Menu

Beschrijving

Low budget city break Praag

Budget citytrip Praag met Flixbus of RegioJet busSupergoedkoop een weekje Praag. Niets hoeft, alles mag. Naast accommodatie en transfer bieden we een vrijblijvend programma aan. In gezelschap van gelijkgestemden leer je de stad en haar nachtleven tot in de kleine uurtjes kennen. Wij zorgen voor transfer, accommodatie in het hippe en gezellige hostel Elf en een programma met beetje cultuur, sport, uitgaan en veel fun! Er is altijd een leuk en interessant internationaal gezelschap, waar je je helemaal vrijblijvend bij aan kunt sluiten.

Dagelijks vertrek mogelijk, het hele jaar rond! Keuze voor "first minute" of "flexibele" prijzen! Vertrek dagelijks mogelijk vanuit AMSTERDAM, BREDA, EINDHOVEN, NIJMEGEN, ROTTERDAM, UTRECHT, VENLO. Meer informatie over RegioJet bussen en treinen: https://www.studentagency.cz/data/virtualni-prohlidka/vlak/business.html

 • Alles openen
 • Alles sluiten

RegioJet is een van de grootste buslijndiensten van Europa.

Heenreis per buslijndienst vanuit diverse opstapplekken in Nederland.

De reis duur circa 14 uur. Aankomst in Praag om circa 05:00.

In de bus is een dvdspeler en er zijn drankjes te koop. De bussen voldoen aan alle strenge Europese veiligheidsnormen. RegioJet is een van de grootste buslijndiensten van Europa. Ze verzorgen al meer dan 10 jaar lijndiensten door heel Europa.

 • Overnachting: geen (nachtreis)
 • Activiteit: geen

Hop-on Hop-off busOntbijt bij het hostel. Hele dag verblijf in Praag, vrij programma.

Overnachting bij hostel Elf. Het hostel ligt in de levendige wijk Zizkov. Er zijn gezellige eet- en drinkgelegenheden in de directe omgeving  van het hostel.

Wij verstrekken alle deelnemers toeristische informatie over de high lights van Praag. Je kunt dan zelfstandig en geheel op je eigen tijd en in je eigen tempo de high lights van Praag bekijken (o.a. de Gouden Mijl). Als je wilt kun je aansluiten bij een door een gids begeleide wandeling. Hiervoor geldt een toeslag. Zie Hop-on Hop-off tour Praag.

In de directe buurt van het hostel zijn winkels, restaurants en natuurlijk uitgaansgelegenheden. In de hostels is vrij gebruik van internet en je kunt de hele dag gratis koffie en thee drinken.

 • Overnachting: hostel
 • Activiteit: city trip

PraagOntbijt bij het hostel.

Monumentenhoppen gaat heel makkelijk in Praag. Stap op de hop on – hop off bus en je ziet de meeste bezienswaardigheden terwijl je lekker in een stoel hangt. De City tour geeft uitleg in 7 talen. Je kaartje is 48 uur geldig en kan uitgebreid worden met een tour door de Praagse Burcht, De Joodse Wijk en een boottocht over de Vltava. Hop on – hop off, een (half) open toeristen bus en commentaar in 7 talen.

In het online boekingsformulier kun je aangeven waaraan je wilt meedoen. Zie Hop-on Hop-off tour Praag.

 • Overnachting: hostel
 • Activiteit: city trip

KroegentochtOntbijt bij het hostel. Vandaag een dag vrije tijd.

Dans en vermaak tips: er zijn meer dan genoeg dansclubs in Praag. Je hoeft er maar een uit het ruime aanbod kiezen, bijv. Lucerna Music Bar (www.musicbar.cz), Futurum (www.musicbar.cz/futurum), Lávka (www.lavka.cz) of Duplex (www.duplex.cz). Techno en drum’n'bass is de hele nacht te horen in Abaton (www.prostorabaton.cz), Roxy (www.roxy.cz), Mecca (www.mecca.cz), Matrix (www.matrixklub.cz), Radost FX (www.radostfx.cz) en andere. Er treden locale en buitenlandse dj’s op.

Laat in de avond begint de terugreis naar Nederland. Terugreis per bus vanuit Praag om 23:55.

 • Overnachting: geen (nachtreis)
 • Activiteit: geen

PraagAankomst in Nederland in de loop van de middag.

Uitstappen mogelijk in AMSTERDAM, BREDA, EINDHOVEN, ROTTERDAM, UTRECHT, VENLO.

 • Overnachting: geen
 • Activiteit: geen

De accommodaties zijn sfeervol, ideaal gelegen maar redelijk basic.

Er is bij hostel Elf een beperkt aantal kamers met eigen faciliteiten. Hiervoor geldt een toeslag.

Verlengen is mogelijk

Het minimum is vijf dagen maar de low budget city break Praag kan worden verlengd. Dit moet wel direct bij boeking gebeuren want de bustickets worden geboekt op naam en op datum. Het omboeken van tickets is onder voorbehoud mogelijk en aan omboeken van de reisdata zijn kosten verbonden.

Keuze voor "first minute" of flexibel tarief

Tijdens het boeken moet de keuze gemaakt worden voor "first minute" of flexibel tarief. het first minute tarief is goedkoop maar kent enkele belangrijke voorwaarden die hieronder staan.

 • "First minute" aanbieding geldt alleen voor zolang er beschikbaarheid is in de bus
 • Leeftijd jonger dan 26 jaar
 • Annuleren niet mogelijk
 • Wijzigen niet mogelijk
 • Niet geldig in juli en augustus en vanaf 15-12 t/m 15-01
 • Boeken uiterlijk 30 dagen van te voren
 • Beperkt aantal stoelen per bus beschikbaar op=op

Extra's bijboeken

Wat te denken van bijvoorbeeld een relaxte city bike tour. De tour start om 11:30 in de ochtend. De city bike tour duurt zo'n 2 tot 3 uur. Onze gids vertelt leuke anekdotes en een stop voor een (alcoholische) verfrissing hoort eigenlijk altijd tot het programma!

Je kunt er ook voor kiezen om de tour van 17:00 te doen met aansluitend een gezamenlijk diner en een kroegentocht (we noemen de combinatie van city bike tour, diner en kroegentocht "de Epic Tour").

In de avond is er dus de mogelijkheid om mee te doen met een kroegentocht o.l.v. onze enthousiaste reisleiders en bike-instructeurs.

Om een goede bodem te leggen kun je mee-eten met de feestgangers.

Bent u met een groep van meer dan 4 personen? Wil je meer zien dan alleen de high lights in het centrum van Praag? Dan plannen we graag een privé uitstap naar burcht Vyšehrad of naar villa Loos of naar een van de brouwerijen in de stad (o.a. Staropramen).

Opties

Combinatie Activiteiten

stadswandeling Praag met privé gids

stadswandeling Praag met privé gids, prijs vanaf €42

Gouden Mijl wandeling Praag met privé gids. Een groot gedeelte van deze "gouden" wandeling volgt - letterlijk - het spoor van de Boheemse vorsten. Zij regeerden vanuit de Praagse Burcht, maar woonden aan de andere zijde van de Moldau, in het nu verdwenen Koningshof: we lopen over de "Koningsweg". De wandeling is, bochten en zijpaden meegerekend, ongeveer vier kilometer lang. We doen deze wandeling in drie tot maximaal 4 uur. De Gouden Mijl begint en eindigt bij een metrostation, in Praag trouwens al een hele belevenis vanwege de diepte. Maximaal 25 personen per gids. Kies het gewenste aantal gidsuren. Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

indoor paintball (reball) in Praag

indoor paintball (reball) in Praag, prijs vanaf €28

Minimaal 8 deelnemers, 2 uur indoor paintball, onbeperkt shots (reball), inclusief alle noodzakelijke materialen (target/marker, thermische bril/kijker, overalls, handschoenen en onbeperkt paintball (reball) shots). Kies het aantal deelnemers hiernaast. Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

mountainbike tour Praag

mountainbike tour Praag, prijs vanaf €29

Mountainbiketour of ook wel citybike tour door Praag genoemd. De tour duurt zo'n 2,5 uur en is onder leiding van een gids. De tour gaat langs vele high lights in Praag centrum en langs de Vltava. N.B. Voor families met kinderen jonger dan 10 tot 12 jaar adviseren wij een private tour. De informatie die de gids geeft en de route (inspanning) kunnen dan op de jongsten worden aangepast! Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

Kroegentocht Praag

Kroegentocht Praag, prijs vanaf €22

Voor de kroegentocht door Praag moet je 18+ zijn. Doelgroep: mensen die van feesten houden vanaf 18 tot circa 35 jaar. Ouder mag als je dit zelf geen bezwaar vindt. Kies het aantal deelnemers hiernaast. Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

Epic tour Praag

Epic tour Praag, prijs vanaf €45

De "Epic tour" bestaat uit een combinatie van een fietstocht, traditioneel Tsjechisch diner en kroegentocht. Let op dat de kosten van het diner niet inbegrepen zijn. Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. 

boottocht op Vltava

boottocht op Vltava, prijs vanaf €14

Boottocht op de Vltava, 60 minuten. Bekijk Praag vanaf het water! Deze een uur durende boottocht biedt een blik op Praags meest in het oog springende gebouwen vanuit een ander perspectief. Je ziet o.a. de Praagse burcht, de Karelsbrug, het goudgerande Nationaal Theater, barok huizen van Malá Strana (de Kleine Zijde) en de vele pastel gekleurde art nouveau gebouwen aan de oever van de Vltava tot aan die andere burcht - Vyšehrad - en weer terug. Na controle door onze operators krijgt u de definitieve bevestiging. Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. Een reisverzekering zelf online afsluiten bij De Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Tip: een dagtrip naar de Sázava vanuit Praag

Prijzen

Beschikbare data

 • sep

   

 • okt

   

 • nov

   

 • dec

   

Inclusief

 • Transfer per luxe lijndienstbus naar Praag en retour
 • Twee overnachtingen met ontbijt in meerpersoons kamer (bij het hostel is gratis koffie, thee, internet bij het hostel, bedlinnen
 • City Sightseeing Prague Hop-on Hop-off 48 Hours Unlimited Travel Ticket
 • Gratis plattegrond van Praag
 • SGR garantie

Exclusief

 • Niet genoemde excursies
 • Niet genoemde maaltijden

De prijzen van de excursies en maaltijden worden exact berekend in het online boekingsformulier. De excursies en maaltijden zijn niet verplicht om te boeken.

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Deze vraag is op dit moment niet beschikbaar in de kennisbank...

Wilt u een antwoord op deze specifieke vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €126 per persoon
 • Reistype :
  Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : vanaf 5 dagen
 • Categorieen :
  • bierbrouwerij bierbrouwerij
  • city trip city trip
  • fun en uitgaan fun en uitgaan
  • stadswandelingen stadswandelingen
January 2019
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 4 tot 20 personen in totaal
Personen (4 tot 20)

Totaal:
€ --.--