Fietsen in Tsjechië

Fietsen en mountainbiken in Tsjechië

fietsers welkom Cyklisté vítáni – welkom fietsers! Tsjechië is een prachtig fietsland met een gevarieerd landschap: je vindt er rivierdalen, heuvelachtige landschappen en hoge bergtoppen. Mountainbikers kunnen hun hart ophalen op de uitgezette routes, bijvoorbeeld in het Ertsgebergte. Toertochten kunnen door het hele land worden gefietst: bijvoorbeeld door het prachtige rivierdal van de Elbe, door het heuvelachtige Boheems Paradijs of de wijnstreken van Moravië. Ook het klimaat en de infrastructuur zijn ideaal voor een actieve fietsvakantie!

Lees meer ...

Fietsvakanties in Tsjechië

Mountainbiken in het Reuzengebergte
Mountainbiken in het Reuzengebergte

Onze fietstochten zijn zo gevarieerd mogelijk opgezet: je ziet gemengde bossen, open landschappen, rotscomplexen en schitterende vergezichten. Onderweg kom je langs diverse plekken waar je uitstekend kunt eten of een drankje kunt nuttigen. De meeste routes gaan over verharde wegen. Voor de mountainbikers hebben we speciale programma’s met echte off road omstandigheden. Het fietsen kan zowel in groepsverband als individueel. De individuele arrangementen hebben de mogelijkheid van dagelijkse vertrek in de periode april tot oktober.

De groepsreizen met gids en bagagevervoer zijn met name in de lente en het najaar maar er zijn ook enkele data in de zomer. Neem je eigen fiets mee of huur een kwaliteitsfiets van ons.

Enkele tips

Fietsen door Tsjechische bossen
Fietsen door Tsjechische bossen
  • Omdat veel Tsjechen zelf ook graag op de fiets zitten, zijn automobilisten gewend aan fietsers op de weg. Houd op autowegen wel goed rechts en fiets achter elkaar, niet naast elkaar. In de grote steden is het belangrijk dat je goed oplet, daar kan het verkeer wat chaotischer zijn. 

  • De meeste fietsroutes in Tsjechië volgen rustige, secundaire asfaltwegen. Sommige trajecten gaan over gravel, maar bij regen zijn er meestal verharde alternatieven.

  • Een helm dragen is verplicht voor fietsers jonger dan 18 jaar, maar ook volwassen fietsers dragen vaak een helm.

  • Fietsen onder de invloed van alcohol is verboden en kan tot hoge boetes leiden.

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van onze fiets- en mountainbiketochten. Onder de volgende tab vind je een uitgewerkt voorbeeld van een fietsarrangement.

Video

Voorbeeldarrangement

Dag 1-3: Stedentrip Praag

Dit voorbeeldarrangement verbindt twee van de mooiste steden van Centraal Europa: Praag en Wenen. Voor je op dag 4 op de fiets stapt, heb je een paar dagen de tijd om Praag op je gemak te verkennen. Deze stedentrip kun je helemaal naar wens inrichten. Ons voorstel?

  • Dag 1: aankomst, inchecken en op je gemak rondslenteren door de prachtige binnenstad van Praag. Na een eerste kennismaking met de ‘Gouden Stad’ geniet je van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants die je in het centrum van Praag tegenkomt. Let op: de Tsjechen houden van zware kost!

  • Dag 2: Sightseeing! De binnenstad van Praag is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, en is eigenlijk één groot openluchtmuseum. Ter voorbereiding op de fietstocht van de komende dagen kun je voor een mountainbiketour door de stad kiezen, waarmee je in zo’n 2,5 uur de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoekt. Je kunt ook kiezen voor een rondwandeling onder begeleiding van een Nederlandstalige gids of een 48-uursticket voor de hop-on, hop-off bus.

  • Dag 3: Vandaag kun je kiezen voor een activiteit vol adrenaline, zoals raften, een touwenparcours of schieten op de schietbaan. Doe je het liever wat rustiger aan? Breng dan een bezoek aan de indrukwekkende Joodse Wijk of een van de vele musea die Praag telt.

Gouden Stad Praag
Gouden Stad Praag

Dag 4-7: Greenway route Praag-Wenen

Je laat het bruisende Praag achter je en vertrekt per fiets naar Wenen. Kies je voor het individuele arrangement? Dan bepaal je zelf het aantal kilometers per dag. Onderweg fiets je door prachtige natuur (op een enkele heuvel na is de route nagenoeg vlak) en langs veel historische steden, dorpen, romantische kastelen en middeleeuwse kloosters. Een echte aanrader is om halverwege een omweg te nemen langs Český Krumlov. Dit prachtige middeleeuwse stadje staat net als Praag op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kasteel Valtice
Onderweg passeer je verschillende burchten en kastelen, waaronder kasteel Valtice

Dag 7-9: Stedentrip Wenen

Na aankomst in Wenen is het tijd om bij te komen van de inspanningen van de fietstocht. Neem je tijd om de stad te verkennen: net als in Praag struikel je in Wenen over de prachtige paleizen, gebouwen en monumenten. De Staatsopera, Schloss Schönbrunn en de Stephansdom (de grootste kathedraal van Wenen) zijn echte aanraders!

Dag 10: Vertrek

Na het uitchecken is het arrangement ten einde en keer je weer terug naar huis. Staat je auto nog in Praag? Dan kun je met je fiets per bus of trein terug naar Praag. De reis duurt een kleine 5 uur. Voor de fiets is reserveren verplicht!

Panorama van Wenen
Panorama van eindbestemming Wenen

Kaart

 

Recensies

geweldige fiets excursie

★★★★★
5 5 1
De fiets excursie was zeer mooi je komt op plaatsen waar je anders niet zo gouw komt en er was een goede gids deze gaf goed uitleg en nam de tijd.

Super weekend gehad!

★★★★★
5 5 1
Super weekend gehad, alle activiteiten die door jullie zijn georganiseerd waren top.

Geslaagde vakantie

★★★★☆
4 5 1
Mooie reisbestemming. Mijn bagage werd telkens keurig bij de verschillende hotels bezorgd. De hotels zijn van een goed kwaliteitsniveau. De fietstochten waren geweldig. Geslaagde vakantie.

Leuke fietstocht

★★★☆☆
3 5 1
De fietstocht van Praag naar Dresden was zeker de moeite waard. De kwaliteit en dienstverlening van het fietsverhuurbedrijf liet te wensen over. Mocht u daar info over willen, dan kunt u contact met me opnemen en zal ik u nadere info verstrekken.

Erg mooie reis

★★★★☆
4 5 1
Het was een erg mooie reis door Tsjechi

Zeer tevreden

★★★★★
5 5 1
We waren zeer tevreden, ook over jullie service!

Interessante fietsroutes

★★★★☆
4 5 1
Fietsroutes zeer interessant, moeilijkheidsgraad iets duidelijker weergeven in brochure. Voor de rest zeer tevreden, ook over de communicatie. Wie weet volgend jaar terug naar een ander deel van Tsjechi

Tevreden

★★★☆☆
3 5 1
Fietsroutes zeer interessant, moeilijkheidsgraad iets duidelijker weergeven in brochure. Verblijf hotel Srni, 4 ipv 3 sterren verblijf zou beter zijn. Eetzaal en eten waren onder verwachting. Liever wat meer betalen. Voor de rest zeer tevreden, ook over de communicatie. Wie weet volgend jaar terug naar een ander deel van Tsjechi

Snelle en duidelijke service.

★★★☆☆
3 5 1
Snelle en duidelijke service. De omgeving en uitgezette fietstocht was fantastisch. Accommodatie in Jicin was super. Overige hotels waren beduidend minder. De kamers waren voor 4 personen soms wel erg krap bemeten. Voor de prijs die we voor de tocht betaalden hadden we eigenlijk wat meer verwacht. Als we direct bij de hotels hadden geboekt, zouden we veel lager uit zijn geweest, dan hetgeen we via uw organisatie hebben betaald. Dat is wrang zeker als een aantal hotels dan ook nog aangeven dat we niet van alle faciliteiten gebruik kunnen maken, omdat we een goedkoper arrangement hebben. Conclusie: prijs kwaliteit verhouding kan beter.

Goed advies

★★★★★
5 5 1
Prima goed advies en begeleiding door jullie

Leuke activiteit

★★★★☆
4 5 1
Praag, geweldige stad, Olympik Tristar, basic, voldoende, ligging tov stad prima, maar inderdaad 'triest en grijs'. Mountainbike tour, geweldig leuk!

Genoten!

★★★★★
5 5 1
Sarah was onze vlaamse gids die ons op de fiets Praag liet zien! Het was geweldig! Goede kwaliteit fietsen! Geweldig leuke en veilige route! Sarah kon met een passie over Praag vertellen, alsof ze er al jaren woont, wat niet het geval bleek te zijn! Ook op vragen van onze kant wist ze continu antwoorden te geven! Haar enthousiastme was heel leuk, we hebben dus genoten van deze trip! Als wij nog een keer naar tsjechie gaan, zal dat zeker met deze organisatie zijn want ook de info vooraf was erg uitgebreid.

Leuke activiteit

★★★★☆
4 5 1
Praag, geweldige stad, Olympik Tristar, basic, voldoende, ligging tov stad prima, maar inderdaad 'triest en grijs'. Mountainbike tour, geweldig leuk!

Prachtig.

★★★★★
5 5 1
Mijn man en ik hebben een heerlijke week (3-10 juli) gehad in Praag en het Boheems Paradijs. Het landschap en stedeschoon was prachtig, iedereen was uiterst vriendelijk en gastvrij, alle verbindingen verliepen prima en de bagage werd geheel volgens plan vervoerd. We willen jou en je team hartelijk bedanken voor alle voorbereidingen.

Super

★★★★☆
4 5 1
Super weekend gehad, alle activiteiten die door jullie zijn georganiseerd waren top.

Ideale mix

★★★★☆
4 5 1
Ideale mix van stad en natuur, inspanning en relaxen, echt top, zowel het Duitse als het Tsjechische deel. Voor ons was Bad Schandau het hoogtepunt.

Leuke route

★★★★★
5 5 1
echt een makkelijke route en ideaal fietsweer gehad in september

Mooie route

★★★★★
5 5 1
mooie afwisselende route, prachtige landschappen

Prima

★★★★☆
4 5 1
alles prima verzorgd!

Tevreden

★★★★★
5 5 1
We waren zeer tevreden, ook over jullie service!

Deel je eigen “fiets” recensie met ons!

Naam
Email
Titel recensie
Waardering
Inhoud recensie

Contact

Heb je vragen over fietsen of mountainbiken in Tsjechie? Je kunt ons per e-mail of telefonisch bereiken: info@actief-in-tsjechie.nl of 024 – 37 39 350. We helpen je graag verder!

 
 

Verification