naar Dresden, start in Dresden

 • Aankomst in Dresden. Afhalen fietsen.
 • Transfer naar Praag met bus of trein.
 • Overnachting in Praag.
 • Optioneel: extra overnachting in Praag.
 • Fietsen van Praag naar Dresden in 3 tot 8 etappes met overnachtingen onderweg langs de route.
 • Aankomst in Dresden. Inleveren fietsen.
 • Optioneel: extra overnachting in Dresden.
 • Alles openen
 • Alles sluiten

fietsroute langs de ElbeWie thuis met enige bepakking 50 kilometer per dag kan fietsen, kan dat ook langs de Elbe. Behoudens een enkel heuveltje in het Tsjechische deel zijn de hoogteverschillen gering.

De plekken waar je kunt drinken, eten of slapen zijn talrijk, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel kilometer je per dag rijdt: 30 tot 40 kilometer per dag of meer. Althans, buiten het hoogseizoen, want hartje zomer zitten die plekken vrij vol.

Accommodaties langs de Praag-Dresden fietsroute.

Er is accommodatie beschikbaar in bijna elke stad die u passeert tijdens de reis. Het is afhankelijk van hoe ver je elke dag reist.

Met name in het seizoen is het lastig om een hotel, pension of camping te boeken wanneer je aankomt. Het is daarom verstandig om vroeg te starten met een gedegen voorbereiding. U krijgt van ons uitgebreide informatie over geschikte locaties wat betreft overnachtingen.

Wij kunnen u helpen om een reservering te maken bij hotels en pensions.

Accommodaties

Hieronder staan enkele accommodaties langs de route waar wij gebruik van maken. Het is echter afhankelijk van uw planning en van de beschikbaarheid welke accommodaties uiteindelijk gekozen worden. Er zijn ook luxere accommodaties beschikbaar. We kiezen de accommodaties zo veel mogelijk in overleg met de klant.

Fietsen van Praag naar DresdenEr is veel voor te zeggen om nog een volle dag (en nacht) in zowel Praag als in Dresden door te brengen, zeker voor wie deze steden niet eerder bezocht. En een omweg via de oude kuurstad Teplice, halverwege de tocht, is de moeite waard.

Hieronder ziet u een lijst met de afstanden tussen steden/dorpen in Tsjechië en Duitsland.

 • Praag - Kralupy nad Vltavou - Mělník = 50 km
 • Mělník - Roudnice nad Labem - Litoměřice = 48 km
 • Litoměřice - Usti nad Labem - Děčín = 48 km
 • Děčín - Hrensko - Bad Schandau = 22 km
 • Bad Schandau - Dresden = 40 km
 • Totale afstand: 219 km
 • Klimmen: 800 m
 • Dalen: 890 m
 • interactieve kaart

Een treinstation is nooit ver. In Tsjechië betaal je slechts een paar euro voor fietstransport in het regionale treinverkeer.

Fietsen langs de ElbeAls je met het vliegtuig of de auto naar Praag bent gekomen, zul je na aankomst in Dresden weer terug moeten reizen naar Praag. Ook als je de fietsen van ons huurt, moeten die weer terug naar Praag. Een enkeling kiest ervoor om de fietsen een aantal dagen in Dresden te stallen en ze later met de auto op te halen. Hieronder een globaal overzicht van de mogelijkheden om met de fietsen terug te keren naar Praag:

dalingspercentage
 • Met de trein: de treinreis van 192 km duurt op z'n gunstigst zo'n 2 uur en 20 minuten. Verder zijn er diverse stoptreinen, maar die doen er langer dan 6 uur over en je moet enkele keren overstappen.
 • Met de bus: wij kunnen een busticket inclusief fietsvervoer voor je reserveren bij RegioJet, de Tsjechische internationale busmaatschappij. Let op: er is slechts beperkte ruimte voor fietsen in de bussen!
 • Maatwerk transfer: als je liever niet met het openbaar vervoer reist, kunnen we je ook met een taxibusje komen ophalen in Dresden (maatwerk). Als je de fietsen via ons hebt gehuurd, maar vanuit Dresden verder reist naar je volgende bestemming kunnen wij de fietsen ophalen in Dresden.

Om de beschikbaarheid en prijzen van de verschillende treinverbindingen te controleren, verwijzen wij je naar deze handige site www.jizdnirady.cz. De website is ook beschikbaar in een Engelse versie. Er zijn directe treinverbindingen van Dresden naar Praag. Wij helpen graag bij het plannen van je treinreis. Als je de reis zelf wilt regelen is het verstandig om een extra overnachting in Dresden bij te boeken.

 • Prijzen van treinreis Dresden naar Praag: enkele reis 2e klas kost circa 25 EUR.
 • Toeslag voor de fiets is circa 6 tot 10 EUR. Reserveren verplicht!
 • We kunnen ook de pick-up service van Dresden naar Praag voor de fietsen regelen.
 • De prijs voor fietstransport kunt u exact berekenen in het boekingsformulier.

RoutebordenJe kunt zowel starten in Dresden als in Praag. De meest gekozen fietsrichting is echter starten in Praag en dan fietsen naar Dresden. Als je naar Praag komt per trein of vliegtuig dan heb je de keuze om vanuit Dresden

Van toepassing voor diegene die met de auto komt.

 • Variant 1: start in Dresden.
  Laat je de auto staan in Dresden en reis dan van Dresden met de trein of pendelbus naar Praag. Als je eigen fietsen hebt, dan met de fiets in de trein. Let op van te voren reserveren is verplicht bij enkele verbindingen. Beetje afhankelijk van welke trein (bus of taxi) je naar Praag neemt is het verstandig een overnachting in Dresden in te plannen. Reserveren van fietsmeename bij voorkeur meer dan een dag voor vertrek.
 • Variant 2: Start in Praag.
  Laat je auto staan in Praag en dan na de fietstocht met de trein (bus of taxi) terug naar Praag. Als je eigen fietsen hebt of als je de gehuurde fietsen zelf terug wilt brengen naar Praag dan moeten dus de fietsen mee in de trein. Let op dat je voor enkele verbindingen moet reserveren om fiets mee te nemen in de trein. Reserveren van fietsmeename bij voorkeur meer dan een dag voor vertrek.
 • Variant 3: Als 1 en 2 maar dan de fietsen door ons laten terugbrengen. Je hebt dan meer keuzevrijheid en gemak bij transfer terug naar Praag.

Fietsen langs de ElbeWij hebben de volgende informatie van u nodig om een concreet maatwerk prijsvoorstel voor uw self guided tour  voor te bereiden.

In het boekingsformulier staan een aantal keuzes die u dient te maken.

 • De door u geplande data
 • Gewenste klasse accommodatie (** tot *****)
 • Extra overnachting in Praag en/of Dresden
 • Uw gewicht en lengte, zodat we de juiste fiets kunnen samenstellen
 • Type fiets, dames/heren
 • Bagagevervoer
 • Gewenste huur: fietstas, slot, verzekering

Ook kunt u eventuele aanvullende wensen aangeven in het offerte aanvraagformulier.

Liever geen maatwerk maar een volledig verzorgde groepsreis? Dat kan ook! Zie de uitgebreide beschrijving van de groepsreis met vertrek iedere woensdag bij voldoende deelname.

Fietsen van Praag naar DresdenOnderweg zijn er een aantal unieke excursies mogelijk. Zeker gezien de relatief korte fietsetappes zijn deze goed in te plannen.

Bezoek Theresienstadt.

Het voormalige vestingwerk Terezín (Theresienstadt) uit het einde van de 18e eeuw. Tijdens de 2de Wereldoorlog was deze plaats een concentratiekamp/doorvoerkamp voor Joden. De dramatische geschiedenis van Terezín is aanschouwelijk gemaakt in diverse musea, o.a. de Maagdeburg barakken, de kleine Vesting en de Joodse begraafplaats met crematorium. Meer dan de moeite van een bezoek waard.

Fiets op de boot

Leg een deel van de route af per cruise schip, fiets mee aan board is geen probleem, integendeel. Vertrek van de boot is vanuit Litomerice, dagelijks. Erg leuk en voor de prijs hoef je het niet te laten. Meer informatie op verzoek.

Bastei in Rathen

Bezoek de Bastei in Rathen. Via diverse gemarkeerde routes kun je het gebied op je gemak verkennen. Er zijn goede treinverbindingen aanwezig. Wij verstrekken een handig wandelkaartje.

Opties & extra's

Transfers

transfer materialen van Dresden naar Praag

transfer materialen van Dresden naar Praag, prijs vanaf €185

Ophalen van fietsen en bagage vanuit Dresden.  Indien u zelf zorgt dat de fietsen terug komen hoeft u hier natuurlijk niks te kiezen. Je kunt natuurlijk ook per luxe bus terug naar Praag en in de bus de bagage meenemen. Dit is de meest goedkope keuze.

transfer per luxe bus van Dresden naar Praag

transfer per luxe bus van Dresden naar Praag, prijs vanaf €16

U kunt hier aangeven of u de transfer per bus wilt bijboeken. Geef a.u.b. aan of het gaat om de transfer van Dresden naar Praag voorafgaand aan de tour of de transfer van Dresden naar Praag na afloop van de tour.   Toelichting: In principe eindigt het arrangement in Dresden. Van daaruit gaan de deelnemers weer hun eigen weg. Als je met de auto bent gekomen naar Praag dan kun je met trein, taxi of bus terug. Veel deelnemers kiezen er ook voor om met de auto naar Dresden te reizen en dan van daaruit met de trein of bus naar de start van de reis in Praag te reizen. De auto blijft dan dus in Dresden staan. Kies het gewenste aantal bustickets.

Verlengen

overnachten voor aanvang in Praag in 1-persoonskamer

overnachten voor aanvang in Praag in 1-persoonskamer, prijs vanaf €69

Overnachten in Praag voor aanvang van het arrangement in 1-persoonskamer op basis van logies met ontbijt. Hotel Olympik tristar of een gelijkwaardige accommodatie wat betreft locatie en kwaliteit. Kies het gewenste aantal 1-persoonskamers.

overnachten in Praag voor aanvang in 2-persoonskamer

overnachten in Praag voor aanvang in 2-persoonskamer, prijs vanaf €79

Overnachten in Praag voor aanvang van het arrangement in 1-persoonskamer op basis van logies met ontbijt. Hotel Olympik tristar of een gelijkwaardige accommodatie wat betreft locatie en kwaliteit. Kies het gewenste aantal 2-persoonskamers.

overnachten in Praag voor aanvang in privé meerpersoonskamers

overnachten in Praag voor aanvang in privé meerpersoonskamers, prijs vanaf €26

Overnachten in Praag voor aanvang van het arrangement op basis van logies met ontbijt. Hotel Olympik tristar of een gelijkwaardige accommodatie wat betreft locatie en kwaliteit. Kies het gewenste aantal personen in privé meerpersoonskamers.

Huur materiaal

huur trekkingbike(s)

huur trekkingbike(s), prijs vanaf €22

Speciaal geassembleerde kwaliteitsfietsen (trekking- en mountainbikes). Kies het aantal bikes dat je wil huren. Hieronder kunt u speciale wensen kenbaar maken. Ook graag de lengte(s) doorgeven i.v.m. keuze en afstellen van de fietsen.

huur e-bike(s)

huur e-bike(s), prijs vanaf €27

U krijgt een afgestelde elektrische fiets met een volledig opgeladen batterij, oplader en gedrukte instructies. Speciaal geassembleerde kwaliteitsfietsen (E-Bikes). Kies het aantal E-Bikes dat je wil huren. Wij nemen contact met u op over de maat en type dames of herenbike.

fietstassen

fietstassen, prijs vanaf €3

Fietstassen van hoge kwaliteit. 

Locale betaling en borg

boottocht op Elbe Děčín-Hřensko

boottocht op Elbe Děčín-Hřensko, prijs vanaf €8

Boottocht van Děčín-Hřensko-Bad Schandau-Königstein en Litoměřice tot Ústí nad Labem. Meer informatie op: www.labskaplavebni.cz. Het is mogelijk om je fiets mee te nemen op de boot. De boottocht is niet verplicht en kan ter plekke geboekt en betaald worden, wij houden zoveel mogelijk rekening met de tijdsplanning indien u de boottocht wenst.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Data & Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

Wij leveren 100% maatwerk. U bepaalt geheel zelf wat u zelf wilt regelen en wat u graag wilt uitbesteden. In het boekingsformulier kunt u uw keuzes maken en zo exact berekenen wat de tour kost op basis van uw wensen. Wij verstrekken alle klanten in ieder geval de onderstaande onderdelen.

 • Accommodatie in ** hotels/pensions langs de route in 3-persoonskamers / familiekamers op basis van logies met ontbijt
 • Detailbeschrijving van de te fietsen routes
 • Indien noodzakelijk telefonische hulp en ondersteuning
 • SGR garantie

Exclusief:

De volgende onderdelen kunt u bijboeken of zelf regelen.

 • Toeslag 1-persoons kamer
 • Toeslag 2-persoons kamer
 • Er is een upgrade mogelijk naar **** tot ***** hotels en pensions aan de route
 • Hybride mountain/trekking bike 26" banden of kwaliteits trekking bike met 28" banden, 24 versnellingen, dames/heren Alu frames, verschillende maten
 • Zekerheidsslot
 • Helm (aanbevolen!)
 • Kaartmateriaal voor Praag - Dresden tour (route 2)
 • Bagagedrager
 • Fietstassen set
 • Standaard trappers, we hebben meerdere (spd) trappers of u kunt uw eigen meenemen, die monteren we dan op de trekkingbike
 • Reparatieset (pomp, binnenband, plakkers en gereedschapssetje)
 • Opslag van uw bagage in Praag
 • Transfer terug naar Praag van de reiziger(s) per trein of bus
 • Transfer terug naar Praag van de materialen (fietsen met toebehoren). U kunt de fiets meenemen in de trein.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €116 per persoon
 • Reistype :
  Maatwerk Maatwerk
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : vanaf 4 dagen
 • Categorieen :
  • fietsen fietsen
December 2018
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 4 tot 24 personen in totaal
Aantal volwassenen (vanaf 12 jaar) (4 tot 24)

Totaal:
€ --.--