Menu

Beschrijving

Basiscursus paragliden

Paragliden geeft je het ultieme gevoel van vrijheid: zweven in de lucht. Maar je moet toch behoorlijk veel geoefend hebben om een lange en veilige vlucht te kunnen maken. Voor het leren van deze adrenalinesport en zijn juiste technieken is er een drie- of vijfdaagse beginnerscursus theorie en praktijk. Durf jij of je partner nog niet helemaal om te paragliden? Ga dan een keer naar één van de vele heuvels in de regio waar paragliders opstijgen. Leuk, indrukwekkend, inspirerend en zeker de moeite waard! Twijfel je over de cursus? Ga dan eerst tandem paragliden met een ervaren instructeur of test je talent tijdens de één-daagse snuffelcursus.

Deze cursus is gericht op het oefenen van het omgaan met de parachute, starttechnieken, eerste vluchten van kleine hoogte en van middelbare hoogte en natuurlijk een veilige landing. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van speciale parachutes voor beginners. Bovendien wordt tijdens de theorielessen voldoende aandacht besteedt aan aerodynamica, meteorologie en de luchtvaart regelgeving. Je krijgt alle nodige informatie mee om uiteindelijk in staat te zijn om veilig zelfstandig te kunnen vliegen en een brevet te halen.

 • Alles openen
 • Alles sluiten

Basiscursus paragliden in het Boheems ParadijsNa deze cursus kun je gaan voor het brevet. De meeste deelnemers kunnen in 3 dagen hun brevet halen, afhankelijk van de wens en het niveau van de deelnemers.

De minimale leeftijd is 15 jaar. Deelnemers onder 18 jaar hebben de schriftelijke toestemming van een voogd nodig. Deelnemers moeten goede hogere (wandel-)schoenen hebben. Dit is noodzakelijk voor de bescherming van de enkels. Verder is warme kleding (jas of warme trui) aan te bevelen, omdat het vanaf een bepaalde hoogte kouder wordt. Minimaal 2 deelnemers.

Basiscursus paragliden in het Boheems ParadijsLocaties: diverse locaties in het Boheems Paradijs o.a. Kozákov en Hodkovice airport.

Veiligheid: Bij het paragliden zijn we erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Als er bijvoorbeeld onweer geweest is mag er ter plekke 24 uur geen paraglide- of tandemvlucht plaatsvinden. We beslissen altijd - afhankelijk van weersomstandigheden - of de activiteit door kan/mag gaan. Als de cursus niet doorgaat bepalen we een alternatieve datum.

Let op: bij annuleren i.v.m. weersomstandigheden rekenen we alleen de boekingskosten, we rekenen dan geen deelnamekosten. Dit geldt alleen bij annuleren op basis van weersomstandigheden door de paraglideschool.

Paragliden
 V tr dnes

(C) cartoon SkyFly.cz

OptiesVerzekeringen

reisverzekeringen van De Europeesche

Reis of annulerings verzekering, prijs online uit te rekenen

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten, dit kan o.a. bij De Europeesche Verzekeringen. Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Dit dient te gebeuren binnen 7 dagen na boekingsdatum. In onze bevestigingsmail verstrekken wij een directe link naar de online smodule van de Europeesche waarmee de klant direct zelf de meest gunstige reisverzekering kan afsluiten.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld. Doe de test bij op de speciale site van de Europeesche.

Kaart

Bekijk kaart

Bekijk de kaart met details

Video

Prijzen

Beschikbare data

Inclusief:

 • Huur alle benodigde materialen, huur gliders, harnas en helm, huur radio, huur/entree locatie
 • Instructeur, Engels sprekend
 • Basis aansprakelijkheidsverzekering
 • Theorie en praktijk training
 • Lokal vervoer van de lesruimte naar oefenterrein
 • Advies over aanschaffen eigen materiaal
 • Bonus: gratis CD met foto's van de introductiecursus

Exclusief:

 • Accommodatie (bijboeken of zelf regelen)
 • Transfer naar de cursus
 • Verzekering

FAQ

Zoek hier in de veelgestelde vragen

Er zijn minimaal 2 personen nodig om te kunnen Paragliden.

De minimale leeftijd om te mogen paragliden is 15 jaar. Bij deelnemers onder de 18 is toestemming van de ouders/verzorgers nodig.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten inclusief ongevallendekking. U kunt een reisverzekering afsluiten middels de door ons verstrekte directe links naar het online systeem van De Europeesche. U ontvangt deze links automatisch bij uw reisbescheiden. U dient de premie direct aan De Europeesche te betalen. Wij rekenen geen aanvullende kosten voor een verzekering.

U kunt de gegevens voor uw reisverzekering ook telefonisch of per e-mail naar ons sturen.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de Bewust Verzekerd op Reis tool ontwikkeld. Aangezien slechts 20% de polisvoorwaarden leest werken we graag samen met u om deze tool bij hen onder de aandacht te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat meer kennis leidt tot een betere bescherming en nog meer plezier aan het verkennen van de rest van de wereld.

https://www.bewustverzekerdopreis.nl/

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?…

Misschien is een antwoord op deze vraag beschikbaar in een andere FAQ? Zoek hier de juiste tour of categorie:

Kunt u nergens een antwoord vinden op uw vraag? Vul dan hier uw email adres in en klik vervolgens op verzenden om uw vraag in te dienen.

Bedankt voor het opsturen van uw vraag...

We zullen uw vraag zsm beantwoorden per email op het opgegeven email-adres.

Snelle feiten & cijfers

 • prijs : vanaf €399 per persoon
 • Reistype :
  Maatwerk Maatwerk
 • Comfort :
  comfort comfort comfort comfort comfort
 • Nivo :
  grade grade grade grade grade
 • Reisbegeleiding :
  reisbegeleiding Individueel (self guided) Individueel (self guided)
 • Duur : 3 of 5 dagen
 • Categorieen :
  • adrenaline sport adrenaline sport
  • paragliden paragliden
April 2020
 • Geselecteerd
 • Vrij
 • Bezet

Begin

Eind

vanaf 4 tot 20 personen in totaal
Aantal volwassenen (standaard tarief) (4 tot 20)

Totaal:
€ --.--