fbpx

Menu

Beschrijving

Tweedaagse tocht langs high lights van Boheems Zwitserland

Nationaal Park Boheems Zwitserland, České Švýcarsko We beginnen onze tweedaagse reis door Tsjechisch Zwitserland met een bezoek aan het militaire fort in Terezín. We rijden door een schilderachtig landschap van vulkanische kegels - de Tsjechische Centrale hoogvlakte. We maken een stop voor de lunch in het historische gewelf van de koninklijke stad Litoměřice.

's Middags komen we aan bij het grensdorpje Hřensko in het hart van het nationale park en gaan op weg naar het beroemde Kamenice rivierdal. We passeren een smalle rotsachtige kloof in een punterboot, gaan te voet omhoog naar de nederzetting Mezná en belanden aldoende in ons gezellige pension waar we de nacht zullen doorbrengen. De volgende ochtend vertrekken we te voet via het betoverende rotsachtige labyrint naar de landmark van het nationale park Bohemian Switzerland - Pravčická brána. Daarna rijden we een klein stukje langs de steeds breder wordende Elbe rivier en komen aan in Bad Schandau, een klein kuuroord aan de Duitse kant van het park. Daar ga je heerlijk genieten in de spa's van Toscana Therme. Op het einde van de middag gaan we wijnproeven en heerlijk dineren bij de beroemde wijnmakerij Velké Žernoseky. Tegen 22:00 zijn we terug in Praag.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Nationaal Park Boheems Zwitserland, České ŠvýcarskoDag 1

08:00 – 13:00 pick up bij het hotel / vliegveld in Praag, bezichtigen voormalig nazi concentratiekamp Terezín (Theresienstadt), bezoek koninklijke stad Litoměřice

14:00-18:00 vulkaanlandschap van centraal Bohemen, een boottocht door de kloven van de Kamenice rivier.

Overnachten bij pension Na Vyhlídce (pension "het uitzicht").

Dag 2

08:00 – 13:00 Ontbijt. Nationaal Park Boheems Zwitserland te voet. Spa Bad Schandau, wijnproeverij en dineren in Litoměřice.

22:00 terug in Praag.

Uitzicht LoupeznickyWe beginnen onze tweedaagse reis door Tsjechisch Zwitserland met een bezoek aan het militaire fort in Terezín. We rijden door een schilderachtig landschap van vulkanische kegels - de Tsjechische Centrale hoogvlakte. We maken een stop voor de lunch in het historische gewelf van de koninklijke stad van Litoměřice.

's Middags komen we aan bij het grensstadje Hřensko in het hart van het nationale park en meteen vertrekken we naar de kloof waar de Kamenice rivier doorheen kronkelt. Dit dorpje vormt de toegangspoort tot Boheems Zwitserland, waarvan je vandaag gelijk het bekendste symbool zult tegenkomen: Pravčická brána, de grootste natuurlijk poort van Europa. Vanuit Pravčická brána daal je af naar de Kamenice kloof en ga je een stukje varen op een punterbootje. Dit onderdeel kun je ook achterwege laten als je liever wandelt. We passeren de smalle kloof in een punterboot, gaan te voet omhoog naar de nederzetting Mezná en vestigen ons in een gezellig pension.

08:00 – 13:00 pick up at the hotel / airport, Terezín memorial visit, Litoměřice royal town, Lunch

Zodra we de grens van de hoofdstad Praag verlaten, betreden we de vallei van de rivier de Labe, een land van hop, fruit en "Porta Bohemica" wijnranken. We bekijken de stad Terezín, met zijn uitgestrekte en grotendeels intact gebleven bastionversterkingen vanaf het einde van de 18e eeuw. In het hoofdfort, tijdens de 1,5 uur durende rondleiding, herinneren we ons dat deze plaats ooit Nazi-Duitsland diende als een Joods getto (https://actief-in-tsjechie.nl/theresienstadt-de-kleine-vesting/284/). Voor de lunch hebben we gekozen voor het restaurant Radniční sklípek in het nabijgelegen Litoměřice, dat, samen met een smakelijke maaltijd geserveerd in historische gewelven, ook een rondleiding biedt door een deel van de ondergrondse gangen van de stad.

14:00-18:00 vulkaanlandschap, boottocht op de Kamenice rivier

Nationaal Park Boheems Zwitserland, České ŠvýcarskoDe weg naar Hřensko duurt ongeveer anderhalf uur van Litoměřice, hoewel al vanaf Děčín, de toegangspoort tot Boheems Zwitserland, we de schoonheid van de vallei van Labe kunnen bewonderen. We passeren de machtigste zandstenen canyon van Europa, op sommige plaatsen tot 300 meter diep. In totaal zijn er 52 zandstenen torens boven beide zijden van de Labe (Elbe). In de laagst gelegen gemeente van Tsjechië - Hřensko - gaan we tegen de stroom van de Kamenice-rivier door, door het kleine stadje, omhoog de kloof in, die steeds smaller zal worden.

Na een aangename wandeling van 2 km in de schaduw van zandstenen kliffen komen we aan bij het begin van een cruise door een onbegaanbaar deel van het pad - in de pas van Edmund. Terwijl we de bizarre klifmonsters observeren, passeren we een 800 meter lang pootje tot Mezní-brug, waar we omhoog gaan langs het groen gemarkeerde pad. Het is een slog, maar de moeite waard. Na bijna 2 km zijn we in het kleine dorpje Mezná, van waaruit een prachtig uitzicht op de klif stad onder ons en de omliggende heuvels ontvouwt. We vestigen ons in de gezellige kamers van het mooi gelegen pension Na Vyhlídce ("Het uitzicht").

 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
 • Overnachting: Na Vyhlídce familie pension .
 • interactieve kaart

 de landmark van het nationale park Bohemian Switzerland - Pravčická brána In de ochtend vertrekken we te voet via het betoverende rotsachtige labyrint naar de landmark van het nationale park Bohemian Switzerland - Pravčická brána. Bad Schandau, een klein kuuroord aan de Duitse kant van het park, biedt rust in de spa's van Toscana Therme (https://www.toskanaworld.net/); en aan het einde van de dag proeven we op de terugweg uitstekende wijn bij de beroemde wijnmakerij Velké Žernoseky (http://www.melnickykost.cz/).

8:00-17:00 Mezní Louka, Pravčická brána, Bad Schandau – Toscana Therme

Na een stevig ontbijt vertrekken we lopend slechts 1 km naar de kleine nederzetting van Mezní Louka. Op een 6 km lang bewegwijzerd pad bewegen we ons nu langs de voet van de klifmuren en verbergen fascinerende geologische beelden die door de natuur zijn gemaakt gedurende duizenden jaren. Na ongeveer een uur wandelen in het matig veeleisende terrein, gaan we nu het Pravčická brána-terrein op. Ons uitzicht zal eerst vallen op het Sokolí hnízdo-kasteel, dat graaf Edmund Clary-Andringen in 1881 had gebouwd om belangrijke gasten te huisvesten.

Pravčická brána, de grootste rotsboog op ons continent, kan niet over het hoofd worden gezien. Wanneer we door het terrein lopen, zullen we zeker de gegraveerde inscripties uit de 19e eeuw opmerken. De eigenaar van de plaatselijke herberg stelde gasten dus in staat om zichzelf direct te vereeuwigen op deze monumentale creatie. Hij leende hen een ladder voor dat doel. Een deel van het terrein bevat ook verschillende uitzichten - een ervan aan de voet van Pravčická Brána, de rest enkele tientallen meters hoger op de omliggende kliffen.

Na het verlaten van het Pravčická brána-terrein, worden we opgewacht door een al even mooie wandeling door de kliffen, met interessante stops zoals de Tsjechische Brethren-grot. Vanaf Tři Prameny gaan we verder over het kronkelige bosasfaltpad naar Hřensko. Dit wordt gevolgd door een lunch in restaurant U kostela.

Binnen een paar minuten komen we aan in het kleine kuuroord Schandau, een bekende excursieplaats aan de Duitse kant van het Nationaal Park. We stoppen 2 uur bij de Toscana Therme-thermen en kunnen genieten van het zwemmen tussen de kleuren, geuren, tonen en licht in een speciale tempel van vloeiend geluid met een koepel met een 360-graden projectie van dromerige lichtstranden.

17:00-22:00 Velké Žernoseky- a visit to the wine cellars, wine tasting, dinner, terurreis naar Praag

We zullen ook niet stil blijven op de terugweg, en we zullen onze rit kleuren met een bezoek aan een van de bekendste Tsjechische wijnhuizen in Velké Žernoseky. De cisterciënzer orde van het Mariazell-klooster in Altzell bij Meissen was een enthousiaste bouwer van wijnmakerijen in de Labevallei rond Žernoseky. Er is geen geschikte kant in de vallei waar wijnstokken niet zijn geplant. De enorme kelderruimtes, ontstaan op het moment van hun werking, getuigen hiervan.

In Tsjechië worden vooral in Zuid Moravië mooie wijnen gemaakt maar het meest noordelijke wijngebied bevindt zich in de regio rond Melnik. Door het klimaat van Tsjechië is het land vooral geschikt voor het maken van witte wijn. Enkele van de Tsjechische wijnen zijn van goede kwaliteit maar de wijnboeren ontbreekt het aan de naam en faam van hun bijvoorbeeld Franse collega's. Een bezoek aan een wijnboer is doorgaans ongedwongen en zeer persoonlijk. De boer deelt graag zijn/haar passie kennis van het proces van wijn maken.

De wijnkelders en het laat-barokke kasteel in Velké Žernoseky vormen een ondeelbare plaats die historisch, cultureel en technisch volledig uniek is qua gedenktekens. Het is een unieke en nog steeds functionele verbinding van kasteelgebouwen met enorme wijnkelders. De hoofdgevel van het kasteel is niet de toegang tot de kasteelkamers, maar tot de kelderruimtes!

We kunnen uitkijken naar een bezoek aan alle kelders, een korte uitleg over de geschiedenis van de wijnbouw en de wijnbereiding en natuurlijk een proeverij van verschillende wijnmonsters. Onze reis sluit met een avond bash in de kasteeltent. Aankomst in Praag rond 22.00 uur.

bagage transportJe bagage kun je in Praag achterlaten. Je hebt voor de komende twee dagen weinig bagage nodig. Alles mag mee maar travel light is ons devies.

Deze tour is een full service tour met transfers en begeleiding. Wij ontzorgen je volledig gedurende twee volle dagen. Wij zorgen voor deskundige en toegewijde reisbegeleiding. We laten je authentieke delen van Tsjechië zien.

Tijdens het boekingsproces kun je de gewenste kamers kiezen. Op basis van deze keuze wordt - voordat je overgaat tot definitieve boeking - precies berekend hoeveel de totale reissom zal bedragen.

Bij dit arrangement kun je kiezen tussen diverse typen kamers. De basisprijs van het arrangement is gebaseerd op overnachtingen in meerpersoonskamers (familiekamers) met privé faciliteiten. Wil je een kamerupgrade naar 1-persoonskamer of 2-persoonskamer met privé faciliteiten dan kunt je dat in het boekingsformulier aangeven.

De kamertypen zijn:

 • Privé meerpersoonskamers / familiekamers met gedeelde faciliteiten. Aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepen die minder hechten aan privacy.
 • Privé meerpersoonskamers / familiekamers met privé faciliteiten. Aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepen die hechten aan privacy. Bij alle accommodaties zijn kamers met privé faciliteiten beschikbaar.
 • Een- of tweepersoonskamer met privé faciliteiten. Bij alle accommodaties zijn kamers met privé faciliteiten beschikbaar.

Let op: gedeelde meerpersoonskamers zijn niet mogelijk bij dit arrangement.

Hieronder staan de door ons gebruikte hotels bij deze meerdaagse tour. De hotels zijn geselecteerd op zowel locatie (aan de route) als op luxe. Doordat we geen concessies wilden doen aan de locatie bestaat er enig verschil in kwaliteit van de hotels. Alle hotels voldoen ruimschoots aan de minimale **/*** kwaliteitsvereisten. Er zijn mogelijkheden voor een **** upgrade.

Wij maken gebruik van de hieronder genoemde accommodaties. De kamertypen kun je in het boekingsformulier kiezen. Neem contact met ons op voor een maatwerk voorstel als je speciale wensen hebt ten aanzien van de accommodatie(s).

Penzion Na Vyhlidce

Penzion Na Vyhlidce

Het pension ligt even centraal in het Nationaal Park in het dorpje Mezná.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Mezná – Boheems-Zwitserland
 • Adres: Na Vyhlidce Mezna 80 407 17 Hrensko, Czechia
 • Faciliteiten: Honden; Parking
 • Hoogte : 284 m

Penzion U Vyhlídky

Penzion U Vyhlídky

Het pension ligt aan de rand van het gehuchtje Chřibská.

 • Aantal sterren:
 • Website: website
 • Locatie: Chřibská – Boheems-Zwitserland
 • Adres: Dolní Chřibská 17, 407 44 Chřibská, Czechia
 • Faciliteiten: Honden; Parking
 • Hoogte : 321 m

Opties

Opties en extra's (algemeen)

huisdier

huisdier, prijs vanaf €12

Onder huisdieren wordt verstaan: hond, of dier van vergelijkbare grootte. Voor kleine huisdieren zoals cavia's of konijnen geldt over het algemeen geen toeslag. Kies het gewenste aantal honden dat je wilt boeken.

Kamer upgrade

upgrade Bohemian Switzerland

upgrade Bohemian Switzerland, prijs vanaf €23

Bij het wandelarrangement Boheems Zwitserland is een upgrade naar **** hotels mogelijk (o.a. The Forest Garden Hotel​ en Hotel U Fořta​.  Wilt u een kamer upgrade dan kunt u dat hier aangeven. We maken dan een maatwerk voorstel.

Belastingen & toeslagen

SGR bijdrage

SGR bijdrage, prijs vanaf €0

Per 1 februari 2021 wordt er door SGR-deelnemers een bijdrage van €5,- per persoon per boeking in rekening gebracht. Omdat jij als reiziger hier ongetwijfeld meer informatie over wil, hebben wij een aantal veelgestelde vragen opgesteld. Op de website van SGR worden alle vragen beantwoord. Meer informatie over de SGR covid bijdrage: zie de website van SGR.. Kies het aantal personen ouder dan twee jaar.Verzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

 • jan

   

 • feb

   

 • mrt

   

 • apr

   

Inclusief:

 • Transport vanuit Praag met minibus (retour)
 • 1 overnachtingen in tweepersoonskamer met privé faciliteiten
 • 2 dagen Engelstalige reisleider/gids
 • Boottocht op Kamenice river
 • lunch dag 1, diner dag 2
 • 2 uur entree Toscana Therme
 • excursie met gids in Small fortress in Terezin
 • Wijnproeverij in Velké Žernoseky
 • Wandelstokken
 • entree nationaal park Boheems Zwitserland
 • SGR garantie

Exclusief:

 • Extra drankjes
 • Toeslag 1-persoonskamer

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

  Heb je een vraag die niet in onze FAQ database staat? Met behulp van dit formulier kun je de vraag stellen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Actief in Tsjechië.
  Wij danken u voor uw boeking en wensen u een prettige dag verder!

  Een kopij van uw boeking wordt nu DIRECT naar het door u aangegeven e-mail adres verzonden. Indien u van ons GEEN e-mail ontvangt, check dan of u uw e-mail adres correct heeft ingegeven of kijk in uw spam folder (met name bij hotmail adressen) en neem a.u.b. contact op met ons. Zorg dat u ons e-mailadres info@actief-in-tsjechie.nl als veilige afzender markeert. Dit laatste geldt met name voor hotmail adressen.

  Penzion Na Vyhlidce

  Penzion Na Vyhlidce

  Het pension ligt even centraal in het Nationaal Park in het dorpje Mezná.

  • Aantal sterren:
  • Website: website
  • Locatie: Mezná – Boheems-Zwitserland
  • Adres: Na Vyhlidce Mezna 80 407 17 Hrensko, Czechia
  • Faciliteiten: Honden; Parking
  • Hoogte : 284 m

  Penzion U Vyhlídky

  Penzion U Vyhlídky

  Het pension ligt aan de rand van het gehuchtje Chřibská.

  • Aantal sterren:
  • Website: website
  • Locatie: Chřibská – Boheems-Zwitserland
  • Adres: Dolní Chřibská 17, 407 44 Chřibská, Czechia
  • Faciliteiten: Honden; Parking
  • Hoogte : 321 m

  Je kunt een maatwerk programma door ons laten opstellen van een bestaande tour of activiteit. We passen de tour/activiteit dan aan op basis van jouw specifieke wensen. Je kunt je specifieke wensen in een email zetten en/of even telefonisch met ons bespreken.

  Voor maatwerk heb ik antwoord nodig op de volgende vragen:

  • de reisdata (mag bij benadering) / de datum van de activiteit
  • aantal personen (volwassenen, kinderen, studenten, scholieren)
  • (indien van toepassing) gewenste kamertypen: privé meerpersoons/familiekamer, tweepersoonskamers(s), dormitories/slaapzalen
  • gewenste activiteit: bijvoorbeeld wandelen, fietsen, kanoën
  • gewenst gebied: bijvoorbeeld Reuzengebergte, Boheems Paradijs, Ohře vallei
  • korte schets van de deelnemers/groep: bijvoorbeeld wat is conditieniveau?
  • zijn er bijzondere wensen (vegetarisch, allergieën etc.)
  • eventueel: beschikbare budget.

  Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

  U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

  Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

  https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

  Deze twee gebieden worden wat betreft naam wel eens door elkaar gehaald. De gebieden liggen ongeveer 125 km uit elkaar.

  Boheems Zwitserland  (Tsjechisch:České Švýcarsko)

  Boheems Zwitserland ligt in noord-west Tsjechië en is een Nationaal park met spectaculaire zandsteen formaties. Het ligt met het Tsjechische deel van het Elbezandsteengebergte ten noorden van Děčín bij de Elbe.

  Boheemse Paradijs  (Tsjechisch: Český ráj)

  Het Boheemse Paradijs ligt in de noord-oost Bohemen, zon 80km ten noord-oosten van Praag. Het is een beschermd landschapspark (CHKO) met zowel rotssteden als weidse landschappen.

  In het Boheems Paradijs vind je o.a. rotsformaties zoals Prachovské skály (https://nl.wikipedia.org/wiki/Prachovsk%C3%A9_sk%C3%A1ly) en Hruboskalsko (https://www.cesky-raj.info/dr-nl/710-hruboskalsko-rotsstad.html).

  Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

  Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

  Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

  Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

  We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

  Snelle feiten & cijfers

  • prijs : vanaf €179 per persoon
  • Reistype :
   Tour met overnachtingen Tour met overnachting(en)
  • Comfort :
   comfort comfort comfort comfort comfort
  • Nivo :
   grade grade grade grade grade
  • Reisbegeleiding :
   reisbegeleiding gids/chauffeur gids/chauffeur
  • Duur : 2 dagen
  • Categorieen :
   • cultureel-historisch cultureel-historisch
   • gastronomie gastronomie
   • natuurpark natuurpark
   • vip vip
   • wellness en spa wellness en spa
   • zwemparadijs zwemparadijs