Menu

Beschrijving

Fietsen door het Boheemse Woud

Logo van Nationaal Park ŠumavaJe kunt deze fietstocht beginnen op iedere willekeurige dag van april tot oktober. Ook kun je zelf het programma aanpassen, bijvoorbeeld door een dag extra in te plannen op plaatsen die je interessant vindt. Deze fietstocht door prachtige natuur kun je goed combineren met een bezoek aan Český Krumlov of Praag. Je rijdt met je eigen auto naar de diverse locaties waar je overnacht. Heb je tijdens de vakantie geen auto dan kan er een transfer geregeld worden tussen de accommodaties. De fietstocht is self guided: je fietst op eigen gelegenheid, zonder gids. De fietsroutes zijn goed gemarkeerd. Van ons krijg je uitgebreid kaartmateriaal en een routebeschrijving.

 Individuele standplaatsreis 5 tot 8 dagen. Er wordt gemiddeld zo’n 50 km gefietst per dag. De te overbruggen hoogtemeters zijn per dag gemiddeld niet meer dan 400 à 600 m. De routes gaan meestal over asfalt (rustige secundaire wegen). De tochten zijn goed geschikt voor licht getrainde recreatieve fietsers.

Je kunt kiezen uit 1-persoonskamers met privé faciliteiten, 2-persoonskamers met privé faciliteiten of meerpersoonskamers / familiekamers met - soms - gedeelde faciliteiten. Bij de meeste hotels in Železná Ruda, Srní of Kvilda zijn alle kamers voorzien van privé faciliteiten. 

Programma van dag tot dag

Het programma van dag tot dag staat hieronder beschreven.

Neem je eigen fietsen mee of huur van ons. We hebben een beperkt aantal mountainbikes en trekkingbikes beschikbaar voor de verhuur in het Boheemse Woud.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Ter voorbereiding is het handig om goed na te denken over het aantal dagen dat je wilt fietsen. Er zijn diverse variaties mogelijk.

 • Je kunt direct op de eerste dag beginnen met fietsen maar dat hangt er natuurlijk vanaf hoe laat je aankomt. Kom je erg laat aan en wil je toch 4 dagen fietsen dan kun je het beste een nacht bijboeken.
 • Het is mogelijk om je eigen fietsen mee te nemen of fietsen bij ons te huren. In dat laatste geval is de verhuur per locatie geregeld om extra transport te vermijden.
 • Je kunt de route ook in omgekeerde volgorde doen, maar deze is dan wel wat zwaarder.

Šumava - Černé jezeroVandaag ga je een fietstocht maken over de bergkammen van het Boheemse Woud (Šumava) tot aan het Černé jezero (Zwarte Meer). Onderweg kom je langs het stuwmeer Nýrsko, je fietst door dorpjes, langs de beek Bílý potok en door de Špičák pas. Je kruist het kleine natuurgebied Bílá Strž door, waar de grootste waterval van het Boheemse Woud te vinden is. En dan het hoogtepunt van de tocht – het Černé jezero (Zwarte Meer); het eeuwenoude ijsmeer midden tussen dichte bossen. De route is niet heel lang (39 km), maar je moet flinke hoogteverschillen (tussen 600 en 1000 m) overbruggen. Dé tocht voor echte natuur- en fietsliefhebbers!

 • Afstand: 50,67 km
 • Klimmen: 1107 m
 • Dalen: 1223 m
 • Overnachting: Železná Ruda
 • interactieve kaart

FietsersHet ijsmeer Laka is het doel van de meeste bezoekers die in dit gebied hun vakantie doorbrengen en uiteraard gaan wij er ook heen. Je fietst overwegend door diepe bossen, je ziet de kale top van de Hadí vrch (Slangenheuvel) en moerassen met unieke solitaire sparren. De hele dag fiets je door de ongerepte en rustgevende natuur van het Boheemse Woud en je hebt uitzicht over de top Großer Falkenburg in het Duitse gedeelte van het natuurgebied. Gewoon genieten van de schoonheid vanaf je fiets!

 • Afstand: 39,17 km
 • Klimmen: 636 m
 • Dalen: 636 m
 • Overnachting: Železná Ruda
 • interactieve kaart

Route onderweg in ŠumavaDeze route biedt een leuke combinatie van stijgen en afdalen. Onderweg kom je vele attractieve plekken tegen en je kunt dus het beste vroeg in de ochtend vertrekken. De route is 58 km lang; er is een mogelijkheid om de route iets in te korten waardoor je 15 km flink trappen kan uitsparen. Je fietst onder andere naar de top van Poledník heuvel (1315 m).

Om nog meer van de verre omgeving te zien kun je op de Poledník even van de fiets afstappen en de houten uitkijktoren beklimmen. De dominanten van de omliggende Tsjechische en Duitse bergen zijn indrukwekkend. Vervolgens fiets je naar de ijsmeren Prášilské en Laka. Het laatste gedeelte van de route leidt je door het lieflijke dal van Pstružní potok (Forellenbeek).

 • Afstand: 56,86 km
 • Klimmen: 1350 m
 • Dalen: 1350 m
 • Afstand: 56,86 km, mogelijk 15 km minder door een afkorting
 • Overnachting: Srní.
 • interactieve kaart

Fietsen door mooie natuurgebiedenDe rustige tocht gaat grotendeels door wonderschoon landschap. Je fietst langs een waterkanaal, je kunt oude waterenergiecentrales op de rivier Vydra bekijken, maar er zijn ook dorpjes; het hoogst gelegen dorp in Tsjechië is Kvilda op 1049 m. Deze route is niet erg zwaar, onderweg zijn er geen steile hellingen en op het laatst zelfs een lange afdaling. De route vandaag is ongeveer 45 km.

ŠumavaOp de vijfde dag na het ontbijt is de tour ten einde. Vertrek naar huis of verleng je vakantie met... een leuke kanotocht of verblijf in Český Krumlov of Praag?

 • Afstand: 0 km
 • Overnachting: geen

bagageBij Fietsen door het Boheemse Woud is bagagevervoer mogelijk maar eigenlijk NIET echt noodzakelijk. Je fietst steeds diverse lussen vanuit een standplaats. Vervolgens ga je naar de volgende standplaats en fiets je daar weer een of meerdere lusroutes.

In voorkomende gevallen, als er geen eigen auto is om van A naar B te gaan dan maken we een maatwerk voorstel voor bagagevervoer alsmede voor het vervoer van de fietsers.

U kunt tijdens het boeken aangeven of u een prijsvoorstel wilt ontvangen voor bagagevervoer en/of overige transfers. Wij maken dan een maatwerk berekening.

Tijdens het boekingsproces kun je de gewenste kamers kiezen. Op basis van deze keuze wordt - voor je overgaat tot definitieve boeking - precies berekend hoeveel de totale reissom zal bedragen.

Bij dit arrangement kun je kiezen tussen diverse typen kamers. De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten. Wil je een kamerupgrade naar 1-persoonskamer of 2-persoonskamer met privé faciliteiten dan kun je dat in het boekingsformulier aangeven.

De mogelijke kamertypen zijn:

 • Meerpersoonskamers/familiekamers met privé faciliteiten. Aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepen die hechten aan privacy. Niet bij alle accommodaties zijn kamers met privé faciliteiten beschikbaar. We overleggen dit vooraf. Er geldt dan een korting.
 • Een- of tweepersoonskamer met privé faciliteiten.

Let op: gedeelde meerpersoonskamers, ook wel slaapzalen genoemd, zijn NIET mogelijk bij dit arrangement.

De details van de gebruikte accommodaties bij deze tour kun je allemaal vinden bij de FAQ's en de accommodaties staan ook aangegeven op de detailkaart op de tab Kaart (zie derde tab).

Opties

Opties en extra's (algemeen)

huisdier

huisdier, prijs vanaf €12

Onder huisdieren wordt verstaan: hond, of dier van vergelijkbare grootte. Voor kleine huisdieren zoals cavia's of konijnen geldt over het algemeen geen toeslag.

Verlengen

overnachten in Český Krumlov 2-persoonskamer

overnachten in Český Krumlov 2-persoonskamer, prijs vanaf €69

Overnachting in Český Krumlov in *** hotel voorafgaand aan het arrangement. Kies het aantal tweepersoons kamers.

overnachten in Český Krumlov in 1-persoonskamers

overnachten in Český Krumlov in 1-persoonskamers, prijs vanaf €59

Overnachting in Český Krumlov in *** hotel voorafgaand aan het arrangement. Kies het aantal eenpersoons kamers.

overnachten in Český Krumlov in meerpersoonskamer

overnachten in Český Krumlov in meerpersoonskamer, prijs vanaf €29

Overnachting in Český Krumlov in ** hotel/pension of hostel voorafgaand aan het arrangement. Kies het aantal personen in meerpersoons / familiekamers kamers.

Huur materiaal

huur e-bike(s)

huur e-bike(s), prijs vanaf €29

U krijgt een afgestelde elektrische fiets met een volledig opgeladen batterij, oplader en gedrukte instructies. Speciaal geassembleerde kwaliteitsfietsen (E-Bikes). Kies het aantal E-Bikes dat je wil huren. Wij nemen contact met u op over de maat en type dames of herenbike.

huur trekkingbike(s) Boheemse Woud

huur trekkingbike(s) Boheemse Woud, prijs vanaf €24

Huur trekkingbike of mountainbike met toebehoren. Geef ons uw specifieke wensen zo goed mogelijk door in de laatste stap van het boekingsformulier of stuur een email met uw wensen. De fietsen moeten door de huurder zelf na gebruik weer (in Železná Ruda of Srní) afgeleverd worden, tenzij anders afgesproken.

Locale betaling en borg

parkeren

parkeren, prijs vanaf €6

Parkeren bij het hotel. Kosten zijn per auto per dag. Kies het gewenste aantal auto's dat je wilt parkeren bij het startpunt.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

 

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

 • mei

   

 • jun

   

 • jul

   

 • aug

   

Inclusief:

 • 2 overnachtingen op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamers in Železná Ruda.
 • 2 overnachtingen op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamers in Srní.
 • Kaartmateriaal en routebeschrijving
 • Organisatie– en boekingskosten

Exclusief:

 • Fietshuur, bijvoorbeeld een trekkingbike met 21 versnellingen
 • Bijzondere fietsen (o.a. tandem, ligfiets) en accessoires (helmen, kar voor kinderen) mogelijk, graag aangeven in het online boekingsformulier of even telefonisch contact opnemen met ons
 • Eventuele parkeerkosten in Železná Ruda en Srní of Kvilda
 • Toeslag 1-persoonskamer of 2-persoonskamer (prijs wordt exact aangegeven in het online boekingsformulier)
 • Reis naar startpunt van de tour.
 • Half pension of vol pension kun je eventueel bijboeken, maar bij beide accommodaties is een restaurant aanwezig. Onderweg kom je ook leuke eetgelegenheden tegen!
 • Zie het online boekingsformulier voor meer mogelijke extra's, aanvullingen en kortingen.

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Pivovar Lyer

Pivovar Lyer

Brouwerij, restaurant en accommodatie in Modrava

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Modrava – Zuid-Bohemen
 • Faciliteiten: WIFI; restaurant
 • Hoogte :

Hotel Gabreta

Hotel Gabreta

Het hotel ligt in centrum van Sušice.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Sušice – Zuid-Bohemen
 • Faciliteiten: Honden; Parking
 • Hoogte : 477 m

Hotel Šumava Inn

Hotel Šumava Inn

In de omgeving van het hotel kun je niet alleen goed wandelen en fietsen, in de buurt vind je ook verschillende sport- en activiteitenparken. Het hotel zelf is ideaal om te ontspannen, het beschikt onder andere over verschillende lounges en een bibliotheek.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Kvilda – Zuid-Bohemen
 • Faciliteiten: WIFI; Parking; Honden; Wellness
 • Hoogte : 1060 m

Hotel Grádl

Hotel Grádl

Gezellig, volledig gerenoveerd hotel vlakbij de Duits-Tsjechische grens in het Boheemse Woud.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Železná Ruda – Zuid-Bohemen
 • Faciliteiten: WIFI; Parking; Honden
 • Hoogte : 1010 m

Hotel Karl

Hotel Karl

Dit familiehotel is een ideale uitvalsbasis voor het Boheemse Woud. De mooiste plekken van dit natuurgebied zijn goed te bereiken vanuit hotel Karl.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Železná Ruda – Zuid-Bohemen
 • Faciliteiten: WIFI; Parking; Honden
 • Hoogte : 972 m
Aan het laden...

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

De beste weersomstandigheden zijn in de maanden juli tot september. Maar door het rustige klimaat van Tsjechië zijn de maanden mei tot oktober geschikt voor de fietstochten.

De fietsen zijn voorzien van: voorwielvering, spatborden, fietsbel, voor- en achterlicht en een bidon houder.

Nee er is geen gids aanwezig tijdens de tocht, de tocht is geheel self guided.

U krijgt t.z.t. verder informatie over de tour via de reisbescheiden. 

Het is mogelijk om je eigen fiets mee te nemen of fietsen bij ons te huren. In dat laatste geval is de verhuur per locatie geregeld om extra transport te vermijden.

In ieder geval gemakkelijke kleren en een fietshelm (verplicht tot 18 jaar).

Een gedetailleerde paklijst wordt verstrekt bij de boekingsbevestiging. 

Het is een geschikte tour voor licht getrainde recreatieve fietsers. We maken op onze website onderscheid in 5 verschillende niveau’s (niveau 7 zou olympisch niveau zijn), voor deze tour geldt 2 uit 5.

Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling Niveau classificatie wandeling meerdaagse fietstochten met lichte hoogteverschillen

Meerdaagse fietstochten met lichte hoogteverschillen van ongeveer 300 m.; er wordt gemiddeld 4 uur per dag gefietst, niet langer dan 5 dagen achtereen, hoogte niet meer dan 2000 m. Over het algemeen gaan de fietstochten over verharde (land)wegen of goed begaanbare zandwegen.

U kunt de bagage opbergen bij de accommodatie waar u vooraf en na afloop overnacht.

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €131 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 5 dagen
 • Categorieen :
  • fietsen fietsen
  • natuurpark natuurpark
October 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 1 tot 30 personen in totaal
Aantal deelnemers (1 tot 30)

Totaal:
€ --.--